Iedereen spreekt van een godsdienstoorlog, niet echter de westerse media

Screenshot_66

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

In de Israëlische en Palestijnse media is de afgelopen maanden hoofdzakelijk sprake van een godsdienstoorlog. In de buitenlandse media echter niet. Het gevaar van een godsdienstoorlog overschaduwt het Midden-Oostenconflict tussen Joden en moslims. Beide volkeren, Joden en Palestijnen, spreken van een godsdienstoorlog. Vooral bij de moslims draait alles om een godsdienstoorlog, die volgens de koran dient uit te breken. Volgens de Bijbel begrijpen ook Joden en christenen dat alle volkeren zich vanwege Jeruzalem tegen Israël zullen keren. Voor de politieke verslaggeving schijnt dit te religieus te zijn en wordt het daarom vaak als onzin afgedaan.

Ook de familieleden van de vijf Palestijnse terroristen, die de afgelopen vier weken verantwoordelijk waren voor de moord op tien Israëli´s, benadrukten op de Israëlische tv dat er een godsdienstoorlog woedt. De ouders prezen voor de camera de daden van hun zoons, want per slot van rekening zouden zij “de Al-Aqsa moskee in Jeruzalem verdedigd hebben.” De Jordaanse koning Abdullah waarschuwde de afgelopen weken meermaals voor een gevaarlijke godsdienstoorlog, die vanwege Jeruzalem kan uitbreken. Daarom kwamen de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry enkele dagen geleden in Amman bij elkaar.

De gemoederen moeten gekalmeerd worden. De woordvoerder van het Israëlische parlement, Yuli Edelstein, becommentarieerde dat dit bloedbad in Jeruzalem helaas de essentie van de Palestijnse politiek is. “Terwijl wij de gemoederen in Jeruzalem willen kalmeren, hitst de Palestijnse Autoriteit onder leiding van Abbas tot aanslagen en opstanden op”, aldus Edelstein. De chef van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, waarschuwde in Ramallah voor een godsdienstoorlog, net zoals de Arabische parlementariër Ahmed Tibi in het Israëlische parlement in Jeruzalem.

Hoezeer het conflict zich al ontwikkeld heeft in de richting van een godsdienstoorlog is zichtbaar in de Palestijnse sociale netwerken. Islamitische religieleiders in Israël evenals in de Palestijnse gebieden hitsen hun bevolking op alsof Israël de Al-Aqsa moskee wil delen of in beslag nemen. Leugens, die niet met de realiteit gemeen hebben, maar Palestijnen in Jeruzalem ertoe aansporen om aanslagen te plegen. De strijd om de Al-Aqsa moskee vormt van het Israëlisch-Palestijns conflict een joods-islamitisch godsdienstconflict. Minister-president Benjamin Netanyahu zei: “We bevinden ons in een strijd om Jeruzalem, onze eeuwige hoofdstad. In deze strijd moeten we elkaar trouw blijven; dit is het gebod van de dag.”

Het punt is, dat in de Jodenstaat Israël en in de islamitische landen politiek en religie een eenheid vormen en gezamenlijk het leven bepalen. Dat is in de westerse landen al lang niet meer het geval. De christelijke religie werd van de politiek gescheiden. Daarom hebben buitenlandse journalisten er moeite mee om de religieuze kern in het Israëlisch-islamitische conflict te begrijpen en waar te nemen. Volgens hen moet alles op politiek niveau besproken worden, behandeld en opgelost worden. Dat functioneert wellicht in het christelijke Europa, maar niet in het Midden-Oosten. Wie de Arabische media volgt, begrijpt dat het Midden-Oosten vanwege Jeruzalem voor een godsdienstoorlog staat. In Israël wil men een godsdienstoorlog uit de weg gaan en in het christelijke Westen wordt het gevaar genegeerd en onderschat.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", Islam, Israël, Joden, Jodendom, mainstream-media, Midden-Oosten, Moslims, Naïviteit, Religie, Westen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Iedereen spreekt van een godsdienstoorlog, niet echter de westerse media

