We stoppen pas als de asielpolitiek verandert!

Screenshot_15

Vorige week maandag namen er volgens de politie 5.500 mensen deel aan de “Pegida”-demonstratie in Dresden. In totaal was er sprake van 500 tegendemonstranten. Beide partijen verwachten vandaag beduidend meer mensen.

(Door: Christian Fischer – Vertaling: E.J. Bron)

Exclusief interview van de grootste Duitse krant “Bild” met de bedenker van “Pegida”, Lutz Bachmann, die iedere maandagavond duizenden inwoners van Dresden de straat op krijgt.

DRESDEN – Vanavond zullen er opnieuw duizenden inwoners van Dresden door de binnenstad trekken – geweldloos, maar omstreden, demonstreren ze tegen de huidige asielpolitiek. Uitgenodigd door “Pegida” – de afkorting staat voor “Patriottische Europeanen tegen de islamisering van het Avondland”. Al zeven weken lang organiseert de groep mensen rondom Lutz Bachmann (41) de demonstraties. Men noemt ze wandelingen. En iedere keer zijn er meer deelnemers. “Bild” sprak met de bedenker van “Pegida”.

Bild: Hoe kwam u eigenlijk op dit demonstratie-idee?

Bachmann: “Een andere denkwijze in de politiek!”

Bild: Wat betreft het thema asiel?

Bachmann: “Wij zijn helemaal niet tegen asiel! Oorlogsvluchtelingen – waar ze ook vandaan komen en in welke God ze ook geloven – hebben recht op bescherming! Maar wij zijn tegen het opnemen van economische vluchtelingen.”

Bild: Waarom dan die demonstraties?

Bachmann: “Omdat niemand er openlijk over durft te praten. We wisten dat bij dit onderwerp onmiddellijk de naziknuppel toeslaat.”

Bild: Raakt deze u niet terecht? In de demonstratie lopen immers hooligans en in de stad bekende nazi´s mee.

Bachmann: “Maar ze zijn heel duidelijk in de minderheid. Je kunt ze niet van de demonstratie uitsluiten. Volgens het recht op vergadering mogen we alleen stoorzenders uit sorteren.”

Bild: Hoe komt u bij “een minderheid”?

Bachmann: “Volgens de politie waren het de laatste keer 80 tot 120 personen uit de hooliganscène en 25 uit het rechts-radicale milieu – bij duizenden deelnemers! Wij distantiëren ons van alle radicale krachten en verenigingen. Wat kan ik dan nog meer doen?”

Bild: Het misschien nog duidelijker zeggen. . .

Bachmann: “… dat heb ik in mijn toespraak gedaan en op Facebook! En ik heb ook heel duidelijk verklaard: We zijn voor asiel en tegen iedere vorm van radicalisme!”

Bild: En tegen islamisering. Hoeveel Salafisten heeft u eigenlijk ontdekt in Sachsen?

Bachmann: “Dat zijn er wellicht 100 tot 200. Maar het komt niet op de kwantiteit aan, maar op de kwaliteit van het geweldspotentieel van deze mensen. Als er ergens een bom ontploft, is eentje genoeg.”

Bild: Speelt u met de angst van de mensen?

Bachmann: “Die angst is er toch al lang! Op grond van een mislukte asielpolitiek. Wanneer de minister van Binnenlandse Zaken zegt dat er in de omgeving van asielzoekerscentra sprake is van een hogere criminaliteit, is dat oké. Maar als ik dat zeg, dan zijn we onmiddellijk nazi´s en bruine idioten.”

Bild: Wat moet de politiek dan veranderen?

Bachmann: “We hebben snelle procedures en integratie nodig van diegenen die mogen blijven. Decentrale onderbrenging in plaats van de ten dele mensonwaardige asielzoekerscentra.”

Bild: Nu klinkt u bijna als een pro-asiel-vereniging!

Bachmann (lacht): “Zover zijn we ook niet van elkaar verwijderd.”

Bild: Even heel eerlijk: Bent u een racist?

Bachmann: “Nee! Ik heb een Turkse trouwgetuige en veel islamitische vrienden. In 1998 opende ik in Kaapstad (Zuid-Afrika)  de eerste disco voor zwarten in de binnenstad.”

Screenshot_17

Lutz Bachmann, de bedenker van de “Pegida”-demonstratie in Dresden

Bild: Maar in Duitsland ontstaat de indruk dat “Pegida”, en dus Dresden, racistisch is.

Bachmann: “Zo wordt het voorgesteld in de media.”

Bild: En die zijn hier plotseling schuldig aan?

Bachmann: “Dat is gewoon zo! De ´taz´  schrijft dat er 6000 ruige figuren door Dresden zouden zijn gemarcheerd. Dat klopt gewoon niet.”

Bild: Mag daarom niemand met de pers spreken?

Bachmann: “We hebben slechte ervaringen opgedaan en worden bijna altijd verkeerd voorgesteld.”

Bild: De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Sachsen noemt u openlijk een rattenvanger. . .

Bachmann: “… terwijl hij zelf de grootste ophitser is. Plotseling eist hij speciale eenheden tegen criminele asielzoekers. Dat is toch pure verkiezingsstrijd en boerenbedrog.”

Bild: Er komen steeds meer mensen op uw demonstratie af. Hebt u de massa überhaupt nog onder controle?

Bachmann: “We hebben een uitgekiend veiligheidssysteem. Ons bewakingspersoneel is grotendeels afkomstig van beveiligingsfirma´s uit Dresden en we werken uitstekend samen met de politie en de afdeling Burgerzaken.”

Bild: Wanneer stopt u weer met de demonstraties?

