Pestepidemie op Madagaskar breidt zich uit

Screenshot_77

(Vertaling: E.J. Bron)

Na de Afrika-epidemie ebola wordt het zwarte continent nu geteisterd door een andere epidemie: de pest. De pest, bij ons ook wel bekend als de Zwarte Dood, is opnieuw uitgebroken op het Afrikaanse eiland Madagaskar. Tussen augustus en november 2014 kwam het tot 119 infecties en 40 geregistreerde dodelijke slachtoffers. Meerdere regio´s van de eilandenstaat worden geteisterd, waaronder de hoofdstad Antananarivo. Door de hoge bevolkingsdichtheid en de slechte hygiënische en sociale toestand op het eiland houdt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) rekening met een snelle uitbreiding.

Op dit moment werken de WHO en de regionale regering er aan om grip te krijgen op de besmettelijke ziekte. De conclusie luidt, dat de lidstaten van de WHO na de financiering van de bestrijding van ebola nu ook tegen de Madagaskar-pest diep in de buidel zullen moeten tasten.

Rattenvlooien verbreiden pest onder de bevolking

Als veroorzaker van de pest geldt de bacterie Yersinia pestis. Deze ziekteverwekker wordt normaal gesproken door insecten, vooral rattenvlooien, verbreid. Zij dragen de bacterie op de mens over door een beet. Door de slechte omstandigheden in veel overvolle stedelijke gebieden van Madagaskar vinden de ratten als bacteriedragers uitstekende uitbreidingsmogelijkheden. Daar komt nog bij dat veel soorten rattenvlooien de afgelopen jaren resistent zijn geworden tegen gebruikelijke insecticiden. De WHO zoekt nu ook op dit gebied naar nieuwe bestrijdingsmethoden.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika. Bookmark de permalink .

20 reacties op Pestepidemie op Madagaskar breidt zich uit

 1. D.DAY zegt:

  Het is de pest dat deze mensen zelf er niets van kunnen maken. Ze zijn alleen goed in het maken van veel kinderen.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ D.DAY 24 november 2014 om 20:23

   Och, het is gewoon een natuurlijke uitdunning van het aantal exemplaren.

   Like

  • Jules Vismale zegt:

   @ D.DAY, overal waar overbevolking heerst breken juist zulke besmettelijke ziektes als ebola, pest, pokken, tyfus, aids en malaria uit! Zolang de mens zichzelf niet intoomt zorgen dit soort epidemieën er wel voor dat de wereldbevolking toch een keer afneemt en waar oorlogen zijn volgen de hongersnood en de pest vrijwel altijd, gelijk naar de Vier ruiters van de Apocalyps uit het Evangelie van Johannes: Oorlog, Honger, Pest en dood!

   Like

   • bigljohn zegt:

    Jules; Overal waar overbevolking heerst…..Wat overbevolking betreft is het niet te hopen dat Nederland ook aan de beurt is. Alhier wonen ook al veel te veel mensen. Bovendien reizen massa’s Afrikanen naar ons land af, en komen als vliegen op de stroop op ons geld af ! Uitkeringen, gratis dit en gratis dat. En het worden er steeds meer en meer, en genen ene moslim hoeft weer terug naar the middle of nowere waar hij vandaan kwam. Ze lopen rond met het motto; Zegt het voort, zegt het voort. Kom naar Nederland, het land van gekke Henkie en de uitkeringsfabriek !

    Like

  • Tistochwat zegt:

   D.DAY 25 november 2014 om 20:21@

   Ja die ken ik wel; ik noemde de ziekte ‘pest’ als natuurlijk selectiemiddel.

   Like

 2. um shmum zegt:

  Wanneer kunnen weer storten op 555?

  Like

 3. Leo zegt:

  Nog meer bootjes deze kant op ?