 1. Willem zegt:

  Zacharia 12.
  Jeruzalems redding
  1 De last, het woord van de HEERE over Israël. De HEERE spreekt, Die de hemel uitspant, de aarde grondvest en de geest van de mens in zijn binnenste vormt.
  2 Zie, Ik ga Jeruzalem maken tot een bedwelmende beker voor alle volken rondom, ja, ook tegen Juda zal het gaan bij de belegering van Jeruzalem.
  3 Op die dag zal het gebeuren dat Ik Jeruzalem zal maken tot een steen die moeilijk te tillen is voor al de volken. Allen die hem optillen, zullen zichzelf zeker diepe sneden toebrengen, en al de volken van de aarde zullen zich tegen haar verzamelen.
  4 Op die dag, spreekt de HEERE, zal Ik alle paarden met schichtigheid slaan en hun ruiters met krankzinnigheid. Maar over het huis van Juda zal Ik Mijn ogen openhouden en alle paarden van de volken zal Ik met blindheid slaan.
  5 Dan zullen de leiders van Juda in hun hart zeggen: De inwoners van Jeruzalem zullen voor mij een bron van kracht zijn door de HEERE van de legermachten, hun God.
  6 Op die dag zal Ik de leiders van Juda maken als een vuurbekken in een stapel hout en als een brandende fakkel in een graanschoof. Rechts en links zullen zij al de volken rondom verteren en Jeruzalem zal nog op zijn plaats blijven, in Jeruzalem.
  – See more at: http://herzienestatenvertaling.nl/teksten/zacharia/12/#sthash.ZweSBhM8.dpuf

  Like

 2. benkok zegt:

  Schneider slaat de spijker op zijn kop, maar dat willen mensen, die de Schepper hebben afgeschaft, niet snappen.
  En vele christen-lijken en naam-Joden kakelen terwille van de “lieve vrede” dat het dan, waar men wel gelooft in een Schepper, dat het om “dezelfde God ” gaat in Bijbel en koran, de meest stomme opmerking die men maar kan maken.
  Wat Schneider niet vermeld, is de oplossing, nl. dat we dicht bij de komst van JHWH als Koning geraken, lees Zacharia 14 maar, alle volken zullen in haat tegen Israel optrekken om Yerushalayim te verwoesten.
  Op dat moment zal JHWH ingrijpen, terwille van dat kleine percentage oprecht gelovige Joden, die wel Yeshua hebben aanvaard als JHWH in mensengestalte, die voor elk mens met zondebesef de doodstraf droeg.
  Dan zullen alle Israelieten ter plekke tot bekering komen (Zacharia 12:10) en gered worden van hun geloof in eigen kracht, die dan te kort blijkt te schieten zoals altijd .
  Het gaat inderdaad puur om de strijd tussen JHWH en de duivelse machten, vooral zichtbaar in de islam, maar ook in de NWO/vrijmetselaars/Bilderberg bende en de RK-kerk als kwalijk machtssysteem .

  Wie niet in de Schepper wenst te geloven, zal het vanzelf zien, tot diens eigen ondergang en ik wens iedereen van harte toe op eerlijk onderzoek uit te gaan en hierover na te denken, in gesprek te gaan, zolang dat nog kan.
  Welkom op tora-yeshua.nl en dank aan Bert, die dit soort prima artikelen plaatst.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

  • jitskesez zegt:

