Soera 2, 193: da’wa, dhimma, jizya, Jihad en desondanks een sprankje hoop

Screenshot_42

(Door: U.H. Don Bueno)

‘En bestrijdt hen tot er geen verzoeking meer is en de godsdienst aan God behoort’, soera 2:193.

Allereerst, en misschien ten overvloede, de hierboven genoemde ‘God’ is natuurlijk niemand anders dan Allah, de god van de moslims. Met ‘hen’ worden alle niet-moslims bedoeld. Ja, alle, beste lezer, laat daar geen misverstand over bestaan: ook zij die altijd ontzettend lief voor de moslims zijn geweest, ook u en uw grootmoeder.

De godsdienst zal aan Allah behoren op het moment dat de hele wereld volgens de goddelijke wet van Allah leeft. Die goddelijke wet is de sharia en die is op vele punten strijdig met de Nederlandse wet. Zo bestaat er in de sharia geen rechtsgelijkheid tussen mannen en vrouwen of tussen moslims en niet-moslims. Verder komt een aantal voorgeschreven straffen op de brave westerse burger over als ronduit barbaars en zijn er nog wat akkefietjes in verband met vrijheid van meningsuiting en van godsdienst. Zonder volledig te willen of kunnen zijn, ik ben geen jurist, beschouw ik de aangehaalde punten als voldoende argumenten om de sharia onder geen beding in te willen voeren in welk land dan ook. Wellicht schrijf ik daar een andere keer nog eens iets over.

Hier wil ik het vooral hebben over de inhoud en betekenis van het ‘bestrijden’ in de hierboven aangehaalde soera. Meer bepaald de methode die door de islam wordt voorgeschreven om te komen tot wereldwijde invoering van de sharia en de daarmee gepaard gaande vernietiging van alle andere godsdiensten. Laat u overigens niet op het verkeerde been zetten door het woord ‘godsdiensten’ dat ik hier gebruik. Atheïsme is in de ogen van de islam misschien nog wel verwerpelijker dan welke godsdienst dan ook en atheïsten zullen de dans zeker niet ontspringen.

In de islamitisch theologie kent de methode van het bestrijden van de ongelovigen traditioneel twee paden, namelijk de da’wa en de Jihad. Alle islamitische geleerden uit de vier grote rechtsscholen zijn het erover eens dat de da’wa aan de Jihad moet voorafgaan.

Da’wa betekent letterlijk iets als ‘uitnodigen’, meer bepaald de niet-moslim(s) uitnodigen om hetzij zich te bekeren tot de islam, hetzij om de zogenaamde jizya te betalen. De jizya is een hoofdelijke belasting die een niet-moslim moet betalen om niet-moslim te mogen blijven. Zeg maar de prijs voor zijn niet-bekering. Door het betalen van die belasting wordt hij een dhimmi, iemand die onder de dhimma valt, de bescherming of voogdij van de moslims. Weigert de niet-moslim zowel het één als het ander, dan moet hij de ultieme prijs voor zijn weigering betalen, namelijk met zijn leven.

Op dat moment zijn we eigenlijk al op het tweede pad terechtgekomen, namelijk dat van de Jihad. Jihad betekent letterlijk zoiets als ‘inspanning om een doel te bereiken’ . Meer bepaald het doel om de godsdienst aan Allah te laten behoren. De facto is Jihad een geoorloofde vorm van oorlog, of misschien beter, (gewapende) strijd, om weerbarstige ongelovigen (herinner u: onder meer uzelf en uw grootmoeder) te dwingen tot één van de drie opties (bekeren, betalen of de dood). Het zaaien van angst door terreur is één van de oudste, bekendste en mest effectieve vormen van Jihad. Het principe lijkt sterk op de traditionele afpersingspraktijk van de maffia om ‘pizzo’ (of pizzu), ‘beschermgeld’, te vragen van winkeliers. De ‘bescherming’ die zo gekocht wordt, is niets anders dan bescherming tegen geweld van de zogenaamde beschermers zelf. Het Nederlandse woord brandschatten doet misschien meer recht aan de situatie dan afpersing, omdat er altijd expliciet sprake is van dreiging met fysiek geweld, bij afpersing is dat niet noodzakelijk. Alle geweld dat met de Jihad gepaard kan gaan, wordt door de islam overigens gezien als veroorzaakt door de ongelovigen zelf (u, uw grootmoeder…), omdat ze weigeren op de uitnodiging tot bekering of betaling van de jizya in te gaan. Hadden ze dit namelijk meteen gedaan, dan was er geen geweld nodig geweest.

