Aboutaleb

Screenshot_7
Ahmed Aboutaleb

(Door: Ton Nijhof)

Burgemeester Aboutaleb (Marokko, 1961) krijgt in toenemende mate de handen op elkaar voor zijn gecommuniceerde standpunt inzake de ‘jihadgangers’. Naar oordeel van de Rotterdamse burgervader is de kwestie uitermate simpel: “Als je deze samenleving verdorven vindt, ga! Ga maar.”  Hij liet de frase vlot volgen door de volgende zin: “Maar dan is er ook geen weg meer terug. Lever je paspoort in en neem het risico dat er bommen op je vallen.” Alom werd de uitspraak toegejuicht en bewondering voor zijn standpunt was Aboutalebs deel. ‘Een moedige Aboutaleb zegt wat velen denken’, schreef Nausicaa Marbe in De Telegraaf.

Dat is in scherp contrast met het oordeel over deze al veel eerder geventileerde opvatting van conservatieven in dit land en in de Kamer aan de orde gesteld door de PVV. Nadat Wilders virtueel met pek en veren de Kamer was uitgejaagd met hetzelfde, maar toen compleet weg gehoonde voorstel, ging iedereen weer over tot de orde van de dag. Nu burgemeester Aboutaleb van Rotterdam in herhaling hetzelfde zegt, barst Nederland van diepe bewondering uit haar voegen. Het detail dat Wilders het paspoort wil afnemen en Aboutaleb vraagt om het in te leveren (die zullen daar even gek zijn: het paspoort van je uitkeringsland teruggeven) is te mineur om daar drukte over te maken.

Vooropgesteld: Aboutaleb en met hem dus ook Wilders, hebben groot gelijk met hun standpunt in dezen. Wie het aan affiniteit met ons land ontbreekt, doet er sowieso wijs aan te vertrekken naar een omgeving die hem of haar gunstiger voorkomt. Indien dat het Arabisch schiereiland is, omdat daar de ‘religie in haar meest pure vorm’ wordt beleden, dan kan dat een bevredigende keuze zijn. Voor wie die religie aanhangt tenminste en moord en doodslag een daarmee terecht samenhangend verschijnsel vindt. Een meerderheid van de partijen is van mening dat voorkomen moet worden dat jihadisten afreizen door inbewaringstelling en dat terugkeerjihadisten ‘gehersenspoeld’ moeten worden tot normale burgers. Een vrome gedachte waarvan het eerste deel strookt, technisch gezien, met fascisme (sluit iedereen op die jouw waarden niet onderschrijft) en het tweede met de ‘maakbaarheidsgedachte’. Daarvan weten we door empirie dat deze faalt. Zie slechts de o.a. door de Turkse overheid ondersteunde segregatie zoals in de Haagse Schilderswijk.

Aboutaleb zelf is ook in het bezit van twee paspoorten: de Nederlandse en de Marokkaanse. In 2002 probeerde de praktiserende moslim bij de LPF van Pim Fortuyn (“Tegen de islamisering van ons land”) een politieke functie in de wacht te slepen. Toen dat niet lukte, sloot hij zich in 2003 aan bij de PvdA (!) waarvoor hij in 2004 (!) wethouder in Amsterdam werd. Op 25 juni 2009 haalde Aboutaleb, inmiddels burgemeester van Rotterdam, zich de woede van onze veteranen op de hals. Hij verkoos een beleefdheidsbezoek aan zijn geboorteland Marokko en schitterde door afwezigheid op de tweede Rotterdamse Veteranendag. Een ereronde in zijn geboorteland Marokko voor zijn prestatie burgemeester te worden in Nederland kreeg voorrang boven de ereronde van Nederlandse veteranen door Rotterdam.

Hoe het ook zij: Aboutaleb heeft zich een kundig en schrander burgemeester van Rotterdam getoond. Toch mag iedereen zich hardop afvragen waarom Aboutaleb onmiddellijk lauweren krijgt toegeworpen waar een ander met dezelfde opvattingen eerder werd weggehoond. Misschien past het gewoon beter in het socialistische wereldbeeld wanneer een moslim andere moslims vraagt het paspoort in te leveren. In alle andere gevallen is het immers ‘racisme’.