   Dat is het probleem ja, men heeft God afgeschaft hier in het Westen, dus er kan geen sprake zijn van een Godsdienstoorlog ook niet. Net zo goed als alle problemen onder de moslims onmogelijk aan hun godsdienst kunnen liggen, en ALS ze er aan liggen dan is dat des te meer reden, God af te schaffen.
   Maar ja wat wil je, als de Paus en de officiele kerken, PKN, immigratie van moslems aanmoedigen en steunen op Nederlands en Europees niveau, en Imams ontvangen in alle kerken en kathedralen om samen mee te bidden. Aan wie dan, Allah is niet God en die is zo simpel dat ieder die zich Christen noemt dat hoort te weten! Afgoderij is ons verboden, halal vlees is ons zelfs verboden — hoor je de Dominee/Pastoor etc. erover?
   “Mijn volk gaat te gronde door een gebrek aan kennis.” Kennis van God, wel te verstaan. Verder leest je post alsof je op dezelfde bijbelstudie(s) hebt gezeten als ik zelf, maar ja dat zei de leraar ook al, die profetien zijn zo duidelijk dat zelfs met alle macht er geen “symbolisch” of “overdrachtelijk” van valt te maken.

   Like

  • Martha N zegt:

   Ben Kok. Ik waardeer U en Uw inzet bijzonder. . Dit wat U nu zegt kan ik echter niet waarderen:”Wie niet in de Schepper wenst te geloven, zal het vanzelf zien, tot diens eigen ondergang”. Wilt U mij uitleggen wat U hiermee bedoelt? Indien U dit woordelijk meent, neem ik het recht om te zeggen, dat een geloof heel belangrijk is voor mensen die weinig eigen gedachten hebben, Het kan niet zijn dat er vele geloven zijn, die allemaal gelijk hadden of hebben door de eeuwen en eeuwen heen, ook het Uwe niet. Ik verkies te geloven wat ik zelf wil en wens niet gezegd te worden dat ik, door niet aan de Schepper te geloven, het vanzelf zal zien, tot mijn eigen ondergang.
   Denk niet dat ik geen onderzoek heb gedaan, misschien wel meer dan menigeen!.
   Heb me jarenlang verdiept in de verschillende geloven, de uitkomst is in de min beland.
   Immers door te leren over achtergronden en gebeurtenissen, kan men niet meer geloven aan het enige ware geloof.

   Ik sta achter de Joden, zij vormen een basis van ons geloof, maar niemand kan zeggen het ware geloof te hebben eer hij is overgegaan tot het hiernamaals, helaas niemand is hier van teruggekomen om verslag over te doen.
   Nogmaals ik waardeer van harte Uw inzet, heb groot respect voor mensen die geloven aan een goede God en het hiernamaals, maar laat ieder de eigen keuze om te geloven. Het zal druk worden in de hemel met al die gelovigen de dachten het juiste geloof te hebben en massale gevechten zullen uitbreken over “wie nu het ware geloof aanbeden heeft”. Om niet te praten over moslims.

   Like

   • Richard zegt:

    Dag Martha, omdat Ben’s (ja, hij kan behoorlijk ongenuanceerd zijn) reactie nog uitblijft, wil ik je naar een doc via een link verwijzen, als je daar nog vragen over mocht hebben, ben ik graag bereid die te beantwoorden.

    De link: http://tinyurl.com/o9b97l9

    Twee opmerkingen:
    – Ik hoop dat je de engelse taal machtig bent.
    – Het ‘probleem’ dat God met de mens heeft is de zonde, daar kan alleen mee gedealt worden als we bewust de keus maken om ons van die zonden te bekeren en Hem vragen ons Zijn kracht daarvoor te geven door de komst van Zijn Geest in ons leven. Vergeving is mogelijk om dat Christus voor ons de straf op zich heeft genomen op Golgota. Dit alles vraagt niet om religie maar om jouw geloof en vertrouwen! Als gevolg hiervan zou je kunnen spreken over een herstelde vader – kind relatie, omdat elke veroordeling als gevolg van de zonde is weg genomen. Ricardo.hotatio@gmail.com

    Like

   • benkok zegt:

