Over politiekcorrecte mafketels

Screenshot_39

(Door: Henk V.)

De ergste vorm van waanzin is godsdienstig geïnspireerde waanzin zeg ik, als iemand die tot op zekere hoogte ook vanuit een christelijke achtergrond denkt en schrijft. Wat deze waanzin tot een regelrechte gruwel maakt, is het zeer ongezonde idee dat de gestoorden van geest in zich meedragen: Zij menen een mandaat van hogerhand te hebben ontvangen – omdat zij in rechtstreekse verbinding staan met de godheid die zij menen te vertegenwoordigen – om onbeperkt te kunnen beschikken over het wel en wee van IEDER mens.

Ook in onze geschiedenis was er een tijd dat er religieuze rechtbanken bestonden, die deel uitmaakten van de zogenaamde inquisitie. Deze rooms-katholieke instelling was door de leiding van de kerk in het leven geroepen om ongewenste godsdienstige opvattingen met wortel en tak uit te roeien. Zij die een ‘verkeerde’ interpretatie van het geloof aanhingen, liepen de kans gevierendeeld te worden, onthoofd, opgehangen, verbrand, of gewoon in een zak gestopt, die daarna werd dichtgenaaid en te water gelaten. Uiteraard was de veroordeling uitgesproken nadat de zondaar onder grote folteringen de dwalingen zijns weegs had ingezien en bekend. Dat waren nog eens ‘vrolijke’ tijden. Vele ‘afgodendienaars’ ontsprongen de dans door zich tijdig weer ‘van ganser harte’ onder de vleugels van de moederkerk te scharen. Dit alles gebeurde zo’n VIER- à VIJFHONDERD jaar geleden.

Onze beschaving heeft veel bijgeleerd, want sinds die zwarte periode uit onze geschiedenis kreeg het gezonde verstand de overhand en zag men de totale absurditeit en het schandelijke van deze geestelijke geweldpleging op andersdenkenden in.

Ook de islamitische gelovigen doen er goed aan diezelfde les te trekken. Er zou immers een dringende alarmbel moeten overgaan bij IEDEREEN die NU naar situaties, zoals hierboven zijn omschreven, terugverlangt. Situaties, waarin men mensen, die een andere invulling aan hun godsdienstige zoektocht naar waarheid geven, andermaal, met gebruikmaking van geweld, wil onderwerpen aan de opvattingen die de geweldplegers voor de ENIG juiste houden! Dat is wat er namelijk op grote schaal in de islamitische wereld, IN DEZE TIJD, gebeurt! Hoeveel niet-moslims [en zelfs moslims!] zijn inmiddels op een vreselijke wijze door deze gruwelijke geloofsopvattingen niet alleen totaal gediscrimineerd, maar ook mishandeld, gefolterd, vermoord, verkracht, beroofd of verdreven?

Screenshot_40

Welke overweging bracht de gezondmaking van het Westen destijds op gang? Het is het besef dat, hoe men het ook keert of wendt, ELKE vorm van vermeende of reële inspiratie die men ontving en opschrift stelde, ALTIJD een vorm van filtering in de menselijke hersenen heeft ondergaan!

Daarbij hebben allerlei factoren een rol gespeeld: De tijd waarin men leefde, de emotionele staat waarin de ontvanger van de boodschap verkeerde en zeker ook het leven dat hij leidde en de indrukken die hij daarbij opdeed! Met andere woorden: WAT MEN OOK BEWEERT: de boodschapper heeft aan de boodschap die hij doorgaf STEEDS zijn persoonlijke geestelijke vingerafdrukken toegevoegd.

Laten we in VREDESNAAM vooral realistisch blijven. Wat mij enorm tegenstaat in politiek-correct is dat men de bovenstaande lessen niet meer wil trekken, alsof de tijd van het gepaste gebruik van het gezonde, redelijke verstand ACHTER ons ligt en men STRAFFELOOS vele honderden jaren terug in de geschiedenis kan gaan. Wij kunnen ons NIET verbinden met een geestesgesteldheid waarvan wij al VIJFHONDERD jaar verlost zijn!

De waardering in islamitische kringen voor de ‘geloofshelden’ van de IS wordt in ons land geduld in plaats van dat de overheid die OPENLIJK als onterecht en onwenselijk bestempelt! In een verlichte samenleving kan men pas volop meedraaien wanneer men zelf geestelijk volwassen wordt, ook als moslims. Niet gaan mekkeren over ‘in een hoek gezet worden’, over niet begrepen worden, gewoon VOLWASSEN worden en niet zeuren over discriminatie! Onze Joods-christelijke en humanistische beschaving is ZEER volwassen en zo moeten wij het houden. In IEDERS belang.

