Tegen de VS: China en Rusland komen militaire alliantie overeen

Screenshot_121

De voorlopig laatste marineoefening tussen Rusland en China vond plaats in mei 2014

(Vertaling: E.J. Bron)

China en Rusland zijn overeengekomen hun bilaterale militaire samenwerking uit te breiden. Bovendien zullen er in het vervolg gezamenlijke marineoefeningen worden gehouden om de invloed van de VS in de regio Azië-Pacific te beperken. Critici waarschuwen voor een “nieuwe Koude Oorlog”.

Tijdens zijn bezoek aan Peking, waar hij een ontmoeting had met zijn Chinese collega en minister-president Li Keqiang, zei de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe, dat “beide zijden zich zorgen maken over de pogingen van de VS hun militaire politieke invloed in de regio Azië-Pacific uit te breiden.

Daarom zou de samenwerking op militair terrein groot veel potentieel hebben. De Russische zijde zou bereid zijn deze in een zo mogelijk breed spectrum uit te breiden, citeert de “Financial Times” de Russische minister. “We zien de vorming van een gemeenschappelijk regionaal veiligheidssysteem als het belangrijkste doel van ons gezamenlijk werk.”

De Russische delegatie spreekt van een parallel tussen de demonstraties in Hongkong en de zogenaamde “gekleurde” revoluties in voormalige Sovjetlanden, inclusief de Oekraïne. China en Rusland houden de VS en hun bondgenoten hiervoor verantwoordelijk.

De plaatsvervangende minister van Defensie van Rusland, Anatoli Antonov, zinspeelde erop dat Rusland bereid zou zijn Peking te ondersteunen bij de bestrijding van de protesten in Hongkong.

“We zijn van de gebeurtenissen op de hoogte, die onlangs in Hongkong hebben plaatsgevonden, en beide ministers geven toe dat geen enkel land zich veilig kan voelen tegen gekleurde revoluties”, aldus Antonov volgens de Russische media. “Wij denken dat Rusland en China moeten samenwerken om iets tegenover deze nieuwe uitdaging voor de veiligheid van onze landen te zetten.”

Er werden gemeenschappelijke zeemanoeuvres overeengekomen: In het voorjaar van 2015 in de Middellandse Zee, gevolgd door andere marineoefeningen in de Pacific. In augustus van dit jaar hielden beide landen al een grote militaire oefening, in mei vond er een marineoefening in de Oost-Chinese Zee plaats.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Azië, China, NAVO, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

43 reacties op Tegen de VS: China en Rusland komen militaire alliantie overeen

 1. Henk.V zegt:

  Het Westen zal oogsten wat het ZELF gezaaid heeft..
  En wie worden daar de dupe van???
  De man en de vrouw in de straat aan wie nooit iets wordt gevraagd.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  DAT KOMT ER NU BIJ UIT WANNEER JE NIET OP TIJD INGRIJPT
  EN DE GROOTSTE KLOOTZAKKEN VAN DE WERELD DE
  OORLOGSAANDRIJVERS EU – UKRAINE – NAVO – OBAMA
  NAAR DE MAAN SCHIET !

  Like

 3. bigljohn zegt:

  De E.U. moet maar zo door blijven gaan, met Poetin tegen zijn schenen te schoppen. U en ik worden dan binnen de kortste keren getrakteerd op de derde wereldoorlog. Je kunt iemand net zolang blijven treiteren, totdat je ineens een klap op je bek krijgt ! Wat moet dat wel niet worden met ons, nu China militaire banden met Rusland aan het smeden is. Een koude oorlog ? Nee vergeet het maar ! Dit alles verwordt eens tot een heuse derde wereldoorlog, compleet met talloze kernbommen die op onze flikker gegooid worden. Een oorlog die de E.U. geheid in een minimum van tijd, en met een maximum van snelheid gaat verliezen. Napoleon en Hitler mochten dat (gelukkig) al eens ervaren ! Een voorbeeld; op het einde van de tweede wereldoorlog werden de Duitsers door de Russen bestookt over een breedte van 3000 kilometer slagveld. De Rus had op elke 15 meter een zwaar kanon staan, over het slagveld van 3000 kilometer breed, om de mof Rusland uit te stoken. Laat staan waar de Rus vandaag de dag toe in staat is. Militaire alliantie met China…..