    Hi Martha,
    Dank voor je reactie en waardering. Ik begrijp je kanttekening, maar het is het een of het ander: er is een Schepper/God of niet.
    Als Hij er niet is, hoef je je niet druk te maken, dan is dood gewoon dood en komen we uit het niets en gaan we naar het niets.
    En ondertussen maak je je eigen waarden en normen, stel je bij naar behoefte.
    Als HIj wel bestaat, zullen we moeten uitzoeken , Wie Hij is en wat Zijn bedoeling is met deze schepping en met ons als mensen.
    Yeshua kreeg ook die vraag, lees maar in Johannes 7:14 e.v. en dan is Zijn antwoord:” ga Mijn woorden maar in praktijk brengen, dan ervaar je wel, of Ik de woorden van JHWH (de Schepper/God) verkondig of niet”.
    Ik heb Zijn woorden ruim 40 jaar uitgeprobeerd en kan je verzekeren, dat ze kloppen en een zegen zijn, altijd.
    Die andere religies als islam e.d. hoef je niet uit te proberen, dat kun je zo wel zien dat het ellende is; maar sommigen gingen er voor naar Indie en tegenwoordig naar Syrie en dan kun je genoeg weten.
    Dus je hoeft niet te wachten tot na je dood , sterker nog, dat moet je niet riskeren, want dan zul je zelf je schuld moeten verantwoorden en de doodstraf er voor moeten dragen.
    JHWH weet dat als rechtvaardige Rechter en kan alleen genade verlenen, als een Ander (JHWH in mensengestalte van Yeshua) voor jou de straf droeg.
    Juist uit liefde voor jou werd JHWH mens en droeg jouw straf op het overtreden van Zijn Tora, die luidt:”heb JHWH lief boven alles en de naaste als jezelf”.

    Shalom, ik praat graag verder met je, als je dat wil,
    Ben

    Like

 3. richard zegt:

  De duivel is de god van de Islam, hij heeft het voorzien op zowel het volk van het oude als wel het nieuwe verbond. Binnen mijn geloofskringen is iedereen zich ermiddels zeer goed van bewust, dat we inmiddels ver in de eindtijd zitten. Aanrader, een profetische analyse van een tot het Christendom bekeerde Muslim; Walid Shoebat – ‘Gods war on terror’.

  http://tinyurl.com/ktnqynx

  Like

  • jitskesez zegt:

   Kijk dat is nou de bijwerking van God afschaffen, dan mag je het ook niet meer over Satan hebben.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dan hierbij, Richard, een welgemeende raadgeving van mijn kant:
   Hoed U voor al te eenzijdige jacht op de verméénde Satan, opdat de èchte U niet verleidt tot het niet-herkennen van ZIJN werken.

   https://ejbron.wordpress.com/2013/10/27/de-islam-gewelddadig-hypocriet-pervers-maar-satanisch/

   Like

   • Richard zegt:

    Als gelovige heb ik artikel even vluchtig met mijn ogen gescand, ik geloof dat er een aantal goede zaken in staan. Ik denk dat ik je waarschuwing begrijp. Misschien voor je gemoedsrust; Het is mijn overtuiging dat de echte boodschap van het evangelie aan het geweten van elk redelijk denkend mens zal appelleren, verder rijkt de de bevoegdheid van een gelovige niet. ‘Gij zult de waarheid kennen en de waarheid zal u vrijmaken’. Het klinkt misschien vreemd maar de mens kan pas echt vrij zijn als de macht van de zonde in zijn leven is verbroken, dat betekent pas echt ‘terug naar het paradijs’.