Bachmann: “Als de politiek verandert. We willen geen partij oprichten of een revolutie beginnen. Maar we moeten openlijk over het thema asiel praten.”

Bild: Waarom nodigt u dan niet de nieuwe minister van Integratie van Sachsen uit?

Bachmann: “Die is van harte welkom! Maar ze loopt het gevaar uitgejouwd te worden. Tot nu toe zwaait ze met de naziknuppel, maar onze demonstranten zijn geen nazi´s.”

Bild: Weet u wat “Pegida” met het imago van de stad doet?

Bachmann: “Dat imago wordt alleen maar beschadigd door slechte mediaberichten. We hebben een steen aan het rollen gebracht. Ik krijg dagelijks honderden E-mails van mensen uit heel Duitsland die de actie geweldig vinden. We demonstreren vreedzaam en fatsoenlijk. Dat vindt zelfs navolging.”

Bild: Waarom steelt u de slogan uit Leipzig tijdens de omwenteling: “Wir sind das Volk”?

Bachmann: “Dat roepen de demonstranten uit zichzelf – moeten we hen dat verbieden? 25 jaar geleden drukte deze slogan het misnoegen tegen de SED-overheid uit. Nu is dat hetzelfde.”

Screenshot_16

Het “Pegida”-concept wordt vandaag in Kassel gekopieerd. Maar ook in andere steden zoals Rostock, Leipzig, München en Würzburg worden gelijksoortige bewegingen opgericht

Bron:
www.bild.de
Interview: Christian Fischer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in betutteling, cultuurrelativisme, democratie, Desinformatie, Duitsland, Immigratie, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Multiculti, Nationalisme, Overheid, Patriottisme, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

19 reacties op We stoppen pas als de asielpolitiek verandert!

 1. Vederso zegt:

  Dresden schrijft geschiedenis las ik op PI. Er schijnen nu op dit moment beduidend meer mensen dan 500 op de been te zijn.

  Like

  • Linda zegt:

   Ik woon in dreden. Gisteren zijn er zo’n 10 duizend mensen op de been geweest. Helaas ook een tegen demonstratie aangestuurd door die Linke, deze bestonden uit zo’n 200-300 man. Deze idioten zijn vervolgens stenengooiend door de binnenstad gegaan. De 10 duizend mensen die door de meeste kranten als nazi’s bestempeld worden wat absoluut niet het geval is, zijn daarop huiswaarts gekeerd. Zoals ik het begreep komen ze vrijdag weer in actie.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Die wandelingen zouden wij ook moeten hebben, met maandelijks een grotere groep meelopers. Als er op deze manier vreedzaam geprotesteerd wordt kan niemand zich daaraan storen lijkt me.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Cathja: 20.20. uur. Dat ben ik geheel met jou eens, Cathja. Respect voor deze burgers in Dresden, die WEL de straat opgaan, terwijl de grote meute in Nederland niet daartoe bereid zijn.

   Like

  • Willie zegt:

   Niemand zich daar aan storen ???? De overheid ZEKER wel , kijk hier maar wat de yanks-flikken uitsteken tegen vreedzame betogers, gaan die van ons ook zeker doen met ons . : uitstekende video met Jimi Hendrix’s MACHINEGUN (DAT hebben wij nodig tegen die smeerlappen )

   Like

 3. Sjaak zegt:

  DE VUILE VIEZE GORE LINKSE WC BLAADJE BILD
  IS ALLEEN MAAR UIT OP SENSATIE EN HET
  WAS VAN BACHMANN EEN GROTE FOUT DIT
  INTERVIEW AAN DIT KLOTEBLAADJE TE GEVEN !

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  De geest is daar ècht uit de fles! Schitterend!
  Het kan trouwens aan mij liggen, maar ik vond de vragen van die Christian Fischer behoorlijk tendentieus!

  Like

 5. Die verslaggever dwingt hem in de verdediging;dat doen ze hier met Geert ook!Maar voorlopig zou ik willen dat we dat hier voor elkaar kregen;iedere week weer,zonder geweld,zonder plunderingen,maar stoicijns iedere week opnieuw en groeiende!Zal wel een wensdroom blijven!

  Like

 6. tjonge zegt:

  Bachmann: “Nee! Ik heb een Turkse trouwgetuige en veel islamitische vrienden. In 1998 opende ik in Kaapstad (Zuid-Afrika) de eerste disco voor zwarten in de binnenstad.”

  helaas, hier haak ik af !

  Like

 7. Dit moeten wij ook doen en CATEGORISCH weigeren die ‘linxe persimbecielen’ te woord te staan, die Bachmann heeft een uitstekend initiatief, dat wij hier ook ‘en masse’ zouden moeten toepassen, jammer dat ie zich laat verleiden door die BILD idioot tot het geven van uitspraken in de strekking van

  ‘nee ik ben geen racist, een van mijn beste vrienden is een homofiele Joodse neger met een bult’…

  deze zin riepen wij vroeger, toen was het nog een gràp…

  misschien moeten tegenwoordig standaard dergelijke zaken gezegd worden tegen die idiote interviewers àls zij al te woord gestaan moeten worden… of

  ‘racisten en discrimineerders is een etiket dat beter bij jullie linxe media past’ en

  ‘nee ik praat toch ook met u en iedereen wéét hoe jullie linxe media zijn’

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  Patriottische Europeanen tegen de islamisering van het Avondland een fantastisch initiatief, maar of Nederland zich aan zo’n experiment waagt moet nog bezien worden. Men heeft in ogenschouw genomen nog niet zo véél last van deze vermaledijde moslims in Nederland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s