Screenshot_42Daarom is het belangrijk dat wij politiek-correct gaan millimeteren, omdat men daar meent in onze maatschappij een mengvorm van moderniteit en middeleeuws denken te kunnen bereiken. Men moet een hoge ontwikkeling niet vermengen met iets wat allang ACHTER ons ligt!

LUISTER DUS GOED, jullie onnozele politiek-correcte mafketels! Wij zijn de religieuze intolerantie al honderden jaren ontstegen! Hier mag NIEMAND ooit nog lastig gevallen worden door intolerante lieden die vijf eeuwen op ons moeten inhalen. STA DAT NOOIT TOE! OOK NIET IN RUIL VOOR GELD EN OLIE!

En in dit verband richt ik mij speciaal tot D’66! Dus ook geen geflirt met Turkije meer, geniepig D’66 clubje, dat een land met een godsdienstwaanzinnige machtswellusteling aan het roer KOSTE WAT HET KOST bij de EU wil hebben. Waarom zouden wij een land bij Europa moeten hebben dat haar landgenoten buiten Turkije opdraagt zich NIET aan te passen? Waarom wilt u, Pechtold, dit land er ZO GRAAG BIJ, het land dat de strijdgroepen van IS toestond op Turks grondgebied op adem te komen, om zich van nieuwe voorraden te voorzien voor het voortzetten van de strijd in Syrië en Irak (en ook in andere landen, wat er op duidt dat Erdoğan werkelijk geen grote bezwaren heeft tegen waar IS mee bezig is).

Waarom moet Turkije bij Europa, terwijl het zich ontwikkelt tot een van de grootste bedreigers van een ons bevriende mogendheid, Israël. Ook Turkije wil de enige democratie in het Midden-Oosten vernietigen.

Is dat de kant die uw partij kiest? Terug naar de Middeleeuwen, weg met de Joodse Staat, weg met de tolerantie die ons land heeft groot gemaakt? Kruipen voor de islam? D’66, u bent een geweldige aanwinst voor onze maatschappij.

Screenshot_41

Door:
Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, Barbarisme, cultuurrelativisme, D66, democratie, Dhimmitude, Eurofielen, Hypocrisie, Immigratie, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op Over politiekcorrecte mafketels

 1. win zegt:

  murray over holland,

  Like

  • windwens zegt:

   Altijd weer jammer dat Engelsen die het goed zien maar niet hardop durven uit te spreken dat er teveel moslims zijn en dat deze gewoon hele landen naar de hand willen zetten. Desnoods de macht willen gaan grijpen met harde hand want ze zijn er zo zoetjes aan al lang mee bezig. Zolang dit soort landen niet opstaan en gaan zeggen wat er echt loos is gaat het nog veel te lang duren zeker voor ons. Dus zo snel mogelijk uit de K*T unie

   Like

   • Henk.V zegt:

    @ windwens, door diverse bladen wordt aan de Britten de ruimte geboden te reageren op de ontwikkelingen in binnen- en buitenland die in de artikelen aan de orde worden gesteld..De strekking van erg veel commentaren verschilt niet wezenlijk veel van de onze.
    Ook op Twitter roeren de Engelsen zich volop, maar sinds het begrip ”British values” in 2011 bij wet werd vastgelegd, zijn de Britten erg op hun hoede wat zij over islam beweren, want een veroordeling kan na- een klacht uit de ”overgevoelige hoek”- erg snel tot de mogelijkheden behoren.
    Maar de onvrede onder de Engelsen groeit zeer snel 🙂 Een uitbarsting kan daar niet uitblijven.

    Like

 2. Sjaak zegt:

  EN HIER NOG EEN VOORBEELD !

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Sjaak; 14.27. uur. Prima gedaan Sjaak! Wat een RODE SMERIGE VERRAADSTER die tuttebol Gomez! Dat zijn de smerige vuile verraders van de Europese bevolkingen!

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Wat ik die Griffin hoor zeggen is dat de massa-immigratie uit moslimlanden onder andere een complot is van “zionistische racisten”. Wat-ie verder ook zegt, mevrouw Gomez heeft gelijk als ze de schoft van smerig racisme en xenofobie beschuldigt.

    j.c.th.kohler@online.nl

    Like

 3. koddebeier zegt:

  Pechtold…De grootste volksverlakker aller tijden en zie hier de onnozelaars onder ons trappen weer er in, net zo als in 40-45 toen liepen ze achter de NSB aan, leren ze dan nooit ??
  We worden verkocht en verraden aan de instroom horde en aan Brussel.

  Like

 4. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  ach waren alle mensen wijs
  en dapper, zoals Geert…
  de Wereld was een Paradijs
  nú gaat het knap verkeerd !
  .

