Retedure windmolenparken compleet zinloos

Screenshot_5

(Door: Alex Ringeling)

50 miljard geïnvesteerd

De windparken op zee, die moeten worden aangelegd vanwege het vorig jaar gesloten Energieakkoord, leveren ons land geen enkel CO2-voordeel op. Doordat op het laatste moment van de onderhandelingen de efficiënte warmtekrachtkoppelinginstallaties (WKK) uit de overeenkomst zijn geschrapt, wordt de CO2-besparing geheel teniet gedaan. Volgens De Telegraaf zijn hierdoor de peperdure windmolenparken zinloos.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Graaien, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Milieu, Nederland, Overheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, socialisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Retedure windmolenparken compleet zinloos

 1. janfreak zegt:

  Niet alleen dat die windmolenparken peperduur worden, wind is absoluut onbetrouwbaar als opwekking voor grootschalige energie. Wind kan plots gaan liggen en dagenlang uitblijven, en dan moeten andere centrales het maar op zien te vangen. Dat zal niet altijd lukken en dan ligt de zaak plat. Jaren geleden is hier al eens op gewezen door twee hoogleraren Energietechniek, maar men is horende doof.

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  Uw energieleverancier doet hetzelfde als de belastingdienst en komt bij u geld halen voor de windmolens. Nu is het al zo dat iedere euro energie, die u betaalt wordt voorzien van een boete van 60 cent; een pakket van heffingen, BTW en kulkosten. Allemaal bedoeld om u minder energie te laten gebruiken / om linxe rotzakken te belonen voor hun steun aan Rutte II.
  Volgend jaar gaan de heffingen fors omhoog vanwege de windmolens. Gewoon omdat het kan. En omdat Rutte nog steeds de steun nodig heeft van de linxe partijen om al zijn waanzin door te drijven, ziet het er niet best uit voor H&I. Ik ben het zo beu.

  Like

  • Inderdaad zou energie maar een paar tientjes hoeven kosten,als we een andere,eerlijke overheid zouden hebben,in plaats van de roverheid waar we nu [nog]helaas mee opgezadeld zitten!Belasting over belasting!En niet alleen op energie;hoe lang pikken we dit nog?

   Like

   • leefbarbaar zegt:

    Volgend jaar ongeveer 1000 euri per gezin voor de windmolens. Ook te innen door uw energieleverancier. Misdadig.

    Like

 3. Tistochwat zegt:

  Dat geleuter over die CO2 komt me mijlenver de keel uit!
  Het nonchalante verkwisten van ons belastinggeld door die criminele selfkickers in Den Haag ook! Ze zouden al die lui moeten ophangen aan hun geliefde windmolens!!!

  Ik ben het helemaal eens met onderstaand commentaar in De Telegraaf:

  “M.A. Verick (gast) 01-12-2014, 08:50
  Er gaat geen dag voorbij dat het rampenkabinet Rutje-II, en als verlengstuk daarvan de overheid, tientallen tot honderden miljoenen, zelfs miljarden aan pure onzin over de balk gesmeten blijken te hebben. Hoogste tijd dat een zakenkabinet, zonder binding met enige politieke partij of stroming de Haagse prutsers aflost. Dan de belastingdruk, de regeldruk en het ambtenarenkorps halveren. Uit de EU, terug naar de gulden, OSW en immigratie volledig stoppen et voila: Nederland herrijst in no time!”

  Ik zeg het nog maar een keer:

  “In de jaren tachtig van de vorige eeuw is men gaan denken dat windmolens een belangrijk onderdeel van die nieuwe energiebronnen zouden worden. Die gedachte is echter achterhaald, windenergie is peperduur en een heel belangrijk deel van die kosten bestaat uit energiekosten om die dingen te fabriceren en om ze ter plaatse neer te zetten (waarbij de fundering heel veel cement kost – en voor het maken van cement is ook veel energie nodig). Als we kijken naar hoeveel energie het kost om een windmolen te maken en te plaatsen, dan is dat meestal drie keer zo veel energie als die monsters ooit in hun vrij korte leven (de gemiddelde levensduur is zo’n twintig jaar) zullen opleveren. Daar komt nog bij dat de wind een heel onbetrouwbare bron van energie is. Bij vlagen wordt er soms wel en dan weer geen energie geleverd. Dit stelt grote eisen aan het elektriciteitsnet en aan de zgn. (meestal gasgestookte) “backup-centrales”. Op vrij ondoelmatige wijze moeten gasgestookte reservecentrales de energie leveren die nodig is als de windmolens het weer eens laten afweten. Tot slot staan we in de nabije toekomst voor hoge kosten om de verouderde windmolens weer op te ruimen. Al met al blijkt windenergie vooral een energiebron van het verleden te zijn en niet van de toekomst. Windmolens draaien alleen maar op subsidie en leveren geen zinvolle bijdrage aan de energie van de toekomst. Onder vogels en vleermuizen richten die windmolens hele slachtingen aan. Een bekend gezegde is dat ieder windmolenpark twee “groene banen” oplevert, twee mensen die constant bezig zijn de dode vogels en vleermuizen in de omgeving op te ruimen.

