Burgemeester van gemeente Gavere wil dat u een wapen in huis haalt: ‘Schrikt inbrekers af’

Screenshot_97

Burgemeester Hugo Leroy

(Door: Simon Demeulenmeester)

Hoe meer mensen een wapen in huis hebben, hoe minder inbrekers zullen toeslaan. Althans, dat meent de burgemeester van Gavere Hugo ‘sheriff’ Leroy. ‘Camerabewaking werkt niet. Mensen moeten zichzelf beveiligen.’

“Hoe meer mensen een wapen in huis hebben, hoe minder inbrekers zullen toeslaan.” Dat zegt burgemeester van de Oost-Vlaamse gemeente Gavere Hugo Leroy (Open VLD/VOG), schrijft Het Laatste Nieuws. Leroy stemt binnenkort tegen camerabewaking op zijn grondgebied. “Dat werkt niet. Mensen moeten zichzelf beveiligen”, klinkt het in een opmerkelijk pleidooi.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Vlaanderen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Burgemeester van gemeente Gavere wil dat u een wapen in huis haalt: ‘Schrikt inbrekers af’

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Een kranige burgemeester. Waren ze allemaal maar zo.
  Mochten de wapens in de aanbieding komen bij de lokale Boerenbond, dan wip ik snel even de grens over. Maar dat zie ik vooralsnog niet gebeuren.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  TJAKKA !
  Hij heeft helemaal gelijk en dan ook
  meteen een groot plakaat aan de deur !
  Met als opschrift !
  Voor de ongewenste gast !
  Heb ik een kalaschnikov in de kast !

  Like

 3. Kijk,er bestaan wel bestuurders met ruggegraat!

  Like

 4. sam zegt:

  Die burgemeester heeft groot gelijk. Waar ik woon duurt het in beste geval 3 kwartier vooraleer een politieman (vrouw) aan mijn deur staat, in het slechtste geval 2 uur en soms komt de politie helemaal niet.
  Als je op politie moet rekenen ben je helemaal “onnozel”, bij een poging tot inbraak stellen die gewoon een papiertje(PV) op, kan je mee naar je verzekering stappen. Da’s al.
  Enigste waar politie echt goed in is, is PV op stellen voor te snel rijden. Kunnen ze lekker, met 2, onderuit gezakt in hun wagen zitten, de flitscamera doet het werk wel.

  Like

 5. breget zegt:

  Gelijk heeft hij,de minister van Opstelten die in NL de verantwoording heeft voor de eerlijke burgers heeft deze de oorlog verklaart die moeten het zelf maar uitzoeken maar verbied wapen bezit daar anders de inbrekers gevaar lopen .

  Like

 6. Jade zegt:

  Ze mogen in Nederland ook wel eens beginnen
  met de wapenwet aan te passen, want met een paar
  jaar zijn we allemaal vogels voor de kat…

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Pluimpje voor deze burgemeester, hij heeft groot gelijk.

  Like

 8. Giny zegt:

  Heb mijn wapenpistooltje aan in de aanslag!!!

  Like

 9. Giny zegt:

  Sorry, moet zijn “Waterpistooltje”

  Like

 10. Drs.P. zegt:

  Eindelijk iemand naar mijn hart, alleen waar kunnen wij die wapens kopen???

  Like

  • ron soeverein mens zegt:

   Wat dacht u van Belgie zelf. Of eventueel Duitsland en of Oostenrijk. In deze landen kun je bij elke wapenwinkel vuurwapens aanschaffen. En anders via internet via alternatieve kanalen.

   Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Dat is een echte burgervader. Maar de overheden willen niet dat burgers zich bewapenen. Het verbod dat burgers zichzelf niet mogen bewapenen heeft niets van doen met angst dat burgers elkaar gaan uitmoorden. Dat zullen de burgers zeker niet doen. De grote angst van de overheden is dat de burgers zich bewapenen en een revolte beginnen.

