Na kritiek op de koran: “Weltwoche” zorgt voor beveiliging

Screenshot_9

(Vertaling: E.J. Bron)

In de actuele uitgave van het Zwitserse weekblad “Weltwoche” wordt de koran scherp bekritiseerd. De auteur Andreas Thiel en de redactie worden nu blijkbaar geconfronteerd met bedreigingen.

“De koran is één enkele oproep tot geweld, een handleiding voor oorlog en onderdrukking.” Aldus begint een artikel dat verschenen is in de actuele uitgave van “Weltwoche”. Over vijf pagina´s houdt satiricus Andreas Thiel zich in een “strijdschrift” bezig met het heilige boek van de moslims. Wat hem betreft is de koran “de kern van het kwaad”, schrijft Thiel. Dat “islamitische fanatiekelingen terroristen worden, is geen wonder”, schrijft hij verder.

“Ik wilde met mijn tekst laten zien hoe de koran werkelijk is. Ook de deskundigen verliezen het wezenlijke en overduidelijke uit het oog als het om de koran gaat”, verklaart Thiel tegenover Bernerzeitung.ch/Newsnet. Hij heeft tijdens zijn onderzoek drie verschillende versies van de koran gelezen, zijn tekst is dus gefundeerd.

Sinds de publicatie van het artikel maakt de omgeving van Thiel zich bezorgd om de veiligheid van de 43-jarige. “Ik word op dit moment van alle kanten gewaarschuwd voor radicaalislamitische aanvallen – door islamwetenschappers evenzo als door de man in de straat”, zegt Thiel. Hijzelf was zich ervan bewust zich kwetsbaar op te stellen met de tekst.

Vrijdagmorgen kwamen er inderdaad bedreigingen bij hem binnen, zegt Thiel. In een mail werd hij “domme hoerenzoon” en “kloten tumor” genoemd. Ook had hij telefoontjes gekregen van meerdere anonieme bellers. “Ze zeiden dat mijn publicatie een fout was geweest en dat ik voor ´grote problemen´ zorg.” Hij heeft al aangifte gedaan bij de politie, zegt Thiel. “Individuele telefoontjes terug traceren heeft geen zin. De politie adviseert me echter om me direct te melden als de bedreiging concreter wordt.”

Volgens een melding van “20 Minuten Online” wordt het redactiegebouw van de “Weltwoche” op dit moment beveiligd door een bewakingsdienst.

Bron:
www.bernerzeitung.newsnet.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", Barbarisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Persvrijheid, Rotzakken, Vrijheid van meningsuiting, Zwitserland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Na kritiek op de koran: “Weltwoche” zorgt voor beveiliging

 1. Sjaak zegt:

  Weer een beweis dat we ons van deze moslim tapijtvreters heel snel
  verlossen moeten voordat het koppensnellen in Europa begint !

  Like

 2. um shmum zegt:

  Waarheid als een varken: de kern van het kwaas is de koran !

  Hopelijk zal dit besef wereldwijd erkend worden, maar vrees van niet …

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  De volgelingen van de religie van de vrede kunnen kennelijk niet zo goed tegen terechte kritiek.

  Like

 4. Igor zegt:

  De enig denkbare reactie van het “Lange Tenen Volk” Dreigen met geweld.
  Een echte discussie hieromtrent durven ze niet aan te gaan.

  Like

 5. Grof schandalig!En in de ogen van links een volstrekt normale zaak.Als iemand mij op de tenen gaat staan,bedreig ik hem ook niet maar van de moslimkant moet je dat allemaal maar pikken!Links is een ziekte!

  Like

 6. Cathja zegt:

  De waarheid is keihard, en heeft raak geschoten! Dat blijkt wel uit de bedreigingen. Nu zijn moslims om niets al beledigd, dus het verwondert me niet dat er dreigende taal wordt geuit. Ik neem mijn petje af voor de heer Thiel, die ongezouten kritiek heeft geleverd op de koran, wetend dat hij zich hierdoor heel kwetsbaar opstelt.
  Zwitserland is een democratisch land (denk aan de referenda als er belangrijke beslissingen genomen moeten worden), en daar mag men hardop zeggen wat men ergens van vindt. Dat moslims zich daardoor regelmatig gekwetst en beledigd voelen hebben ze aan zichzelf te danken. Zij willen in een westers en democratisch land wonen, met alle voordelen waarvan ze graag profiteren, maar als er dan iets over de koran wordt geschreven die ze beledigend vinden, moeten ze zich realiseren dat dit ‘de prijs’ is die zij moeten betalen voor het leven in het democratische Europa.

  Ik zou tegen die mossels willen zeggen: “erger je niet langer en ga in een moslimland wonen”. Is iedereen tevreden.

  Like

  • Cathja zegt:

   …..wat ze beledigend vinden, i.p.v. die ze beledigend vinden, etc.
   Excuses!

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Cathja: 12.20. uur. Zwitserland is ook de enige echte democratie, Cathja. Daar hebben de burgers het RECHT op een BINDEND REFERENDUM. Daarom krijgen de MOSLIMS daar ook NIET KLAAR wat ze bij ONS in Nederland klaar spelen!

   Like

 7. koddebeier zegt:

  Korte lontjes, he die moslims. Bedreigingen, moord, verkrachtingen enz enz, daar zijn ze goed in.

  Like

 8. win zegt:

  what,s new?
  nou,…wat nieuw is is dat steeds meer europeanen de islam gaan zien voor wat hij werkelijk is.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Aquarius het is misschien niet eens kritiek maar eenvoudig het opzeggen cq. schrijven van verzen uit de koran en hadith is voor veel politiek correcte europeërs al teveel.
  We konden het al zien bij de veroordeling van Sabaditsch Wolf en andere zaken die nog lopen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s