  Like

 4. Jan zegt:

  China blijft een totalitair en agressief land. Voortdurende agressie tegen de Filipijnen en vervolgens de vermoorde onschuld uithangen. Zelfde flikte het 1979 toen het meende Vietnam te moeten binnen vallen. Momenteel is het Hong Kong waar de dictators de vrijheid willen beperken.
  En tsaar Putin meent dat hij het luchtruim van anderen kan binnen dringen. Blijft een psychopatische moordenaar, dief en gangster. Met Rusland wordt het ook nooit wat.

  Like

  • Jaantje zegt:

   tsaar Poetin beetje teveel op de DDS gehangen? zuivere MvdG en TB retoriek.

   Like

  • Igor zegt:

   Volgens mij wordt het met jou nooit wat.
   Dus Putin is volgens jou een tsaar, psychopaat, moordenaar, dief en gangster.
   Weet je wat, ik word niet eens kwaad om deze baarlijke door jou uitgebraakte achterlijke van iedere realiteit gespeende nonsens, slecht voor mijn hart.
   Hadden wij hier maar zo’n leider, nu moeten wij het doen met een leugenachtig, niet uit de kast durven komend lachebekje.
   Wat ben jij een zielig mens.

   Like

   • Jan zegt:

    Putin is niets anders dan een kleptocraat, gangster. Wat mij verbaasd, niet dus, is dat diverse personen waaronder jij direct partij kiezen voor dergelijke criminelen als zij een hekel hebben aan de andere partij. Men zag dit in het verleden, haat tegen de VS en men koos voor de Vietcong. Links volk doet dit nog staads. Een onberedeneerde haat tegen Israël en men kiest voor de genocidale gekken van Hamas. Of, men heeft een bloedhekel aan de islam en kiest voor de dictator van Peking.
    Putin leider. Jij dient eens op de bank van de psychiater te gaan liggen.

    Like

  • Frans Brassens zegt:

   Niet zo lelijk doen tegen Jan hoor!
   Ieder gezelschap heeft recht op zijn eigen simplist.

   Like

  • Benesha zegt:

   Ik denk dat hij het over de VS/Nato heeft en over keizer Obama.

   Like

  • Sjaak zegt:

   JAN ! Wat lul jij uit je nek ! Poetin heeft na de machtovername
   direkt de Olligargen en machtgeile Milliardärs meteen paal en perk
   gesteld ! Vervolg je zijn methodik en rhetorik is hij in ieder geval
   het beste wat Rusland tot nu toe heeft gehad ! Natuurlijk geeft
   het geen idiale konstelation in een groot land als Rusland !
   Maar vergelijk je het met de desolate situatie van de
   EU – USA – NATO – UKRAINE wat ieder moment wie een
   kaartenhuis tezamen storten kan is Rusland eenduidig de
   winnaar ! Die hebben nog grenzen en kunnen ook nog
   door Volksreferendum vroegere gebieden opeisen ! ( Krim)
   En wat gebeurt in Europa ? Hele volkstammen laten ze
   onkontroleert binnen wandelen ! En wat doen deze zogenaamde
   vluchtelingen ? Ze slaan zich tegenzijdig met ijzerstangen de kop in !
   En wat ondernemen ze tegen de tapijtvreters met de ambitie van het
   radicaliseren en hun nakomelingenbroed die hun vakantiereisjes naar
   de geloofsgenoten en koppensnellers ondernemen ? Nada ! Niets !
   Over heel Europa hebben we een pot nat aan linkse verkwanselaars
   die vrachtwagenwijze geld van de belastingbetaler ongevraagt verdelen !
   Zou er nu een volksreferendum komen hadden we meteen grenzen
   dicht en een kontroleerde bevolkingstoegang !

   Like

 5. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  HET WORDT GEEN KOUDE OORLOG MAAR EEN DERDE WERELDOORLOG DIE ZIJN WEERGA NIET KENT! MET DE LIDSTATEN VAN DE ONGEKOZEN EU ALS EERSTE SLACHTOFFERS!

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Ik geloof niet dat het tot een derde GROTE wereldoorlog komt.
   Het probleem is voor die stokers dat ze bijna zeker hun eigen hachie zullen verliezen en dat is nou net niet de bedoeling.
   Die moslim voorsprekers plegen ook nooit zelfmoordaanslagen en gebruiken daar het domme voetvolk voor.
   Overigens lijkt Putin mij veel te bezonnen om aan zo´n avontuur te beginnen.
   Zijn grote vriend Schröder weigerde ook om de amerikanen mee te helpen in Irak omdat hij dat niet zag zitten.
   Merkel heeft zich daarvoor bij Bush verontschuldigd.
   Ik meen af en toe in het gedrag van Putin de invloed van Schröder te herkennen.

