Schoolraad vraagt ontslag lerares na anti-joodse uitspraken

Screenshot_15

De ouderraad van de Jesode Hatora – Beth Jacob school in Antwerpen eist in een brief aan de directie het ontslag van een lerares die op Facebook antisemitische uitspraken deed. Nathalie Van P**** schreef op de Facebookpagina van Gazet Van Antwerpen dat Joden “mega grote racisten” zijn. Ze maakt dat statement als ‘ervaringsdeskundige’, omdat ze in een joodse school werkt.

De ouderraad spreekt van “hallucinante onverdraagzaamheid, haat en antisemitisme”. De lerares vindt in één adem het “Joodse volk” ook het “meest moeilijke en wereldvreemde” dat ze kent.

Screenshot_16

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Rotzakken, Vlaanderen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Schoolraad vraagt ontslag lerares na anti-joodse uitspraken

 1. vanhetgoor zegt:

  Ik ben bang dat die Belgische lerares aan die joodse school best wel gelijk heeft. En wat zij geuit heeft is geen anti-joodse uitspraak het is een observatie. Op het gebied van de Nobel-prijzen zitten de joden vooraan. En Israël is het beste land in het Midden Oosten. Maar dit maakt ook dat over het algemeen joden geen objectieve waarneming meer hebben over zichzelf. Ze zijn een beetje over het paard getild. Vaak gedragen joden zich alsof ze Gods uitverkoren volk op aarde zijn. Iedereen mag dat denken, maar het wordt een beetje vreemd als men met dergelijke denkbeelden te koop gaat lopen, het is namelijk NIET WAAR! De omschrijving wereldvreemd en moeilijk zijn dus ontegenzeggelijk van toepassing.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Het vereist moed -in zekere zin- om dit op deze site naar voren te brengen, Mijnheer van het Goor, en dat waardeer ik.
   Ik voelde het eveneens zo: De uitlatingen van deze lerares -ongeacht of het nu verstandig is om zoiets op Facebook te zetten; waarschijnlijk niet- doen niet denken aan onversneden antisemitisme. Eerder aan eigen observaties.
   Ook kan het bijvoorbeeld zijn dat de werksituatie in haar eigen klas deze vrouw boven het hoofd gegroeid is -bewerkstelligd door enige ‘etters’ zoals je ze op elke school tegenkomt en zij dit onwillekeurig linkt aan het feit, dat zij lesgeeft op een Joodse school.
   Maar dan nog zijn het eigen observaties en géén onvervalst antisemitisme: Als er van dat laatste sprake was geweest, is het immers waarschijnlijker, dat zij deze betrekking reeds bij voorbaat nooit aanvaard zou hebben.
   Mij bekroop ook onmiddellijk het gevoel, dat om te beginnen een diepgaand gesprek met deze Nathalie zou moeten plaatsvinden om althans te trachten, te achterhalen, hoe zij tot deze uitspraken kon komen. Dit eerder dan ontslag zonder meer.
   Op grond van wat daar uitkomt, kan men zich vervolgens beraden over verdere stappen.
   Zelf blijf ik er vooralsnog bij, dat het ‘nieuwe’ antisemitisme, zoals zich dat tegenwoordig manifesteert, nog steeds, althans deels, een gevolg is van het té geforceerd moeten wegstoppen van de latent aanwezige gevoelens van ‘vooroorlogs’ antisemitisme, wegens weinig anders dan ‘calvinistisch’ schuldgevoel. Het had mijzelf óók kunnen bezielen. Dat het dat niet gedaan heeft, heeft als oorzaak, dat je op een gegeven moment tot de conclusie komt, eerder anti-islam, dan anti-Joods te zijn. Op grond van die conclusie kun je dan de keuze maken vóór Israël/het Jodendom -zonder er mee te dwepen- en tégen alles wat islam is.
   Maar juist dat dwepen dient -zoals met alles- vermeden te worden. Waardeer Israël en het Jodendom gewoon als waarvoor zij staan: De enige standvastige democratie in het Midden-Oosten, die moedig stand houdt, niet meer en niet minder.
   En beschouw de Joden gewoon als mensen, met hun normale menselijke tekortkomingen, net als iedereen. Juist de onevenredige verheerlijking aan de ene kant bewerkstelligt het ‘nieuwe antisemitisme’ aan de àndere kant.

