Valpartijen en ondervoeding in verpleeghuizen

Screenshot_12

Valpartijen, ondervoeding en vergissingen met het toedienen van medicijnen. Volgens zorgverleners leiden de hoge werkdruk en een tekort aan personeel tot schrijnende toestanden in verpleeghuizen. Dat blijkt uit een enquête van Abvakabo FNV.

Ruim 70% van de 3.800 ondervraagden zegt dat een gebrek aan personeel het afgelopen jaar heeft geleid tot valpartijen. Volgens ruim de helft van de respondenten worden er fouten gemaakt met het toedienen van medicijnen. Driekwart van de zorgverleners vindt dat ze onvoldoende tijd hebben om ouderen de zorg te bieden die ze nodig hebben. Bijna alle ondervraagden zijn van mening dat goede zorg onmogelijk is als er nog meer bezuinigd wordt.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, landverraad, Mensenrechten, Nederland, Overheid, politici, praatjesmakers, PvdA, Rotzakken, VVD. Bookmark de permalink .

13 reacties op Valpartijen en ondervoeding in verpleeghuizen

 1. Jean zegt:

  Ze hebben ‘wel’ personeel om de vreemdelingen te knuffelen en te verzorgen maar voor de eigen mensen zich blauw betaald aan belastingen is geen tijd. O wat zal het mij verheugen als straks ergens iemand door het lint gaat bij het zien van de verwaarlozing van zijn ouders door de staat.
  Niet de verpleging gaat in de fout maar het misdadig beleid door politiekers veroorzaakt.

  Like

 2. Breget zegt:

  Zo ruim je afbraak op naar de huidige morele stand van de regerende partijen .

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  “Daarnaast roept hij mensen die zich druk maken over de misstanden op om de handen uit de mouwen te steken. “Als al de mensen die zich druk maken over onderbezetting in verpleeghuizen nou eens een dagje komen helpen, dan is het probleem al deels opgelost.”””

  Man, denk toch eens na! Wat moet je nu doen als je als ‘iemand die zich druk maakt’ eenvoudig niet in de gelegenheid bent om ‘een dagje te komen helpen’, omdat je zélf een kapotte rug, kapotte handen of andere gezondheidsproblemen hebt?!
  Of omdat je zwaar depressief bent door alle misstanden die je om je heen ziet en die zijn veroorzaakt door de ‘bezuinigende’ regentenkliek?!

  Besteed ons belastinggeld liever aan de eigen (bejaarde/zieke) burgers i.p.v. aan al die ‘vluchtelingen’ en laat de ‘elite’ eens stoppen met dat gegraai en die zelfverrijking!

  “Volgens Aad Koster, de directeur van brancheorganisatie Actiz, is de hamvraag wat we als maatschappij ‘met onze ouderen willen’. ”

  Aad, wat zou je zeggen van euthanasie voor degenen die dit ZELF WILLEN?! Een andere oplossing is er kennelijk tóch niet meer. Ik kies ook graag voor deze optie.
  Mogen degenen die klaarblijkelijk van ‘het kabinet’ niet meer mogen leven (islamieten e.d. gaan tenslotte voor), dan in ieder geval ‘humaan’ sterven? Of is dat ook te veel gevraagd?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Helemaal mee eens, natuurlijk, ook met dat laatste, maar toch…..
   Alertheid blijft geboden want: Wanneer willen ze zèlf?
   Telkens als dit thema ter sprake komt, schiet mij weer het nu ruim 30 jaar oude geval- van Bemmelen te binnen -onder de aandacht gebracht door Wibo van der Linde van TROS-Aktua- waarin de bejaarde bodemkundige Reinout van Bemmelen zijn 8 jaar jongere vrouw Lucie had overgehaald, ‘samen’ euthanasie te plegen, voor het leven door vergaande aftakeling helemaal een hel geworden zou zijn, het vervolgens zó wist te draaien, dat zij ‘eerst’ zou gaan -om allerlei praktische redenen- en tenslotte zelf níet ging. Het is en blijft een schimmig terrein en helaas is niet iedereen zo ’n sterke, evenwichtige persoonlijkheid als ‘onze’ meneertje, die het, Goddank, allemaal zelf in de hand heeft weten te houden.
   Het blijft héél erg uitkijken met zoiets.

   Like

  • Wachteres zegt:

   Dat zou onze regering wel willen: overal vrijwilligers in plaats van betaald personeel.

   Dat is voor mij een reden om nooit als vrijwilliger te gaan werken.

   Kunnen ze nog meer allochtonen binnenhalen. Geld zat!