    Like

  • Martha N zegt:

   Bedankt Richard en Ben voor jullie antwoord. Richard ik spreek 4 talen, waaronder uiteraard Engels. Ik loop niet te koop met mijn gedachten over “Het Geloof” , val er niemand mee lastig, werk niet aan anderen om ze over te halen voor mijn zienswijze, ik ben wie ik ben en ik geloof wat ik geloof. Bang voor het hiernamaals ben ik niet.
   Waarom zou ik. Lief aangeboden om hierover te praten, maar ik blijf bij mijn conclusies over het Geloof als zodanig en de invloed die het geloof in een mensenleven kan hebben. De geschiedenis over het Geloof als zodanig geeft een helder inzicht en het dagelijks leven leert je steeds opnieuw over de mensheid. en het wapen het geloof.
   Zien en leren doe ik nog iedere dag.
   Veel sterkte en ik bewonder jullie doorzettingsvermogen.
   Mijn gedachten over bepaalde zaken houdt me niet tegen, gelovigen van goede wille te ondersteunen, waaronder het Joodse volk.

   Like

   • Richard zegt:

    Ik heb je alleen willen wijzen op een beter perspectief, het echte leven dat zijn aanvang nog moet nemen en nooit zal eindigen, een perspectief dat voor mij het leven op deze zwaar gezonken wereld nog enigszins dragelijk maakt.

    Like

 4. Cathja zegt:

  Wat denken ze met een ‘godsdienstoorlog’ te bereiken? Kunnen we hier wel spreken van een godsdienstoorlog, of is er meer sprake van de eeuwigdurende haat van moslims richting de Joden? Die haat is over de hele wereld hoorbaar en zichtbaar, en beperkt zich niet tot de staat Israël. Omdat op de plaats waar vroeger de tempel stond nu een moskee staat, claimen de moslims deze plaats en zouden ze het liefst zien dat er geen Jood in de buurt van deze voor hen heilige plaats zou komen. Dat Joden hier de oudste rechten hebben, daarvoor sluiten de moslims hun oren.
  De Joden kunnen de tempelberg niet definitief afsluiten, want dat zou een vreselijke rel veroorzaken omdat moslims dan geen toegang meer hebben tot de moskee.
  Ik ben er vast van overtuigd dat Israël de oude stad Jeruzalem nóóit opgeeft, of zal delen. Al staat de hele wereld op zijn kop! De Joden kennen de geschiedenis van deze stad en weten ook welke beloften daarvoor gedaan zijn.
  Ik vrees dat de strijd om Jeruzalem nooit zal stoppen, want ik ben ervan overtuigd dat moslims nooit zullen ophouden het Joodse volk en het land Israël te treiteren en aan te vallen.
  Maar ik ben er persoonlijk ook van overtuigd dat niemand het land ooit in handen zal krijgen. Let op de geschiedenis van dit land. Diverse oorlogen hebben ze al meegemaakt, maar altijd won Israël, al willen de moslims ons steeds laten geloven dat ZIJ de strijd hebben gewonnen.
  We moeten ons niet laten verblinden door wat de wereld van Israël’s opstelling vindt. Aan ons de taak om onze medemens daar te steunen waar we kunnen!

  Like

  • jitskesez zegt:

   Heel vervelend feitje: Jeruzalem is niet van Israël. Dat willen ze graag; maar het is niet zo. Een derde behoort aan het Vaticaan (jawel!). Van de rest behoort een stuk aan de zgn. Westeroever, bezet door de Palestijnen. Vandaar dat ze ook toegang hebben tot de Tempelberg, die als Islamitisch gebied wordt beschouwd wegens dat er een moskee staat, en nog wel een heel belangrijke.
   De situatie is zoals Jezus het voorspelde: Jeruzalem zal worden vertreden door de heidenen, tot de tijden der heidenen vervuld zijn. Vandaar dat ALS Israel ooit offficieel de heerschappij over Jeruzalem krijgt, weet je hoe laat het is. En mijn advies aan iedereen die dat meemaakt is: Zo ver mogelijk weg blijven van Jeruzalem. Australie of Nieuw Zeeland is ongeveer ver genoeg. Serieus er komt daar een hevige oorlog. *Alle* voorspellingen van een herstel van Israel als politieke macht in de eindtijd, zijn uitgekomen, ik heb boeken van honderd jaar terug die dit uit de Bijbel afleiden en het gewoon voorspellen, en je mag dus alle profeten erop na lezen, het loopt allemaal uit op een totale verwoesting van Jeruzalem en omgeving, ze zijn unaniem. Wees aub gewaarschuwd zelfs al ben je atheist en vooral als je Jood bent, en denkt dat het verkrijgen van Jeruzalem (en DUS eindelijk vrede met de Palestijnen erover, met “zegen” en toegifte van het Islam-vriendelijke Vaticaan) een overwinning is die Israel’s toekomst garandeert. Juist niet.