   Like

   • Ahava zegt:

    verstandige reactie, Theresa. Bewonderenswaardig als de joden en hun eigen land zijn, hoeft zeker geen verheerlijking van dit ras in te houden.
    Mijn enige kritiek op je brief is het gebruik van het leenwoord ‘linken’, waar ik liever ‘koppelen’ of in verband brengen als beter Nederlands beschouw. Zie dat maar als een puristische en minder belangrijke opmerking.

    Like

   • Driek zegt:

    Beste mevrouw Theresa, Ik heb Joodse mensen nog nooit horen beweren dat ze geen menselijke tekortkomingen hebben.

    Verder schrijft u: Mij bekroop ook onmiddellijk het gevoel, dat om te beginnen een diepgaand gesprek met deze Nathalie zou moeten plaatsvinden om althans te trachten, te achterhalen, hoe zij tot deze uitspraken kon komen. Dit eerder dan ontslag zonder meer.

    Waarom een diepgaand gesprek? Die Nathalie mist het vermogen om met Joodse mensen om te gaan. Zij moet daar op die school gewoon helemaal geen les geven. En diepgaande gesprekken helpen niet. Ze ergert zich aan Joodse mensen.
    En antisemitisme is er altijd geweest en zal altijd wel blijven. Alleen met de komst van de islam is het een graadje erger geworden.

    vanhetgoor zegt: Ze zijn een beetje over het paard getild.
    Nou, beste vanhetgoor, daar heb ik nog nooit iets van gemerkt. Gaan we nu weer met die Joden beginnen? Ja, Joden zijn het uitverkoren volk. Zo staat het geschreven.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Driek, 22.32u: Ik zeg ook absoluut niet dat z i j dat beweren, Driek.
    Hooguit, dat a n d e r e n dat soms -een beetje te krampachtig- beweren.
    En mijn intuïtie zegt, dat er met die Nathalie tóch eerst gepraat dient te worden; ontslag kan daarna altijd nog.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Ahava, 22.16u: Oké, in feite bedoelde ik ook: koppelen.

    Like

  • (Verwijderd door webmaster)

   Ik hoop dat deze tekst niet als antisemitische worden opgevat, maar als een relatiteitsgegeven.

   “Helaas!!!” 😦

   Webmaster

   Like

  • tjonge zegt:

   @theresa en vanhetgoor,

   “Nathalie Van P**** schreef op de Facebookpagina van Gazet Van Antwerpen dat Joden “mega grote racisten” zijn”

   theresa zegt hier op; “waarschijnlijk niet- doen niet denken aan onversneden antisemitisme”

   nou theresa, het komt mij aardig antisemitisch over hoor, iig flink hatelijk en generaliserend ?

   mijn reactie voor u beiden; ik ben nou ook niet echt overdreven pro-israel, maar gaan jullie nou eens in de schoenen van de joden in israel en in de gehele wereld staan ?
   vooral in israel, daar, waar ze door ieder omringend land dood gewenst worden, raket beschietingen dagelijks ontvangen, valse anti propaganda etc, etc.
   zouden jullie dan niet zo langzamerhand iedereen in jouw omgeving gaan haten ?
   zou je niet overspannen raken van al die haat tegen jou ?
   ik zou iig zwaar paranoïde worden en vreemd gedrag gaan vertonen !!
   en het gebeurt dus overal ter wereld, overal waar de joden zijn worden ze gehaat, weliswaar is de moslim daar 99.99% voor verantwoordelijk.
   maw, moeten we de joden verheerlijken, nee ! ik iig niet ! heb ik respect voor hoe de joden omgaan met de situatie in israel ? 200%, ga er maar eens aan staan, ik daag je uit om dagelijks gehaat te worden, hoe dat voelt.
   vinden de joden zich zelf erg goed en HET verkoren volk ? ik denk het niet maar; “zou je niet overspannen raken van al die haat tegen jou ?
   ik zou iig zwaar paranoïde worden en vreemd gedrag gaan vertonen na verloop van tijd !!”