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Wachteres 30 november 2014 om 10:04

    Ja, dat zouden ze zéker wel willen, de vet betaalde plucheplakkers!
    De hele dag ‘normaal’ werken voor de belastingdienst en in je ‘vrije’ tijd vrijwilligerswerk in verzorgingstehuizen/verpleeghuizen e.d. doen. Waar moet men dan in vredesnaam de tijd vandaan halen om daarnaast nog in de eigen moestuin (briljant idee van rode Jetje) te zwoegen?

    Like

 4. Driek zegt:

  Volgens Aad Koster, de directeur van brancheorganisatie Actiz, is de hamvraag wat we als maatschappij ‘met onze ouderen willen’. Als we willen dat er nooit meer wat misgaat, is de vraag wat we daar als maatschappij voor over hebben.”
  Volgens Actiz is het aan de staatssecretaris Van Rijn en het kabinet om meer geld vrij te maken voor ouderenzorg. Daarnaast roept hij mensen die zich druk maken over de misstanden op om de handen uit de mouwen te steken.
  “Als al de mensen die zich druk maken over onderbezetting in verpleeghuizen nou eens een dagje komen helpen, dan is het probleem al deels opgelost.”

  Ik ben verbijsterd. Vooral die uitspraak van deze zwerver Aad Koster: “Als al de mensen die zich druk maken over onderbezetting in verpleeghuizen nou eens een dagje komen helpen, dan is het probleem al deels opgelost.”

  Ik zou Aad Koster met heel veel enthousiasme een verpleeghuis in willen rammen. En dan weg laten rotten in een schemerig optrekje met uitzicht op een klein binnenplaatsje, met maar één karige smerige maaltijd per dag en één keer in de maand onder de douche en een verschoning.
  Verder wens ik Aad Koster langs deze weg de tyfus.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Driek: 17.23. uur. Dat zou ik deze Aad Koster, en zijn “matties”, ook willen gunnen meneer Driek.
   Het is toch te triest voor woorden, dat voor het GEDROCHT EUSSR wel 642 miljoen Euro bij elkaar wordt geschraapt, wat dan door ene MARX RUTTE (VVD) grijnzend naar Brussel wordt gebracht.
   Tevens zijn er zoals @ Tistochwat, wel gigantisch veel geld over voor de RODE ZIELIGHEIDSINDUSTRIE/VLUCHTELINGEN.
   De hele wereld willen de idioten van de politiek helpen, maar het EIGEN VOLK KAN STIKKEN! Buiten de PVV natuurlijk.

   Like

  • Jean zegt:

   Driek,
   Alleen maar het tyfus? ☺

   Like

 5. koddebeier zegt:

  Als ze beginnen met alle zakkenvullers en zakkenvulsters eruit te trappen in de zorg dan schilt dat alweer een paar miljoen euro.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Voor 01-01-2015 Wordt 650 miljoen overgemaakt aan de Europese Unie. Wie wil me wijs maken dat we als Nederlands volk niets over hebben voor zinvolle doelen. Als de EU geen zinvol doel is weet ik het ook niet meer. De oude mensen in verzorgingstehuizen hebben hun functie gehad en kosten alleen geld. moeten we niet willen. Stel je voor er blijft niets over voor EU, ontwikkelingssamenwerking, asiellobby en het subsidie circus voor de maar niet van de grond komende integratie van de islamitische medeburger. First things first is het devies van onze voortvarende regering. Zou ik de miljarden voor windmolens nog vergeten ook. We moeten onafhankelijk worden van Poetin, aldus een D66 parlementariër.

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Deze regering is er eentje van het soort gelijk het huishouden van Jan Steen. Net als sommige mensen die een flinke auto voor de deur hebben staan, drie maal per jaar op vakantie gaan naar het verre buitenland, tegelijkertijd in todden rondlopen van Roy Donders, Wibra en Zeeman, terwijl ze nota bene van de voedselbank eten nodig hebben om van te leven. Eerst moet men met zichzelf in het reine komen eer men in staat is anderen te helpen. Wel een dikke 600 miljoen naar de E.U. en tegelijkertijd steeds grotere problemen creeeren wat betreft de ouderen in de verzorgingstehuizen. De regering heeft als een slechte huisvrouw een groot gat in haar hand, dat er voor zal zorgen dat wij in Nederland steeds dieper in de problemen zullen komen ! Op termijn zullen er geen verzorgingstehuizen meer bestaan, en zullen steeds meer ouderen onder kommervolle omstandigheden dood gevonden worden in hun eigen huis ! Het is ook het probleem op het bordje van de burger leggen, die al een fikse zorgpremie van zijn loon betaalt, en die gevraagd word zich als vrijwilliger te gaan inzetten in het verzorgingstehuis, zodat de overheid steeds verder kan gaan door voor Jan Steen te gaan spelen ! Met onverantwoord geld smijten richting zeer discutabele doelen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s