Hoe de NS onze vrijheid verdedigt

Screenshot_44

(Door: Martien Pennings)

Achter de betaalmuur bij Trouw zit een column van Elma Drayer die gaat over het aanvankelijk weigeren van een poster op NS-stations en daarna toch weer toestaan. Het gaat om bovenstaand affiche, uitgebracht door de Remonstrantse broeders.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Hoe de NS onze vrijheid verdedigt

 1. windwens zegt:

  NL wordt van hoog tot laag door laffaards geleid bang voor spanningen door z’n poster. Nou laat ze dan maar komen en laat de spanning dan maar eens los zou ik zeggen. Afvloeien van spanning is altijd het beste, de pan onderdruk houden dat levert een land pas wat op!!! Altijd maar zwichten voor moslim apen het geeft weer aan hoe idioot dit land aan het worden is.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Wat ik zie aan deze poster is, dat (de) God (van de christenen) geen bevelen geeft om anderen uit te roeien. Dus ook geen mensen die niets van die God willen weten, of een andere god dienen. Deze God zegt: “Hebt uw naasten lief gelijk uzelf”. Dat is vreselijk moeilijk, want je zou velen ‘ik weet niet wat’ willen doen vanwege hun haat jegens de medemensen, die niet willen geloven zoals zij dat eisen.
  En ja, hier bedoel ik dus de moslims mee. De god van de moslims is een god waarvoor zij kruipen, en wiens zogenaamde bevelen zij klakkeloos uitvoeren.

  Inderdaad, de NS is als de dood voor confrontaties met moslims vanwege deze poster. Maar de moslims schreeuwen toch ook in onze straten “allah akhbar”? Dat hebben wij maar te pikken van hen. Hun god is de baas van de hele wereld (denken ze), en alles moet ondergeschikt worden gemaakt aan zijn wil.

  Het zou de NS sieren als deze poster gewoon blijft hangen! We leven tenslotte in een nog steeds vrij Nederland, met vrijheid van meningsuiting. Daar mogen ook deze posters hangen, en wie ze niet wil zien kijkt er maar niet naar.

  Over “Mijn God dwingt me tot niets”, zouden alle moslims eens diep na moeten denken! Ik denk dat met name extreme moslims nooit willen inzien dat hun dweperij met allah alleen maar haat en nijd, oorlogen, dood en verderf tot gevolg heeft, en dat hun dagelijks leven beheerst wordt door haat en nijd tegen allen die de leer van allah verwerpen. Zij hebben nooit geleerd wat het is om (je naaste) lief te hebben. Dat maakt dat deze mensen niet compleet zijn. Het kwade heeft bij hen (levenslang) de overhand.

  Like

  • Harry zegt:

   ” Zouden moslims eens diep na moeten denken ” , Cathja ?
   Hoe diep denk je dat ze komen met een gemiddeld iq van 60 of 70 ?
   Diep zinken , dat kunnen ze wel !
   Tot gewetenloze massamoordenaar aan toe .

   Like

 3. treintrien zegt:

  Die posters hangen al een tijdje op de stations.

  Het probleem was dat NS géén godsdienstige werving op de stations wilde. Zelfs die posters van de bond tegen het vloeken waren in het begin een probleem, wegens godsdienstige achtergrond. Ik bedoel maar. Met deze poster is de weg vrijgemaakt voor alle soorten geloofspropaganda en ik ben daar eigenlijk ook niet zo voor.

  Die houding is oernederlands namelijk: de kruidenier die politiek bespreekt met zijn klanten zal snel failliet gaan. En hetzelfde geldt voor het geloof 😉

  Dat waren ooit stilzwijgende afspraken: ieder zijn eigen kutkerk met zijn eigen afscheiding… maar die gaan we niet bij iedereen in het gezicht smijten, ok? Met de komst van de zeer zichtbare mohammedanen, denk aan in het openbaar bidden en hoofddoeken, is deze norm ‘opengebroken’ en daardoor krijg je dit soort oprispingen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, ze zullen eens ergens níet de oorzaak van zijn!
   Ik vind deze tendens ook nogal bedenkelijk.
   Ik ben meteen die “Remonstrantse Broeders” eens gaan googlen, want het deed mij verdacht veel denken aan de “Noorse Broeders,” een sekte die jaren geleden nog ongunstig in het nieuws kwam.
   Hier bleek het echter gewoon om de Remonstrantse Kerk te gaan. En die is inderdaad vrijzinnig.
   Maar het is geen ontwikkeling om over te juichen, vind ik.