Door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam, Jihad, Moslims, Nederland, propaganda, PVV, Racisme, Taqiyya. Bookmark de permalink .

14 reacties op Aboutaleb

 1. Sjaak zegt:

  Daarvoor likt Rutte de harige kont van Erdo(waan) weer zuiver
  en valt Nederland in de rug !

  Televaag !
  Rutte: excuses Turkije niet nodig
  DEN HAAG –
  Het Nederlandse kabinet vindt excuses van
  de Turkse regering voor kritiek op het Nederlandse
  integratiedebat niet nodig.
  Premier Mark Rutte zei dat vrijdag
  na de wekelijkse ministerraad.

  Like

 2. Hendrick M. zegt:

  Alleen omdat het Geert Wilders was die zulks als eerste verkondigde, zijn alle Gutmenschen ‘teugen’ .
  Laffe ratten …

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Hendrick M: 17.41. uur. Verwondert U dat nog? Nou mij allang niet meer! Men haat de PVV en Wilders, met dezelfde haat die men- de politieke elite- ook had tegen Hans Janmaat en Pim Fortuyn. Ik geloof NIET MEER in de POLITIEK. De PVV zegt de reine waarheid, en U ziet wat er gebeurt! Ik ga me maar niet meer ergeren aan deze gang van zaken, het grootste deel van de Nederlandse kiezers laten zich toch steeds weer inpakken door de hele criminele politieke zooi, van “links tot rechts”. Nederland gaat zo naar de verdommenis!

   Like

 3. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Het zal mij zeer benieuwen, of Aboutaleb hierna ook doodsbedreigingen krijgt.

  Like

 4. CurvedAir Bellair zegt:

  Zijdelings opgemerkt wordt er maar even aangetoond welke de trieste staat van Nederland is: een Marokkaan met dubbel paspoort is zowaar burgemeester van Rotterdam, notabene een belangrijke motor van onze (tanende) economie.

  We zien het vaker; een allochtoon die in feite niet representatief is voor zijn soort wordt gebruikt als reclamebord voor de zieke multiculturele samenleving. Strapatsen van de PVDA, een partij waarvan het eind in zicht is maar waarbij een revival absoluut niet kan worden uitgesloten.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Dat laatste staat in ieder geval vast, maar pas op, pas op: Blijf je afvragen wat van deze ‘voortreffelijke burgemeester van Rotterdam de eigenlijke beweegredenen zijn!
  De goede man is nog steeds praktiserend moslim: God weet, wat hij voorheeft in het kader van Het Project!
  Alle waardering voor de artikelen van Ton van Dijk, maar dàt kunnen wij ons beter her eerst afvragen, in plaats van dat andere, dat tamelijk voor de hand ligt.

  Like

 6. Igor zegt:

  Dit noemen ze toch “Een Wildersje doen” ??

  Like

 7. M. Devrindt zegt:

  Voor Aboutaleb is zo’n uitspraak een win-win situatie, omdat die voor tweeérlei uitleg vatbaar is.
  In Nederland legt men de uitspraak positief voor de Nederlandse situatie uit, in de islamitische wereld wordt hij positief voor hen uitgelegd m.a.w. voor de islamieten roept Aboutaleb islamitische jongeren op om op Jihad in Syrië en Irak te gaan. Net als wat voor Marcouch betreft, hou Aboutaleb in de gaten, voor geen cent te vertrouwen.

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Aboutaleb, een overtuigde Moslim die zomaar opeens zijn eigen (Islam) principes verloochent. Van sommige Joden kan men dat beamen, maar een Moslim blijft een Moslim ! Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen !

  Like

 9. Louis Burgemeestre zegt:

  Takkeyah kan heel erg ver gaan, dat weet ook Aboutaleb, dat deze naam aangenomen heeft, toen hij met 13 jaar volgens de islam, volwassen was geworden.
  Soera 5 vers :” 89. Allah zal u niet ter verantwoording roepen voor uw ijdele eden, maar Hij zal u ter verantwoording roepen voor de eden welke gij in ernst aflegt. De boetedoening er voor is: tien armen te spijzigen met het gemiddelde voedsel waarmede gij uw huisgezinnen voedt, of hen te kleden, of het vrijmaken van een slaaf. Maar wie dat niet kan doen zal drie dagen vasten. Dit is de boete voor uw eden, wanneer gij zweert. Maar houdt uw eden. Zo legt Allah u Zijn tekenen uit, opdat gij dankbaar moogt zijn.

