Turkse kiezer keert PvdA rug toe

Screenshot_63

DEN HAAG – De PvdA loopt het gevaar een groot deel van haar Turkse kiezers kwijt te raken. De Turkse achterban dreigt de afvallige Kamerleden Selcuk Öztürk en Tunahan Kuzu te volgen naar hun nieuwe beweging.

Ruim driekwart  van de Turkse Nederlanders die op de PvdA hebben gestemd, overweegt om ‘over te stappen’ naar de nieuwe tweemansfractie Groep Kuzu/Öztürk. Dat blijkt uit een peiling van migrantenomroep Demet TV. De twee hadden tijdens de laatste Tweede Kamerverkiezingen samen al meer dan dertigduizend voorkeursstemmen gekregen.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, PvdA, Turken. Bookmark de permalink .

29 reacties op Turkse kiezer keert PvdA rug toe

 1. Vincent zegt:

  daar word ik niet goed van

  Like

 2. Taljaard zegt:

  Damage control en spin:
  Ze gaan binnen de PvdA de discusie over het erkennen van de Palestijnse staat opstarten om zo de moslimstem te behouden.
  Succes verzekerd.
  Ook bij de autochtone Israel haters en rode antisemieten.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Taljaard: 13.32. uur. Inderdaad Taljaard, socialisme en islam, dat is desastreus voor elke samenleving. O ja een vraag aan U, zou het mogelijk zijn, een link te geven naar de Mars voor Frederik de Grote. Ik heb ervan genoten, en U zou mij daar een groot plezier mee doen.

   Like

  • Cathja zegt:

   Als je dáárom een PvdA-er moet worden is het droevig met je gesteld..!

   Like

 3. bigljohn zegt:

  Volgens Maurice de dolle Hond zou de PvdA van haar 38 Kamerzetels er maar 11 overhouden als er nu verkiezingen gehouden zouden worden. Ik durf zelfs te veronderstellen dat deze prognose nog erg optimistisch is, gezien door de ogen van de dolle Hond. Want hij sympathiseert namelijk met links, is zelf een rode rakker. De werkelijkheid gebiedt te zeggen dat de PvdA een mini partij gaat worden, gelijk aan Groen Links, of mogelijk zelfs geheel gaat verdwijnen. En wat zei de dolle Hond een poosje geleden over de PVV ? 18 tot 22 Kamerzetels. Wat hij niet kwijt wil is dat de PVV minstens naar 35 Kamerzetels gaat, en dat de VVD geen 28 Kamerzetels haalt maar hooguit 15.

  Like

 4. janfreak zegt:

  Je moet wel naïef zijn om te geloven dat die Turken die nu niet meer op de PvdA gaan stemmen het eens waren met het PvdA partijprogramma. Eens een Turk, altijd een Turk en dat ze hier zouden willen integreren is gewoon een fabel. Daarvoor liggen onze culturen ook teveel uit elkaar, vooral het geloof speelt daarin een grote rol. In al die jaren is het nooit verder gekomen dan assimilatie. Hetzelfde geldt voor Marokkanen.

  Like

 5. Hendrick M. zegt:

  Ik kan niet wachten !
  En daarna de Nederlandse paspoorten van deze twee extremisten intrekken, wegens staatsgevaarlijke activiteiten.

  Like

 6. Jantje Beton zegt:

  En de kiesdrempel invoeren dan zijn we meteen van wat parteien af.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Het enige wat deze 2 dubbelpas-troyaner-turken in zin
  hebben is om aan de subsidie-pot te komen en die voor
  hun dubbelpas-tapijtenvreter-volkje nog sneller leeg te
  slopen ! Nog niet eens over de ronsel-rommel praktijken
  en sluizerbenden mentaliteit gesproken !
  En het is nu al zeker wie het amen in de kerk dat die
  met hun partij-propaganda in hun haathutten ( moskeen)
  achter gesloten deuren op stemmen ronselen gaan !
  DE POT OP MET DAT TAPIJTENVRETERTUIG !

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  “Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PvdA nog maar 11 zetels overhouden van de huidige 38.”

  “ALS”!
  Dit doet mij denken aan het volgende gezegde: “Als mijn tante kloten had gehad, was het mijn oom geweest!” (excusez les mots)

  Tuurlijk gaan de Turken nu naar hun ‘eigen’ partijtje; dat zullen ze met z’n allen wel eens even lekker groot gaan maken. De islam krijgt elke dag meer voet aan de grond.

  Ik vraag me nog steeds af wat er gaat gebeuren met al die PvdA figuren die in elke ‘overheid’ vette baantjes hebben; kan iemand mij vertellen of die daar zullen worden uitgetrapt nadat de PvdA de laatste adem heeft uitgeblazen?

  Like

  • Jantje Beton zegt:

   Nederlanders, buitenlanders, allochtonen. De cijfers

   Door Gerard Driehuis – dinsdag 18 november 2014, 08:54 in categorie: Politiek
   Er zijn bijna net zoveel Duitsers in ons land als Turken, het percentage allochtonen in ons land is slechts 11 procent. Over niets wordt in Nederland zoveel gesproken op basis van halve waarheden en hele misverstanden als over buitenlanders en integratie. Twee sites roeien dapper tegen de fact-free stroom in. Landgenoten of Buitenlui en Flip van Dyke en de Republiek Allochtonie. De laatste site heeft een overzicht gemaakt van heel veel feiten over buitenlanders.
   Hoeveel ‘allochtonen’ wonen er in Nederland? En welke herkomstgroep is het grootste? Zijn dat ‘de Marokkanen’, zoals de meerderheid van de Nederlanders volgens een recent onderzoek van Ipsos denkt, of is het een andere groep? Wonen er meer Spanjaarden of Somaliërs in Nederland? Is 1 op de 10 Nederlanders van Turkse afkomst? Of is het misschien 1 op de 25 of 1 op de 50?
   Hieronder een paar grafiekjes, als voorproefje. Maar beter is het hele stuk te lezen. Dan weet je waarover je het hebt

   Like

   • Ik geloof er geen moer van,of ze moeten ze allemaal op een kluitje hebben gezet;hier[Oss]een stad van ca. 70.000 inwoners:je moet zoeken naar een Nederlander!Waar je ook kijkt:Turken,Somaliërs,Afghanen en meer van weet ik waar vandaan!En dat geldt voor de straat,het park,de dokter,de apotheek,de winkels,het centrum en waar je maar wil!

