Interreligieuze dialoog blijkt goed geregisseerde Asscher-show

Screenshot_20

(Door: Chris Aalberts)

Verdraagzaamheid creëer je niet met een middagje geklets

Lodewijk Asscher neemt het woord: “het was vandaag een heel bijzondere bijeenkomst hier in het hart van de democratie”. Het is het begin van de afsluitende persconferentie na een middag in de Ridderzaal over de oplopende religieuze spanningen in Nederland. De hele middag hebben christenen, moslims, joden en humanisten met elkaar gepraat. Asscher spreekt een twintigtal journalisten toe.

“Het gesprek van vanmiddag is nodig,” doceert Asscher. Er zijn onderzoeken waaruit blijkt dat veel mensen negatief over moslims denken. De conflicten in de rest van de wereld hebben de neiging over te slaan naar Nederland, zoals die in Syrië, Irak en Israël. Gelukkig hebben de mensen elkaar vanmiddag intensief gesproken, meldt Asscher: “Nu hebben ze elkaars telefoonnummer”.

Asscher wil dat mensen bij elkaar over de vloer komen en suggereert dat hier vanmiddag een eerste start mee is gemaakt door jongeren en religieuze leiders met elkaar te laten praten. Zou het helpen?

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, Hypocrisie, Islam, Joden, Jodendom, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse joden, Moslims, Multiculti, Nederland, Overheid, PvdA, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

19 reacties op Interreligieuze dialoog blijkt goed geregisseerde Asscher-show

 1. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Kopje thee d’r bij?

  Like

 2. Jade zegt:

  Fijn, het land is gered door Lodewijk Asscher… (Not)

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Hij vindt het erg dat uit onderzoek blijkt dat een op de zeven christenen moslims niet als hun naaste beschouwt.

  Hebben ze ook onderzocht hoe dat omgekeerd bij moslims uitziet?

  Dat betekent dat de overige 6 geen objectieve kennis hebben van de islam en voornamelijk aan feiten vrij wensdenken doen. Die ene christen die de moslim niet als zijn naaste kan beschouwen weet dat hetzelfde ook opgaat voor de moslim. De moslim krijgt vanuit zijn religie geleerd dat hij niet mag samengaan met christenen. Die christenen die de moslim wel als naaste beschouwen doen dat eenzijdig op basis van hun verinnerlijkte beleving die gericht is op tolerantie en respect zoals dat door het christelijke gebod van naastenliefde ingegeven wordt. Dit gebod van naastenliefde ongeacht welke achtergrond iemand heeft is binnen de islam nergens te vinden, laat staan dat het door moslims als grote groep wordt nageleefd. Er zal beslist hier en daar een individuele moslim zijn die op een of andere manier verlicht denkt maar voor het merendeel zullen moslims zich afkerig opstellen van niet moslims. De praktijk over de hele wereld laat dit elke dag opnieuw zien en het christelijke echtpaar in Pakistan dat door een meute moslims in een brandende oven gestopt werd kunnen we helaas niet meer hun mening vragen. Overal waar grote groepen moslims verschijnen is het binnen korte tijd gedaan met de maatschappelijke cohesie. Voor mij zijn dit soort initiatieven niet anders dan wanhopige pogingen nog iets recht te buigen aan volstrekt fout gelopen integratie projecten van moslim gemeenschappen in Nederland. Miljoenen subsidies gaan dit probleem niet oplossen. Alleen de bereidheid tot gedragsverandering bij moslims kan oplossingen bieden in de toekomst maar het is helaas de islam die in de weg staat. Oplossingen worden alleen dan bereikt als iedereen en vooral de moslim zelf het besef krijgt dat de islam en het hieruit ontstane gedrag het probleem is. Blijven we de moslim met fluwelen handschoenen aanpakken zolang zal integratie problematisch blijven en is alleen nog een status quo te bereiken door beiderzijds gedoogde parallelle samenlevingen. Zolang de moslim dat niet erkent zal van een fatsoenlijk samenleven nooit sprake kunnen zijn. Los van alles is mijn eerlijke mening dat het allerbeste zou zijn als Nederland een actief remigratie beleid ging toepassen op alle moslims die niet openlijk bekennen dat ze een seculiere samenleving hoger achten dan een samenleving waarin kerk en staat in elkaar overvloeien. Want de islam eist hoe triest ook dat elke moslim streeft naar een maatschappij waarin de islamitische wetten duidelijk herkenbaar zijn in het publieke domein. Kortom ook dit initiatief is de zoveelste zinloze exercitie omdat de vertegenwoordigers van de islam links of rechtsom altijd een dubbele agenda zullen hanteren. Ook deze misleiding is een islamitisch gebod.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @guusvelraeds: 00.32. uur. En daarmee heeft U terecht aangegeven, dat een dialoog met moslims, een doodlopende weg is. WIJ op dit blog beseffen dat terdege, maar de rest van onze bevolking, loopt met oogkleppen rond en WIL de WAARHEID over de Islam niet kennen!