  Like

 5. VarAway zegt:

  Dank U, Henk V.
  DANK U voor uw duidelijke en heldere betoog.
  Nu nog wat doen aan de hoge peilingen voor D66.
  IETS zegt mij, dat deze stropdas-loze goed ontwikkelde,
  wel opleiding/studie achter de rug hebbende VVD tiepjes,
  een VEEL groter gevaar voor NL vormen, dan het gewone
  stemvee. Deze D66 “boven ons gestelden” vrouwtjes & man-
  netjes WETEN n.l. waar ze mee bezig zijn, t.w. de totale ver-
  nietiging van onze westerse waarden, cultuur en verworvenheden.
  Ik heb GROTE zorgen over ” ons ” NL en heel WEST Europa.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Met reden, VarAway, omdat de plannen die door politiek correct worden bedacht inderdaad door hoger opgeleide lieden (studenten, academici, rechters, advocaten, televisiemakers, redacteuren) worden gedeeld en vorm gegeven!

   Deze mensen zitten aan de knoppen die de media bedienen.Zij zitten in de rechtspraak, in het Hoger onderwijs, in allerlei bestuurslichamen en zij zijn doorgaans internationaal georiënteerd.

   Met het leven van de man of vrouw in de straat hebben zij niet erg veel binding meer. Kortom, dit volk dat zich onder de vlag van D’66 verzamelt, zit in het zenuwcentrum van wat wij het multiculturalisme noemen.

   Laat ik het zo stellen: D’66 is volstrekt voor de nieuwe vorm van samenleving, waarin onze eigen bevolking ten onder zal gaan. Deze partij is de meest fervente aanhanger van de EU gedachte, voor de totale eenwording van Europa en dus impliciet voor de volledige opheffing van onze grenzen .
   In dat verband zei Pechtold eens dat er geen illegale instroom meer zou bestaan, wanneer de grenzen zouden verdwijnen: er zouden zich alleen maar Europeanen verplaatsen die konden gaan en staan waar zij wilden!

   Dit lichtzinnige geleuter herhaalt de heer P allang niet meer zo vaak, omdat er dan bij de bevolking weinig steun voor zijn partij zou overblijven.
   D’66 mikt trouwens niet op ”Jan met de pet”. maar op de hoger opgeleiden, die in hun opleidingen zelden met zaken worden geconfronteerd die de doelstellingen van politiek correct in een duister kader plaatsen.

   Ik zou het het D’66 kiesvee persoonlijk dan ook willen typeren met de uitdrukking Knap-Stom.

   Maar omdat de aanhangers van de veilingmeester op strategische plaatsen in de samenleving zijn geposteerd, is hun invloed onevenredig groot!

   Wat wij dus moeten doen is zeker deze partij in haar politieke verdorvenheid laten zien, omdat vooral de PvdA er in de peilingen terecht afgestraft wordt (net als de VVD)!, en intussen de club van Pechtold die nooit hert achterste van de tong laat zien, juist daarmee scoort!Ten onrechte natuurlijk, gezien het volstrekt anti Nederland beleid dat men voert, omdat de belangen van ons land steevast worden opgeofferd voor het hogere doel Europa..
   Ooit stond de partij voor het houden van REFERENDUMS. Deze vernieuwing in het bedrijven van de politiek gold als HET ”kroonjuweel” van D’66: rechtstreekse inspraak voor de kiezers!! Maar toen na het eerste officiële referendum 65% van de Nederlanders te kennen had gegeven’,dat men tegen een Europese Grondwet was, verdween de animo voor het raadplegen van het volk ogenblikkelijk.
   Veelzeggend was dat.

   Like

 6. R.Kroonenberg zegt:

  .

  en of ze nu Rutte, Samsom, Pechtold…of who ever…heten

  ZE HEBBEN HET ALLEMAAL VANAF ’T BEGIN GEWETEN !

  .

  Jasterke
  .

  Like

  • Henk.V zegt:

   Oh, zeker, Jasterke!
   Daarover bestaat geen enkele twijfel,
   maar stel dat eindelijk het feestgedruis van de vrijheid aanbreekt,
   omdat wij weer baas zijn over eigen land:
   wie zullen wij dan tussen de feestgangers aantreffen?
   Dezelfde mensen die in het leuke gedichtje worden genoemd.

   ”En mochten wij hen zegen: U had ‘k niet hier verwacht!
   dan zal elk van hen zeggen: maar vriend weest niet verrast!
   wat u en uw vrienden zeiden, hebben wij STEEDS gedacht!
   Wij zijn op tijd veranderd ,zoals het leiders past!”