Screenshot_41

Laten we nu eens kijken hoe we deze theorie in de praktijk zien toegepast in Nederland en in vele andere westerse landen.

Als eerste de da’wa: naast het min of meer ‘onschuldig’ zieltjes winnen, zoals ook Jehova’s getuigen en andere missionaire godsdiensten dat doen, zijn er ook vormen van da’wa die de opmaat naar de gewelddadige Jihad vormen. De grens is soms dun, omdat de ‘uitnodiging’ nu eenmaal niet geheel vrijblijvend afgeslagen kan worden. Zo roept in 2010 de ‘Belg’ Fouad Belkacem namens Sharia4 Holland de toenmalige Nederlandse regering, alsmede koningin Beatrix op om zich te bekeren tot de islam. In 2013, Belkacem zit inmiddels in een Belgische cel, heeft de ’Nederlander’ Shabir Burhani het stokje overgenomen en doet eenzelfde oproep aan de nieuwe koning Willem-Alexander. Ook de toenmalige Belgische koning Albert II werd door één van zijn ‘onderdanen’ al uitgenodigd om zich te bekeren. Als zo’n oproep op deze manier aan staatshoofden gericht is, kan een goed verstaander deze niet anders opvatten dan een verkapte oorlogsverklaring.

Dan de jizya. Misschien had u er nog nooit van gehoord en kunt u zich waarschijnlijk niet voorstellen dat zo’n belasting voor niet-moslims in Nederland of een ander westers land geheven wordt. Inderdaad, dat is ook niet het geval, tenminste niet onder die naam en niet in de vorm van een hoofdelijke belasting. Er zijn echter redenen om aan te nemen dat sommige moslims de uitkeringen die ze van staatswege ontvangen en de subsidies die van de staat naar islamitische organisaties stromen, beschouwen als een vorm van jizya. Of deze opvatting gemeengoed is of niet weet God het beste.

Tenslotte de gewelddadige Jihad zelf. Jammer genoeg zijn we allemaal bekend met de verschrikkelijke uitwassen ervan. De aanslagen van 11 september 2001, de aanslagen in Londen en Madrid, de moord op Theo van Gogh, op Lee Rigby, de aanslag op een Joodse school in Toulouse, die in het Joods museum in Brussel en ga zo maar door. Allemaal geheel in lijn met de doctrine van de islam om door het plegen van geweld en het bang maken van mensen te zorgen dat de religie aan Allah zal toebehoren. Deze lijst van Jihad-incidenten bij ons in de buurt zal helaas over een paar jaar of misschien maar maanden, weken of zelfs dagen onvermijdelijk weer uitgebreid zijn met een reeks nieuwe verschrikkelijke voorbeelden. Het gaat namelijk erg goed met de islam en het aantal moslims in onze landen stijgt in een moordend tempo.

Denk niet dat het ooit vanzelf ophoudt. Bijvoorbeeld als de moslims eindelijk in de meerderheid zijn, want dan wordt het pas echt erg. Kijk naar Irak, naar Syrië, naar Libië, naar Afghanistan. Stuk voor stuk landen met een moslimmeerderheid, maar de bom- en moordaanslagen die er op één enkele willekeurige dag plaatsvinden, zijn nauwelijks te tellen.

Nu ik dit laatste heb opgeschreven, voel ik me eigenlijk in- en in treurig worden. Is er nog wel hoop? Ja, ik denk het wel. Hoe meer mensen zich bewust worden van het gevaar dat in de islam schuilt en doorkrijgen wat islam eigenlijk is, des te meer mensen er bereid zullen zijn om na te denken over zinnige oplossingen om deze kanker op een geweldloze manier voorgoed uit de wereld te bannen, te beginnen in het Westen. ISIS en Boko Haram openen velen de ogen en daarmee is het bloed van de niet-moslims die daar sterven niet helemaal vergeefs vergoten. Het is maar een schrale troost, maar we moeten blijven geloven dat we na 1400 jaar eindelijk eens een definitieve dikke vette punt achter deze vreselijke barbarij kunnen zetten. En dat kunnen we, als we het maar met genoeg mensen willen.

