U bent een domme lul. Beledigd? Doe aangifte!

Screenshot_76

(Door: Annabel Nanninga)

“Beledigen, kent u die uitdrukking dames en heren?”, lispelt Dominee Gremdaat in één van mijn favoriete stichtelijke TV-praatjes. De dominee fulmineert tegen het huichelachtige ‘gekwetst zijn’ en vraagt zich af: “Zijn al die mensen, die zo gauw beledigd zijn, wel zo zuiver op de graat?” Neen, concludeert hij, het zijn klootzakken. En tot besluit roept hij zijn toehoorders op: “Beledig, waar je maar beledigen kunt!” Het advies van de dominee kan heden ten dage zomaar leiden tot een aangifte tegen uw persoon. Aangiftes zijn de nieuwe Twitterhashtags: wie zich ergens druk over maak,t strooit ermee als waren het pepernoten.

Treurig startpunt van deze aangiftehausse was vermoedelijk de FatsoensMensen MoraalBonanza na de ‘minder, minder, minder’- quote van Geert Wilders. Tout correct Nederland spoedde zich naar politiebureaus, sommige uitgerust met speciaal hiervoor ingezette extra mankracht (blauw dat dus niet op straat te vinden was), om daarna fier via social media te melden dat zij hun steentje hadden bijgedragen aan een harmonieuzer Nederland. Want in stilte doen wat men moreel juist acht, dat telt niet mee voor de GoedVolk-score natuurlijk. Alsof het OM een soort TV-talentenjacht is: de kandidaat met de meeste aangiften gaat door naar de liveshow in de rechtbank. The Voice of Holland met Vrouwe Justitia als presentatrice. Moeizaam, want geblinddoekt, loopt zij van een showtrap met lichtjes en glitters af.

Lees verder>>>
(h/t Ton van Kesteren)
Jalta

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op U bent een domme lul. Beledigd? Doe aangifte!

 1. Rudi zegt:

  Heel geestig en to the point stuk. Het valt mij op, en ik denk dat ik dit al eerder heb gezegd, dat dit in Nederland allemaal kan: Dominee Gremdaat, Powned, Jalta, noem maar op. Wat dat betreft, lijkt Nederland erg op de VS, waar het medialandschap ook door een veelheid aan opinies gekenmerkt wordt, denk aan Townhall Magazine, Frontpage Magazine en diverse radio en tv-persoonlijkheden die een ander, eigenwijs geluid laten horen.
  In Vlaanderen lopen de media veel meer in het policor gareel, wat tot verschraling van het debat leidt.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Juist. Volgens mij kan dat alleen maar omdat Vlaanderen een gemakkelijk te controleren regio is. Het Vlaams Gewest telt (exclusief Brussel) 6.410.705 inwoners en heeft een vrij hoge bevolkingsdichtheid (exclusief Brussel) van 474,13 inw./km². Het aanbod van traditionele media zelf is om te beginnen al schraal op grond van het feit dat de grote mediaconcerns d.m.v. allerlei participaties met elkaar verweven zijn. Het aanbod is dus zonder meer mediocre te noemen, er is weinig ruimte voor pluralisme en in de media kom je altijd dezelfde nietszeggende figuren tegen, zo mogelijk nog erger dan in Nederland. Uiteindelijk vormen de traditionele media in Vlaanderen alles samen een soort dorpsgazet voor dorpsidioten, een redelijk kleinschalig monopolie dat veel gemakkelijker de greep op zijn monopolie kan vasthouden dan in een land/regio met méér inwoners.

   En ook de mentaliteit is hierdoor verschillend van die in Nederland. Want dat heeft het gevolg dat mensen te weinig kritisch zijn in Vlaanderen. En diegenen die het wel zijn behoren niet tot de “juiste kliek”, dus die kunnen het vergeten om aan het woord te komen. Inbreken in dit systeem is bijna onmogelijk !

   Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Ik herken het helemaal. De zogenaamde gekwetsten krijgen vooral hulp, van “de rode kerk”, en de gutmenschen. Deze zogenaamde gekwetsten, zijn qua karakter vaak dubbel, ze spreken met “dubbele tong”, zouden de Indianen zeggen. Het waren inderdaad ook deze mensen, die massaal aangifte hebben gedaan tegen Wilders. Maar zeg , dan ben ik NU GEKWETST omdat de RODE RIESSEN PVV kiezers massaal wil deporteren. Of is gekwetst zijn alleen toegestaan als je VVD,CDA,PvdA,D66 stemt?

  Like

  • IkHebErZoGenoegVan zegt:

   Nee.. gekwetst zijn mag alleen als je een kleurtje hebt.
   Och jee…. nou ben ik weer kwetsend bezig.. valt ook niet mee allemaal als je geen kleurtje hebt.

   Like

 3. Doornroosje zegt:

  Een pracht artikel van Annabel. Daar kan ik mij in vinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s