Den koning

Screenshot_10

(Door: Driek)

Het was nog ochtendfris en enigszins nevelig weder, een kilschrale wind blies over de grauwgrijze stenen van het plein en deed  de herfstbladeren doelloos in kringen rond dwarrelen. Vanuit een nabije klokkentoren klinkt een carillon. Ondanks het koude herfstweder hoorde men vanuit de verre verte reeds schrille kreten  uit de verzamelde volksmenigten opstijgen die luidkeels, met overslaande stemmen riepen: “De koning – kijk –  daar is hij”. Maar al dat geschreeuw der oproerige menigte zou zowel begroeten als beschimpen kunnen zijn. Neen, beste lezer, daar komen wij nimmer achter.

En dan komt hij, den koning. Die robuuste doch edele gestalte met zijn koninklijk noblesse die het middelpunt is van al dat eerbetoon en statie. De spil om wie zich alles beweegt. Zijne majesteit koning Willem Alexander. Naast den koning zien wij zijn charmante gade, onze welgeschapen koningin Maxima, gehuld in eenvoudige pronkkledij, op den voet gevolgd door gauwdieven, oplichters, praalhanzen en charlatans van beiderlei kunne. Kortom: een spilziek gezelschap.

Maar, zoals hij is gekleed, niet omhuld in wapenkledij en getooid met prachtdegen als gereed voor den strijd, doch bij deze gelegenheid slechts gehuld in burgermanskostuum welks niets aan zijn glorieuze verschijning afdoet. Integendeel. De aandachtige toeschouwer hoort in zijne verbeelding het schetterend trompetgeschal der koperinstrumenten, ziet de vaandels der dienstdoende soldaten, hoort in de verte het commando der legeraanvoerders. En welk een majestueuze glans omzweeft den koning. Men hoeft zich hierbij geen orgelmuziek voor te stellen. Slechts een driewerf “Hoera” . Heel in de verte klonk nog de zwakke kreet “weg met de koning”. Doch dat deed niets af aan de goede stemming.

Op de achtergrond aanschouwen wij nog enkele aan lager wal geraakte figuren. De bekendste daarvan is Alexander Pechtold, in zijn gloriedagen een verdorven praatjesmaker, met links naast hem Bert Koenders, een berucht figuur die te boek staat als weggever van belastinggeld aan kleurlingen. Aan zijn rechterzijde zien wij Fransje Timmermans, ons allen welbekend als de man met een gat in zijn hand. Verder nog verscheidene andere dubieuze sujetten wiens namen nog slechts fluisterend worden uitgesproken.

Ze staan er bij als verwaarloosde bedelkinderen. Hun landverraderlijke praktijken zijn nog steeds het gesprek van de dag. Want hun voorwaardelijke invrijheidstelling betekent nog niet dat de beulskar al is gestald en opgeborgen. Neen. Achter gesloten dikke deuren, bewaakt door de marechaussee, wordt door de nieuwe bewindslieden beraadslaagd over het lot dezer misdadigers. Het blinkend zwaard der gerechtigheid zal zegevieren. Of anders worden zij levenslang opgesloten in een oud kasteel, met sombere binnenplaatsen en donkere gangen, die door olielampen slechts spaarzaam worden verlicht, in leven gehouden met karig voedsel en weinig verpozing.

Ook de guillotine staat nog steeds paraat. Gebruiksklaar op een houten vlonder op het Haagse Binnenhof. Soms fladderen mussen er omheen. Eén der nieuwe bewindslieden uit het kabinet Wilders opperde om het verschrikkelijke instrument voorlopig af te dekken met een zeiltje. Of deze executie werkelijk zal plaatsvinden, wagen wij niet te betwijfelen. Deze ongure lieden zijn de afmattende strijd tegen de orkaan die de Wilders aanhangers veroorzaakten niet te boven gekomen. En zij weten dat de waanzinnige krachten der revolutie nog lang niet zijn geluwd.

Het onverwachte geweld, als een plotsklaps opwaaiende vlam, het ijzeren wapengekletter der jeugdige aanhangers van Geert Wilders, die zich ontpopten als koene soldaten die het juk der islamitische overheerser hebben afgeworpen, staat ons nog allen voor den geest. Als een god der wrake heeft Geert Wilders met bliksemende toorn de mohammedanen voorgoed geruimd. Hij gelijkt een tweede Simson die de Filistijnen neersloeg. Slechts de puinhopen die zij achterlieten is al wat wij als herinnering nog in onze ziel meedragen.

Een bekend Nederlands beeldhouwer is alreeds geraadpleegd voor het houwen van een standbeeld. Het benodigde geld hiervoor is spontaan ter beschikking gesteld. De vraag is of de heer Wilders in natuursteen of in glanzend marmer wil worden gebeiteld. Volgens schrijver dezes, op de hoogte zijner bescheidenheid, wil onze nieuwe staatsman helemaal geen standbeeld.

