“Fout goud”

Screenshot_35

(Door: Wans Horst)

De overheid wil nu dat er verontwaardiging ontstaat onder het volk over “fout goud” dat de Zwitsers nog zouden hebben uit de Tweede Wereldoorlog. Na het eindeloze roven van de inkomsten van de Nederlanders (die 80% waar ik het over had in het artikel “Belasting is Diefstal”) wil de overheid nog sympathie kweken ook omdat zij nadeel denkt te ondervinden van het komende referendum. Ik vind dat de Zwitsers moeten doorzetten!

Wat “Trouw” verzaakt te vermelden, is dat de uitslag van het referendum onzeker is en dat dit artikel bedoeld is om de belangen van de Nederlandse regering te behartigen. Dezelfde regering die nu dus zelfs ons vakantiegeld wil afpakken. Het houdt niet op met de Nederlandse plukzucht, dus moet de regering, net als de EU, maar eens flink op z’n snufferd gaan zodat ze weer begrijpt dat zij geen werkelijke koning, keizer, admiraal is, maar dat slechts in haar hoofd heeft. Dat elitevorming een verzinsel is en dat alle mensen slechts in de basis gelijk zijn en niet heel hun leven gelijk blijven afhankelijk van hun acties en dat negatieve acties richting de kiezer niet zonder gevolgen kunnen blijven. Het hele socialisme is een op afbraak gericht mechanisme, iets wat de Zwitsers nog vakkundig buiten de deur weten te houden, en dit is de ultieme prijs die betaald moet worden voor de socialistische levensstijl. Het is letterlijk pay back time, maar niet omdat de Nederlandse burger moed heeft mogen tonen, dat is ons al decennia verboden, maar omdat de Zwitserse Volkspartij (SVP) nog weet hoe het moet. Het minarettenverbod is er ook dankzij haar gekomen!

De EU zal dit niet leuk vinden. De Zwitsers hebben dat voorzien en pompen structureel miljarden in de versterking van de grenzen met Europa. Russen hebben in Zwitserland bijzonder veel geld opgeslagen liggen, dus is dat het laatste bastion waar de EU/VS de Russen kunnen raken. Terwijl de Zwitsers voor het goud eerlijk hebben betaald en zij niet schuldiger zijn aan de acties van Adolf Hitler dan bijvoorbeeld Nederland, wil de EU nu een precedent scheppen en het volk kneden, zodat zij militair ingrijpen in Zwitserland eerder zal goedkeuren. Als Nederland ergens moet aankloppen, is dat trouwens bij Duitsland, maar dat durft het niet, vooral niet bij de EU… Niet geheel toevallig dat de Russen zo’n interesse hebben in Oekraïne. De EU zal op de een of andere manier toch haar socialisme moeten bekostigen, denkt dat losgeslagen stelletje ambtenaren. Bezuinigen op het buitenland lijkt mij de eerste stap voor iedere regering in nood.

Radicaal die sluizen dicht en nee, Nederland heeft geen geld uit het buitenland nodig. De enige reden dat Rutte ons voorhoudt dat we alleen een exportland zijn, is, omdat hij graag zijn achterban te vriend wil houden, de achterban die ingestemd heeft met het telebankieren van 1,1 miljard naheffing naar de EU. De focus van de schijnelite heeft altijd op het buitenland gelegen, het gras van de buurman was altijd groener. Dit was van tevoren afgesproken met de regering, maar om anti-EU sentimenten niet te veel in de kaart te spelen, is afgesproken om het effect overdonderend te laten zijn, als een pleister die snel van je huid getrokken wordt en minder pijn doet. De gevolgen van het socialisme zijn echter terug te zien in de hele rij versoberingen van onder andere het pensioen. Wekelijks voetbal er overheen om het volk maar vooral bezig te houden en het roven kan blijven doorgaan. Waarom denkt het volk eigenlijk dat voetbalspelers zo dik betaald worden? Het is een relatief goedkope oplossing om het volk rustig te houden. De levens van politieagenten, die hun leven mogen wagen om de onlusten na voetbalpartijen in te dammen, zijn al ingecalculeerd in de begroting. Follow the money…

En wie denkt dat het geld dat hiermee gewonnen wordt in Nederland zal blijven, zal eveneens bedrogen uitkomen.

