Mensenrechtenactivisten beschuldigen Golfstaten van systematische uitbuiting

Screenshot_2

(Vertaling: E.J. Bron)

Niet uitbetaalde lonen, ingenomen paspoorten, lichamelijk geweld en dwangarbeid: De arbeidsomstandigheden van miljoenen buitenlandse gastarbeiders in de golfstaten zijn volgens 90 mensenrechtengroeperingen ondraaglijk.

In een afgelopen zondag gepubliceerde brief eisten groeperingen zoals Amnesty International, Human Rights Watch (HRW) en de Internationale Vakbond dringend noodzakelijke hervormingen van de zes Golfstaten Qatar, Saoedi-Arabië, Bahrein, Koeweit, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten.

“De misère van migranten in de Golfstaten schreeuwt om dringende en omvangrijke hervormingen”, verklaarde de Midden-Oostendeskundige van HRW, Rothna Begum. Ze wees op een “schokkend aantal dodelijke slachtoffers” op bouwplaatsen en een verschrikkelijk “misbruik van huishoudelijk personeel”.

In de zes Golfstaten wonen ongeveer 23 miljoen buitenlanders, waarvan ongeveer 2,4 miljoen als huishoudelijk personeel. Het daar gebruikelijke Kafala-systeem is internationaal onderhevig aan kritiek, omdat het grote macht verleent aan werkgevers over hun buitenlandse werknemers. Het staat ondernemingen bijvoorbeeld toe hun werknemers te verbieden vroegtijdig een andere werkgever te kiezen of het land te verlaten.

Bron:
www.grenchnertagblatt.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Arabieren, Arabische wereld, Barbarisme, Criminaliteit, Hypocrisie, Islam, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Mensenrechten, Midden-Oosten, Moslims, Rotzakken, Slavernij. Bookmark de permalink .

22 reacties op Mensenrechtenactivisten beschuldigen Golfstaten van systematische uitbuiting

 1. jantjeuitnl zegt:

  Dat doen ze daar al zeker 1400 jaar, maar waarschijnlijk langer.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Och, wie Quatar, SA, Bahrein, Oman, Koeweit en noem maar op zegtt, zegt islam en sharia, dus dan kun je het automatisch schúdden met de mensenrechten.
  Hé, Bea en Tango-teef, moeten jullie niet nodig weer eens de hoofddoeken uit de kast halen om jullie intieme vrienden daar met een bezoekje te vereren?!
  Zet het Nederlandse volk daar maar lekker voor schut, hoor, en laat deze slachtoffers maar mooi in de kou staan; staat jullie netjes!
  He klootjesvolk onderhoudt jullie tóch wel, GVD!!!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Theresa Geissler: 22.59. uur, op 24/11. Theresa het “oranje cocktail trio”, heeft lak aan ONS. Ze zijn ware volgelingen van Bilderberg. Buigen en knielen voor de perverse Islam. En ondertussen knijpt Marx Rutte, met zijn ROVERS van VVD en PvdA ONS VOLKOMEN AF. Neen, Willem de Overbodige en Tango Marie, lachen om de ONNOZELAARS met hun oranje vlagjes en hun toeters. Walgelijk volk.

   Like

  • Henk.V zegt:

   Sta mij toe dat ik mij voor honderd procent achter jouw gemoedsuiting schaar, Theresa!
   Denk maar niet dat politiek correct al te veel ruchtbaarheid geeft aan de schandelijke toestanden in deze zogenaamde BEVRIENDE STATEN.
   Inhakken op dat ”vreselijke” land Israël, dat het leven van de onschuldige ,goedwillende
   Palestijntjes zogenaamd vergalt, ligt veel meer voor de hand

   Goed dat je mevrouw van Amsberg ook noemt! De privé islamitische modeshow die zij tijdens haar bezoek aan een van de golfstaten opvoerde, maakte mij zo kwaad dat ik in één keer definitief afstand nam van dit koningshuis..