   Like

 7. Infidel Pride zegt:

  Ik geloof daar niet zo in als mensen zeggen “Dit alles gebeurde zo’n VIER- à VIJFHONDERD jaar geleden.”
  Al is het beeld niet meer hetzelfde, we zitten nog steeds onder de knoet. Niet meer onder de traditionele religieuze instellingen maar door een andere vorm van ‘religieuze’ instellingen.
  Eén worden met elkaar, de financiële markt, het hele systeem dat de mens zich moet onderwerpen aan het grote geheel zijn dan wel geen religieuze zaken zoals geloof of godsdiensten, het is weer een andere vorm van religie.
  Je moet namelijk mee in de religie van een select groepje mensen wat die religie je door de strot duwt. Een religie waar iedereen aan moet voldoen.
  Openlijke terechtstellingen door geloofsrechtbanken zijn er niet meer. Dat hoeft ook niet meer, want de huidige situatie is zo dat ze een zee aan mogelijkheden hebben om je wel in het gareel te houden.
  Boete doen in de zin van lijfstraffen is vervangen door financiële prikkels.
  Over de vraag wat harder aankomt kan ik niets zinnigs zeggen (dat is voor elk individu weer anders).

  De onderdrukking wat uitgaat van een bepaalde vorm van religie zal nooit verdwijnen.
  Geloven in een multicult-samenleving is ook een vorm van religie.
  Die wordt mij ook door hogerhand door de strot geduwd.
  Daartegen ingaan heeft consequenties. Vierendelen zit er niet zo snel meer in maar voelen zal je het zeker.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Zeker, @ Infidel Pride. In zeker opzicht herhaalt de geschiedenis zich wel en elke ideologie kan in handen van zaagselhoofdigen veranderen in een religie waaraan iedereen zich moet onderwerpen.
   Dat is nu beslist het geval en de middelen om het politiek correcte doel te bereiken zijn verfijnder, maar ik wijs er op, dat de aftakeling van het gezond verstand zich versneld doorzette , nadat de linkse creatievelingen voor het maken van iets sensationeels een eeuwenoude lap islamitische stof wilden gebruiken, in combinatie met moderne westerse materialen!
   Wat daar uit voort kan komen zien wij steeds meer in Europa; van onthoofding(!), verkrachting, rechtszaak na rechtszaak, allerlei vormen van discriminatie, toenemend geweld tussen bevolkingsgroepen tot een ongekende aantasting van de vrijheid van meningsuiting. Een en al verrijking, dus…
   Wanneer wij daaraan een einde willen maken, dan zullen we toch bij herhaling moeten gaan uitleggen wat de experimenterende elites eigenlijk aan het doen zijn, zodat je massa’s mensen om je heen verzamelt die genoeg krijgen van het sollen met de ingezeten bevolking! .
   Want de conclusie is onveranderd: de maatschappij moet EERST worden verlost van ZEER ONVERANTWOORDELIJKE LIEDEN EN PARTIJEN.

   Like

 8. windwens zegt:

  Mensen die nu nog stappen in de retoriek van D66 Pechvogel die alleen maar kan vertellen dat de PVV het weer eens verkeerd zie, altijd en eeuwig zegt dat de PVV geen oplossing heeft.Heeft voor het volk de beste oplossingen leenstelsel voor de jeugd studeren met levenslange schuld waardoor ze al beginnen met een achterstand. De ouderen hun veilig plek uit trap omdat ze dat zo fijn vinden. De Turken knuffelaar van Nederland ziet alleen nog daar zijn stemmen nu de PvdA deze verlies omdat ze de Turken heeft aangepakt. Als men D66 kies is dit impliciet meteen een stem dat je voor IS bent en dat wat zij keurt men goed niet af. De stemmer moet nog maar eens goed overwegen aan wie ze hun stem geven.

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  NIEMAND heeft het recht om anderen zijn geloofsovertuiging op te dringen!
  God -voor wie in Hem willen geloven- maakt trouwens zélf wel uit wie deugt en wie niet deugt; daar gaan mensen niet over!
  Zéker niet degenen die een achterlijke perverse wrede geesteszieke ‘profeet’ nalopen!
  En geloven doet iedereen maar achter zijn voordeur.

  D’66 staat voor Demonen’66 met de door satan bezeten pechtold (weer met een kleine p) aan het hoofd.
  Ik heb geen andere verklaring voor het feit dat die vent zó veel aanhang heeft.
  Staat er niet ergens in de Bijbel:
  “Satan verandert zich voortdurend in een engel des lichts”?

  Dat zegt toch genoeg?