Door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, socialisme, Volksvijandigheid, Zwitserland. Bookmark de permalink .

25 reacties op “Fout goud”

 1. peterselie1 zegt:

  VANDAAG IS DE DAG
  Vandaag is de dag waarop de Zwitserse stemmers in een referendum bepalen wat er op de korte en langere termijn gaat gebeuren met het goud en de wereldeconomie.*****
  Het is een strijd van rationeel logisch denkende mensen tegen bankers/politici.*****
  De uitkomst is ook van wezenlijk belang voor u! Als de uitkomt “JA” is, dan wordt de Zwitserse frank als eerste weer (Voor een deel) gekoppeld aan goud. Dan wordt het voor de bankers/poliici veel moeilijker om zoveel met het geld te knoeien en uw spaarcenten steeds minder waard te maken.

  Want de tijd is rijp om goud een grotere rol te laten spelen. Iets waar de Oostenrijkse economen al veel langer voor pleiten.
  “Nederland” heeft net 122 t0n goud terug naar Nederland gehaald. Duitsland is daar al langer mee bezig maar heeft zijn plan nog niet waar gemaakt.
  In Frankrijk heeft Marine le Pen nu grote druk op de Banque de France gezet om goud terug naar Frankrijk te halen en tevens duidelijk objectieve en openlijke (accountants) goudcontroles te laten uitvoeren.

  Zelfs als de Zwitsers het deze keer niet zouden halen, is er toch iets op gang gebracht dat waarschijnlijk niet meer te stoppen is. >>>>

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/11/vandaag-is-de-dag/

  Like

 2. Jantje Beton zegt:

  heb het hier iets mee te maken???
  Zondag, 30 November 2014
  Wat beekent het Swiss Gold Referendum voor u?

  h Zwitserse Golg Ref Spaarvarkenpiggy_lg_a-300x266Ik zit met grote spanning te zoeken of er al ergens hoopgevende of teleurstellende brachten zijn. Het is al 11 uur, maar nog niets.*****

  Wel zie ik een aardig lijstje met de consequenties voor de Zwitsers. Die kunt o doortrekken als consequenties voor u en mij. En misschien al nadenken over wat te doen, zowel in het geval van JA als van NEE.

  Het initiatief wil:

  1. Geen nadere Gold verkoop door de SNB!
  2. Alle Zwitserse Gold opgeslagen in Zwitserland!
  3. De Zwitserse Nationale Bank moet ten minste 20% van de totale activa in de vorm van goud houden!

  Als je zegt Nee tegen de Gold Initiatief
  T eze zullen de gevolgen zijn:

  Economisch beleid -switzerland zal worden gedicteerd door de EU
  -Zwitserse Franc zal worden gekoppeld aan een zwakke EU en een zwakke euro
  -UK en Canada zal houden CHF 12 miljard van onze goud dat we nooit zou kunnen krijgen terug
  -Inflation en kosten van levensonderhoud zal toenemen dramatisch
  -Zwitserse Nationale Bank zal extra CHF 100s miljarden afdrukken
  -Zwitserse Franc zal dalen. Een zwakke munt leidt tot een zwakke economie
  -switzerland zal bezitten ten minste CHF 400 miljard van de EU-obligaties die waardeloos zou kunnen worden
  Kan de Zwitserse Mensen veroorloven dit risico?