   Like

   • treintrien zegt:

    `Nou ik er over nadenk.
    Écht nadenk. (Grijns)
    De Bhagwan (schrijf je dat zo?) was óók al érg zichtbaar.
    Dat was al in de zeventiger jaren geloof ik.
    Dus die zijn begonnen 😉
    Met dank aan de Beatles. Klerelijers. 🙂

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Treintrien, 3.36u: Ja, en weet je wat ook zo frappant is?
    Het was die Bhagwan, die zo ’n beetje verordonneerde, dat er op scholen geen geschiedenis meer gegeven hoefde te worden!
    “Daar had je niets aan; dat was ‘geweest.'”
    Aardig middel om hele volksstammen hun identiteit te ontnemen, nietwaar?
    Helaas sloeg het ook buiten zijn kringen in, want die kinderen leren op school tegenwoordig bijna geen geschiedenis meer, vroeg-historisch noch recent.
    Juist daardoor zijn zoveel mensen niet van het idee af te brengen, dat ‘moslims’ als minderheid volkomen inwisselbaar zijn met ‘Joden’ en evengoed door zoiets als een holocaust getroffen kunnen worden: Ze hebben geen idee, welke rol diezelfde moslims in de eerste holocaust gespeeld hebben! Of welke rol ze door de eeuwen heen gespeeld hebben: Altijd die van agressor!
    Nou ja, door dat gebrek aan historisch besef kon het miezerige mannetje Pechtold bijvoorbeeld ook de Princenvlag verwisselen met de NSB-vlag: Geen benul, die vent!
    Ik verdenk al die rottige D ’66 ‘ers er tóch al van, massaal geschiedenis-analfabeet te zijn: Als je het mij vraagt, zitten juist dààr veel voormalige Bhagwan-sympathisanten onder.

    Like

   • Jade zegt:

    Beste treintrien,
    volgens mij is er geen link tussen de Beatles en Bhagwan.
    Wel met de transcendente meditatie beweging (TM) van
    Maharishi Mahesh Yogi.

    Like

 4. Luchtpint zegt:

  Remonstrant ? Klinkt zeer wollig PC. Gaan we terug naar de 17e eeuw, dan ? 🙂

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Och, wat heet teruggaan? Het stamt wel uit die tijd, ja….. Maar bijna alle religies zijn eeuwen oud.
   De Remonstrantse Kerk is ontstaan uit een stroming, die het Calvinisme als zodanig te steil vond. -En dat is te begrijpen.

   Like

 5. johannes zegt:

  in dit LAND MAG IEDEREEN ALLES ZEGGEN ZOLANG JE MAAR VAN DE MOSLIM EN ZIJN VERDOMDE ROT BOEK AFBLIJFT,DE BROEKENSCHIJTES IN DEN HAAG ZIJN GEWOON HANDLANGERS VAN DE DUIVEL,STRONTBROEKEN ZIJN HET, ONBENULLIGE STRONTBROEKEN,EN VIEZE LAND VERRADERS. DIE BANG ZIJN VOOR EEN STRONT godje,
  EN EEN KUT profeetje ,DIE HET VAN MOORDEN EN DOODSLAG MOET HEBBEN,EN ANGST,
  ONDER HET KUT VOLK DAT IN HEM GELOOFD.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Ik vind dit heel goed gedaan.Impliciet een kritiek op de islam. Dote me dnken aan deprachtige posters uit Amerika:

  “In any war between the civilised man ….

  Als velen, ieder op zijn eigen manier, kritiek hebben op de islam, dan komt het misschien nog goed met ons.

  Posters werken!

  Like

 7. Leo zegt:

  Ach.,……. God ??, Godsdienst ?????

  Alles wat we van “BOVEN ” ?? weten ? , komt van beneden .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s