VIDEO: Martin Bosma (PVV) tijdens debat (wetgevingsoverleg) ontwikkelingshulp


Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Martin Bosma)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Genocide, hersenspoeling, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Marxisme, Ontwikkelingshulp, Overheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, PVV, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op VIDEO: Martin Bosma (PVV) tijdens debat (wetgevingsoverleg) ontwikkelingshulp

 1. Jaantje zegt:

  Dat flikken ze steeds eerst burgeroorlog maken en dan ‘helpen’ elkaar te verzoenen.
  Zelfde laken en pak in Servië die moeten nu verplicht lief zijn voor de slachters en orgaanstelers…
  Dat gaan ze ook hier doen als hun macht op het spel staat.
  Vandaar de instroom andersdenkenden die moeten hun gaan verdedigen als de vlam in de pan staat.
  Smerig gewoon.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Ploumen had geen overtuigend en duidelijk antwoord voor Martin Bosma. Ze draaide er omheen, in plaats van toe te geven dat die 90 miljoen inderdaad in een bodemloze put terecht is gekomen.
  Ploumen, die rooie geldfee, zal eerder haar best doen om nog véél meer geld aan foute landen te geven dan dat ze toe zou geven dat er in het verleden grote fouten zijn gemaakt.
  Bosma was sterk en overtuigend; Ploumen maakte er niks van.

  Like

 3. Jaantje zegt:

  Ploumen het is al jaren geen partnerland meer van Nederland…
  Laat me raden na de boycot van Zuid-Afrika is het geen partnerland meer?
  Verder valt me op dat ze nu zegt dat we weer voorzichtig een partnerland willen worden samen verder leugens men is gewoon doorgegaan met het sluizen van geld.
  Zo goed dat de PVV dit aankaart en hij is goed beslagen te ijs gegaan hulde Martin Bosma.
  Heb trouwens geen enkel bevredigend antwoord gehoord denk dat ze dat ook niet kan geven ze weet alleen wat haar is opgedragen en dat voert ze uit zonder kennis van de materie ze volgt de richtlijnen en dat is het.

  Like

 4. R.Kroonenberg zegt:

  .
  ja…. er schijnt toch wel méér dus aan de hand
  want z’n Club is wél de grootste van het Land !
  .
  Jasterke ( http://www.Jasterke.Wordpress.com )

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Ja, Martin Bosma, je hebt je uiterste best gedaan in een schitterend betoog met gedegen feitelijk/statistische kennis van zaken!

  Langzamerhand ( vanaf jaren ’60) is zo’n E 200 miljard vanuit NL zijde in het mooie Afrika gestroomd nog afgezien van:
  Bilaterale hulp, Multilaterale hulp, Ontwikkelingshulp via niet-gouvernementele organisaties, Particuliere initiatieven / Vierdepijlerinitiatieven en weet ik veel onder welke benamingen dan ook.

  Minister en Zwitserland blij!

  Like

 6. catharina zegt:

  ochochoch, als je ploumen hoort spreken is het net of je naar Timmerschwanz luistert: “ohohoh wat is Nederland toch een ongelofelijk goed land” (*ingehouden snikt). Bosma is heel wat relevanter in zijn vraagstelling dan ploumen in haar beantwoording. wat een mens…..Wat Bosma bezigt is pas echte parlementaire democratie ipv het leger mooipraters, plucheklevers, hielenlikkers en pennenlkikkers en parelkettinkjes in de Tweede slaapkamer. Ook voor de Graaf van Pvv neem ik mijn petje af. Zo ga ik mij weer thuisvoelen in eigen land!

  Like

 7. Daiyu-ninja zegt:

  Het is diep treurig hoe die ploumen (geen H-letter) zich eruit lult en een duidelijk antwoord ontwijkt.
  Het onderwijs in Afrika kan dan wel voor iedereen toegankelijk zijn, maar dat wil niet zeggen dat de bevolking daar – van het onderwijs – gebruik van zal/wil maken.