  Waarom stem “JA” voor GOLD?
  Ja stemming betekent dat:

  -switzerland Zal een sterke onafhankelijke natie niet beïnvloed door de EU of de VS blijven
  -De Zwitserse Frank zal de enige munt in de wereld (deels) gedekt door goud
  -De Zwitserse Frank zal zeer stabiel zijn, wat leidt tot een sterke economie
  -Zwitserse Nationale Bank kan niet meer gokken met onze economie door het afdrukken van honderden miljarden waardeloos papiergeld

  Like

 3. Peter zegt:

  In plaats van zich druk te maken om dat beetje goud in Zwitserland wat dan zogenaamd(is helemaal niet zeker) van Nederland is kan de Nederlandse Regering zich beter druk maken om de vele miljarden aan Nederlands goud dat nog in de VS opgeslagen ligt, maar waarvan niemand weet of het er nog ligt. Hetzelfde geld voor Duitsland, dat land heeft enige tijd geleden slechts een fractie teruggekregen van haar goud. Het gerucht gaat dat Amerika het goud al lang en breed heeft verkocht.

  Like

  • Jantje Beton zegt:

   Peter
   Nederland heeft voor 14 miljard aan goud maar de staatsschuld is 400 miljard. Waar zit de dekking van die schuld? waar van nu 3,5 miljard in Nederland legt.
   Als ik een huis koop met een lening via de bank is datzelfde huis het onderpand. zonder dat onderpand krijg ik de lening niet eens en bij staken van betalen word het huis dan ook in beslag genomen. Hoe doet de regering dat? Is het bruto nationaal product misschien het onderpand? Zo ja, dat is voor een groot deel geld van de burgers (via belastingen) en dus moeten diezelfde burgers opdraaien voor de achterstanden in betaling door de regering middels bezuinigingen? Als IK het fout doe moet ik er voor boeten. Doet de regering het fout moet Ik er voor boeten.

   Like

   • Wans Horst zegt:

    Dit is slavernij 2.0! Eigendomsrechten? Misleiding! Een wortel voor de neus van een paars (burger) zodat hij de kar blijft trekken met daarop de economie! Ondertussen gooien partijbelangen spijkers voor de poten van het paard en blijft de economie het paard met zweepslagen dwingen om door te lopen.

    Like

   • Republikein zegt:

    Bel even naar Pieter Lakeman.

    Like

  • Jaantje zegt:

   Zo is het maar net!

   Like

  • peterselie1 zegt:

   Ja peter je kan je er druk om maken maar wat helpt het niets, nada, noppes en zippo. De burgers hebben de enorme lasten verzwaringen en belastingverhogingen welke werden uitgelegd als bezuinigingen maar werkelijk dienden om de systeembanken en de financiële instellingen overeind te houden zonder slag of stoot geaccepteerd. Het zelfde geld voor de achtereenvolgende Nederlandse regeringen die heeft de islam besteld en heeft hem gekregen. Aan het volk werd niets gevraagd of het de islam wil. Zo vertrok Wilhelmina en de voltallige regering op 13 mei 1940 naar Londen en de totale goudvoorraad zo’n 1700 ton werd óók naar Engeland verscheept.

   Wilhelmina in Londen

   ‘Is Hare Majesteit wel geheel normaal?’
   Koningin Wilhelmina gedroeg zich tijdens de Tweede Wereldoorlog lang niet zo manmoedig en standvastig als vaak wordt beweerd. Haar beoordelingsvermogen liet haar dikwijls in de steek, en het leek soms alsof de spanning van de oorlog haar te veel werd. Keer op keer kwam de koningin in botsing met ministers, die zich ergerden aan haar eigenzinnige gedrag.>>>>

   http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/25097/wilhelmina-in-londen.html

   Terwijl de strijd nog in volle gang was – en er nog dagelijks Nederlandse militairen sneuvelden – vluchtte koningin Wilhelmina en haar regering op 13 mei 1940 naar Engeland.

   Vijf dagen daarvoor, op 8 mei 1940, had de Nederlandse pers nog het volgende uit de mond van prinses Juliana vernomen:>>>>

   http://gerard45.bloggertje.nl/note/14065/de-onwettige-vlucht-van-kroon-en.html

   Like

   • En zo zullen ook nu het koninklijk huis en regering de eersten zijn die pleitte gaan als de bom barst!En dat die barst is een gegeven,alleen nog niet wanneer!