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Stel die vragen aan de gemiddelde D ’66″er, Henk, en ik betwijfel ernstig of hij wel begrijpt wat je bedoelt.
  Want zelf vindt hij zich het toppunt van ruimdenkendheid, eigentijdsheid en kosmopolitisme: Néé, door hèm wordt níemand weggezet; íedereen wordt meegenomen! Niet van dat benauwde, jongens, wèg met die grenzen en hoe meer culturen, hoe verrijkender! De onderlinge verschillen poetsen we met de jaren wel weg en wederzijds begrip groeit vanzelf door vooràl naar mekaar te blijven luisteren. Wijs hem op zijn eigen culturele erfgoed en hij begrijpt niet, wat je bedoelt, want hij kan amper vóór- of àchteruit kijken; ongetwijfeld behoort hij tot de groep, die geschiedenisonderricht op scholen maar overbodig vindt. Je leeft immers in het ‘nú….’ Omdat hij het zelf relatief goed heeft, denkt hij dat dat voor iedere Nederlander geldt en is van mening, dat we alles wel met iedereen kunnen délen, totaal geen probleem! De Islam integreert vanzelf wel en wat dat ‘terug naar de Middeleeuwen’ betreft……Zou hij wel beseffen wat dat precies inhoudt? We zagen immers al, dat hij daarin totaal niet geïnteresseerd is…..
  Waaruit ook volgt, dat hij weliswaar vagelijk beseft dat zoiets als de holocaust nooit meer mag plaatsvinden, maar niet, wat dat exact wil zèggen…. Iets met het uitsluiten en vervolgen van mínderheden, meent hij zich te realiseren. Dat het bij de oorspronkelijke Holocaust om de Joden ging, staat hem echter amper nog voor ogen. Hij leeft in het NU en zie àndere minderheden: Palestijnen, moslims in het algemeen….Dàt zijn de minderheden die momenteel bedreigd worden -méént hij. Dat zij destijds evenzeer schuldig waren aan de Holocaust als de nazi ‘s, wéét hij waarschijnlijk niet eens. He enige, wat hij ziet is, dat Israël -de Joden- op dit moment héél lelijk tegen ze doen in het Midden-Oosten, althans, dat is, wat hij via de MSM verneemt. En belangrijk voor hem: De echte linkse scherpslijpers, zoals het rariteitenkabinet GL pikken dat eveneens zó op. Hij weet zichzelf minder een barricade-mens als een GroenLinkser, maar hij wil niettemin zó graag eigentijds zijn, modieus zijn, mee doen……
  D ’66, het “Redelijk Alternatief,” open en lief voor íedereen, dàt wil hij representeren……
  En vijanden…?Hij denkt, geloof ik, in alle ernst, dat hij ze niet heeft.
  En dat soort zou jij willen confronteren met de realiteit?
  Als je het mij vraagt, mag er dan eerst wel eens een methode ontwikkeld worden om hun mèntaliteit in z’n geheel op te krikken…..

  Like

  • Henk.V zegt:

   Ja, dat zou ik graag willen, Theresa, omdat ik ECHTE redenen voor de voorkeur die D’66 voor Turkije heeft wel eens ONDERBOUWD zou willen horen.
   Iedereen kan weten waar -onder leiding van Erdogan- dat land nu staat. Hoe kan een partij die zegt voor onbeperkte vrijheid te staan zich zo willen voegen naar de grillen die Erdogan er nu op nahoudt?
   Die genegenheid voor dat steeds fundamentalistischer wordende land is gewoon tegennatuurlijk!
   Welke beloning staat krijgt Pechtold voor zijn steun, vraag ik mij af?

   Like

 11. Harry zegt:

  Geweldig goed verhaal , Henk , en knap verwoord !
  Compliment van de bovenste plank , man !

  Like

  • Henk.V zegt:

   Elke steen die wij richting politiek correct gooien is in principe goed gericht,Harry. Ik hoop alleen dat wij er ooit in slagen een paar op hun hersens te laten neerkomen, zodat men daar leert nadenken.

   Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  Prima artikel Henk V. Ik hoef er niet veel aan toe te voegen. Behalve dat ik de club Demonen 666, de grootste LANDVERRADERS vindt, die er ooit bestaan hebben. Maar het hele politieke kolerezooitje van: VVD,PvdA,CDA en uiteraard D66, zijn SCHULDIG aan de INSTROOM van de perverse en wrede ISLAM! Zij zijn hoofdelijk AANSPRAKELIJK!

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Kweetnie, maar als ik aan D’66 denk, zie ik om de één of andere reden altijd dit plaatje voor me:

  (doet-ie ‘t?)