   Like

 4. Jan zegt:

  Asscher is de Tzipi Livni van Nederland, beide even geschift. Die smerige kop van beroepsleugenaar Elforkani* is meer dan weerzinwekkend.
  Waarom denkt Asscher dat ik met een Saraceen om zou moeten gaan of een mummie? Omdat dit geestelijk gestoorde volk hier is? Wat er in kan kan er ook uit, maar dat begrijpt dat verraderlijke linkse volk niet, dat is rakettechniek.
  En Soetendorp wil alleen maar aardig gevonden worden, heb je niets aan weet niks, wil niks zien en is bovendien een PvdA’er. Zag overal nazi’s in 1987 toen het stuk van Fassbinder gespeeld werd, maar staat nu lachend naast iemand die op hand voor moordenaars is. Wat een lul is het toch. Drie zakken bijelkaar en beroepsleugenaar Elforkani ligt in een deuk die die twee anderen er in stinken. Wat een stuitend geheel.

  Drie eerdere leugenaars en imbecielen

  * ,,We willen vooral laten zien dat de islam barmhartig is en voor vrede staat. Dat moet uitgesproken worden, ook op internet. We willen de islam niet laten kapen en zwartmaken”, legt Yassin Elforkani van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) uit.
  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2014/8/Laat-de-islam-niet-kapen-en-spreek-je-uit-1584067W/

  Like

 5. Cathja zegt:

  Het klinkt mij allemaal nét iets te zoet in de oren. Alsof je de enorme kloof tussen enerzijds de Joden/de christenen, en anderzijds de moslims, met dialoog kunt overbruggen.
  Nee beste mensen, de haat van moslims jegens Joden en christenen, maar ook tegen homo’s en minderheidsgroepen, zit diep verankerd in de ziel van de moslims, en elkaars telefoonnummer op zak hebbend gaat echt niet helpen die kloof te dichten.
  In discussies blijken moslims enorm snel geraakt te zijn, en het woord ‘discriminatie’ ligt bij hen voor in de mond. Alle goede bedoelingen van Asscher ten spijt, de samenleving zal gebukt BLIJVEN gaan onder de terreur van de moslims! Natuurlijk wil Asscher geen spanningen in onze samenleving, wie wil dat wel? Maar hij wil niet toegeven (en met hem nog vele anderen) dat er geen oplossing voor het moslim-vraagstuk IS. Onze culturen zullen nooit met elkaar versmelten, want we zijn totaal verschillend.
  Leuk geprobeerd Asscher, maar ga eens naar een asielzoekerscentrum en zie wat daar gebeurt. En dit zijn echt niet allemaal vluchtelingen in de juiste zin des woords, zodat de spanningen te begrijpen zouden zijn.

  Like

 6. Theodoor zegt:

  Arme Asscher, beste man, aardig dat je het probeert maar kijk eens en de grote wereld rond. Moslims wonen bij elkaar en willen geen “vreemden” over de vloer.

