PVV Groningen: Intrekken omgevingsvergunning nieuwbouw islamitisch Park Selwerd centrum dient het nationaal belang

PVV Groningen

(Door: Ton van Kesteren)

De Partij voor de Vrijheid heeft kennis genomen van het bericht dat de woordvoerder van de omwonenden van de moskee in Park Selwerd bij de gemeente Groningen een verzoek heeft ingediend om de omgevingsvergunning voor het bouwen van een nieuwe moskee in park Selwerd in te trekken. Deze omgevingsvergunning zal worden verleend voor de nieuwbouw van een islamitisch centrum waar kan worden gebeden en lessen –gerelateerd aan deze godsdienst- gevolgd kunnen worden.

Naast het feit dat de bouw van deze nieuwe moskee in strijd is met het bestemmingsplan vanwege de afwijkende bouwhoogte, de toenemende parkeeroverlast, onvoldoende maatschappelijk draagvlak, verstoring van de openbare orde (agressief gedrag tegen omwonenden) en overtreding van de Flora- en Faunawet (verjagen van de beschermde vleermuis) is er nog een belangrijk argument dat de intrekking van de omgevingsvergunning rechtvaardigt.

Op het Facebook-account van de vergunninghouder (het moskeebestuur) worden organisaties en personen ‘geliked’, die de Islamitische Staat (IS) en aan IS gelieerde organisaties zoals ‘Jahbat Al-Nusra’ en de ‘Moskee van de Zuivere Aanbidding’ verheerlijkt. Zo wordt bijvoorbeeld Shaykh Ahmad Musa Jibril, die jongeren ronselt om zich aan te sluiten bij IS, bewierookt en aangeprezen.

Het gedachtegoed van dergelijke personen en organisaties, waarbij geweld en radicalisering wordt verheerlijkt en waarbij wordt aangezet tot haat, wordt door vergunninghouder actief uitgedragen. Hiermee verkwanselt vergunninghouder haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. De wijze waarop vergunninghouder zich manifesteert druist volledig in tegen het nationale beleid van integrale aanpak van jihadisme en radicalisering.

Gelet op het feit dat het Kabinet en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) eisen dat gemeenten een actieve en preventieve rol vervullen bij het bestrijden van radicalisering, jihadisme en polarisatie, zal de gemeente Groningen haar verantwoording moeten nemen. De PVV is dan ook van mening dat de gemeente Groningen het besluit om de omgevingsvergunning te verlenen in zou moeten trekken, omdat de nationale veiligheid in het geding is.

PVV normale grootteTon van Kesteren
Fractievoorzitter Partij voor de Vrijheid Groningen

Bron:
www.pvv-groningen.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, Groningen, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Patriottisme, PVV, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op PVV Groningen: Intrekken omgevingsvergunning nieuwbouw islamitisch Park Selwerd centrum dient het nationaal belang

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Meneer van Kesteren, ik ben het geheel met de PVV eens.

  Like

 2. Zeer goed stuk. Suc6 met jullie werk PVV Groningen

  Like

 3. danny zegt:

  Nooit een vergunning afgeven voor een nieuwe moskee en de huidige zo snel mogelijk sluiten!

  Like

 4. muszi zegt:

  Groningen stop je ziel en soevereiniteit uitverkopen aan islam.!

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Bravo Groningen ! En nu hard blijven ! Zouden nu links gepoolde studenten
  beginnen te rommelen die ook meteen de laan uitsturen ! Aan het volksbelang
  denken ! Het moslim kankergezwel uitgeroeien ! Laat ze maar hun koffertjes
  pakken !

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Reken maar nergens op, de communisten en socialisten in Groningen zijn allemaal voor de islam. Men stemt er rood omdat dat 100 jaar geleden noodzakelijk was en men sindsdien niks bijgeleerd heeft. Ook dat is democratie.

  Like

 7. Igor zegt:

  Zolang de meerderheid van de Groningers nog steeds links en extreem links stemt en denkt, heb ik er een hard hoofd in of dit verzoek gehonoreerd zal worden. Zie het “geschokt” zijn in de 2e kamer, terwijl ons land seculier in zijn optreden dient te zijn.

  Like

 8. Cathja zegt:

  Chapeau! Duidelijke taal. Groningen moet onmiddellijk de vergunning intrekken, want er is gebleken dat zij geen of onvoldoende onderzoek hebben gedaan naar de achtergronden van deze duistere figuren/organisatie(s). Hier had beslist geen vergunning verleend mogen worden!

  Is het trouwens niet eens welletjes met de alsmaar toenemende aantallen moskeeën in ons land? Ik kots van elk islamitisch gebouw wat er wordt neergezet. En let u eens even op de buitensporige manier van bouwen en inrichten bij zo’n nieuw gebouw! Het zal iedereen wel duidelijk zijn dat de moslimgemeenschap dit zelf nooit kan betalen, dus er zullen grote sommen geld uit de rijke oliestaten hierheen komen.
  Ook al een onwenselijke situatie, want eenmaal betaald door een rijk land, betekent zo’n moskee dus ook het eigendom van zo’n land. Kijk bijvoorbeeld eens naar Engeland, waar tal van vooraanstaande firma’s en warenhuizen allemaal in moslimhanden terecht zijn gekomen!
  Willen wij dit ook?