   Like

  • Richard zegt:

   De strijd om Jerusalem, zal eindigen met de wederkomst van Christus op de Olijfberg bij Jerusalem. De duivel zal alles uit de kast halen om dat te verhinderen, vandaar dat de strijd zich steeds meer op Jerusalem zal concentreren. Het is natuurlijk handig dat hij daarvoor zijn eigen religie ter beschikking heeft.

   Like

 5. Clara Klein zegt:

  Wij hebben in het westen geen godsdienst meer, we doen alles af met politiek. En wat is er dan vanzelfsprekender dan om te roepen: die arme bezette palestijnen, die moeten nodig een eigen staat! Misselijk makende kortzichtigheid.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Ik sta achter het artikel, en ga ook mee in de reacties, van de vorige reageerders. Shalom Israël!

  Like

 7. Dokus zegt:

  God is opgestaan om zich over Sion te ontfermen. God maakt een nieuwe start. Hij richt de vervallen hut van David weer op maar helaas niet zoals velen denken via de kerk maar via ZiJN eerstgeboren zoon Israël. We zullen er nu achter gaan komen wat Gods grote HEILSPLAN met de Israël is. Het evangelie is voor de heidenen tot een grote zegen geweest maar voor de Joden was dit tijdperk een vloek. 2000 jaar lang hebben wij de gelovigen uit de heidenen Gods eerstgeboren zoon vernietigd. Wij staan zeer in de schuld bij Gods oogappel. De 2000 jr. christendom liepen parallel met 2000 jaar zwijgen van God naar Israël. ( inquisitie progroms vervolging en met de climax de Shoa) God heeft het gezegd in zijn woord ” ik keer mij van u af” maar nu zien wij dat de ” herstel profetieën ” vervuld worden.
  Satan ziet dat ook en hij siddert. Satan weet dat de voetstappen van Jezus hoorbaar zijn, dat de Messias eraan staat te komen. Hij wendt al zijn demonen aan om in de strijd te werpen. De grootste vijand ( demon) is de islam met zijn Allah deze leer zegt dat de levende God niet bestaat en dat deze God zeker geen zoon heeft. De kerk laat hij met rust want dat is al een slapend instituut. Satan richt al zijn pijlen op Israël ( Iran zegt openlijk dat dit kanker gezwel eruit gesneden moet worden) Hamas zegt dat de joden vernietigd moeten worden ……… waarom toch???. Omdat satan weet dat Jezus zal wederkomen temidden van zijn Broederen op de Olijfberg. Als er geen Joden meer zijn dan komt Jezus niet terug zo denkt hij. Dit is de oude strijd die ook bij de verzoeking in de woestijn tot Jezus kwam.
  Christenen let op waar staat u….. Als je Gods oogappel aanraakt dan raak je God aan. Je zult gezegend worden wie Israël zegent en vervloekt die Israël vervloekt.
  Nu het steeds duidelijker wordt dat dit inderdaad een religieuze oorlog is wordt van ons gevraagd ( als je Jezus hebt liefgekregen) om onverwijld op de bres te gaan staan voor onze ” oudste” broeder. Lees de profeten ( Jesaja Micha Zacharia enz.) en bid Israel toe wat daar staat! Laat je niet misleiden of onder druk zetten. Helaas er zal grote afval komen maar wees niet bevreesd. …… Want Ik ben met u. Zegt De God van Abraham Izak en Jacob(Israël) in Jezus zijn wij MEDE Burgers en MEDE efrgenamen. We gaan een spannende tijd tegemoet met een mooi einde!

