Het miserabele leven van de Joden onder de islam in Marokko anno 1805

Screenshot_20

Joodse familie in Gourrama, ca. 300 km. ten zuiden van Fez in Marokko. Foto dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw

(Door: Brabosh)

Moslims pretenderen graag dat zij de Joden in hun eigen landen door de geschiedenis heen altijd goed behandeld hebben. In feite, klinkt nogal schamper het dagelijkse narratief in de moslimlanden, had Israël nooit opgericht moeten worden, want het was toch allemaal zoveel beter leven onder het regime van de islam in zijn respectievelijke landen.

Zoals we (EoZ) reeds een heel aantal keren herhaald hebben, is dat niet helemaal waar. In sommige gevallen werden ze redelijk behandeld, in andere gevallen werden ze afschuwelijk slecht behandeld. Dat was ook het geval in Marokko, waar vóór 1948 ca. 350.000 Joden leefden.

Echter vanaf de 19de eeuw kregen de Joden het zwaar te verduren in Marokko. Sinds de Tweede Wereldoorlog en aansluitend op de stichting van de Joodse staat Israël op 14 mei 1948 is hun aantal tegenwoordig geslonken naar minder dan 7.000 waarvan er ca. 3.000 in Casablanca wonen.

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Dhimmitude, Geschiedvervalsing, Historie, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Marokko, Moslims, Racisme, Rotzakken, Slavernij. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s