  Quote:
  Soera 2 vers:” 225. Allah zal u niet ter verantwoording roepen voor uw ijdele eden, maar Hij zal u ter verantwoording roepen voor hetgeen uw hart heeft verdiend. Allah is Vergevensgezind, Verdraagzaam.

  Quote:
  Soera 16 vers :” 106. Wie Allah verwerpt, na te hebben geloofd – behalve hij die wordt gedwongen terwijl zijn hart in het geloof vrede blijft vinden – en zijn hart voor het ongeloof opent, op hem rust Allah’s toorn; en er zal een grote straf voor hem zijn.

  En wat mij betreft,ik blijf waarschuwen ook al is mijn camouvlage , bij E.J. Bron weg is genomen. want in Openbaring 21, vers 8 ,heeft onze God toch een hekel aan lafaarden.
  8 Maar den vreesachtigen, en ongelovigen, en gruwelijken, en doodslagers, en hoereerders, en tovenaars, en afgodendienaars, en al den leugenaars, is hun deel in den poel, die daar brandt van vuur en sulfer; hetwelk is de tweede dood.
  Vreesachtigen betekent toch lafaards?

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Aboutaleb is de meest schadelijke allochtoon die hier rond loopt. Dankzij hem krijgen allochtonen AOW, ook al hebben ze nimmer een dag gewerkt. Wat wij moeten opbouwen, krijgt de haatlim graties.
  Daarom dat meneer een standpunt heeft inzake enkele problemen. Hij ziet heel goed in dat wanneer wij geen geld meer hebben, alle uitkeringen en toeslagen aan allochtonen moeten stoppen. Ook de zijne. En zo ver mag het niet komen natuurlijk.
  Meneer houdt natuurlijk zelf zijn eigen paspoorten en zijn kinderen zijn ook al geen Nederlanders, maar Finnen. Niet bepaald geloofwaardig.

  Like

 11. Frans Brassens zegt:

  Ik heb om duidelijk te zijn de essentie van wat Ton Nijhof schreef er uit gehaald, en begrijp het contrast daarvan met de laatste zin niet.

  Ik opteer voor een zin als: Islamitische carrièrejunk met wellicht (zeer wel mogelijk) achterliggende bedoelingen, zich (bewust hoor!) als ‘gelovige’ tégen de koran in opstellend en dús sprekend in de geest van ‘taqiyya’.
  ‘Kundig en schrander’ vervangen door ‘sluw en geslepen’ is een andere mogelijke optie.
  ______________________________________________
  De Marokkaanse paspoorthouder en praktiserend moslim-burgemeester Aboutaleb:
  “Als je deze samenleving verdorven vindt, ga! Ga maar. Maar dan is er ook geen weg meer terug. Lever je paspoort in en neem het risico dat er bommen op je vallen.”

  -Alom werd de uitspraak toegejuicht en bewondering voor zijn standpunt was Aboutalebs deel.
  -Dat is in scherp contrast met het oordeel over deze al veel eerder geventileerde opvatting van conservatieven in dit land en dit werd in de Kamer aan de orde gesteld door de PVV.

  Nu burgemeester Aboutaleb van Rotterdam in herhaling hetzelfde zegt, barst Nederland van diepe bewondering uit haar voegen.

  Aboutaleb zelf bezit ook twee paspoorten: het Nederlandse en het Marokkaanse.
  In 2002 probeerde de praktiserende moslim bij de LPF van Pim Fortuyn (“Tegen de islamisering van ons land”) een politieke functie in de wacht te slepen. Toen dat niet lukte, sloot hij zich in 2003 aan bij de PvdA waarvoor hij in 2004 wethouder in Amsterdam werd.

  Op 25 juni 2009 haalde Aboutaleb, inmiddels burgemeester van Rotterdam, zich de woede van onze veteranen op de hals. Een ereronde in zijn geboorteland Marokko voor zijn prestatie burgemeester te worden in Nederland kreeg voorrang boven de ereronde van Nederlandse veteranen door Rotterdam.
  Hoe het ook zij: Aboutaleb heeft zich een kundig en schrander burgemeester van Rotterdam getoond.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s