De Koning en het wegkwijnende Limburgse krantje

Screenshot_2

(Door: Weethetwel)

In Limburg bestaat een krant die geen nieuws verkoopt, maar de eigen mening van de redactie.  Niks vreemds zo op het eerste gezicht  want dat doen de media tegenwoordig allemaal. Vrije nieuwsgaring bestaat al lang niet meer. Zo stemt de redactie op de PvdA, heeft een hekel aan christenen, juicht de islamisering toe, maakt Geert Wilders zwart en als kers op de taart hebben ze daar ook nog onze Timmerfrans die zo hard gehuild heeft om MH17 dat hij  nu naar de vetbetaalde EU mag. Wat is het leven toch eenvoudig.  Maar dit  krantje doet toch wat extra’s.  Als iemand iets doet of zegt wat niet strookt met het linkse wereldbeeld van de redactie wordt hij of zij stevig aangepakt. Dat kan variëren van ordinaire scheldpartijen op de man of vrouw gericht tot goed georkestreerde hetzes en verdachtmakingen.

Voorbeeld van het eerste is de reactie op ene meneer Wesley die zo onbeleefd was geweest een paar kritische vragen te stellen over de passiespelen in Tegelen en dan kopt de krant over de volle breedte: “Hé Wesley, get over it” en dan een artikel waarin meneer Wesley 15 keer genoemd wordt met zijn naam (het gaat tenslotte over de inhoud hè) en een aaneenschakeling van laatdunkende opmerkingen aan zijn adres om het morele gelijk van de redactie aan te tonen. Vér beneden alle peil. Weer 1000 abonnees minder.

Een voorbeeld van het tweede is de nu al meer dan twee jaar durende hetze tegen het voormalige VVD-lid, wethouder en Eerste Kamerlid Jos van Rey uit Roermond, met als voorlopig dieptepunt dat de zelfbenoemde wereldverbeteraars nu een jas aangetrokken hebben van “onderzoeksjournalist” en vandaag een boek publiceren met als titel: “El Rey, van jager tot prooi”.

In een niets ontziende hetze heeft het krantje er in de afgelopen jaren alles aan gedaan de positie van Jos van Rey te ondermijnen. Zonder ook maar één enkele vorm van bewijs is hij keer op keer over de volle breedte van de voorpagina zwartgemaakt en beschuldigd van allerlei vage misdaden. Nu denken ze hem gebroken te hebben en schrijven ze een boek over hun heldendaden. Lees even mee: “Onderzoeksjournalisten Hans Goossen en Theo Sniekers van Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad beschrijven in het boek ‘El Rey, van jager tot prooi’ de opkomst en ondergang van de uit Roermond afkomstige straatvechter Jos van Rey”.

U snapt het al meteen: El Rey is Spaans en dat betekent De Koning en dat is een woordspeling op de naam van van Rey en koningen moeten van hun voetstuk en de heren denken dat dit gelukt is en daarom hebben ze nu een boek geschreven, waarin heel origineel de naam van Rey voorkomt als koning die van zijn voetstuk is gevallen en ze hebben ook nog een e-mailadres gemaakt elrey@mgl.nl en daar kun je vragen stellen; niet aan de koning zelf maar aan de auteurs van het boek.

Vanavond zitten de koningen van de onderzoeksjournalistiek bij de regionale omroep L1 op de troon en beantwoorden de door henzelf geselecteerde vragen van lezers. Van het kaliber “Wij van WC-eend adviseren WC-eend.” We hebben alvast wat vragen  geselecteerd die niet door de selectie komen en van een antwoord voorzien. Bij vraag 1 zijn meerdere antwoorden beschikbaar.

Vraag 1: Wat heeft Jos van Rey goed gedaan?

Antwoord 1: Roermond, de  slapende provinciestad met een hoge werkloosheid en een schreeuwend gebrek aan zelfvertrouwen, is door Jos van Rey veranderd in een dynamische, op retail gerichte toeristenstad met honderdduizenden bezoekers, waarvan een groot gedeelte uit Duitsland afkomstig.

Antwoord 2: Jos van Rey heeft de bureaucratie bestreden en heilige huisjes omver gehaald. Met zijn directe aanpak en gezond verstand heeft hij natuurlijk veel vijanden gemaakt in kringen van de ambtenarij, of dat nu zijn eigen ambtenaren waren die gedwongen werden in het belang van de burger te handelen of een instantie als Rijkswaterstaat die in het waterrijke Roermond de dienst uit wil maken.

