Hoe de media ons racistisch willen inkleuren: neem nu het mediacircus rond Ferguson

Screenshot_24

(Door: E van Lith)

Nu de blanke politieman Darren Wilson door een democratische rechter is vrijgesproken, en laten we er nu eens van uitgaan dat de rechter onder de enorme mediadruk een beetje objectief is gebleven, mogen we er als burgers toch wel van uitgaan dat hier niet echt sprake is geweest van een racistische moord. Amerika heeft honderdduizenden blanke wetsdienaren met een wapen, waar gelukkig zelden iets fout mee gaat. De media zitten er daarnaast ook bovenop, kijk maar in Ferguson, en als er zelfs dan sprake is van vrijspraak, dan valt het met het racisme wellicht toch wel mee. Hoe anders gaat het er dan aan toe in andere landen als Brazilië en Zuid- Afrika, maar dat terzijde.

Ook wist volgens de openbaar aanklager Robert Mcculloch de onafhankelijke onderzoeksjury de feiten en fictie op indrukwekkende wijze te scheiden, iets wat onafhankelijke media toch zou moeten aanspreken. Getuigen ter plaatse bleken uiteindelijk niet zelf aanwezig te zijn geweest, dus gelogen te hebben, en slachtoffer Michael Brown had blijkbaar de agent tweemaal in het gezicht geslagen en was bepaald geen lieverdje en werd ook niet in de rug neergeschoten zoals continu werd beweerd.

Opmerkelijk genoeg krijgen deze feiten in de media nauwelijks aandacht en permanent wordt in het NOS-journaal de zin herhaald dat een blanke gewapende politieman een ongewapende zwarte tiener heeft neergeschoten, iets wat het natuurlijk veel beter doet in de kijkcijfers en wat de tragische dood van een zoveelste zwarte tiener verschuift naar racisme, iets wat derhalve een bedenkelijke vorm van journalistiek mag heten.

Deze beeldvorming leeft bij nu de meeste burgers. Waar rook is komt vuur; dat niet de vele zwarte tieners, maar de blanke agenten de daders zijn, wat zich ontlaadt in rellen in Ferguson, maar na deze ontlading gaan de burgers gelukkig weer gewoon verder en resteert een enorm opgeblazen en kwalijk mediacircus. De vraag is nu wiens belangen met al deze mediaophef  weer worden gediend.

Ferguson lijkt hiermee door de media ingezet te worden als het zoveelste middel om bevolkingsgroepen tegen elkaar uit te spelen, en we weten uit onze geschiedenis boekjes waar dit toe kan leiden, alleen komt nu het gevaar niet van extreemrechts maar van links.

Want is het niet in Ferguson, dan is het weer met de opgeblazen Zwarte Piet-discussie of de Marokkanen aanwijzen, iedere keer wordt er, zo lijkt het, door met name de NOS-redacties weer een reden gezocht om ons burgers te confronteren met zogeheten racisme dat er veelal simpelweg in veel gevallen niet blijkt te zijn.

De vraag is nu wie deze steeds verder oprukkende media-invloed een halt toeroept. Linkse partijen zoals de PvdA lopen tot hun eigen afgrijzen vanzelf wel leeg, zo gaat dat in een democratie. De vraag is echter wie deze gekleurde NOS-redactie, die er voor ons allemaal zou moeten zijn, eens links leeg laat lopen, hopelijk mag dit artikel hiertoe alvast een kleine aanzet zijn.

Door:
E. van Lith

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", cultuurrelativisme, hersenspoeling, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Multiculti, NOS, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hoe de media ons racistisch willen inkleuren: neem nu het mediacircus rond Ferguson

 1. Cathja zegt:

  Het is niet alleen daar, het is ook hier. Overal is de berichtgeving ‘gekleurd’. Ook onze eigen NPO gaat keer op keer in de fout, en niemand fluit hen terug.
  Momenteel zijn alle ogen weer op de PVV gericht, en zijn ze het er allemaal over eens dat deze partij ‘opnieuw een grens heeft overschreden’. De uitspraken die De Graaf heeft gedaan zullen nog tal van praatprogramma’s gaan vullen! De komende dagen wordt dit ‘nieuws’ onnodig vaak herhaald, om het ‘kwaad’ van de PVV er bij ons allen flink in te wrijven!

  Misselijkmakend! Goed dat de PVV niets van hun woorden heeft terug genomen.