  Like

 12. Martha N zegt:

  Goed idee, goede burgemeester… Het zijn altijd alleen de misdadigers die aan wapens schijnen te kunnen komen, waarom de gewone burger niet?

  Like

  • Willie zegt:

   Martha, omdat de ”gewone ” burgers broekschijters zijn , en de ”misdadigers” aan alles hun kl….. vegen , maar die laatsten staan dus veel sterker in hun schoenen

   Like

 13. vanhetgoor zegt:

  Hij heeft gelijk, èn hij heeft ongelijk. Het goede voorbeeld is Zwitserland waar elke gezonde volwassen men VERPLICHT is een wapen in huis te hebben, sinds eeuwen heeft geen enkel land het gedurfd om Zwitserland aan te vallen, met overvallen en verkrachtingen valt het ook wel mee. Het slechte voorbeeld is de USA, waar elke volwassen man die nooit in aanraking is geweest met justitie een wapen mag kopen om zijn huis en haard te beschermen tegen de Engelsen. (de meesten vergeten dat laatste er altijd bij te zeggen) !!!

  In de USA is het een grote ellende, men loopt in Amerika 25.000 keer meer kans om bewust of onbewust, per ongeluk of met voorbedachte rade door een vriend of een familielid te worden neergeschoten dan dat men door een dief of rover wordt neergeschoten bij een overval.

  Het verschil is de volksaard. De Zwitser is doodsaai en serieus, hij zal het gewoon niet in zijn hoofd halen om zijn wapen in de kast te laten slingeren waar kinderen het kunnen vinden. Een Zwitser zal geen problemen maken met zijn buren. Nooit zal een Zwitser een geschil op de werkvloer beslechten met een van huis mee gebracht wapen. De Amerikanen worden wekelijks opgeschrikt met werk-gerelateerde beschietingen van baas of collega’s. Het aantal moorden in Zwitserland is heel erg laag, het aantal moorden in Amerika is heel erg hoog, alleen overtroffen door ISIS-gebied en Medellin. De enige reden die hier aan ten grondslaag ligt is de zekerheid die een Zwitser heeft, hij zal nooit door zijn baas onterecht ontslagen worden en als dat wel gebeurt dan is er nog een kind overboord. Dan is er de rechter en de sociale voorzieningen, zijn leven gaat gewoon door. De Amerikaan die op zijn werk wordt gepest kan geen kant op, hij moet de kwelgeest wel afmaken, want als hij niet meer werkt kan hij de hypotheek niet meer betalen, er is geen sociaal vangnet en niemand zorgt voor een ander.

  Nu is en blijft de vraag, zijn de Belgen zoals de Zwitsers of zoals de Amerikanen. Is de Belg stabiel en zeker van zichzelf of is hij bang en onzeker zoals de Amerikaan.

  Like

 14. Luchtpint zegt:

  Camerabeveiliging met nummerplaatherkenning is het neusje van de zalm op gemeentebesturen, tegenwoordig in België. Maar dan moet het kwaad al wel geschied zijn en moet de dader niet met een valse nummerplaat rondrijden, natuurlijk.

  Like

 15. D.DAY zegt:

  De Staat, die geacht wordt het geweldmonopolie te hebben, is niet in staat zijn eigen burgers nog voldoende te beschermen. Daarmee worden wij gedwongen het heft in eigen hand te nemen om onszelf te beschermen.

  Like

 16. baksteen zegt:

  Zo iemand geeft de burger moed!

  Like

 17. JCC zegt:

  Zou die Rutte nu ook lopen te schaterlachen als allerlei criminelen onschuldige burgers beroven, mishandelen, verkrachten en evt vermoorden? Binnenskamers vast wel, voor de Bühne even wat krokodillentranen plengen…

  Like

 18. Pingback: Burgemeester van gemeente Gavere wil dat u een wapen in huis haalt: ‘Schrikt inbrekers af’ | Vrije Burger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s