  Zonnecellen leveren nog veel minder rendement op dan windmolens. In de huidige vorm hebben we er helemaal niets aan. Bovendien moeten er voor de fabricage van zonnecellen en voor de permanente magneten in windmolens allerlei grondstoffen gebruikt worden die vaak heel zeldzaam en duur zijn. Neodymium bijv. is een zeldzaam aardmetaal uit China dat steeds duurder en schaarser wordt en dat nodig is voor de permanente magneten in de rotors van de windmolens. Dit materiaal zal vermoedelijk nog eerder opraken dan kolen (nog voor 2000 jaar voldoende) en gas (nog voor 250 jaar voldoende aanwezig). Dat is uit oogpunt van duurzaamheid dus het paard achter de wagen spannen. Alleen de voorraden olie in de wereld zullen vrij snel op raken. In de Verenigde Staten zijn nog wel olievelden, maar Obama, de domste president ooit, wil ze niet laten aanboren.

  De meeste groene energie is gewoon flauwekul en weggegooid geld. Dat is het grote probleem van deze tijd. De mensen zijn vergiftigd met groene propaganda en wie daar tegenin durft te gaan, verliest de verkiezingen. Waar ik mij nog het meest aan erger, is de grote leugen dat de menselijke uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 (koolzuurgas, dat iedereen uitademt en dat goed is voor de planten) zou leiden tot een gevaarlijke opwarming van de aarde. De aarde warmt helemaal niet meer op, al 14 jaar niet meer. Die onzin, die ook door de koningin wordt uitgekraamd, kost ons kapitalen die we hard nodig hebben om de economie weer op orde te brengen.”

  Like

  • vanhetgoor zegt:

   Gezeur over CO2 komt alleen van mensen die niets van natuurkunde en biologie weten. CO2 is een afvalproduct dat gebruikt wordt door planten om van te groeien. Tegenwoordig wordt in groentekassen extra CO2 toegevoerd om de planten tot volle wasdom te laten komen. Die planten zetten CO2 weer im in organisch materiaal dat weer verwerkt kan worden tot worteltjes in blik of wat dan ook. Het is een cyclus.

   Het enige probleem is wel dat er soms en plaatselijk een te grote hoeveelheid CO2 in de lucht zit, en te veel is niet goed. Het is niet gunstig als er te veel fossiele brandstoffen worden gebruikt, dan komt er meer CO2 in de lucht dan wat het plantenrijk kan opnemen, maar dan zouden we kunnen beginnen met de Sahara vol te zetten met bomen, om die na 20 jaar weer om te hakken en te verstoken, dat soort energie is eindeloos en onuitputtelijk

   Like

 4. Louis Burgemeestre zegt:

  Wat als wij het verschil tussen zee water en Zoetwater als een gigantische ,Accu gaan gevruiken, kunnen wij er dan geen stroom mee maken?

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Ach ja, gooi nog maar wat geld in het riool, VVD en PvdA. Ik verbaas mij echt nergens meer over. Man,man,man, wat zijn WIJ toch een goed land……snik, zucht.

  Like

 6. Ik zou wel eens willen weten welke ellendeling uit de politiek hier een vet spaarbankboekje aan over houdt!

  Like

 7. vanhetgoor zegt:

  Wind-energie is onbetrouwbaar en duur, toch ben ik een groot voorstander van zogenaamde alternatieve energie, dus gewonnen met zon en wind, en als het kon ook nog met de maan d.m.v. een getijdencentrale. We kunnen in de beschaafde wereld kiezen uit twee andere mogelijkheden, en bijden zijn even slecht, olie blijven kopen bij de Arabieren en daarmee de ondergang van de mensheid financieren, of schaliegas gaan winnen en daarmee de laatste restjes natuur om zeep helpen, veel mensen beseffen niet dat schaliegas alleen vrijgemaakt kan worden uit rotsachtige bodem door middel van chemicaliën onder hoge druk en met een hoge temperatuur. Dat laatste is niet erg, de vervuiling die normaal in een kraak-installatie vrijkomen kan in een olieraffinaderij worden opgevangen, maar bij het kraken in de vrije natuur is dat niet mogelijk, de schadelijke stoffen blijven dan achter in het gebied waar het schaliegas is gewonnen.

  Wind-tubines zijn kostbaar maar drukken de macht van de Arabieren, dus de mensheid blijft langer vrij als dat tuig gaat wieberen. Wat maakt 50 miljard uit op een begroting van weet-ik-veel! Elke molen kost een miljoen, dus op mijn vingers geteld staan er dus 5000 wind-turbines, elke molen geeft energie voor tig-duizend gezinnen! Dus in de nacht en tijdens de koffiepauze kunnen de op aardgas en op olie-gestookte elektriciteitscentrales worden uitgeschakeld.