   Like

 6. U.G. Kempenaer zegt:

  De agressie van de VS/NAVO/EU moet dringend beteugeld worden, zeker nu de moslims geïnfiltreerd zijn in de hoogste bestuurlijke westerse kringen.

  Kortom goed initiatief van Rusland en China. Poetin is sowieso een bijzonder evenwichtig leider. Van een volstrekt ander kaliber dan de westerse schreeuwertjes.

  Like

 7. Sjoe! zegt:

  Weet jullie dat Mao eenmaal Chroesjtsjov in alle ernst voorgesteld heeft om de VS met kernwapens aan te vallen en daarna “een miljoen Chinese soldaten met machinepistolen” daarheen te zenden om de plek op te dweilen?

  (Tussen haakjes, China is niet langer ‘rood’… Net totalitair. Ten goede of ten slechte. Dalk ten goede voor zijn eigen bestwil. Zij zullen uiteindelijk de hele wereld hebben.)

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Sorry Vederso, ik geloof echt dat Putin die 3000, en verdere spaarcentjes, nodig heeft.
   Met een staatsvermogen van ongeveer 450 miljard in dollars en goud en een staatsschuld van nog geen 10 % van hun BNP

   Like

 8. baksteen zegt:

  Jan, je hebt helemaal gelijk en radio1 is het het ook helemaal met je eens.

  Like

 9. tijluylenspiegel zegt:

  Beste Jan misschien moet u toch eens naar Hans Anders, jazeker zowel Rusland als China doen zo nu en dan dingen die ze niet zouden moeten doen, maar het valt allemaal in het niet met wat de USA sinds de Tweede Wereldoorlog allemaal heeft misdaan; Vietnam, Afghanistan,Irak zijn slechts het topje van de ijsberg. Of we nou een koude of een hete oorlog krijgen, de EU en de USA zijn wel degelijk de aanjagers geweest en zijn dat nog, denk bijvoorbeeld even terug aan Guy Verhofstadt en Hansje van Baalen met zijn gebalde knuistjes in de Oekraïne.
  Het ontbreekt er nog maar aan dat dit duo straks in Hongkong de protesten gaan ondersteunen, ze zijn er gek genoeg voor. Er zitten mensen in een gesloten afdeling van een GGZ instelling om minder.

  Like

 10. Johan zegt:

  Het was gewoon wachten op het moment dat een alliantie van China en Rusland aangekondigd zou worden. Oorzaak van dit alles : De aggressieve Amerikaanse buitenlandse politiek van de afgelopen jaren.

  Like

 11. Martha N zegt:

  Met dank aan de EU die alles beter weet en dank zij onze regeerders, die de EU als heilige zien, en nogmaals dank mensen die voor de EU stemmen. Er wordt gezamelijk gewerkt aan onze ondergang, maar de meest zien het niet.

  Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  Of we blij moeten zijn met deze alliantie Rusland / China, dat kan ik niet beoordelen. Wat ik wel weet, dat is door het gelazer van Obama en de Eussr, Rusland tot op het bot is getergd. En wat de VS/Obama betreft, de VS heeft in “haar achtertuin”, Zuid-Amerika, ALTIJD ingegrepen als hun een regering daar niet beviel. ” De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet”, is hier van toepassing. Verder zou een WWIII de NWO goed uitkomen!

  Like

 13. Benesha zegt:

  Och ik denk niet dat de Nato zijn vingers gaat branden aan Rusland en China. Want in tegenstelling tot wat de gebrainwashte burger via de TV allemaal te zien krijgt aan hoogtechnologische oorlogsvoering van de VS/Nato overal ter wereld -hmmm ja…deze agressors voeren blijkbaar graag oorlog- en daardoor denkt dat Nato superieur is, is het tegendeel het geval. Rusland en China kunnen de Nato op 1,2,3 een fikse nederlaag bezorgen. Getuige daarvan het compleet lamleggen van alle electronische systemen van de ultra gesofisticeerde VS kruiser in de Zwarte Zee in april dit jaar door een Russische Sukhoi, betekent dat Nato zelfs geen stomme Tomahawk meer in de lucht krijgt als het er op aan komt.