  Like

  • Henk.V zegt:

   Wijsneuzen zonder ogen die iets kunnen zien
   Je moet er nog een paar mannetjes aan toevoegen, Tistochwat. 🙂
   Een progressieve optocht op weg naar niets…

   Like

 14. Luchtpint zegt:

  Petje af, Henk V. ! Prima stuk waar niets tegenin te brengen valt. De geschiedenis wordt achteruit gedraaid. We gaan terug naar het opiniedelict zoals dat vanaf de 16e eeuw bestond.

  Like

 15. Republikein zegt:

  Zeer goed, ik kan het niet schrijven!
  Blijft staan dat de paus de antichrist is, die pechdrol, speelt niet mee hoor!!!

  Like

 16. Auke zegt:

  Jammer dat altijd weer de inquisitie er bij gehaald moet worden om de onderliggende boodschap: de christelijke religie is fout en achterlijk, te onderstrepen. Volgens de schrijver van dit stuk is het christelijk geloof door gezond verstand, van blijkbaar atheïstische “verlichte” mensen, van het idee van de inquisitie (kerkelijke rechtbanken) afgestapt. Door dit atheïstisch/humanistisch denken zijn we nu gekomen waar we nu zijn. Een maatschappij waarin religie en staat gescheiden zijn. Natuurlijk heeft deze mening, absoluut niets te maken met de historische feiten, maar met het gevoel dat het christelijk geloof gebaseerd is op het geloven in een vliegend spaghetti monster (een geloof in een sprookjesfiguur). Wanneer het humanistisch/atheïstisch denken werkelijk de oplossing zou zijn om de wereld tot een geweldige plaats te maken, dan zouden de atheïstische regimes van Stalin, Mao, Lenin, Kim il Sung en meer van dat soort atheïstische leiders, bakens van vrede geweest zijn.NOT
  Juist door het humanistisch/atheïstisch denken zijn we in een politiek correcte slangenkuil gekomen, waar onze leiders niet uit zullen komen. De aannames die men doet: alle religies zijn gelijk, alle culturen zijn gelijk, er zijn rassen (een idee van o.a. Darwin) die goed zijn en het blanke ras is per definitie fout en de blanke man helemaal (de Bijbel kent wel volken, geen rassen, want we zijn voortgekomen, allemaal, uit 1 mensenpaar, dus racisme zoals wij die kennen van o.a. de KKK, is niet des Gods, hoewel mensen zelfs de Bijbel gebruiken om deze onzin te rechtvaardigen,(wetenschappers die DNA onderzoeken, bevestigen de Bijbelse visie dat er maar 1 ras is, namelijk het menselijke ras) en armoede/achterstand zorgt voor extremisme. Door deze foute aannames denken veel mensen dat het “gezonde” verstand de achterlijkheid van het aanhangen van een godheid zal doen afnemen. Ook onze leiders doen dat, vandaar die foute beslissingen. Toen het westen nog ferm christelijk was, zeg maar voor de tweede wereldoorlog, zouden onze regeringen nooit zoveel islam-aanhangers opgenomen hebben of hadden onze leiders nooit de euvele moed gehad om een alliantie aan te gaan met een islamitisch rijk om daar een vrij verkeer van goederen, diensten en mensen aan te gaan. Dit hadden ze nooit gedaan, omdat ze nog de Vreze Gods hadden. En de historische feiten geven ook weer dat een dergelijke volksverhuizing naar het de toenmalige christelijke wereld ook nooit heeft plaatsgevonden. De christelijke wereld had namelijk al 1.300 jaar tegen de islam gevochten en wist heel goed waar de islam voor stond, namelijk het volledig tegenovergestelde van het christendom.
  Na de tweede wereldoorlog is de houding veranderd. God is dood en dergelijke. De Bijbel is een mythisch boek en wij mensen weten het veel beter. NOT. Dat blijkt uit alles: goed opgeleide mensen vliegen met vliegtuigen in een gebouw, goed opgeleide mensen gaan vechten voor IS, goed opgeleide mensen plegen zelfmoordaanslagen etc. Bedenk dat bijna iedereen in de westerse wereld onderwijs heeft genoten en t.o.v. veel mensen in de wereld, die niet kunnen lezen of schrijven, als goed opgeleid beschouwd worden (een aantal leiders van IS heeft een universitaire opleiding genoten). Bij het christelijk geloof staat namelijk de Waarheid ( wat is waar, wat gebeurd er daadwerkelijk en is het verifieerbaar ) op nummer 1. Dit in tegenstelling tot een wereldbeschouwing, namelijk de atheïstisch/humanistische visie, die: alle mensen zijn goed als realiteit beschouwd. Deze niet Bijbelse wereldbeschouwing heeft zijn langste tijd gehad, maar zal, zoals alle atheïstisch/humanistische aannames nog voor heel veel ellende zorgen, voordat onze leiders en het grootse deel van de kiezers, die deze wereldbeschouwing hebben, door de Waarheid ingehaald zullen worden.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   U kunt het allemaal uitmuntend vertellen, dat is zeker.
   Niettemin bespeur ik in uw visies telkens weer onmiskenbaar totalitaire trekjes.
   Uiteindelijk ontpopt zich toch als de ware christen: Hij, die juist NIET pretendeert, de Waarheid te hebben.
   Hoogmoed is één van de valkuilen, waar de gelovige al te gemakkelijk intrapt en wie zich verheft…..vul maar in.