  Like

 9. elisamad2013 zegt:

  Door de groei van de moslims in Nederland ,denken de islamieten het recht te hebben in elk dorp en stad een moskee te bouwen ..dat moet wegen de islamisering van Nederland DRINGEND voorkomen worden!

  Like

 10. Harry zegt:

  Als je ziet hoeveel van die rothokken er gebouwd gaan worden en hoeveel andere panden er tot islamitisch varkenshok gepromoveerd worden , dat lijkt me niet te rijmen met de bewering dat er ” slechts” zo’n klein miljoen moslims hier zouden zitten .
  Willen ze allemaal hun eigen moskee ? Iedere geitenn**ker een ?
  Voorlopig lijken de aantallen gebouwen me toe dat ze op een forse groei van het aantal moslims rekenen . En dat is slecht nieuws .
  En als het dan waar is dat een fors percentage van die lui nooit naar de moskee gaat ( was het niet 65% of zo ? ) , dan moeten er toch wel heel veel meer zijn dan het opgegeven aantal ?
  Als ik die haveloze figuren over straat zie schommelen , kan ik me ook niet voorstellen dat ze die enorme bedragen voor die hokken zelf op kunnen hoesten .
  Met de prijs van onze benzine zal dat wel gefinancierd worden , door de soepjurken enerzijds en subsidie van onze overheid aan de andere kant .
  Alleen als er ergens een ramp is , dan moeten WIJ het maar betalen , dan geven die arabs niet thuis .
  Daar hebben ze geen geld voor .

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Harry: 10.47. uur. Dat Harry, hebben wij voornamelijk te danken aan de VVD, het CDA, de PvdA en uiteraard de grootste landverraders D66. Ons is niet gevraagd geworden of WIJ het ermee eens waren, dat een tsunami van MOSLIMS, naar Nederland wel in overeenstemming was met de mening van ONS geboren NEDERLANDERS. Daarbij is massa-immigratie het EINDE van ONZE SOCIALE ZEKERHEID!

   Like

 11. wouteenhoorn zegt:

  Ja, Groningen kampioen der linksen.

  Like

 12. Louis Burgemeestre zegt:

  De bouw van Moslkee’s in Nederland is een overtreding van de 10 Geboden, dat tegen de wil van de God van Abraham is gericht..Exodus 20 vers 1-26.

  Like

 13. Edwin Lauxen zegt:

  Overal waar islam manifesteert komt rottigheid, weg ermee.

  Like

 14. Ruud Beijer zegt:

  Nederland islamvrij,stem op de PVV.
  PVV stemmen betekent,einde islam,einde uitkeringen naar Turkije en Marokko,

  Like

 15. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Erdogan zei, Moskeeen zijn kazernes, en wij zouden dus ALLE moskeeen moeten weren en sluiten.

  Like

 16. Tistochwat zegt:

  Die moskee komt er gewoon hoor; m’n kop eraf als die er NIET komt.
  Als hij wél komt, gaat mijn hoofd er op den duur ook af, als men begrijpt wat ik bedoel.

  Realistisch en redelijk betoog van Ton van Kesteren, maar daarom zal er vanzelfsprekend niet naar hem worden geluisterd.
  Onredelijkheid en onrecht regeren immers de wereld en dus ook dit deerniswekkende land?

  Like

 17. Tempelier zegt:

  Nou, dit zijn sterke punten, maar het tapijt is groot !?

  Like

 18. guusvelraeds zegt:

  Iedereen die vrijheid van godsdienst een warm hart toedraagt zal gruwen van de islam in zijn geheel. De islam verdient de benaming godsdienst niet omdat ze aanzet tot haat tegen alle niet moslims en alsof dat niet genoeg is ook nog tegen alle moslims die niet moslim genoeg zijn. De vrijheid van geloofsminderheden wordt weggevaagd daar waar de koran het middelpunt is van het maatschappelijke leven. Grote fout van Nederland en Europa was ooit toestemming geven dat moslims onbegrensd zich konden vestigen in onze landen. Nog grotere fout was moskee bouw te gedogen en de absolute giller boven op al deze rampscenario’s was het feit dat we ook nog vrije doorgang gaven aan imams waarvan de een verborgen en de ander openlijk haat predikt. Elke vrijdag middag wordt in Nederland voorzien van een islamitisch keurmerk het islamitisch voetvolk op scherp gezet zodat straks tegen de tijd dat het nodig is de soldaten van Allah staan te trappelen van ongeduld. Onze kinderen en kleinkinderen krijgen hiermee een erfenis toegeschoven vol van religieus geweld. De historici van de toekomst zullen vernietigend oordelen over de politieke keuzen ten gunste van de islam gedaan in onze tijd. Een tijd die steeds meer gekenmerkt gaat worden door islam aangestuurde maatschappelijke ontwrichting. Maar misschien is er nog hoop. De Europese volkeren gaan langzaam in beweging komen om een dam op te werpen tegen de steeds brutaler wordende islamisering van onze ooit harmonieuze samenlevingen. Ik bid wekelijks dat dit gaat lukken via de stembussen maar iets in me zegt dat het uiteindelijk in de Europese straten beslecht zal gaan worden.

