Een eeuw geleden stortte het Ottomaanse Rijk ineen. Nu de herkansing?

Screenshot_10

(Door: Marcel van Ellen)

Heb ik iets gemist? In deze tijd, waarin we ons een slag in de rondte herdenken waar het gaat om memorabele feiten, data, gebeurtenissen, heb ik weinig gelezen over de oproep tot een Heilige Oorlog door Turkije tegen Groot-Brittannië, Frankrijk, Rusland, Servië en Montenegro op 12 november 1914, bijna honderd jaar geleden. Hiermee werd het Ottomaanse Rijk deelgenoot in het wereldwijde conflict dat de Eerste Wereldoorlog zou gaan heten. Tevens is er een parallel te trekken naar de huidige tijd. Stof voldoende voor prachtige geschiedkundige en opiniërende artikelen, zou ik denken. Alleen in de NRC van 15 november vond ik een lezenswaardig artikel (“Turkse jihad viel in zijn eigen zwaard”).

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Historie, Islam, islamitische ideologie, kalifaat, Moslims, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

Een reactie op Een eeuw geleden stortte het Ottomaanse Rijk ineen. Nu de herkansing?

  1. vanhetgoor zegt:

    Die rode vlek, dat etterende gezwel, dat Ottomaanse Rijk, dat was in 1914 nog maar een schim van wat het ooit eens geweest was. Dat gehele gebied wat het ooit was dat bestond al niet meer toen dat Ottomnaanse Rijk op zijn laatste benen liep, het hartland wat er overbleef was niet veel meer dan wat we nu kennen als Turkije. De laatste kalief die het laatste kaifaat bestierde was een armetierig gedrocht dat van de inteelt krom liep. Niet alleen hield het Rijk op te bestaan, ook die dynastie liep op zijn einde, geestelijk en lichamelijk afgetakeld. Een mooiere nachtkaars kan men niet bedenken.

    Het hele Ottomaanse Rijk is nooit iets anders geweest dan een systeem van onderdrukking en overheersing. Legers werden gevormd met ontvoerde kinderen, die legers werden gebruikt om op rooftocht te gaan. De intense slechtheid was de basis van het Ottomaanse Rijk, de islam was de basis. Er is een alleraardigste film gemaakt over Dracula waarin aspecten voorkomen die ook speelden in het Ottomaanse Rijk. (Dracula Untold 2014) Kinderen worden geroofd, kinderen worden ziek in het hoofd gemaakt, aggressief gemaakt, in het leger gestopt en die zelfde kinderen moesten dan hun eigenste familie terroriseren. Er is vrijwel geen enkel ander systeem geweest op de aarde dat kon evenaren met de slechtheid van het Ottomaanse Rijk. Het is goed dat het afgelopen is, het is goed dat de islam op sterven na dood is!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s