  Like

 2. oud-marinier zegt:

  Men kan zeggen en schrijven wat men wil …of desnoods video beelden tonen zoveel als men wil.
  Ik laat me op geen enkele wijze racisme en/of discriminatie aanpraten door geen ENKELE vorm van media. De zogenaamde “zwarte cq gekleurde Nederlander” moet eens ophouden met zichzelf in de “slachtoffer” positie te plaatsen . Indien ik mij niet vergis , heeft koningin Beatrix , reeds lang geleden EXCUSES aangeboden aan Surinaamse, Antilliaanse , Indonesische , Molukse en andere gekleurde Nederlanders vanwege racisme , discriminatie en slavernij.
  Nou begrijp ik HEEL goed , dat een simpel excuus enkele eeuwen slavernij , racisme en discriminatie ABSOLUUT niet teniet doet. Zulke dingen mogen NOOIT meer gebeuren enz enz.
  Maar het wordt WEL tijd dat men eens ophoudt met dat gezeik en gezeur hierover. En ja , er zullen altijd klojo’s zijn en blijven die zulke rare idee-en in hun kop hebben. Maar dat men nu ALLES en IEDEREEN voor het geringste en zielige dingen als racist wil bestempelen gaat wel ERG ver. Dat een simpel kinderfeest (Sinterklaas) verkracht wordt , omdat er zo nodig een rimboe-sprinter is die zich “gekwetst” en gediscrimineerd voelt vanwege dit feest …..Tjezus….waar zijn we mee bezig ??? Dat gekleurden in NL , blanken WEL voor van alles en nog wat mogen uitmaken , en dit NIET als discriminatie/racisme wordt beschouwd…..ZIEK….gewoonweg ZIEK ….en te gek voor woorden . Voor zover ik me kan herinneren staat er in de NLse grondwet dat NIEMAND , absoluut niemand op grond van wat dan ook GEDISCRIMINEERD mag worden. Dat geldt dus OOK voor de AUTOCHTONE NL-er.

  Like

 3. Jean zegt:

  Ik moet er steeds harder om lachen omdat ‘racisme’ steeds uit dezelfde hoek komt nl. die van de racistische allochtonen en hoe zwarter het vel hoe racistischer.
  Die politieman had volkomen recht om te schieten, ik zou hetzelfde gedaan hebben.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Was de blanke politie agent Darren Wilson op die bewuste dag vermoord door deze zwarte kansen jongen had de hele wereld nooit iets gehoord van deze moord en zou het zijn afgedaan met een klein artikel op de tweede mogelijk derde pagina van een lokale krant en/of lokaal radio en T.V. station.

  Like

 5. Antivenin zegt:

  Blijkbaar lopen ze zelfs in Oxford Street in Londen te demonstreren voor “gerechtigheid” voor deze veelpleger-in-spé! En dat terwijl Browns jeugdstrafdossier was verzegeld omdat hij net achttien was geworden en hij net een overval op een winkel had gepleegd. Het moet toch niet gekker worden!

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Het probleem in deze kwestie is, dat de RODEN overal hun stromannen/vrouwen hebben zitten. Het NON JOURNAAL is daar het meest sprekende voorbeeld van. Alleen de “HEILIGE RODE KERK”, mag een MENING hebben, die GELDIG zou zijn voor de hele Nederlandse bevolking. Overal zit dat rode crapuul, binnen het onderwijs, bij de overheid en ook bij de meeste maatschappelijke organisaties. Overal maken de RODEN de dienst uit! Al zou de PVV 78 zetels halen, dan zitten WIJ toch met de grootste VIJAND opgescheept, het TOTAAL RODE AMBTENARENLEGER! Wat moeten en kunnen WIJ daaraan veranderen? Ik weet het echt niet meer.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  De Nederlandse media verschilt niet met de Nazi media uit de jaren 1940-1945.
  Deze linkse riooljournalisten zouden zich dood moeten schamen…….Dat zou trouwens een mooie bijkomstigheid zijn !

  Like

 8. Petrossa zegt:

  correctie: hij is niet vrijgesproken door een rechter. Zijn zaak is door een grand jury ( 23 leden) beoordeeld en die hebben beslist dat er geen gronden zijn voor vervolging van het opgelegde.
  Lijkt een klein verschil maar is het niet.
  Zou hij wel voor een rechter zijn gekomen zou zijn vrijspraak zeer twijfelachtig zijn gegeven het disproportionele geweld.
  Niettemin ben ik wel blij voor hem, scheelt een hoop gezeik

  Like

 9. Vrije Burger zegt:

  Dit is op Vrije Burger herblogden reageerde:
  Zie ook eerdere post onder ‘De spijker op de kop!’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s