Antwoord 3: De roeping van Jos van Rey is dienstbaar te zijn aan zijn burgers. Hij verborg zich niet achter een groot slot en een hele serie adjudanten maar was direct bereikbaar voor de burger. Dat werd door de burger zeer gewaardeerd en hij kreeg de meeste stemmen van de stad.

Vraag 2: Wat heeft Jos van Rey fout gedaan?

Antwoord: na twee jaar verdachtmakingen, insinuaties, persoonlijke onderzoeken, verhoren, inbeslagnames en een hoogstaand boek over “El Rey” (dat betekent De Koning) ligt er nog steeds geen aanklacht over wat hij misdaan zou hebben. Tot nu toe heeft hij niets misdaan en het ziet er niet naar uit dat het veel zal worden.

Vraag 3: Waarom praten de “onderzoeksjournalisten”over de ondergang van Jos van Rey?

Antwoord: omdat ze dat zo graag zouden willen zien, Wishfull Thinking.

Vraag 4: Is van Rey dan ook werkelijk ten onder gegaan?

Antwoord: Bij de laatste verkiezingen is de nieuwe partij van Jos van Rey met 30% van de stemmen in één keer veruit de grootste partij van de stad geworden. De burger spreekt het vertrouwen uit. Dat is nu niet meteen een ondergang.

Vraag 5: Waarom heeft Dagblad de Limburger in Roermond zo weinig abonnees?

Antwoord: Dat mag u drie keer raden. Lijkt ook een beetje op een ondergang.

Door:
Weethetwel
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Censuur, Desinformatie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Persvrijheid, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

8 reacties op De Koning en het wegkwijnende Limburgse krantje

 1. Aegolius cs zegt:

  Vraag 5:
  Omdat niemand op Van Rey heeft gestemd en zeker geen abonnement op dat verdachte dagblad wenst te hebben 🙂 ?

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Als Roermondenaar en Limburger, ben ik het volledig eens met dit artikel. Volgens geldend recht, is IEMAND PAS SCHULDIG, als dat WETTIG EN OVERTUIGEND BEWEZEN is geworden. ” De Limburger”, is net zo’n ROOD VOD als de AZIJNBODE!!

  Like

 3. Ahava zegt:

  krankzinnige k..journalisten, het hele land is er van vergeven.

  Like

 4. Ad de Koning zegt:

  Vooropgesteld, ik moet niets hebben van dat linkse Limburgse krantje en hun denkbeelden, maar ik moet ook niets hebben van Jos van Rey, ik heb alles over hem gevolgd in een andere krant, De Telegraaf, en denk dat er van alles met hem mis is. Ik vraag mij af of “Weethetwel” wel het wel zo goed weet, ik denk dat de naam “Weehetniet” beter van toepassing zou zijn. Van mij mogen ze Jos van Rey samen met het Limburgs Dagblad meteen de laan uit sturen. Opgeruimd staat netjes.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Ad de Koning: 17.38. uur. Beste meneer de Koning, als het wettig en overtuigend is bewezen voor de rechtbank, dat Dhr. van Rey, zaken heeft gedaan die tegen de wet ingaan, dan ben ik ook van mening dat hij daarvoor aangepakt dient te worden. Mijn bezwaar tegen het journaille van “De Limburger”, en van veel kranten in Nederland is tweeledig, ze zijn allemaal zo SOCIALISTISCH ALS DE NETEN, en ze maken IEMAND AL KAPOT VOOR DAT DIE VOOR DE RECHTBANK IS GEKOMEN. Ik noem dat karaktermoord. O ja, het is datzelfde journaille die de PVV en Wilders 24/7 door de modder trekken. Ik rest mijn koffer!

   Like

   • Ad de Koning zegt:

    Beste mijnheer Hendrix, ik heb toch geschreven dat ik niets van die krant en hun denkbeelden moest hebben, maar De Telegraaf is nog de krant waar ik het op veel punten mee eens ben. U zou de column van Rob Hoogland van vandaag eens moeten lezen over die 40.000 asielzoekers en het commentaar van de krant op de huidige rechters die het contact met de samenleving zijn verloren en niet weten hoe de bevolking erover denkt of althans dit niet willen zien.

    Like

 5. Republikein zegt:

  Waar rook is is vuur.
  Sommige zaken zijn juridisch niet hard te maken.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  @ Ad de Koning: 20.10. uur. Bedankt voor uw aanvullende reactie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s