Screenshot_40

Door:
U.H. Don Bueno
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Dhimmitude, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, koran, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, sharia, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Soera 2, 193: da’wa, dhimma, jizya, Jihad en desondanks een sprankje hoop

 1. Cj aka Elderofzyklons Blog zegt:

  Dit is op ElderofZyklon's Blog! herblogd.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  “heeft de ’Nederlander’ Shabir Burhani het stokje overgenomen en doet eenzelfde oproep aan de nieuwe koning Willem-Alexander.”

  Hij kan toch ‘voor de vorm’ moslim worden? Net zoals hij ‘voor de vorm’ ‘christen’ is?
  Wat zou er gebeuren als hij geen gevolg geeft aan deze ‘uitnodiging’?
  Zou hem dat de kop kosten als hij z’n hoofd er niet bij houdt?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   WA hoeft nergens gehoor aan te geven: Hij wordt afdoende beveiligd.
   En laten we wèl zijn: We zitten nu eenmaal met het stuk onbenul opgescheept en als-ie ook nog voor de vorm moslim zou worden, zou het werkelijk tijd worden voor een staatsgreep plús afzetprocedure.
   Ik heb trouwens een bruin vermoeden, dat het volgens de Grondwet niet kàn, dat de koning van religie verandert: Om het katholiek worden van Irene was destijds al genoeg heisa en haar rechten op de troon moest ze inleveren. (Nee, niet alleen om dat katholiek worden, natuurlijk, maar tóch…..)

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 30 november 2014 om 16:43

    Klopt, de zak hooi hoeft nérgens gehoor aan te geven, noch hoeft hij ergens bang voor te zijn. Ik denk dat-ie er helemaal geen bezwaar tegen zou hebben om twee heren te ‘dienen’: God vanwege het feit dat-ie in de hemel wil komen en ‘allah’ vanwege de olie.

    De alom geliefde zak hooi kan de grondwet toch wel wijzigen als dat hem ‘behaagt’?
    En wat is die ‘grondwet’ nou nog? Ik ben er nooit van onder de indruk geweest; komt omdat ik me de wet niet wil laten voorschrijven. Mijn geweten is mijn wet.

    Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Eerst moet er een bom af gaan in de 1ste en2de kamer, misschien worden ze dan wakker?

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Bob Fleumer: 16.09. uur. Inderdaad, en zelfs dan zeggen de “gekken en criminele Kamerleden”, dat het NIETS MET DE ISLAM TE MAKEN HEEFT!! Buiten de PVV beschouw ik alle andere partijen als LANDVERRADERLIJK! Zonder GEWELD komen WIJ niet van de DOODSCULTUUR ISLAM af!

   Like

 4. reageerbuis zegt:

  De islamisering met da’wa en jihad is niets nieuws. Lees Oriana Fallaci: In de beginperiode van de islam werd een stad uitgenodigd om de islam te aanvaarden. Als dat werd afgewezen, werd de stad veroverd, de mannen afgeslacht, de vrouwen als slavinnen verhandeld en misbruikt en de kinderen opgevoed tot moslim. Christenen en joden mochten soms in leven blijven totdat zij de jizya-belasting niet meer konden betalen. Deze methode was zo succesvol, dat binnen honderd jaar de islam heerste in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Spanje. Maar ook steden in andere Europese landen werden op deze manier behandeld: Narbonne, Palermo, Otranto, Thessaloniki om er maar een paar te noemen. Alleen met geweld kon de opmars gestopt worden. Nu gebeurt de islamisering door immigratie, met goedkeuring van Europa!

  Like

 5. Jaan zegt:

  @Bob Fleumer. Wakker worden in de Tweede Kamer?
  Wellicht als er door die bom de 135 inslapen die zich geschokt voelen door De Graaf over zijn “Spoel de moskee door de plee”. Hopelijk dat er dan iets verandert. Er zal nooit iets veranderen. We zitten op een hellend vlak en de rit gaat naar beneden in een onbestuurbaar voertuig zonder remmen.