    Like

   • Wans Horst zegt:

    @Yvonne 17:16,

    Een conventionele oorlog staat niet in het script. De oorlog die al bezig is pakt je in je portemonnaie en zeg nou zelf, de Oranjes kunnen niet in de portemonnaie gepakt worden omdat zijn belastingvrij leven en een enorme uitkering per jaar ontvangen in ruil voor wat ceremoniële handelingen. Als ik Willem-Alexander was zou ik het Koninklijk huis vaarwel zeggen en als kluizenaar gaan leven. Misschien krijgt hij dan nog eens zelfrespect…

    Like

   • Wans Horst:het koninklijk huis bestaat uit narcisten;die barsten van het zelfrespect!

    Like

   • Republikein zegt:

    Incest, binnen de kring van de boven ons gestelden!
    Daar komen mongolen van!
    Zijn vroeger ook moeten vluchten voor Mongolen, wel toepasselijk hé!
    Dat kan geen toeval zijn.

    Like

   • Wans Horst zegt:

    Yvonne: je bent weer een toppertje! 🙂

    Ik ging de definitie van narcisme opzoeken en vond dit:
    “Narcisten hebben, meestal onderbewust, juist weinig gevoel van zelfwaarde en compenseren dit door zich als beter of belangrijker dan anderen te beschouwen. Dit wordt wel de narcistische paradox genoemd.

    Om zich te beschermen tegen kritiek heeft een narcist niet veel aandacht voor de mening of de gevoelens van anderen en zo vaak een onderontwikkeld inlevingsvermogen. Het hebben van een narcistische persoonlijkheid kan daardoor een bezwaar vormen bij de uitoefening van bepaalde functies waarbij anderen dienen te worden beoordeeld.” — wikipedia

    Dit lijkt wel uit de biografie van alle politici te komen behalve die bij de PVV!

    Like

   • Wans Horst:het was zuiver gevoelsmatig,maar u hebt de moeite gedaan het op te zoeken.Ik ben blij dat het nog klopt ook!

    Like

   • Wans horst zegt:

    Yvonne: Ik vind het hele concept van persoonsstoornissen overigens één grote poging van de status quo om mensen in het door hen gewenste keurslijf te laten lopen, afwijkende ideeen te laten varen en zichzelf maar vooral niet als waardevol in te schatten. De afkeurende houding tegenover hetgeen staat omschreven als narcisme vertoont opvallende gelijkenissen met het calvinisme en een aantal Europese landen, althans de regeringen daarvan, zijn calvistisch.

    Like

   • Calvinistisch;was Balkende ook;en trots dat hij daar op was!De hufter!

    Like

 4. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  DE JALOEZIE VAN HET CLUBJE ACHTER DE HEG! “De graadmeter voor succes is louter de jaloezie van de ontevredenen” (Salvador Dali).
  Het is gewoon zielig om te zien hoe losers hun falen trachten te rechtvaardigen…

  Like

 5. Komen ze decennia later mee,als mosterd na de maaltijd.Ik kan daar niet wakker van liggen en bovendien hebben de Zwitsers er netjes voor betaald;ik zal ze er niet kwaad om aan kijken!En dan nog,wie zegt dat het “ons”goud was?

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Zwitsers geef niet toe aan de NAZI EUSSR! NEEN, tegen de perfide RODE BOJAREN in Brussel!

  Like

 7. windwens zegt:

  Het EU verhaal wordt steeds dictatorialer en trachten de griezels die er huizen de hele wereld in de greep te krijgen hoe sneller landen dit zinkende schip verlaten deze te beter. Ze zijn in staat door eigen macht zucht een heel continent naar de haaien te helpen kosten wat het kost. Dat alle Europees land het nog pikt is ongekend we laten ons regeren door een stelletje luizen die in een plak weg gevaagd kan worden.

  Like

 8. Nemesis zegt:

  Overigens, Nederland krijgt het door de nazi’s geroofde goud niet terug (net als alle andere landen die dat wilden), de Zwitsers stemden met NEE doen we niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s