  Like

 19. margaretha zegt:

  ze moeten hun hele zooitje bij elkaar pakken en oprotten naar hun eigen land wij hebben meer dan zat gegeven aan dit soort

  Like

 20. Martha N zegt:

  Helemaal gelijk mijnheer Ton van Kesteren
  MAAR…Waar blijven de Groningers om te protesteren?
  Het zijn strijders voor zover ik ze heb leren kennen.
  Helaas zijn ze in de gemeenteraad links.
  Misschien tijd om eens anders te stemmen dan PvdA of zoiets?

  Niet toepasselijk misschien bij dit bericht maar Ede Staal zal ik nooit vergeten
  Het is nooit zo donker west of ’t werd altied wel weer licht.

  Denk toch eens niet links, denk na!
  Eensgezind ertegen aan, dan wordt het licht, help de PVV Uw schoon land vrij te houden.
  Groningers heb ik leren waarderen, het is hen on-waardig om mee te helpen aan het bouwen van alweer een moskee… aan de verloedering van eigen grond en erfgoed
  Groningers denk aan uw eigen land, wilt U de schoonheid en Uw vrijheid laten vernietigen door buitenlanders, hierbij geholpen door (het is onbegrijpelijk) eigen mensen?
  Hoe schoon is Uw land, hebt U voordeel bij een moskee,..?

  Martha N.

  Like

 21. koddebeier zegt:

  Je zou toch zeggen dat er zo langzamerhand genoeg van die haathutten staan in Nederland.

  Like

 22. Mijnheer van Kesteren heeft gelijk,maar wat zal de gemeente doen?De meeste gemeenten hebben maling aan hun inwoners!Bij mij om de hoek zit ook zo’n haatzaai-hut!Is echt niet prettig wonen meer!

  Like

 23. dirk zegt:

  Het is jammer dat de gemiddelde Nederlander niet op de hoogten is van de werklijke doelstellingen van de Islam! Een voorbeeld, waarom hebben moslims minimaal 3 kinderen, en op wat voor ouderdom/situatie begint een moslim meisje een hoofdoek te dragen, ? En waarom moeten vrouwen besneden worden? wedden dat de eesten het niet weten. test je zelf!

  Like

 24. Theresa Geissler zegt:

  Wat mij nou inviel……
  Die OUDE Socialisten en Communisten, hè, die van een eeuw geleden of zo, die hadden de islam -gesteld, dat die toen al aan de orde geweest was- vast en zeker NOOIT zien zitten!
  Ze kwamen toen nog op voor hun éigen soort mensen, niet, zoals je nu ziet, voor allerhande ‘minderheden.’
  En uit toenmalig zelfbehoud waren ze vierkant tegen alles wat religie was, àlles. Dus ook tegen de islam, dat weet ik bijna zeker!
  Het toenmalige ‘links’ hoefde in die tijd geen mulltikul-toestanden, als ze daar al ooit van gehoord zouden hebben.
  Ze dachten toen een stuk consequenter als tegenwoordig! (Al hoor je mij verder heus niet over ‘die goeie ouwe tijd.’)

  Like

 25. Giny zegt:

  Ton van Kesteren zou zoveel mogelijk burgers op kunnen roepen die een rechtsbijstand verzekeringen hebben zodat ze een advocaat kunnen nemen!
  In mijn woonplaats ging het niet om een moskee, maar woningbouw!
  Er zouden appartementen van een bepaalde hoogte gebouwd worden, die te hoog waren volgens het bestemming plan, dat viel onder bijzondere bebouwing en dat mag niet!
  We zijn er ongeveer zeven jaar mee bezig geweest, de eerste uitspraak van de rechtbank hadden
  we gewonnen!
  De gemeente ging natuurlijk naar de hoge raad, dat duurde een eeuwigheid voor de uitslag!
  Die was, dat we wel gewonnen hadden, maar geen gelijk kregen!
  Je zou zeggen dat je daar ook niet veel mee opgeschoten bent, maar je bent dan wel
  zeven jaar verder en misschien zien ze er dan wel vanaf!
  De appartementen waar ik het over had, starters woningen waren al verkocht met subsidie
  van de gemeente, dus die hadden we ook tegen ons!
  Het is het proberen waard!!!

  Like

 26. Giny zegt:

  O ja, de Flora en Fauna wet erbij betrekken is ook heel belangrijk, maar dat is Ton wel
  toevertrouwd!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s