  Asscher verdiep je nou eens een keer in de Islam en lees het boek dat op de tafel staat bij de voorzitter TK.

  Verkorte versie is te lezen op de site van de ex moslims.
  Ook een aanrader voor uw persbureau de joop van de linkse omroepvereniging de Vara, betaald door het volk middels belasting, Djizja dat ook door de moslims gebruikt wordt als je geen lid bent.

  Like

 7. muszi zegt:

  Hij haalt ons verleden weg en wilt ons begraven! De islam is ons doodvonnis.!

  Like

 8. Th.M. van Baarle zegt:

  Lodewijk (Chamberlain) Asscher.
  Bah.

  Like

 9. Future Child zegt:

  Yassin Elforkani op de foto lijkt te denken: kutjoden.

  Bij Pauw zatten een paar pareltjes van de moslim. Een neger moslim die studeerde op Leiden, met een geaffecteerde stem, die Asscher in de kont kroop. En sprak over de religie in het ridderhof, nabij de 2 kamers geweldig was en vaker moest gebeuren. Ik dacht. Die wil Sharia.

  En was er nog zo’n zwarte hoofddoek, die langsscholen gaat om kinderen te vertellen over islamfobie.

  Er is ook blankfobie, westerfobie, secularfobie, etc. vrouwfobie laat daar maar iemand voor langs gaan.

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Als Asscher -en met hem alle andere linkse idioten van zijn soort- was doordrongen van de realiteit, namelijk, dat moslims een totaal andere denkwijze hebben dan wij, dus, daaruit voortvloeiend, een andere agenda, dan zou hij aan dergelijke middagen niet eens begínnen.
  Nergens leidt het toe, totale verspilling van tijd en energie.

  Like

 11. Frans Brassens zegt:

  Véél te veel woorden voor een eenvoudige en noodzakelijke vaststelling:
  Een zelfstandig denkend, zinnig en wétend mens kan en MAG een islamiet niet als ‘zijn naaste’ beschouwen en uiteindelijk ook niet vertrouwen, tenzij hij zijn (toekomstige) moordenaars of slavendrijvers bemint.
  Élke islamiet MOET en zál de koranregels en opdrachten die daaruit voortvloeien volgen.
  Wie ook maar enkele simpele opdrachten uit dat altijd létterlijk te interpreteren haatboek kent,
  BESEFT DAT.
  Nederland is op dit punt voor een heel groot deel gevuld met níet zelfstandig denkenden, ónzinnigen en ónwetenden. Asscher voorop.

  Like

 12. Worden we nu ineens allemaal gerespecteerd en met rust gelaten?Asscher:droom verder!

  Like

 13. vanhetgoor zegt:

  In het kader van de re-socialisatie worden mannen die hun straf hebben uitgezeten wegens verkrachting weer in contact gebracht met hun vrouwelijke slachtoffers, we denken niet dat nu met een gesprek alle problemen uit de lucht zijn, maar ze hebben in ieder geval elkaars telefoonnummer.

  Het is nu net alsof ISIS / IS / het kalifaat verslagen is, en de paar miljoen mensen die huis en haard verloren in de opmars van de islamieten. Er komen weer gesprekkken om de oorlogstraumata bij de burgerbevolking in goede banen te leiden. Om het leed te leren verwerken. Er komen ook mannen die bij de hordes hoorden van het kafifaat. De een vertelt dat hij het er nu wel moeilijk mee heeft, zijn familie is weg. De ander vertelt dat hij het er wel moeilijk mee had in elke stad of elk dorpje moest hij zijn kleren vervangen, helemaal onder het bloed en niemand die het wilde of kon wassen. De gesprekken verliepen wat stroef, maar gelukkig hebben ze nu elkaars telefoonnummer.

  Een wijs man heeft Lodewijk Asscher eens een ontaarde jood genoemd.