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Nu nog een een paar rijtjes ernaast met percentages gedetineerden, politiedossiers, overlast, uitkeringen, overheidskosten etc. Dan krijg je toch een beeld dat in vele denle van het land de allochtonen het (straat)beeld bepalen.

    Like

   • Igor zegt:

    Dit moet welhaast van tig jaren geleden zijn, er staan b.v. geen Nigerianen op, Libiers, Syriers, Baltics. Klopt ook, geen datum weergegeven!!

    Like

   • Sjaak zegt:

    Ik was 2 weken terug in een MC Donald filiaal in Rotterdam !
    Van de ongeveer 60 aanwezigen was ik de enige Nederlander !
    De bediening bestond uit 6 Allochtonen en 2 Autochtonen !
    Ik heb de tent meteen verlaten !

    Like

  • Cathja zegt:

   Ook al komt er een moslimpartij, die wellicht niet groter is dan GL, dan zullen ze waarschijnlijk niet veel kunnen bereiken, want van wie krijgen ze steun en waarvoor? Iedereen kent hun achtergrond, dus ik verwacht er niet zoveel van. Ze zullen toch steeds een meerderheid achter zich moeten krijgen bij het indienen van moties. En dat kan erg lastig zijn, omdat ze niet in de Tweede Kamer zitten voor het Néderlandse belang, maar voor het Turkse!

   Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Daar komt niks van terecht. Er zal best wat haatvolk op de nieuwe moslimpartij stemmen, maar deze partij heeft niet het netwerk om iedereen te belonen voor zijn/haar stem. De PvdA wel. De corrupte PvdA regelt subsidies en uitkeringen en heeft met succes gezorgd dat hier inmiddels 500 mosketen zijn. Moet je eens proberen iets aan te leggen in Nederland, ben je jaren bezig, maar mosketen zijn blijkbaar zo geregeld.
  IS-light kan dus beloven wat ze wil, maar niet uitvoeren. En zal spoedig verdwenen zijn.

  Like

  • L'esprit de Lois zegt:

   Helemaal fout, dat netwerk zit in Qatar, Oman en Saoedi Arabie. Follow the Money.

   Denk terug aan de jaren dat links gefinancierd werd uit Peking en Moskou, en die lijntjes zijn er nog.

   Like

 10. Tom Hendrix. zegt:

  En weten jullie wat het is, het is niet alleen bij de PvdA, dat deze Turkse Islamitische 5e colonne zit, maar evengoed bij D66, het CDA, en ook de VVD, GL,SP.

  Like

 11. Als er Turken weg lopen,zijn het in ieder geval radicale Turken!Weet je gelijk wie en wat je in de gaten moet houden!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou….Of het zo simpel ligt weet ik niet eens:
   Wat is Marcouch dan? Een knuffelmarokkaan? Volgens mij moet je hem juist dubbel in de gaten houden. Maar weglopen zal hij juist heus niet.
   En ik zou niet weten, waarom er onder de Turken niet soortgelijke figuren zouden zitten. Met de nationaliteit heeft dat weinig te maken, maar des te meer met HET PROJECT.
   En dat is allesoverkoepelend islamitisch…..

   Like

  • Igor zegt:

   Alle Turken zijn radicaal nationalistisch !!!

   Like

 12. Joost Visser zegt:

  Heeft Erdogan een afdeling in het Nederlands parlement.

  Like

 13. Joost Visser zegt:

  Heeft Erdogan een afdeling in het Nederlands parlement.

  Krijgen ze nu ook iemand afgevaardigd in het overleg ´stiekem´. Word nog leuk als Turkije enge dingen gaat doen in het Midden Oosten.

  Like

 14. Igor zegt:

  Net als Yvonne geloof ik niets van bovenstaande tabel. Als je alleen de Randstad neemt bv Rotterdam, bijna heel RotterdamZuid = allochtoon, zeker 90 %, Totaal heeft Rotterdam 50% geregistreerde allochtonen. Schiedam 70.000 inw 50%, Vlaardingen 70.000 inw. 45% en ga zo maar door met Maassluis, Spijkenisse, Hellevoetsluis, Delft, Den Haag, Zoetermeer. Gouda. etc. etc.
  Ik denk dat in die tabel NIET meegenomen zijn de 2 paspoorters, en de totaal genaturaliseerden.
  En wat dacht je van de Polen, Roemenen, Bulgaren, Hongaren etc..
  Ik schat dat er in NL zeker 30% niet origineel Nederlanders wonen.Kan er een paar procentjes naast zitten, maar dan toch. Onbehaaglijk

  Like

 15. alidas1 zegt:

  Krijgt Maxima toch nog gelijk .
  De Nederlander bestaat niet

  Like

 16. Hendrick M. zegt:

  Alle Turken terug naar Marokko !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s