  Like

 8. jitskesez zegt:

  Wij? Joden zijn in Protestantse landen niet vervolgd, hoor! Hitler was ook niet een christen en wie er anders ook maar pogroms of Inquisities lanceerden om mensen te doden, ook niet.
  Verder is het van God dat de Joden destijds uit hun land werden verdreven, en zij zouden op God wachten, om hen terug te doen keren, maar dat hebben ze niet gedaan. De laatste keer dat ze het Beloofde Land wilden binnengaan zonder zijn toestemming lukte het niet. Deze keer gaat ook niet lukken. Het land behoort aan Koning Jezus Christus en die willen ze niet dienen. Als Hij eenmaal opstaat om de troon van zijn vader David aan te nemen, zullen ongelovige Joden worden geoordeeld en hun hele land ook. Zie Ps. 2

  Like

  • Richard zegt:

   Beetje gevaarlijke redenering, als je Ezechiël 37 leest, de vallei met de dorre doodsbeenderen, zul je zien dat er in eerste instantie sprake zal zijn van een fysiek herstel van het Land en het volk van Juda, pas daarna volgt het geestelijke herstel. Het is mijn volle overtuiging dat Christenen de Joden juist nu volledig dienen te steunen inclusief hun historische aanspraak op het land.

   Like

   • jitskesez zegt:

    Dat Christenen Joden moeten liefhebben is boven twijfel, maar je moet ze niet steunen omdat het Joden zijn zonder je af te vragen, waar zijn ze mee bezig. Inderdaad komt het geestelijk herstel pas later, als Hij komt en als Hij komt, zoals gezegd, is dat ter vernietiging van Jeruzalem, dat staat er herhaaldelijk. Waar de dan nog ongelovige Joden, en alle Jodenvijanden, nog zijn en dus daarbij omkomen. Ondertussen ontmoeten de gelovige Joden, die hebben geluisterd en zich dus niet in het land bevinden, hun Heer en zullen dan als volledig Israel (dus niet alleen de Joden) worden hersteld en het land bezitten zoals beloofd aan Abraham, van de Nijl tot de Eufrates.
    De Joden hebben geen historische aanspraak op het land. In het OT werden de Israelieten in Egypte beloofd dat ze het land zouden krijgen, maar ze kregen het niet, mochten er niet in wegens ongeloof. Iedere keer als men tot ongeloof verviel, werden ze het land uit gezet. De laatste keer was 70 NC en ze zijn nog steeds ongelovig, ze hebben zich het land toe ge eigend maar je ziet, de Heer laat ze bepaald niet met rust daarin en stuurt ze de Filistijnen pardon Palestijnen op de nek als voorheen. En dan “gans Amalek” oftewel de Islamieten.
    Christenen en iedereen, zou de Joodse staat zeker steunen versus de Palestijnen en vanwege dat het toch heus wel God’s volk betreft. Maar als je de Jood lief hebt, dan zeg je hem aan wat de profeten zeggen: Als er vrede komt en permissie om de tempel te bouwen, wegwezen. Want de Heer komt en de Dag des Heren valt voor hen zeer te vrezen. Jeruzalem zal worden verwoest, in Openbaringen (dus na de verwoesting van 70NC) wordt het genaamd, geestelijk Sodom en Egypte en hun oordeel is desgelijks.

    Like

   • Richard zegt:

    Ik kan niet reageren onder je laatste commentaar, daarom doe ik dat hier.

    Quote: als Hij komt en als Hij komt, zoals gezegd, is dat ter vernietiging van Jeruzalem

    Een onzinnig statement, met geen enkele onderbouwing. Daarnaast geloof ik niet dat de aanwezigheid van het Joodse volk tegen de wil van God is, de hand van God in de 6-daagse oorlog is daar een bewijs van.