  Like

 14. guus zegt:

  What frightened the USS Donald Cook so much in the Black Sea?
  http://www.voltairenet.org/article185860.html

  Like

 15. Jean zegt:

  Die zwarte moslim en die natte dweil ‘willen’ kkost wat kost oorlog met Rusland, die de lafaards sowieso verliezen, mar het ergste is dat ze de ‘echte’ vijand, de moslims vrije toegang geven zodat die straks vanuit alle koekjes de eigen bevolking kunnen aanvallen en vermoorden.
  Voor dergelijke ‘lijders’ met lange ij is er enkel maar walging en misprijzen en hopen we uit het diepst van ons hart dat ze snel na het hiernamaals vertrekken want aan zulke gemene lafaards hebben wij echt geen behoefte.

  Like

 16. Theodoor zegt:

  Koude oorlog is het al.
  Zelfs de EU kan niet meer zelf kiezen en moet de VS volgen.

  Frankrijk is niet voor niets pas later lid geworden van de NAVO.
  NAVO is VS.

  Like

 17. koddebeier zegt:

  De EU en Amerika hebben Putin zelf in de armen van de Chinezen gedreven !!

  Like

 18. Igor zegt:

  Beste Jan,
  Eerst even dit, als jij denkt dat je het goed ziet, ok zal me worst zijn. Maar dat je me een psychiatrisch patiënt vindt, omdat jij je gelijk niet krijgt, vind ik minder leuk en ook niet passen op deze geweldige site.
  Ik ben tot op heden ook nooit tegen de meeste handelingen en denkbeelden van de VS geweest, ook ik vond dat de VS de democratische waarden in Vietnam verdedigde, want ik was en ben een fervent anti communist/socialist (=hetzelfde) en ja ook anti-Islamist en Nazist. Ik ben dus tegen iedere staatsvorm die de vorm van een oligarchie/dictatuur heeft, en wat blijkt dan, dat ik dus heden ten dage in een dictatuur woon. Dat is dus de EU. Deze EU loopt als een loops hondje achter de denkbeelden van de islamist/socialist en niet van hoogmoed gespeende keizer Obama aan. Heel gevaarlijk dus voor de oorspronkelijke bewoners van deze Unie. Zelfs zijn eigen bevolking verwerpt zijn ideeën. Wij hebben niets meer te vertellen in deze EUSSR, erger zij (leiders VS en EU) dragen denkbeelden uit(landjepik/revolutie brengen in UA, Baltic, eigenlijk heel Oost Europa, Libië, Egypte, Syrië, Kosovo) die weleens tot een WO III kunnen leiden, want Gorbatschov had gelijk, dit was niet afgesproken, het Westen heeft tegen alle afspraken in, bijna heel Oost Europa bij de EU gevoegd. En nu? EU was nooit meer oorlog toch?? Kijk daarnaast wat die Turkse genocide ontkenner ven een Erdogan flikt, nl. stiekem Hamas steunen in Oost Jeruzalem.
  We leven nu in een gevaarlijker tijdperk dan in de gehele vorige eeuw, dankzij die linkse rode schreeuwers van de EU en VS. Daar hoort ook ons nationale latent homofiele lachebekje bij.
  Het zijn gore landverraders meer niet. En als jij Jan de Chinezen en de Russen een gevaar vind,
  Lees dan eens onderstaand stukje uit onverwachte hoek namelijk Zuid Afrika,of zijn deze zoals ik ze ken, zeer vreedzame mensen ook rijp voor de psych:
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Westerse leiers soek oplossings op verkeerde plekke

  Geskryf deur Jaco Kleynhans

  Leiers van die G20-lande het die afgelope naweek in Brisbane Australië byeengekom. Sedert die vorige byeenkoms van die G20-leiers verlede jaar in St Petersburg in Rusland het heelwat dinge gebeur wat verhoudinge tussen die leiers van die wêreld se sterkste ekonomieë beïnvloed het.

  Die belangrikste gebeure is die krisis in Oekraïne, die voortspelende geweld in Sirië en Irak, die Europese verkiesing en meer onlangs President Obama se pakslae by die stembus in die VSA. Hierdie gebeure staan egter binne die konteks van ‘n wêreld met groter geo-politieke veranderinge.

  Hoewel Westerse leiers dit nie wil besef nie, is die afgelope jaar se internasionale gebeure deur veral twee kategorieë van probleme gekenmerk. Die eerste is die feit dat kiesers in byna elke Westerse land kwaad is en ‘n groot verwydering tussen hulself en die politieke elite beleef. Euroskeptiese partye het groot opgang in die Europese verkiesing gemaak en daardeur ‘n duidelik boodskap aan leiers in Europa gestuur. Die onlangse verkiesing in Amerika was ook ‘n boodskap van Amerikaanse kiesers dat hul omgekrap is met die huidige politieke stelsel. Westerse burgers is onrustig weens die ekonomiese agteruitgang in hul lande, onbeheerde immigrasie en ‘n algemene rigtingloosheid van Westerse leiers.