  Elk vat olie dat niet verkocht wordt is brandstof voor de hel waar alle moslims na hun dood toe worden verbannen. Elk vat olie dat de beschaafde wereld koop zorgt dat de straf voor de moslims na de dood minder wordt. Laat de Arabieren stikken in hun olie, elke andere manier van energievoorziening heeft mijn voorkeur. Geen enkel bedrag dat hier voor wordt uitgegeven is verspild. Kom maar op met die windmolens en laat Don Quixote de la Mancha er maar tegen vechten, mensen met verstand vechten NIET tegen windmolens.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @vanhetgoor: 15.25. uur. Ik ben het niet met U eens. Ik vind kernenergie nog steeds een goed alternatief.

   Like

   • vanhetgoor zegt:

    Beste Tom, nucleaire energie zou fantastisch zijn, er is maar één probleem, eigenlijk twee problemen. Het probleem is dat er niet voldoende splijtstof op de wereld is om onbegrensde energie consumptie te laten doorgaan. Een ander probleem is zuiver theoretisch, als we ongeremd nucleaire energie zouden gebruiken (maar dat kan niet) dan zou de gehele aarde aan de kook raken. Letterlijk.

    Het energie probleem speelt zich feitelijk allen af in de hoofden van mensen. Er is nooit een tekort aan energie geweest en er zal zolang het heelal zal bestaan nooit een tekort aan energie komen. Het enige punt is dat energie gebruik moet kunnen worden en dat de energiestroom langs iets heengevoerd moet worden om zich nuttig te maken.

    Energie is gratis en gaat nooit verloren. Het enige wat wij via de elektriciteitsmeter en aan de benzinepomp betalen is de winst die men wil maken. Het ‘winnen’ van energie kost moeite en die moeite moet betaald worden met auto’s voor de directie, beleidsmedewerkers, personeelsfunctionarissen, koffiejuffrouwen en noem maar op. Men betaalt alles maar NIET de energie, want energie is gratis en gaat volgens de wetten van de natuurkunde nooit verloren, het wordt alleen omgezet in minder bruikbare vormen. Vaak is dat warmte die nutteloos wegwaait.

    Wat van belang zou zijn is dat er beter nagedacht gaat worden over de laatste restjes olie en splijtstof, want ook die laatste is eindig en alles behalve onuitputtelijk. De zon en de wind blijven voor altijd bestaan. Altijd is een groot woord, maar voor zo lang het nodig is. Zolang de aarde om de zon blijft draaien, of de wereld om Amsterdam blijft draaien, zolang is er gratis energie voor iedereen.

    Voor mij is dit zo vanzelfsprekend dat ik atoomenergie niet zie als bruikbaar en nuttig, vanwege de beperkte beschikbaarheid en de eindigheid, daarom heb ik het als mogelijkheid niet heb genoemd. Maar totdat de splijtstof op is kan nucleaire energie heel goed gebruikt worden. Ik geef toe dat atoomenergie schoon is en goedkoop, maar er is wel een gevaar als de gebruikte splijtstaven in handen van terroristen vallen, er zijn zeer veel vuile bommem mee te maken, maar tot nu toe hebben de moslims geen weet van hoe ze het moeten behandelen. Gelukkig is hun wetenschappelijke leidraad steeds weer de koran, dus dat duurt nog wel een eeuwigheid voordat zij er achter komen.

    Like

 8. marco ronsmans zegt:

  denemarken bedruipt zichzelf met windmolens…heb zelf voor mogen maxen gewerkt daar (als aplications and testing engineer)…dus niet van horen zeggen

  Like

 9. johannes zegt:

  tistochwat 13;18 helemaal met je eens ,voor ieder een, lees wat Ir J.A Halsema hier over zegt,opinternet is hier over genoeg tevinden en bedenk daar bij dat natuurkundige wetten niet maar even veranderen om dat een of andere snoeshaan ,die zich zelf nog al hoog inschat,een andere mening heeft ,en die in al zij domheid zo gaarne wil ventileren.

  Like

 10. johannes zegt:

  J.A. HALKEMA EN DUS NIET HALSEMA!

  Like

 11. OphEUffen zegt:

  Tegen windmolens en tegen de Telegraaf. Zeker sinds de hoofdredactie de oorlog is begonnen tegen de PVV en een deel van haar lezers. Wie het geld volgt, kent de dubbele agenda’s.

  Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  @vanhetgoor: 11.01. uur. Bedankt voor uw waardevolle reactie. Ook ik ben van mening dat we volop – indien mogelijk- over zouden moeten gaan op alternatieven voor de energiebron olie.
  Zo zou ik mij kunnen bedenken, beste meneer van het Goor, dat waterstof mogelijk ook een goed alternatief zou zijn om auto’s op te laten lopen. Laten we hopen dat onze vernuftelingen daar iets mee kunnen gaan doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s