  Wat wel grappig is om te vermelden, de grootvader van Asscher zat in de joodse raad, dat was in de tweede wereldoolog, tijdens de Duitse bezetting de organisatie die zich onledig hield met het bespreken over welke jood op welke plaats in de trein naar Auschwitz zou gaan zitten. Ook werd door de joodse raad bepaald op welke datum de reis naar Auschwitz zou aanvangen. Twee keuzes, of op disndag, of op donderdag! Dan werd er ook beslist door de joodse raad over of men eerste klas zou reizen, of tweede klas, en hoeveel geld daar voor neergeteld moest worden. En als de accomodatie soms tegen zou vallen dan kregen alle joden een briefje mee met het telefoonnummer van die Asscher van de joodse raad, dan kon men bellen als het toch niet helemaal naar wens was. Nou, niemand heeft gebeld hoor!

  Like

 14. alidas1 zegt:

  De armste Joodse mensen zijn door hun het eerste gegaan.
  De rijkere kwamen later aan de beurt.
  Toen die er niet meer waren kwamen ze toch ook aan de beurt.
  Ze zijn het niet allemaal ontlopen

  Like

 15. Jaantje zegt:

  Lodewijk Asscher draagt hetzelfde beleid uit als Job Cohen hij brengt het alleen wat energieker.

  Like

 16. rinus zegt:

  Vuile rattekop. Kijk goed naar wat Assher zegt: ”Er zijn onderzoeken waaruit blijkt dat veel mensen (..) negatief over moslims denken”. (…..) De conflicten in de rest van de wereld (….) hebben de neiging om naar Nederland over te slaan zoals die in Syrie, Irak en israel….

  Juist! En zo krijgen wij Nederlanders in regel 1 weer eens de schuld. Want hoe durf je als Nederlander negatief over moslims te denken. Tja, gek hè?? De halve wereld staat in brand en andersdenkenden en andersgelovigen worden over de kling gejaagd. Goh, hoe komt het toch dat die Nederlander negatief denkt over moslims?!!

  Maar goed, als de conflicten dus naar Nederland overslaan, weten we wie er dus al bij voorbaat schuldig is. De Nederlander uiteraard. En dat zijn we zelfs als de conflicten DAAR overslaan naar HIER.

  Tot zover de aanstonds nieuwe PvdA-leider.

  Like

 17. fleckie zegt:

  …………..AMERIKA…EN…EUROPA……….NW.ISR.WEEKBLAD 21.11.2014.
  Van 9 tot 11 november vond in Washington de algemene vergadering v.d.Jewish Federation of
  North America plaats. . In deze koepelorganisatie hebben 157 Amerikaanse en Canadese
  Joodse federaties .en..driehonderd onafhankelijke gemeenschappen zich verenigd. Dit ..jaar..was..
  voor de algemene vergadering ook een aantal Europese leiders uitgenodigd,…..waaronder
  …..Cidi-directeur …Esther Voet….Onder de titel. …Reality. Chek,Jewish. LIFE in Europe today
  mocht zij, samen met haar collega uit Spanje. ,vertellen hoe de operatie…in…Gaza…afgelopen
  zomer ..invloed heeft gehad op de ontwikkelingen in Europa. Voet:” Men ziet in Amerika ook dat EUROPA op dit. de grootste klappen opvangt. Ook is men ontzettend benauwd over de veranderende demografie in Europa, men ziet dat het …Europese jodendom …een…moei-
  lijke tijd tegemoet gaat”……………Voet sprak met ..de..Amerikanen…onder..meer..over..het..meten..
  met ..twee..maten..als..het..over..Israel ..gaat, zowel..in..de..media..als..in..de..politiek….De
  bedoeling is dat naar aanleiding v.d.vergadering meer zal worden samengewerkt. ” Er is
  besloten..om..elkaar..op..de..hoogte..te..houden over de stappen die worden genomen en om
  materiaal uit te wisselen”.Volgens Voet kunnen de Europeanen en Amerikanen nog van elkaar leren. Voet was overigens in goed gezelschap: ook vicepresident v.d.Ver.Staten…Joe Biden…
  was onder de sprekers.########################################################

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s