Wilders gastspreker op congres Front National

Screenshot_13

(Door: Peter Vermaas)

PVV-leider Geert Wilders is vanmiddag gastspreker op het congres van het Front National in Lyon. Dat bevestigt Louis Aliot, een van de vicevoorzitters van de Franse partij en de partner van partijleider Marine Le Pen, aan NRC Handelsblad.

Hoewel Wilders en Le Pen rond de Europese verkiezingen van dit voorjaar intensief samenwerkten, leken de relaties tussen de twee eurosceptische partijen bekoeld sinds de crash van de MH17 in Oost-Oekraïne. Het Front National is sterk pro-Russisch en stuurde eerder deze maand nog waarnemers naar de door de separatisten georganiseerde verkiezingen daar.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)
NRC.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Front National, Geert Wilders, Marine Le Pen, PVV. Bookmark de permalink .

9 reacties op Wilders gastspreker op congres Front National

 1. de^mol zegt:

  ik ben pro PVV, maar wat betreft Ukraine heb ik hetzelfde standpunt als FN. Ik begrijp de PVV in deze niet. Wat betreft Israel ben ik weer meer in lijn met de PVV, ik ben in ieder geval tegen een Palestijnse staat.

  Like

  • Roborobbes zegt:

   Denk dat de PVV voorzichtig hierin is gezien het hoge aantal Nederlandse slachtoffers.
   Het ligt nogal gevoelig bij de Nederlandse bevolking en in dit geval kan je volgens mij beter voorlopig een afwachtende houding aannemen voordat je de volgende politieke rel laat losbarsten.
   Het konijn komt echt wel uit de hoge hoed.

   Like

   • de^mol zegt:

    Er is geen enkel bewijs dat Rusland ook maar iets met die slachtoffers te maken heeft. Er is wel overmatig bewijs dat het westen liegt aangaande Oekraine, dat er smerige spelletjes worden gespeeld en dat er zeer veel aanwijzingen duiden op het feit dat Oekraine het vliegtuig omlaag heeft gebracht. Wat mij betreft moet de PVV vooral de leugens over Oekraine blootleggen, kamervragen stellen over de geheime clausule en het weigeren van de WOB tegen Elsevier, vragen stellen over het optreden van Timmermans in de VN met zijn leugens over Russian Thugs, waarom Maleisie is buitengesloten in het onderzoek, waarom verdachte Oekraine wel in de commissie zit, waarom men een land zonder bewijzen beschuldigt, enzovoort.

    Like

 2. Giny zegt:

  de^mol

  Gelukkig dat u meerde punten gemeen hebt met de PVV dan met FN.

  Wilders heeft nooit gezegd dat hij tegen Rusland is, maar houdt het in het midden!

  Aliot spreekt verstandige taal, je kunt nu eenmaal niet op alle punten dezelfde menig hebben,
  als het maar om de belangrijkste onderwerpen gaat!!!

  Like

  • de^mol zegt:

   Waarom gelukkig? Zo ver ik in het interview gezien heb met Marine Le Pen is zij 1) anti islam, 2) anti EU, en 3) anti nieuw regime Oekraine. Allemaal standpunten waar ik achter sta. Zij is niet onvoorwaardelijk pro Israel, haar vader was anti-Israel, zo ver ik weet, en dat vind ik idd. geen goed standpunt. Maar mijn eigen inschatting is dat Oekraine voor de wereldvrede vandaag belangrijker is dan Israel. Daarom denk ik dichter bij FN dan bij de PVV te staan. Maar goed, dat is verder niet zo belangrijk.
   Het is meer en meer zo dat we zien dat we voorgelogen worden door onze eigen elite, en dat is het allergrootste gevaar voor de wereldvrede. Onze elite zet zelfs islam in om chaos te scheppen, en hun eigen valse agenda te promoten. Dat zien we uit het feit dat oa. de VS de rebellen in Syrie steunt met wapens en geld (indirect en direct IS), Turkije steunt, geld en wapens aan Oekraine levert, en de EU veel geld gaf aan de moslim broeders in Egypte. Volgens mij brengt de elite zelfs de veiligheid van Israel in gevaar.
   Wij zullen daarom met de elite moeten afrekenen, Rusland als een partner moeten gaan zien, vooral in de handel, hopen dat de islam implodeert als geloof, zodat in het MO, en ook voor Israel, de rust kan terugkeren.

   Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Op alle punten het met elkaar eens zijn, dat had toch al heel moeilijk gekund, ook als de Freedom Alliance wèl tot stand gekomen was.
  De alliantie zou bestaan hebben uit nationalistische partijen, die de eigen identiteit van de landen die ze vertegenwoordigen óók hoog te houden hebben.
  Wat die partijen bindt, zou vooral het anti-EU-standpunt moeten zijn. -Wat in, schat ik, alle gevallen ook wel zo is.
  In ieder geval zie je hier, dat de banden tussen Geert en Marine nog zeker niet doorgesneden zijn. En dat is heel goed.
  Al vind ik wel, dat juist Marine, als vrouwelijke politicus, alle reden zou moeten zien om duidelijker anti-islam te zijn, dan ze nú lijkt te zijn. Vrees toch dat die minder duidelijke houding in dit opzicht een partij-erfenisje is van Papa Jean-Marie…..

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Ik juich elke vorm van samenwerking- waar dat maar mogelijk is- tussen de EUSSR vijandige partijen van harte toe.

  Like

 5. Jan van Eechoud zegt:

  Belachelijk dat het FN een Palestijnse staat wil erkennen. Neem ik ze wel kwalijk.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik ook wel. Ik zei toch al: Als vrouw zou Marine véél islamkritischer moeten zijn. dan ze nu feitelijk is.
   Ze is -voor zover na te gaan- niet echt antisemitisch, zoals Jean-Marie, maar tóch hinkt ze nog íets te veel op twee gedachten, vrees ik.
   ECHTE geestverwanten vindt Geert uiteindelijk eerder in Paul Weston en Michael Stürzenberger. – En misschien in Filip Dewinter.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s