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dat wordt je hier -uitgesproken of onuitgesproken- voortdurend gevraagd, Tjonge, om in de schoenen van Israël te gaan staan.
    En redelijkerwijs dóe je dat ook: Het staat niet los van de islambestrijding; je kunt er gewoon niet omheen.
    Maar zeker met een niet-Joodse achtergrond moet je toch de keuze kunnen maken, de zaken afstandelijk te bekijken i.p.v. emotioneel. Als die keuze je wordt ontzegd is de volgende stap, dat er op alle fronten totale betrokkenheid van je verlangd wordt en JOU bij het minste of het geringste op jouw beurt antisemitisme in de schoenen geschoven wordt, alleen al op grond van het feit dat je geen Joodse achtergrond hebt. En daar pas ik voor.
    Als ik het oprechte vermoeden heb, dat er bij deze Nathalie meer achter zit dan puur antisemitisme en dat er volgens mij eerst met haar gepráát dient te worden i.p.v. haar er zomaar uit te smijten op beschuldiging van antisemitisme, dan mag ik dat hopelijk nog wel naar voren brengen hier.
    Best kans, dat ze zelf ook tot de conclusie komt, dat ze daar niet op haar plaats is, en ontslag de beste oplossing. Ik vermoed namelijk, dat iemand zich doodongelukkig moet voelen om zoiets op Facebook uit te braken, of het nu om antisemitisme gaat of nog weer om iets anders.
    Ik vermoed dat het gecompliceerder ligt en dat mag ik hopelijk zeggen.

    Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  De schoolraad heeft volkomen gelijk.

  Like

 3. Benesha zegt:

  Ik denk dat er in elke bevolkingsgroep racisten zitten. Ik denk niet dat we dit mogen veralgemenen. Als ik reportages zie over minder orthodoxe moderne joden in Jeruzalem bv. heb ik absoluut niet die indruk, integendeel. Het is wel zo dat in Antwerpen de echt de pur sang orthodoxen wonen. Misschien heeft dat er iets mee te maken. Nb. Ik ben Christen maar sta open voor iedere mening behalve als die mening een verplichte intolerante doctrine wordt. Je weet wat ik bedoel.

  Like

  • Driek zegt:

   Benesha zegt: Het is wel zo dat in Antwerpen de echt de pur sang orthodoxen wonen.

   Nou, beste Benesha, ik heb in Antwerpen gewoond. Tussen de orthodoxen. Met de komst van de islam begon het racisme. De Joden vertrekken nu uit Antwerpen.

