Het nieuwe hoofdkwartier van Hamas bevindt zich in Istanbul

Screenshot_10

Hamas-leider Ismail Haniyeh onderhield al tijdens zijn bezoek aan Turkije in 2012 goede contacten met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

(Vertaling: E.J. Bron)

De terreurorganisatie Hamas heeft haar hoofdkwartier van Damascus naar Istanbul verplaatst. De reden is de onveilige situatie vanwege de burgeroorlog in Syrië. In Israël is men geschokt dat het NAVO-lid Turkije onderdak en ondersteuning verleent aan een terreurbeweging. Maar alle appels uit Jeruzalem werden door de Turkse president Erdoğan genegeerd. De Israëlische veiligheidsautoriteiten maakten eergisteren de arrestatie van 30 vermoedelijke terroristen bekend, die aanslagen in Israël wilden plegen en hun aanwijzingen kregen van Hamas uit Turkije.

Het leger en de geheime dienst vonden bij de terreurcel, die actief was in de Palestijnse Autonome gebieden, springstof, geweren en munitie. Volgens de Israëlische autoriteiten waren de terroristen van plan om Israëli´s in het binnen- en buitenland te ontvoeren, evenals het uitvoeren van aanvallen met vuurwapens, autobommen en terreuraanvallen op het Teddy-stadion in Jeruzalem en op de tram van Jeruzalem.

Het nieuwe hoofdkwartier van Hamas in het Turkse Istanbul wordt kennelijk geleid door Saleh al-Arouri, een beruchte aartsterrorist, die verantwoordelijk is voor tientallen aanvallen op Israëli´s. volgens enkele vooraanstaande bronnen uit Jeruzalem had Arouri ook deelgenomen aan de pogingen van Hamas om afgelopen zomer de regering van de Palestijnse president Mahmoud Abbas omver te werpen. In totaal namen er 96 terroristen aan de putschpoging deel. Deze werd uiteindelijk door de Israëlische geheime dienst verijdeld.

In de uit Jeruzalem verstuurde mededelingen aan de NAVO in Brussel wordt duidelijk dat het voor Israël onbegrijpelijk is dat een lid van het internationale militaire bondgenootschap contacten onderhoudt met een terroristische organisatie. President Recep Tayyip Erdoğan, een vriend van de Moslimbroederschap, zou de verhuizing van het hoofdkwartier van Hamas naar Istanbul ondersteund hebben.

De Israëlische minister van Defensie, Moshe Ya´alon, had tijdens zijn jongste bezoek aan de VS tijdens een ontmoeting met de toenmalige Amerikaanse minister van Defensie, Chuck Hagel, gewaarschuwd voor de nauwe betrekkingen tussen Hamas en Turkije. “Turkije speelt een cynisch spel: Hamas wordt door Turkije en Qatar gesponsord. Als NAVO-lid mag men echter niet toestaan dat deze terreurorganisatie twee hoofdkwartieren heeft – eentje in de Gazastrook en eentje in Istanbul”, eiste Ya´alon.

De eens zo goede betrekkingen tussen Israël en Turkije waren midden 2010 aanzienlijk verslechterd, toen Israëlische commando´s de “Mavi Marmara” stopten. Het schip probeerde de zeeblokkade, die opgelegd was over de Gazastrook, te breken. De bezetting van het schip had geweigerd haar reis te beëindigen, waarna commando´s van de Israëlische marine het schip aanvielen. Bij het incident werden negen Turkse staatsburgers gedood.

De diplomatieke betrekkingen tussen Jeruzalem en Ankara werden na dit voorval drastisch beperkt. Turkije zette de Israëlische ambassadeur het land uit en riep zijn ambassadeur terug uit Israël. Op dit moment onderhouden de beide landen slechts diplomatieke betrekkingen op het laagste niveau.

Tijdens zijn bezoek aan Israël in het jaar 2013 probeerde de Amerikaanse president Barack Obama te bemiddelen tussen de beide regeringen. In een telefoongesprek verontschuldigde Benjamin Netanyahu zich tenslotte bij Erdoğan voor het incident met de “Mavi Marmara”. Hoewel Erdoğan officieel de verontschuldiging accepteerde, verbleekte de hoop op een normalisering van de betrekkingen tussen de beide landen snel: de Turkse president geldt tegenwoordig als een van de meest heftige en oorlogszuchtige critici van Israël.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, NAVO, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

7 reacties op Het nieuwe hoofdkwartier van Hamas bevindt zich in Istanbul

 1. koddebeier zegt:

  Hoelang blijven we deze rotte appel in de NAVO mand tolereren ????

  Like

 2. Erdogan kletst met 2 tongen;een verwerpelijk individu!En dat wordt dan op alle fronten gesteund door Nederland!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Yvonne van Cleef: 12.20. uur. Dat klopt helemaal Yvonne. Kijk maar hoe slap de reactie van RUTTE (VVD) was, op de ongeoorloofde bemoeienis met onze manier van omgaan met Turken in Nederland. Likken, buigen en bukken, wat een walgelijke islamofiel is Rutte en zijn hele kliek!

   Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Het mag wel duidelijk zijn dat het Turkije van Erdogan absoluut niets te zoeken heeft in de NAVO.Wanneer nemen de westelijke leiders hun verantwoording en gooien deze terroristen vriend eruit?

  Like

 4. Kraftavilqa zegt:

  Istanbul smeekt net als Teheran om thermonucleaire vernietiging hoeveel megaton hebben de Israelis eigenlijk op voorraad? Als de pleuris al niet eerder uitbreekt op het Indiase subcontinent ik las elders dat India en Pakistan weer ’s at each other’s throat zijn over Kashmir en dat de pakis zijnde de muzels die ze zijn zich alvast het recht op first strike initiative voorbehouden met aan beide zijden enkele honderden nukes kan dat nog interessant uitpakken.

  Like

 5. Peter Selie zegt:

  Gefinancierd misschien met geld van de EU, ons geld dus??? Het is maar een vraag!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s