Maar ik keer nu op snelle schreden terug naar koning Willem.  Zo er eerst nog plannen waren hem van zijn troon te stoten, edoch, nu de koning heeft ingestemd met een luttele functie, heeft de nieuwe regering besloten het voorlopig maar zo te laten. De koning doet niemand kwaad.  Wel is zijn jaarsalaris herzien. Het wordt verlaagd naar bijstandsniveau. De koning heeft nog spaargeld.

Terwijl in vele andere landen in steden en dorpen de vlammen van oproer de hemel rood doen opkleuren,  overal ter wereld de strijd tegen de mohammedaanse woestijngangsters onverwoed wordt voortgezet, hebben wij een glorievol koningshuis, – een koningshuis dat zijn onderdanen al zijn verworven vrijheden wilde ontnemen en in plaats daarvan een zooitje islamitisch gebroed in de maag wilde splitsen. Desondanks roept het volk nog in grote getale: ‘Lang leve de koning’.

In ieder geval heeft Geert Wilders een triomfantelijke zege behaald. Hulde. Bij deze.

Door:
Driek
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Appeasement, Dhimmitude, Geert Wilders, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Koningshuis, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, linkse gereformeerden, Moslims, Nationalisme, Patriottisme, PVV, Rotzakken, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Den koning

 1. Marlies zegt:

  Een verrukkelijk geschreven sprookje! Dank daarvoor.

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Ach, beste meneer Driek, ware het maar reeds zover. Nu is het vooralsnog een droom…

  Like

 3. Martha N zegt:

  Driek een verdraaid goed stuk, juppie
  Een persiflage maken, belachelijk maken dat is toch niet verboden wel..?
  ik ben zelden zo vrolijk geweest als na het lezen van je bericht. Je hebt een nieuwe aanvalsbron geopend.
  Met schelden bereiken we niets, maar wel met belachelijk maken???
  Hulde van mij… Meesterlijk.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Een mooie droom werkelijk mooi geschreven !
  Maar ook dromen worden af en toe eens waar !

  Like

 5. Wappervinger zegt:

  Prachtig ! Smullen. Laat het gauw zover zijn.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Wat een heerlijk stukje fantasie! Van mij mag het de realiteit zijn. Bedankt Driek!

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Echt sfeervol neergezet, Driek! al had ik nog liever gezien, dat “Den Koning” met zijn ‘aanvallige’ Tango-t……èchtgenote aan het einde van het verhaal naar de luchthaven begeleid was met een enkeltje Argentinië: Vaarwel, en nooit tot ziens!
  Op deze manier raakt Nederland nog in geen decennia verlost van ‘me vlaggetje, me hoedje en me toeter!’ Juist de schandvlek van slaafse aanhankelijkheid!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Theresa Geissler 28 november 2014 om 19:56

   Beste Theresa, daarmee ben ik het helemaal eens en dan mag ik voor hen hopen dat ze boven de oceaan niet uit het vliegtuig vallen, want dat soort praktijken kwam vroeger weleens voor met medeweten van de pa van de ‘Tango-t’, heb ik me laten vertellen.

   @ Heer Driek,
   U bent ‘den koning’ veel te genadig: zo’n rijke patser een uitkering geven!
   Laat ‘m eerst die 50.000.000.000,00 euro van z’n familiekapitaal maar opmaken en daarna kan-ie een vak gaan leren; daar is-ie niks te mooi voor.
   ‘Den koning’ is ons, het klootjesvolk, helemáál niet genadig; denkt u maar eens aan de tot het uiterste getergde theelichthouder-werper die uit wanhoop een statement wilde maken.

   Verder spreekt uw sprookje me bijzonder aan.

   Like

 8. laat ze maar weten wat we van ze denken groot geld graaiende bilderberg,s in 2013 23 duizend miljard naar de bilderberg multinationals verstuurd via de nederlandse belasting dienst, en dan????? aktie zoveel mogelijk clubs en mensen samen en verbinden, zodat we deze geld graaiende uber rijken naar huis kunnen sturen zonder geld!!! volkstribunaal.net. als je de geld graaiers van het cjib en de belasting zat bent dan:: ikmaakbezaar.net

  Like

 9. Taljaard zegt:

  Stuur ze maar naar Argentinie.
  En neem al hun geld en goederen in beslag, zodat die uitvreterskliek niets anders overhoudt dan de kleren aan hun lijf. Zelfs de trouwringen nog inleveren, want dat is toch al gauw E 500 aan goud waar een gezin in de bijstand een maand royaal van kan eten .
  Mogen ze nog van geluk spreken dat ze niet voor minstens 10 jaar de bak in draaien.
  De verraders.

  Like

 10. Giny zegt:

  Het was net alsof ik in een sprookjesboek zat te lezen, ik zwijmelde er helemaal in weg!
  Helaas, kwam die olifant met zijn lange snuit en die blies dat fijne moment uit!
  Ik heb genoten Dries, geweldig!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s