    Quote: Ondertussen ontmoeten de gelovige Joden, die hebben geluisterd en zich dus niet in het land bevinden.

    Nog een volslagen onzinnig statement, ik heb er eigenlijk geen woorden, je taal lijkt eigenlijk sterk op die Joodse idioten die met Ahmadinejad onder één hoedje speelde.

    Like

 9. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  By the rivers of Babylon……

  Like

 10. Luchtpint zegt:

  Vandaag lijkt het voor linkse goedmensen en pseudo-intellectuelen in het Westen nagenoeg ondenkbaar dat men oorlogen zou kunnen initiëren op grond van verschil in levensbeschouwing of ideologie. Tijdens de Koude Oorlog leek zoiets bijna ondenkbaar: iedereen in het Westen, uitgezonderd de bovenvermelde idioten, wist wie de vijand was: de aanhangers van het transnationaal Socialisme. En toen bestond er weinig discussie over. De nuttige idioten toen werden meestal maar afgedaan als marginale kwakers, niet interessant genoeg om er veel aandacht aan te besteden.

  Anno 2014 zitten we met vluchtelingenstromen in het Midden-Oosten die me doen denken aan de volksverhuizingen van calvinisten uit Spaanse en Oostenrijkse Habsburgse gebieden en die calvinisten die moesten vluchten uit Lutheraanse Duitse staten. Deze minderheden werden op de duur a.h.w. verplicht uit die gebieden te vluchten richting het Paltsgraafschap aan de Rijn om zich daar te vestigen. Een logische keuze volgens het principe cuius regio, eius religio, omdat Frederik V, keurvorst van de Palts een overtuigd gereformeerde was.

  Hieraan kwam echter een eind door de Spaans-Habsburgse verovering van de Palts in 1622, waardoor calvinisten in dit gebied – opnieuw logisch – de wijk moesten nemen naar Nederland, het enige calvinistische bolwerk dat door zijn strijd tegen de Habsburgers overeind bleef. (Frederik was bovendien ook een neef van prins Maurits en prins Frederik Hendrik)

  Nu is het opmerkelijk om te zien dat we in het Westen vanwege bepaalde “intelligentsia” niet willen inzien dat:

  1) hetzelfde zich voordoet in het M-O (o.a. Jezidi’s en Arabische Christenen) en dat onze eigen geschiedenis nog altijd navolging krijgt anno 2014 op andere plaatsen op deze planeet.

  2) het wel eens nuttig en logisch kon zijn om net die vervolgde minderheden (en zeker de Christenen) in het Westen op te nemen

  3) het wel eens mogelijk bevorderlijk zou kunnen zijn om voor elke ingevoerde Arabische Christen één moslim buiten te gooien in het Westen, dan zouden Westerse landen er vandaag misschien veel beter voorstaan en stabieler zijn, en dan hoefden we ook niet heel de tijd op onze hoede te zijn voor al dat ondankbaar moslim gemiauw over “racisme”, e.d.

  Misschien zouden we dan rustig kunnen leven in onze landen met het idee dat multikullers niet heel de tijd een aanleiding kunnen vinden om dergelijke discussies te polariseren ?

  En de moslim vluchtelingen ? Die moeten niet naar hier komen, de Islam hoort hier niet thuis. Wij hoeven niet solidair te zijn met hen. En de naburige moslimlanden zijn het zelf ook niet ! Waarom moeten wij dan wel verplicht worden door de VN en de EU ? Dat is de wereld op zijn kop gedraaid, en zeker als we ons realiseren dat de echt vervolgde minderheden in het M-O door onze regeringen gewoon worden doodgenegeerd ! Die mensen die echt moeten worden beschermd in de kou laten staan. Dat is gewoon geen logica !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s