   Like

 4. Thomasson zegt:

  Het kan wel zijn dat deze lerares niet erg gesteld is op Joden. Maar dat is niet terzake. Kennelijk werkt ze of had gewerkt op een ultra orthodoxe Joodse school. Deze mensen zijn compatible aan alle ultra religieuze mensen in de wereld. Wij weten dat één van de kenmerken van mensen die te veel van God of Allah houden, is ….minachting en zelfs haat tegenover andere mensen. Lieden die wat minder met religie bezig zijn. Voorbeelden zijn er meer dan genoeg: a) fundamentalistische moslims koesteren gigantische haat tegenover mensen met ander geloof of afvalligen. De Salafisten willen ze zelfs op de ISIS WAY OF DOING BUSINESS BEHANDELEN. b) orthodoxe Christenen willen zo min mogelijk contact hebben met mensen zonder geloof of Katholieken. Ze zijn misschien ook ….verborgen racisten!. c) orthodoxe Joden hebben een spuug hekel aan seculiere of afvallige Joden. Al behoren deze mensen tot hun eigen volk. In Israël zoeken ze confrontatie met seculiere Joden die op zaterdag in een auto stappen. Ze gooien met stenen en vallen in Jeruzalem zelfs de politie aan. Ze zoeken echter geen confrontatie – ook in Israël niet – met mensen uit ander geloof. Een wagen vol met Arabieren of VN-wagens laten ze op zaterdag met rust. Ze respecteren dat deze mensen hebben niets met Joodse rituelen te maken. Maar, ze houden van niemand die niet bij hun eigen kring hoort. Mensen uit andere geloofovertuiging of van ander volk worden genegerd.
  Dat moest deze lerares al bij voorbaat weten, voordat ze met hen in zee ging. Ze zou zeker andere ervaring hebben, indien ze op een Joodse school had gewerkt die niet orthodox is

  Like

 5. Doornroosje zegt:

  Als je zo over leerlingen en onderwijzend personeel van een Joodse school denkt, hoor je daar niet thuis. Haar bijdrage op Face- boek, getuigt van een niet al te hoog IQ, dus het zal geen grote aderlating zijn.

  Like

  • Driek zegt:

   Doornroosje zegt: Als je zo over leerlingen en onderwijzend personeel van een Joodse school denkt, hoor je daar niet thuis.

   Beste Doornroosje, inderdaad, als je zo over Joodse mensen denkt, daar hoor je daar niet thuis. Wegwezen.

   Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Niet alleen ontslaan maar ook de onderwijs bevoegdheid intrekken. Absoluut ongeschikt om voor de klas te staan. Dat Joden zichzelf het door God uitverkoren volk noemen moet geen probleem zijn. Ook al wordt hun gedrag hierdoor een beetje apart. Hun gevoel van uitverkoren zijn heeft geen negatieve uitwerking op de omringende maatschappij. Integendeel dit geeft hun aandrang uit te munten op vele gebieden waarvan de omringende maatschappij juist profijt kan hebben. Als tegenpool mag je, moet je zelfs benoemen dat er hele volksstammen moslims zijn die zichzelf eveneens als uitverkoren zien door hun godheid, Allah. Hun uitverkoren en superioriteit gevoel veroorzaakt echter in tegenstelling tot Joden juist wel veel ellende in de wereld. De moslims vinden dat zij erfgenaam zijn van de wereld zonder dat zij hiervoor een tegen prestatie moeten verrichten behoudens het gewelddadig onderwerpen van niet moslims. Terwijl in de Joodse traditie juist voorop staat dat de Jood zijn dankbaarheid voor het uitverkoren zijn moet tonen in goed rentmeesterschap zien we in de moslim traditie precies het tegenovergestelde waarin blijkt dat de gemiddelde moslim vooral uitblinkt in het bewerkstelligen van cultureel, economisch en maatschappelijke faillissementen van alle gebieden die ooit onder hun bewind vielen. Moslim economieën zijn voornamelijk gebaseerd geweest op oorlog en uitbuiting strategieën. Nooit op het ontwikkelen van een continu stroom van wetenschappelijke en culturele vernieuwing en het creëren van maatschappelijke veiligheid voor haar burgers. Kijk wat Israël bereikt heeft in pakweg de afgelopen 60 jaar (ondanks dat ze jaar in jaar uit genocidaal bedreigd worden) en kijk wat de moslim gemeenschappen de afgelopen 1400 jaar bereikt hebben. Ondanks biljoenen aan oliegeld de afgelopen 100 jaar zijn moslims niet in staat ook maar een fractie van een fatsoenlijke samenleving te bouwen en te onderhouden. De uitlatingen van deze onderwijskracht hebben geen andere fundament dan volbloed antisemitisme. Dat Joden mega racisten zijn kan in de hele wereld geschiedenis van het Jodendom nergens hardgemaakt worden. Over het hard aantoonbaar racisme van moslims daarentegen zullen we maar de mond houden. De omgang die de Arabische wereld vandaag de dag laat zien met bijvoorbeeld buitenlandse werknemers spreekt boekdelen wat dat racisme betreft.