   Like

  • Frans Brassens zegt:

   Deze breedsprakige maar mij niets zeggende reactie begint met een pertinente leugen die op zijn minst gebaseerd is op achterdochtigheid:

   “Jammer dat altijd weer de inquisitie er bij gehaald moet worden om de onderliggende boodschap: de christelijke religie is fout en achterlijk, te onderstrepen”, schrijft Auke.

   Henk V geeft in zijn prima geschreven en beargumenteerde stuk juist aan dat het inquisitieverhaal een totaal achterhaald gruwelijk iets is, en nérgens valt te lezen dat hij de christelijke religie van heden fout of achterlijk zou vinden.

   Dus wat ís dit voor een merkwaardige reactie? Ik lees er alleen in dat ene Auke zich vooral wenst af te zetten tegen mensen die

   -Zelfstandig genoeg zijn en zó stevig op hun benen staan dat ze het zonder een godsbeeld ter ondersteuning, als sedatie van existentiële angsten, kunnen stellen.
   -Die daarbij accepteren dat het leven eindig is of hooguit ‘we zien wel straks’ laten horen.
   -Die daarom niet willen meedoen aan wat zij zelfbedrog vinden.
   -Die dus geen ‘god’, welke ook, nodig hebben.

   Ik maak hier geen reclame voor atheïsme. Ik lees hier ook liever geen reclame voor theïsme. Ieder moet zelf maar uitmaken in welke categorie hij of zij wil vallen.

   Like

 17. Tom Hendrix. zegt:

  @ Auke: 01.46. uur. Prima reactie van U. Ik onderschrijf volledig uw visie ten aanzien van de perverse islam. Ten aanzien van de scheiding van kerk en staat, denk ik er anders over dan U. Ik blijf vinden, dat de scheiding van kerk en staat, juist momenteel juist nodig is, omdat de islam zich voordoet als een geloof. En dat deze perversiteit mogelijk wordt zich te ontplooien in Nederland door met name artikel 1, van onze huidige grondwet. Dus ik ga een heel eind met U mee in uw betoog, buiten de opvatting van “scheiding geloof en staat”.

  Like

 18. Henk.V zegt:

  Nee, Auke. Dat is helemaal niet waar het mij om gaat.
  Sta mij toe dat ik allereerst iets opmerk .Ik krijg de indruk dat u niet bepaald op de hoogte bent van wat ik wel of niet geloof.
  Ik schrijf hier namelijk geen theologische verhandelingen, omdat deze blog daarvoor niet in het leven is geroepen.Wij hebben het hier over ontwikkelingen in de wereld om ons heen . Van de bloggers hier hebben sommige mensen een godsdienstige achtergrond en sommigen helemaal niet.
  Op deze site wordt dus gereageerd op bepaalde zaken die aan de orde worden gesteld vanuit zeer verschillende invalshoeken en dat vind ik prima, want op die manier krijgen wij dus een afspiegeling van wat er leeft in de samenleving!
  Op sommige scholen waarop ik heb les gegeven gaf ik Bijbelse Geschiedenis en godsdienstonderwijs, terwijl ook in bepaalde evangelische kringen ik een tijdlang onderricht in Bijbel interpretatie voor mijn rekening nam.
  Over de inhoud daarvan doe ik hier geen uitvoerig verslag. Soms klinken er sporen van door in wat ik schrijf en dat vind ik voldoende .Verder moet u maar van mij aannemen, dat er niet heel veel opgedane kennis, die ik in het leven heb opgedaan uit mijn hoofd weg sijpelt.

  Ik ben, zoals u in elk geval geen humanist pur sang,maar een christen. Het moet mij toch echt van het hart dat het nogal onnozel zijn om de grote verdienste van het humanisme voor de mensheid te geringschatten,alleen omdat het humanisme de dingen met de menselijke maat meet!
  Ik ga nog verder, Auke, ik denk dat wij onze hersens hebben gekregen on intensief gebruikt te worden, voor geestelijke dingen en voor zeer alledaagse dingen, waaronder bijvoorbeeld de politiek. En ook onze wetenschap is gebaseerd op logica en analytisch vermogen. Menselijke logica moet niet als vijand van het geloof worden gezien!
  Wanneer wij de schepping moeten beheren dan moeten wij onze hersens gebruiken!