  Like

 4. En ja hoor:ook daarvoor moeten wij gaan dokken!Soms denk ik dat het beter zou zijn,hoe hard ook,dat alles in Afrika maar uitsterft.De mensen willen niet leren,niet werken,alleen maar fokken!Zo help je elk land naar de knoppen en het is onbegonnen werk hun mentaliteit proberen te verbeteren;dat is de laatste 60 jaar wel gebleken,ondanks miljarden aan geldelijke steun ook nog eens!

  Like

  • Cathja zegt:

   Mee eens, @ Yvonne.

   Wat hebben zóveel jaren hulpgelden eigenlijk uitgehaald? He-le-maal NIETS! Eigenlijk hebben ‘we’ het aan onszelf te danken dat ze in die Afrikaanse landen geen barst uitvreten, want het geld komt tóch wel binnen! Alle landen die geld hebben gedoneerd zijn schuldig aan dat verdroogde continent Afrika. Men had er beter aan gedaan bekwame mensen te sturen, die die zwarten aan het werk zouden zetten en houden. Ze zouden hen moeten leren wat het is om je brood te verdienen. Maar het is de werkelijkheid dat de ‘heren’ de hele dag geen moer uitvreten, en de vrouwen water laten halen, koken, kinderen (veel!) krijgen en grootbrengen, en áls er nog iets te verbouwen valt, doen ook de vrouwen dat.
   Die zwarte ‘heren’ zien we nu in gammele bootjes richting Europa komen, om daar hun luie en werkloze leventje voort te zetten. En ook hier laten we ze hun gang gaan!
   Onbegrijpelijk!
   Het roer moet om! Alle Afrikanen eruit, en ga je land dienen. Wij hebben jullie niet nodig.

   Maar zie ze er maar eens uit te krijgen!

   Like

   • Cathja;ze hebben er bekwame vakmensen heen gestuurd die hen alles moesten leren.Maar als die na 2 jaar weer naar huis gingen,werd er geen flikker meer uitgevoerd,met het bekende resultaat als gevolg!De mentaliteit van die zwarten is hopeloos!

    Like

 5. elisamad2013 zegt:

  En in alle armere Afrikaanse landen is,ondanks de medelijde Campagnees van ontwikkelingshulp en ondanks ziektes hongersnoden oorlogen en stammesgevechten droogte teveel regen,,….enz enz ..het inwoneraantal met miljoenen gegroeid..WAT als de ziektes en alles andere er niet geweest waren HOEVEEL honger en hoeveel vluchtelingen zouden we dan binnen krijgen?WANNEER leren deze volkeren hun eigen broek op te houden ipv uit te trekken en fokken?

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Bootvluchtelingen ??? De enige positieve die met een bootje deze kant op komt is Sinterklaas. Maar zelfs die moeten wij uit onze eigen zak bekostigen. Wel tot ons genoegen, dat wel !

  Like

 7. Cathja zegt:

  @ bigljohn om 00:25

  Vanmorgen las ik in De Telegraaf dat Teeven zich behoorlijk kwaad maakt om gasten die, zodra ze er lucht van hebben gekregen dat er mensen worden uitgezet, een ticket kopen voor dezelfde vlucht. Eenmaal in het vliegtuig maken deze gasten behoorlijk wat amok, zodat er oproer ontstaat, ook bij de ‘gewone’ passagiers. Dit heeft er al toe geleid dat 10 tot 15 vluchten met uitgeprocedeerden deze mensen niet op de plaats van bestemming konden brengen, maar hen gewoon weer mee terug moesten nemen naar Nederland!
  Is dat niet iets om uit je vél te springen?
  Waarom regelen ze geen vliegtuig waar alléén remigranten in zitten? Dan hebben ze passagierslijsten, en voorkomen daarmee dat individuele passagiers een ticket kunnen kopen voor deze vlucht. En als zoiets niet te organiseren is, laten ze dan de ME of voldoende politie meevliegen als begeleiding, die eventuele amokmakers meteen in de boeien kunnen slaan!
  Sjonge, zo komen we toch nóóit van die illegalen en uitgeprocedeerden af?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s