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Theresa. Geweldige vondst: “Tango-teef”. Ik noemde ze altijd gewoon: “plaathoer”.
   Maar “Tango-teef” doet het ook schitterend bij alle lezers en lezeressen van Story en Privé in de familie! Overigens zullen deze bladen nu weer vol staan over het
   (gelukkig nu definitief) afsterven van haar vader, die vuige seriemoordenaar in het groot!
   Ik weet nog goed dat hij voor jaaaaaren al niet op de bruiloft van die Tango-teef kon komen omdat hij zogenaamd in het laatste stadium van kanker zou verkeren… En al die Story en Privé-lezers maar betraand lezen!
   De schoft leeft nu nog! Hoe kàn dàt nou toch… Na al die jaren?
   Zo worden wij dus belazerd! Maar dat wisten we al!…
   Ik ben er van overtuigd dat dit monster nu nog door ons in leven wordt gehouden door middel van pillen en injecties met apenklieren (soort zoekt soort… natuurlijk).
   Ik weet nog wel dat Adenauwer daar 200 jaar mee is geworden.
   Ze zijn onbetaalbaar! Maar het Nederlandse volk, vanzelf, draait op voor de kosten voor het in leven houden van die moordenaar!
   Hebt u een ziektekostenverzekering meneer Soorieëtta?…
   Ja natuurlijk, kijkt u maar even onder het hoofdstuk “onbetaalbare droom-vakantievilla’s op onafzienbare grondstukken in de duurste streken gelegen, met eigen jachthaven en permanente bewaking tegen het plebs, luxe jachten, snoepreizen, 12 X vakantie per jaar, enfin… wat nog meer? Of nog beter… Kijk maar gewoon onder: “Alles gratis”!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Tja, nou…. Om heel eerlijk te zijn sprak ik eerst altijd van ‘De Salsa-teef/trut” totdat iemand hier wist te vertellen, dat in Argentinië de Tango meer algemeen gedanst wordt dan de Salsa.
    Dus vooruit: Voortaan de Tango-teef/trut. Nog bevorderlijker voor de alliteratie ook.

    Like

 3. Harry zegt:

  Heb daar ook de nodige ervaring . In Umm al Quwain , Fujeira , Dubai , Abu Dhabi en Sharjah , allemaal in de Emiraten .
  Daar werkten nogal wat meisjes uit de Filippijnen . Het waren schatten van meiden , maar hun paspoorten werden afgepakt , dus ze konden niet vluchten of naar de politie . Ze werden misbruikt door de soepjurk des huizes , ze werden mishandeld door de vrouw des huizes , die er overigens kennelijk geen problemen mee had dat die meisjes door hun eigen vent misbruikt werden , ze moesten werken van zonsopgang tot de “baas” ging slapen en nóg konden die meiden het opbrengen om aardig en vrolijk te zijn .
  Onvoorstelbaar , die positieve instelling !
  Ik heb diep respect voor Filippino’s .En Filippina’s !

  Heb daar zelf eens een moslim een stomp voor z’n harses gegeven zodat ie in een sloot belandde , gelukkig konden we bewijzen dat ie gestolen had , anders was ik zelf achter de tralies beland ! Door het oog van de naald gegaan , zeg maar .

  En die k*tmoslims , het grootste tuig op aarde !

  Like

  • delamontagne zegt:

   Helemaal met je eens, maar ik moet erbij zeggen dat jullie in NL boffen wat die Marocs betreft.
   Als het “ECHTE” arabs zouden zijn, ! ! die zijn nog veel erger zoals jij waarschijnlijk ook wel weet. Een tikkeltje arroganter…………
   Toen ik daar 50 jaar terug was, waren ze nog zo arm als “moskee-ratten”, zoals ik al schreef. En die Filipino’s moesten ze nog invoeren, nadat ze van de een-op-de-andere dag schatrijk waren geworden.
   Dus werd het eigen (mindere) volk uitgebuit. Zou dat ook al mogen van die koraan ?
   Nou achter tralies moet je in die contreien niet komen, OOK NIET ALS WESTERLING.
   Dan te bedenken dat ik ( gelukkig weinig ) mensen heb ontmoet, die glorieus vertellen dat ze naar Dubai gaan, met vakantie.
   Dan kun je wel allerlei hatelijke dingen gaan zeggen, maar dat heeft allemaal geen zin.

   Like

  • Henk.V zegt:

   Daar gun je ons even een goede inkijk achter de schermen daar , Harry!

   Like

 4. delamontagne zegt:

  Dit zijn dan die landen waar de vorige koningin en de huidige zo enthousiast over jubelden als-ware-het “paradijsjes”, waar vrouwen net zoveel kansen hebben als mannen.! ! althans volgens deze buiten de realiteit levende vrouwen.
  Ook zullen ze die slavernij-werk-verblijf-campementen nog niet eens van heel verre gezien hebben. Wel natuurlijk die overdadig, pompeuze, pronkerige marmeren moskees. Groter dan groots.
  Die mensen uit diverse oosterse landen ( ook uit arme muslim-landen o.a. Bangladesh/Pakistan ) , die nu als werklieden aan die wolkencrabbers werken en uitgebuit worden zijn a.h.w de vervangers van de vroegere inheemse arbeiders ( vissers,parelduikers ).
  Toen waren ze zelf ( de z,g,n, sheiks/ emirs ) zo arm als kerkratten, sorry ik bedoel moskee-ratten.
  Die duikers moesten naar de paarlen duiken in de Perzische (Arabische ) golf, voor een habbekrats. Met zo,n 30-en opgehokt op overvolle boten.
  Dat hele slavernij-gebeuren zit er bij die lui ingebakken, net zoals dat door die hele coran is verweven.
  21ste eeuw moderniteit met middeleeuwse mentaliteit, hoelang gaat dat tesamen.