  Die tweede kenmerk van die afgelope twaaf maande se politieke gebeure staan binne die drang na groter selfbeskikking in verskillende wêrelddele. Die krisis in Irak en Sirië het meer te make met territoriale state wat nie sin maak nie as wat dit met Moslemekstremisme te make het. Irak moet opgebreek word om nuwe nasiestate te skep. Dieselfde geld vir Sirië en selfs Oekraïne. Die meeste van hierdie lande is maaksels van Westerse imperialisme. Die referendum om onafhanklikheid in Skotland het binne dieselfde konteks plaasgevind. Westerse leiers vrees ‘n opbreek van multi-kulturele territoriale state regoor die wêreld, aangesien dit hul magsposisie kan bedreig. Daarom veg hulle op die vuilste maniere denkbaar om die status-quo te handhaaf.

  Uit die afgelope naweek se gebeure in Brisbane is dit duidelik dat die Weste sy leierskapsrol in die wêreld verloor en voortdurend na strooihalms gryp om sy posisie van mag te probeer behou. Die voortdurende aanvalle op Vladimir Putin is een manier waarop Westerse leiers die morele hoëgrond probeer handhaaf. Die feit dat Westerse leiers dus die naweek soos ‘n trop wildehonde op Putin toegesak het, kom as geen verrassing nie. Hul doel was duidelik: Maak Putin die skuldige-party in die krisis in Oekraïne en beveg so die argument dat selfbeskikking vir die verskillende volkere in Oekraïne eintlik die oplossing is.

  Op ekonomiese terrein moet Westerse leiers reeds voor leiers uit Oosterse lande kruip. Australië se ekonomie is deesdae grootliks afhanklik van die uitvoer van natuurlike hulpbronne aan China. Die VSA skuld die Chinese soveel geld dat Obama nie anders kan as om mooi broodjies by die Chinese te bak nie.

  Die oplossing vir talle wêreldkrisisse lê nie in die behoud van die status quo nie, maar eerder in die afbreek van uitgediende territoriale state en die reg van nasies om hulself, selfstandig te regeer.

  http://www.oraniablog.co.za/

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Igor: 15.32. uur. Daar ben ik het geheel mee eens. Inderdaad zijn aan Rusland TOEZEGGINGEN GEDAAN vanuit Europa, dat men NIET in de directe INVLOEDSSFEER van Rusland zou interveniëren! En dat heeft de EUSSR op aanstoken van de USA WEL GEDAAN. Derhalve heb ik begrip voor Putin, dat hij daarmee niet akkoord gaat. En dat wil niet zeggen, dat ik Putin de meest ideale schoonzoon vindt. Maar de WAARHEID dient wel gezegd te worden.

   Like

  • Jade zegt:

   Mooi taaltje, dat Zuid Afrikaans. 🙂
   Verder dank ik God dat Poetin z`n kont tegen
   de vrijmetselaars-kribbe gooit.
   Momenteel wordt namelijk alles uit de kast getrokken:
   Geplande financiële crisis, islamisering, chem-trails,
   genetische manipulatie voedsel, biologische oorlogsvoering,
   en oorlog met Rusland.

   Like

 19. henk Verhoef zegt:

  waarom zouden china en rusland Europa en amerika willen aanvallen
  heeft geen enkele zin- die gebieden worden al van binnen uit opgegeten door de vele nieuwkomers
  Verder hoeven ze geen kogels of zo mee te brengen maar weet/xtc/ghb of anders maar ratalin of vetmakers
  Wie zou er van de zweden willen vechten voor zweden– kan mij er weinig bij voorstellen
  En wie gaat de miljarden schulden uit de rijke westerse landen ophoesten

  Obama toppunt van democratie- alles tegen de wil VAN DE meerderheid van de parlementen( huis van afgevaardigde= parlement) Mubarak uit egypte was meer democraat dan Obama
  Nul comma nul steun- net als de meerderheid van de eu landen en de eu– geen steun aan die eigenbelangen organisaties

  Dus oorlog – wie gaat er in het leger– en denkt u dan dat wel wat werkt – noodverlichting of de brug goed hoog genoeg
  Vergeet het

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s