Verspilling van belastinggeld: Van iedere euro wordt 20 eurocent foutief uitgegeven door de EU

Screenshot_49

(Vertaling: E.J. Bron)

De verspilling van belastinggeld wordt door veel mensen als een geboortefout  van het parlementaire systeem beschouwd. In werkelijkheid gaan instellingen, die geen persoonlijke verantwoordelijkheid meer kennen, vaak verbazingwekkend zorgeloos om met openbare middelen.

Dat geldt als voor gemeentelijke begrotingen, maar in een ongelijk grotere maatstaf voor een reusachtige autoriteit zoals het Europees Parlement en andere EU-instellingen. Hier bereikt de verspilling van openbare gelden een bijna astronomische omvang. Nu heeft de Europese Rekenkamer op basis van actuele cijfers bekendgemaakt in welke omvang de Europese Unie belastinggeld verspilt en zonder juridische basis uitgeeft. In het jaarlijks geactualiseerde controlerapport van de autoriteit wordt aan de kaak gesteld dat de EU in het lopende begrotingsjaar 7 miljard euro heeft uitgegeven zonder dat voor deze uitgaven een juridische basis bestaat.

De berekende foutenmarge bedraagt 4,7%, aldus de Europese Rekenkamer. Dat betekent dat bijna iedere 20 eurocent tegen geldend recht wordt uitgegeven. Omdat de Rekenkamer maar zeven deelgebieden van de EU-begroting heeft gecontroleerd, moet er bovendien van worden uitgegaan dat de daadwerkelijke foutenmarge nog duidelijk hoger ligt. Het kwam echter niet alleen tot betalingen zonder juridische basis, maar ook tot de betaling van subsidies aan grote ondernemingen, die zich tegen de waarheid in hadden uitgegeven als kleine of middelgrote bedrijven, om in aanmerking te komen voor subsidie. Ook werden talrijke openbare opdrachten vergeven zonder openbare inschrijving, wat een overtreding van de voorschriften is.

Vooral de grote luchthaven BER bij Berlijn verdient speciale vermelding, waarbij het blijkbaar tot “zwaarwegende overtredingen” kwam. De “pech-luchthaven” zal vermoedelijk weldra ook de Europese politiek bezighouden. Hoewel de Europese commissie al na de laatste berisping door de Europese Rekenkamer correcties moest aanbrengen in haar financiële uitgaven, constateerde de Rekenkamer nu opnieuw “dat de betalingen over het algemeen in wezenlijke omvang fouten bevatten en dat de onderzochte bewakings- en controlesystemen slechts gedeeltelijk werkzaam waren.”

De president van de Europese Rekenkamer, Vitor Caldeira, zei hierover letterlijk het volgende: “De Europese commissie en de lidstaten moeten er beter op letten hoe zij het geld van de belastingbetaler uitgeven.” Daarbij kan iedere burger met nog een beetje gezond verantwoordelijkheidsbesef zich alleen maar aansluiten. De EU wordt meer en meer een zelfbedieningswinkel, wat tot gevolg heeft dat de meeste burgers zich niet meer met haar kunnen identificeren. Daarom ligt de eis voor de hand om eindelijk zowel op Europees als nationaal niveau bindende wettelijke algemene voorwaarden te creëren, die corruptie en vriendjespolitiek effectief verhinderen. Ook op Europees niveau moeten de politieke beleidsmakers er opnieuw dringend aan herinnerd worden dat het niet hun eigen geld is dat ze uit het raam gooien.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, corruptie, euro, Eurofielen, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Overheid, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Verspilling van belastinggeld: Van iedere euro wordt 20 eurocent foutief uitgegeven door de EU

 1. Sjaak zegt:

  WABLIEF ??? Van de iedere euro wordt 20 eurocent foutief uitgegeven ????
  VAN IEDERE EURO WORDT 100 EUROCENT FOUTIEF UITGEGEVEN !!!
  FUCK THE EU !! Het hele zooitje wat daar zit zijn vuile stelende parasieten !!!

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Vertel mij nu nog maar weer eens over de zegeningen, van het GEDROCHT EU, meneer de prutspremier Rutte!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Ik kan me heel slecht voorstellen dat het maar 20 eurocent zou zijn… Het lijkt mij een sprookje !!

  Like

 4. Tempelier zegt:

  Sjaak , juist, door niet transparante begrotingen van de EU kunnen we wel uitgaan van 1 hele euro.

  Like

 5. Joshua zegt:

  € 642 miljoen+ de miljarden foutief incasseren, is dat om hun verkeerde uitgaven te compenseren, €50 miljoen aan een terroristische idioten beweging uitgeven waar de nederlander niet in het verweer komt.
  Onze hele samenleving is verkwanseld door zgn. volksvertegenwoordigers, die niet het benul kunnen opbrengen wat dat betekend.
  Deze mensen horen in een gesticht thuis waar zij misschien een beetje kunnen leren wat vertegenwoordigen betekend.
  Deze arrogante wanbestuurders luisteren alleen naar de grootgraaiers en allochtonen in de samenleving.

  Like

 6. Frans Brassens zegt:

  Er is nog niet één maal een begroting van de E.U. door de Europese Rekenkamer goedgekeurd, die zijn inmiddels al bijna 20 jaar afgekeurd. Dat betekent astronomische verspillingen aan onwettige zaken. De ministers trekken zich hier overigens geen lor van aan en gaan rustig door met hun corrupte verspillende beleid. En WIJ maar betalen, zelfs forse naheffingen!
  In zo’n club BLIJF je toch niet?

  Like

 7. helletocht zegt:

  We moeten terug naar de EEG en afrekenen met de rijke Europese politieke en economische elite. We zijn veel sterker als het er op aankomt. Een grote meerderheid van de burgers wil niet wat deze rabiate politieke passanten ons aandoen. We moeten met ze afrekenen, ze verjagen!!!
  Nederland moet het bij de als fiscale flappentap functionerende burgers geroofde geld enkel en alleen aan deze burgers besteden en aan niemand anders. Niet aan graaiers, multi-culti en etc.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @helletocht: 11.54. uur. Dat ben ik met U eens! Het is toch niet te geloven, hoe deze EU, steeds weer blijkt geeft van volkomen mismanagement. Men had nooit in 1992 akkoord moeten gaan, toen zowel Mitterand als Kohl, met het onzalige plan voor de EU kwamen, op de Top van Maastricht. In de jaren ’90 hebben veel economen gewaarschuwd voor de gevaren van “one size fits all”. Zelfs de laatste leider van de Sowjet-Unie, Gorbatsjow heeft verklaard, citaat: ” Wij zijn gestopt met het communisme, en met dit EU plan voeren jullie in Europa het communisme in”. Tja!

   Like

 8. Jean zegt:

  Ratten vreten alles kapot dus ratten uitroeien is de boodschap te beginnen met de ratten kweekschool EU genaamd een gedrocht waar geen mgr respect voor bestaat enkel walging tot in de hoogste graad.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s