  Like

 6. vanhetgoor zegt:

  Ik denk dat het heel erg bewust wordt gedaan, God noemen als Allah bedoeld wordt. Maggi noemen als Aldi Soeparoma wordt gekocht. De iPad van Microsoft is blauw en heeft een minder goede naam. Allah is als de God van de Aldi, de Burger King verkoopt een Big Mac die die naam niet mag gebruiken. Door de naamsverwarring komt men er goed mee weg. Men doet alsof Allah een god is, maar het is natuurlijk slechts een fictieve entiteit die alleen verzonnen is om geld mee binnen te halen. Het is een vorm van misdaad dus!

  Nog steeds te veel mensen verwisselen Allah met God en god met Allah. Maar Allah is geen god en God is geen Allah! Het is belangrijk dat wij iedereen steeds weer corrigeren als er een fout wordt gemaakt. De bestrijding van de misdaad die islam heet kan pas beginnen zodra elke beschaafde Nederlander weet dat de islam onrecht is en bestreden moet worden.

  Like

 7. Dokus zegt:

  Wat heel vreemd is, de islam noemt zich een ” religie” De laatste geopenbaarde wil van God hiermee komen alle voorgaande religie ’s te vervallen of moeten overwonnen worden. Bij beide voorgaande monotheïstische religie’ s ( jodendom en christendom) zien we een relatie met God.
  In de islam mag dat totaal niet zij mogen alleen roepen dat Allah de grootste is.
  Maar van enige relatie tot Allah is geen sprake. De islam kent alleen plichten ( de 5 zuilen) waarvan een de jihad is en deze totaal tegengesteld is aan het leven. Jihad vereerd de dood.
  Je kunt je afvragen welke afschuwelijke grootheid Allah dan is die zijn volgelingen zonder enige scrupules opdraagt om anderen te doden.
  De Koran staat vol met teksten die de tegenstander uit moet schakelen.
  De Koran zet in feite aan tot terreur.
  Terwijl de islam dit Jihad noemt en notabe verplicht is.
  Voor het uitschakelen van anders denkenden belooft Allah ( voor z’ on misdaad tegen de mensheid ) ook nog eens het paradijs.
  Is Allah dan de ” god ” van de dood?
  Het lijkt er veel op want in de laatste Gaza oorlog werd dit ook openlijk gezegd” wij houden van de dood en jullie van het leven daarom zullen wij overwinnen”.
  Wat een DODELIJKE ” religie” is er dan in ons midden.
  Het is heel merkwaardig dat hele bevolkings groepen zo gehersenspoeld zijn dat ze zonder na te denken zich in de dood stort voor een ” onbekende ” Allah.
  Is hier de grote tegenstander van de levende God aan het werk?

  Een religie zo wij die kennen en graag willen houden heeft een relatie met God.
  Een echte religie heeft richtlijnen tot een oprecht leven in de context tot de ander.
  Dit is gevat in leefregels de tien geboden.
  Die voor west Europesche landen de basis vormen van de wetgeving.
  Niet doden niet stelen niet liegen enz.
  Ook het boeddhisme en het confuctionisme en zelfs het wetboek van Hammurabi hebben regels voor het LEVEN!
  Bij de Islaam is sprake van het tegenovergestelde .
  Liegen en huichelen mag als het zo uitkomt als de verbreiding van de islam ermee gediend is. (Taqija) Doden in naam van Allah zien we dagelijks op ons TV scherm.
  Ook geen probleem in de islam. Je vraagt je af is dit een religie????
  Of is dit een doctrine zoals het communisme een doctrine is/was.
  Gezien de politieke vermenging van de islam en de totalitaire heerschappij in de islamitische landen kun je niet anders dan tot de conclusie komen dat de islam een GOED FOUTE IDEOLOGIE IS!
  Derhalve dient het in Nederland verboden te worden!

  Like

 8. harry la croix zegt:

  Het thema is al vaak aan de orde gesteld. Alle citaten uit de koran ten spijt, het verderfelijke boek staat nog steeds in de Tweede Kamer op het tafeltje van de kamervoorzitter. Maar ik zou er toch op willen wijzen niet de fout te maken dat jihad alleen geweld is. Jihad is ook het vriendelijk, doch dringend bekeren, met geld proberen dingen te bereiken of islamitische waarden in te voeren, Ten slotte, het gaat aan ons voorbij dat de islam op de hele globe bezig is. We bestrijden nu alleen de extremistische vorm, maar beseffen niet dat deze vorm gewoon de islam is. Met een ander gezicht gaan we ook het schip in!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s