  Wij verwerpen toch niet alle uitvindingen die door menselijk vernuft tot stand zijn gekomen? Ik mag hopen van niet!
  Zonder die uitvindingen en de verworven inzichten zaten wij nog steeds in de Middeleeuwen qua geestelijke ontwikkeling.
  Ik herinner u er aan dat juist het hanteren van de menselijke verworvenheden in het Westen de fundamentalisten in de islam een gruwel is.
  Alles , zegt de islam, moet onder het gezag van Allah worden geplaatst, alles wat wij denken en doen. Daarom wil de islam onze maatschappij vernietigen.De religie moet ALLES dicteren.Dicteren is overheersen….

  U hebt het over de scheiding van kerk en staat als uitvinding van geestelijk ontspoorde geesten.. Dan heb ik toch wel een belangrijk aandachtspunt voor u.

  Jezus zegt:” Mijn Koninkrijk is NIET van deze wereld!” Hij streefde geen zichtbare wereldse invloed na, uitgedrukt in machtsinstituten en overheidsvormen ( het Rooms katholiek streven naar wereldlijke macht betekende een volstrekte corrumpering van het gedachtegoed van Jezus!. Het leidde tot onderdrukking van mensen die niet wilden geloven, omdat een niet van Godswege ingesteld machtsinstituut met dwang een bepaalde denkrichting aan iedereen wilde opleggen!
  Deze afschuwelijke karikatuur is verantwoordelijk voor veel ellende.JAZEKER, Auke.
  Gelukkig dat wij hebben bijgeleerd.

  De methode van kerkelijke overheersing is volstrekt in strijd geweest met wat Jezus op droeg: bied mensen informatie over de bedoelingen van God aan en als ze geen interesse hebben, schud het stof van je voeten en vervolg je weg. GEEN DWANG, dus! NOOIT dwang.
  Geloven doe je op basis van een vrijwillige persoonlijke keuze en deze keuze leidt tot het interpreteren van dingen die je om je heen ziet.
  Precies zo schrijf ik ook, vanuit analyses van dingen die ik waarneem.
  En met een bepaalde ingebouwde meetlat bezie ik ook de islam en zie ik heel goed wat ze eigenlijk denken en waar die gedachten naar toe voeren en dan wordt het vrij gemakkelijk om uiteen te zetten waarom wij de islamitische denktrant in het Westen niet kunnen gebruiken.

  Nog maar een citaat van Jezus: Geef aan God wat God toekomt en geef aan de (Romeinse) keizer wat de keizer toe komt! Dat is dus SCHEIDING tussen kerk en staat! en geen menselijke uitvinding, maar een gewoon een opdracht van hogerhand.
  Over dit thema kan ik nog wel een tijdje doorgaan, maar hier laat ik het maar bij.

  U dicht mij nogal wat links gezever toe,Auke:

  ”. Volgens de schrijver van dit stuk is het christelijk geloof door gezond verstand, van blijkbaar atheïstische “verlichte” mensen, van het idee van de inquisitie (kerkelijke rechtbanken) afgestapt. Door dit atheïstisch/humanistisch denken zijn we nu gekomen waar we nu zijn. Een maatschappij waarin religie en staat gescheiden zijn. Natuurlijk heeft deze mening, absoluut niets te maken met de historische feiten, maar met het gevoel dat het christelijk geloof gebaseerd is op het geloven in een vliegend spaghetti monster (een geloof in een sprookjesfiguur). Wanneer het humanistisch/atheïstisch denken werkelijk de oplossing zou zijn om de wereld tot een geweldige plaats te maken, dan zouden de atheïstische regimes van Stalin, Mao, Lenin, Kim il Sung en meer van dat soort atheïstische leiders, bakens van vrede geweest zijn.NOT

  Deze woorden zijn helemaal voor uw rekening.
  Ik hoop dat u mijn bovenstaande uiteenzetting hebt kunt volgen ..Zo niet, dan is dat jammer:-)

  Nu ik toch aan het strooien ben, even nog wat nuttige tekstjes voor u
  ”Met de maat waarmee u meet zult u zelf gemeten worden”
  ”Oordeel met een rechtvaardig oordeel..”

  Like

 19. Tom Hendrix. zegt:

  @ Henk V: 09.15. uur. Een heel goede reactie Henk. Ook ik- als zoekende christen- sta 100% pal achter de ” Scheiding van Geloof/Kerk en Staat”. Juist omdat deze scheiding de enige waarborg is voor de VRIJHEID van elke burger! Tevens ben ik het met je eens Henk, dat Christus geen probleem had met menselijk gezag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s