  Like

 7. windwens zegt:

  Ik heb helemaal niet de indruk dat deze mevrouw werk in het onderwijs van de school eerder een bewaakster of typ geit of iets dergelijks. Als je ingehuurd wordt om op z’n school te gaan werken als bewaakster is het wel even wat anders, dan wanneer is er gaat werken door een keuze te hebben gemaakt om als lerares aan de slag te gaan. Wanneer je als bewaakster aan de slag ben en je gaat het gesprek aan met leerlingen wat ze van die bewaking vinden, dan zal dat geen fijn gesprek worden vrees ik. Wie zal zich positief uitlaten over het feit dat er bewaking op school moet zijn gewoon omdat je er als een kind van een bepaald ras naar toe wilt gaan. Ze heeft het ook alleen over wat die bewaking allemaal moet kosten en dat er naar 3 scholen subsidie gaat. Ik neigt er meer naar dat deze vrouw toch wel een anti semiet is. Wat niet weg neemt dat elk volk wel zijn blinde vlek heeft. Maar ik zie niet dat de discussie hier overgaat bij haar.

  Like

 8. Thomasson zegt:

  @ guusvelraeds Dat gedoe met het uitverkoren zijn, past perfect bij de mentaliteit van primitieve volkeren. Het gevoel van uitverkoren zijn, geef ze een boost en een soort eigen opgeblazen ego. Zie het geval van de moslims die zich Übermenschen voelen zonder dat ze enige prestatie moeten leveren. U schrijft: “Hun gevoel van uitverkoren zijn heeft geen negatieve uitwerking op de omringende maatschappij. Integendeel dit geeft hun aandrang uit te munten op vele gebieden waarvan de omringende maatschappij juist profijt kan hebben”. De drang naar uitmuntendheid geldt vooral voor Europese Joden. Ze leefden in een omgeving van hoog intelligente volkeren met hoge vaardigheden: zoals de Duitsers, Fransen, Italianen, Nederlanders, Scandinaviër enz. Zij wisten dat hun bestaan hangt sterk af van de mate van hun positieve deelname aan de algemene samenleving. Dat geldt voor de tijd vanaf de “Verlichting”. Toen Napoleon ze burgerrechten gaf, wouden ze snel iedereen laten zien dat ze volwaardige goede burgers zijn. In tegendeel tot de Moslims waren ze veel reëler en praktischer ingesteld. Hetzelfde zien wij nu ook bij de Chinezen

  Like

 9. catharina zegt:

  Oh mens! Het begrip “uitverkoren” slaat op iedere mens “die naar de overkant” gaat bij leven. De vertaling van het woord Hebreeen is: “zij van de overkant”. Een esoterisch bedoelde aanwijzing. Bea zou zeggen “de domheid regeert”. Aan beide kanten overigens en dan bedoel ik niet de joodse natiestaat want díe is goed in staat om de eigen grenzen aan te geven en te bewaken; letterlijk én figuurlijk. Het is Europa dat niet in staat is om dat te doen en zich van binnen laat uithollen totdat…..

  Like

 10. Eline zegt:

  Ik ga er niet omheen draaien,de reactie van @vanhetgoor 25-11 20:02 staat me een beetje tegen.
  Hij kent dus joodse mensen die zich naar zijn mening niet prettig gedragen en dus zijn Joden over het paard getild.
  En ik ken geen enkele Jood die zichzelf ziet als behorend tot het uitverkoren volk.
  Wel heb ik mensen ontmoet in mijn zeer lange leven die het tegendeel beweerden .
  .En daar hadden zij zeker hun redenen voor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s