  Ik kan ook wel zeggen dat mijn garage toegankelijk is voor iedereen, maar ik weet zeker dat mensen er geen behoefte aan hebben om naar mijn garage te komen.
  M.Bosma heeft helemaal gelijk. We moeten die 90 miljoen terug eisen van die moordenaar en kl**tzak mugabe en co die dat geld misbruikt hebben om daar – voor hunzelf – mooie kasteeltjes van te bouwen.
  Van mensen als ploumen daar wordt je echt moedeloos van. Wat een kortzichtig en hopeloos geval is dat.
  Ze gaf geen enkele reactie op de feiten die M.Bosma opnoemde. En wat hij zei is 100%waar, want geld steken in Afrika is weggegooid geld. En dat doen we al 60 jaar…….geld weggooien in de bodemloze put die Afrika heet.
  Waarom moeten wij opdraaien voor de wensdroom van de linkse kerk om de bevolking op onze kosten nader tot elkaar te brengen/om te proberen hen met elkaar in gesprek te laten gaan!? Wat voor onzin is dat nou weer! Ze willen al 1400 jaar niet in vrede leven en dat zouden ze nu wel willen!
  En ja, ploumen is wel degelijk een genocide ontkenster.

  Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  De rode TUTHOLA, minister lult uit haar nek. Maar dat is kenmerkend voor de PvdA bojaren. Pappen en nathouden, dat is het adagium van de RODEN. Walgelijk dat ze niet wenst in te gaan op de concrete vragen van Dhr. Bosma. Maar zo kunnen wij de RODE KLIEK weer! Bladiblabla! En niet ingaan op de kern van de problemen. Gooi nog maar wat belastinggeld door het riool, dat kunnen SOCIALISTEN het beste. Deze PLOUMEN liegt net als een MOSLIM!! Ik KOTS van de hele Partij van de Afbraak!

  Like

 9. Schitterend optreden van Bosma.
  Maar ja: de macht ligt niet bij de Tweede Kamer, maar bij de media.
  En dus neemt een kleine incrowd kennis van wat Bosma doet.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  De vuile smeerlappen zijn totaal ongeînteresseerd,………… tuig !!

  Like

 11. Theresa Geissler zegt:

  Tja, nou…… Anil Ramdas heeft inmiddels zelfmoord gepleegd, wat op z’n minst een aanwijzing is, hoezeer de rotzak met zichzelf in de knoop zat.Aldus kan men wel nagaan hoe vertroebeld deze aantijgingen door hem waren. Islamcritici worden op dit moment nog steeds vergeleken met nazi’s en moslims zijn vooralsnog nog steeds de nieuwe Joden. Maar…..Het verschil met het tijdstip waarop Martin Bosma dit vaststelde en de situatie op dit ogenblik is wèl, dat IS inmiddels van zich heeft laten horen, beter gezegd: uit de school geklapt heeft.
  En dan kan de MSM nog zo lang blijven volhouden, dat het allemaal niets met de islam te maken heeft, langzamerhand komt er genoeg aan het licht om dat steeds moeilijker staande te houden. Genoeg mensen wíllen er inderdaad nog niet aan. Maar op een gegeven moment zullen ze wel móeten.
  Ik herinner me nog, dat, het zal begin jaren ’80 geweest zijn, een redacteur van het blad Nieuwe Revu zelf toegaf: “In het begin dachten wij ook van Vietnam: Alleen maar goed, dat de Amerikanen er nu verdreven waren en bootvluchtelingen, dat waren niets dan a-socialen en profiteurs, die alles aan zichzelf te danken hadden…..Maar ja, het worden er nu langzamerhand wel wat te veel om dàt nog vol te kunnen houden.”
  Exact. En zo zal het hiermee ook gaan. Ook al doordat er nu meer en meer doorsijpelt van hoe de ‘nieuwe Joden’ zich uitlaten over de ‘oude…..’
  Je zult zien, dat het tij zich nog keert!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Per ongeluk heb ik dit comment weer eens verkeerd geplaatst: Hoort thuis op “De gezelligheid zal verdwijnen. (4)
   Gelukkig gaat het allebei over Martin Bosma.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Theresa Geissler: 16.49. uur. Had ik al gedacht, Theresa. Maar weer een puike reactie van jouw kant. Niets aan toe te voegen.