  Like

 5. Joost Visser zegt:

  Slavenarbeid dus?

  Like

 6. Geert zegt:

  Gelukkig dat dit niet gebeurd in islamitische landen.

  Like

 7. win zegt:

  dit is dus israel.
  nog even en de oliestaten zijn overbodig en weer straatarm,
  http://www.volkskrant.nl/tech/telefoon-opladen-in-halve-minuut-eitje-zegt-israelisch-bedrijf~a3797175/

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Ze worden niet van niks zo rijk.

  Like

 9. Huutje zegt:

  Zij leveren olie, wij betalen, zij bouwen (met ons geld), zij houden slaven (met ons geld). De ethische commissie van de FIFA heeft besloten dat de WK voetbal in Qatar gewoon doorgaan. Er zijn wat oneffenheden maar die zijn te overkomen . . . . . . . . tja.

  Like

 10. Dokus zegt:

  Het is onbegrijpelijk dat de wereld uitgerekend daar het WK voetbal wil houden. De stadions worden gebouwd door ” moderne slaven” en er vallen tientallen doden tijdens de bouw. ( persoonlijk ken ik mensen uit Azië die daar hebben gewerkt) hun verhalen zijn gruwelijk en ze willen liever honger lijden in hun eigen arme land dan er weer heen te gaan. De menigte supporters heeft er straks geet weet van dat ze op stoelen zitten die met veel dodelijke slachtoffers daar op zijn plaats zijn gekomen. Nu ( pas) komen Amnasty en andere organisaties in het geweer. Je zult zien ze worden omgekocht…..en zullen zwijgen……. Het Kafala systeem zal bestempeld worden als een binnenlandse aangelegenheid en de mensenrechten organisaties zullen bedreigd worden als ze niet een oogje dichtknijpen…… Ze zullen geïntimideerd worden zoals alle criticasters van de Islaam geïntimideerd worden. Kortom dit is net als de rest van de islamitische wereld EEN GROTE ROTTE APPEL. Dit zijn dan de glitter en glamour staten, op hun manier ondermijnen ze ook de waarden en normen van fatsoenlijk gedrag. Mensen wordt toch wakker de Islaam is helemaal uit op de wereld heerschappij. ISIS begint straks sluiten ze daar naadloos op aan. Wij worden zand in de ogen gestrooid en alles wordt prachtig voorgespiegeld zodat men zal zeggen ” zie je wel zo erg is het toch niet” maar ga zelf op onderzoek uit. Het is moorddadig wat daar gebeurt. Kom in het geweer tegen dit totalitaire ideologisch religieuze systeem.

  Like

 11. Theodoor zegt:

  Deze landen misbruiken vreemdelingen, het is onvoorstelbaar, je hebt er als buitenlander niets te vertellen.
  Een poos geweest daar, met een goede baan en ruim geld heb je geen problemen, maar die mensen die daar als hulp, schoonmaker, kindermeid, bouwvakker enz. naar toe gaan hebben het slecht erg slecht ze worden uitgebuit.

  En dan hier klagen over een oud volksfeest dat helemaal niets met racisme te maken heeft.

  De voormalige min. van buitenlandse zaken zou toch is een keertje gaan praten betreffende de sticker van Geert omdat die nogal wat schade heeft veroorzaakt, vast en zeker veel meer dan de open grenzen en de EU.

  De Linksmensch heeft het respect totaal verloren voor de oorspronkelijke inwoners van Nederland.

  Vreselijk.

  Like

 12. bari1951 zegt:

  Dit is op Kattukse Vrienden voor Israël herblogden reageerde:
  Wie zijn de apartheid staten in het Midden – Oosten?

  Like

 13. Wie wil met zulk soort nu bevriend zijn?Zegt dan wel heel veel over je zelf!Uitbuiterij!Maar ja,eigenlijk doet de koninklijke familie niks anders!

  Like

 14. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Alle Sharia landen moeten onmiddellijk de VN worden uitgeknikkerd, dat is alleen maar voor beschaafde landen. WEG met de Islam en hun ziekelijke psychose, NUKE MECCA!!

  Like

 15. Huutje zegt:

  De internationale dwangneurose “voetbal” en dan nog wel op internationaal niveau is een prima evenement om de ogen van mensen te openen ! Mark my words “it is already a disaster and will be a epic event !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s