    Like

 12. VarAway zegt:

  Perfecte speech en prangende vragen van Martin Bosma, welke alleen maar
  konden worden beantwoord met veel uh..uh. wollig taalgebruik en meer uh…uh
  gemeenplaatsen kleuter klets en priet praat. Vrouwtje Ploumen weet helemaal
  niet waarom het uiteindelijk gaat: 90 milj. door het afvoerputje en ze zal het NOOIT
  terug vragen, laat staan verantwoording voor deze miskleun nemen.
  Ze BLIJFT strooien met UW belastingcenten.
  Haar volgende baantje inkopen bij de VN.
  Zie Melkert, Koenders, Pronk etc.

  Like

 13. Theresa Geissler zegt:

  Bosma doet het in dit debat zeker niet slecht en hij geeft er blijk van over aardig wat feitenkennis te beschikken. Toch hoef je er niet aan te dènken dat hij op welk punt dan ook gelijk krijgt:
  Wat hij doet is geld terugvorderen voor de Nederlandse belastingbetaler en dat staat zo ongeveer gelijk aan vloeken in de kerk: De Nederlandse belastingbetaler mag alleen nog meer uitgeknepen worden…..voor anderen.
  En wéér van die “collega’s” die intussen provocerend met elkaar zitten te kletsten….Omdat er een PVV ‘er aan het woord is.

  Like

 14. Tistochwat zegt:

  De heer Bosma: “DOE DAAR IETS AAN!”

  Dat kan ik alleen maar beamen, maar degenen die ons belastinggeld verkwisten, luisteren niet.
  Ze zijn niet voor rede vatbaar en ik maak me daar zo ontzettend kwaad om.

  Heldere taal van de heer Bosma maar het gezwam van ‘de minister’ begrijp ik niet.
  Alweer is bewezen dat alleen de PVV het verstand gebruikt.

  Like

 15. Eh,eh,eh:in de leer geweest bij van Opstelten?Wat kan die vrouw dom lullen!Wij zijn geen partnerland,maar wel partner????Dus blijven betalen?Het enige dat Ploumen kan ,en helaas ook doet,is:ons geld weg geven aan eenieder die het niet waard is!

  Like

 16. Henk.V zegt:

  Ik beluisterde een hoogst leerzaam debat, waarin een koele Martin Bosma met verpletterende voorbeelden aantoont hoe door Ontwikkelingshulp ongelofelijk met geld is gesmeten en hoe dat geld totaal in het niets verdween.

  PvdA minister Ploumen gaf in haar reacties aan op welk niveau zij denkt.
  Dat niveau was niet bestaand. Ik kreeg de indruk dat zij voor zichzelf wat kernpunten voor haar beleid op schrift had gesteld en tot de slotsom was gekomen dat die beleidspunten gewoon telkens moest worden opgezegd, ook al sloten die niet aan bij de overduidelijke strekking van Bosma’s betoog.
  Toch leverde zij een niet geringe prestatie, want laten we wel zijn: hoe vaak hoor je nu een kip zonder kop kakelen?

  Like

 17. Tempelier zegt:

  Als ik ploumen beluister, het in gesprek raken van partijen die genocide gepleegd hebben is belangrijker dan de genocide zelf. Het toegankelijk maken van scholen, justitie is belangrijker dan de resultaten. kortom een zwak niets zeggend betoog van ploumen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s