Saoedische vrouw wil haar land inrijden: tegengehouden, gearresteerd

Screenshot_27

De 25-jarige Loujain Hathloul wilde met de auto terugrijden van de Verenigde Arabische Emiraten naar haar woonplaats Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Ze werd aan de grens 24 uur tegengehouden, kon dat deel van haar ervaring op Twitter delen, maar ze is intussen aangehouden en voor ondervraging meegenomen.

Loujain Hathloul, een student Franse literatuur, maakt al enkele jaren deel uit van een actiegroep die ijvert voor de opheffing van het rijverbod voor vrouwen in haar land. Ze deed haar oproepen ongesluierd, doorgaans zonder hoofddoek.

Het plan was om vanuit de Verenigde Arabische Emiraten, waar ze haar rijbewijs haalde, gewoon naar huis te rijden, en de tocht te documenteren, op video en op Twitter (waar ze door 220.000 mensen gevolgd wordt).

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabieren, Islam, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

10 reacties op Saoedische vrouw wil haar land inrijden: tegengehouden, gearresteerd

 1. peterselie1 zegt:

  Loujain Hathloul wist toch wat haar te wachten stond, aan komen rijden en duidelijk zichtbaar als moslima haar hoofddoek nonchalant op haar kop gedrapeerd viel ze ogenblikkelijk door de mand aan de grens met van dit smerige, door islamitische randdebielen geregeerde land.

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Ies koeltoer, ies Ieslam! Vrouw achter het stuur is niet haram! De achterlijkheid van de Islam uitgebeeld.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  ……En als je dan -voor de zoveelste keer- er achter probeert te komen waaróm Saoedische vrouwen niet mogen autorijden, krijg je natuurlijk hooguit weer het een of andere lúlverhaal over ‘risico ’s voor de vruchtbaarheid of iets in die richting.
  Dit kàn gewoon niet uit de Koran komen, of uit de Hadith; In die tijd hadden ze nog nergens ter wereld ook maar van auto ’s gehóórd, zelfs!
  Het is dan ook in geen enkel ander islamitisch land verboden, alleen in SA!
  Je kunt hier niet eens ter verklaring zeggen: SA is nu eenmaal het meest principiële islamitische land, want juist in dit verband slaat dat nergens op!
  Het is alleen maar weer puur zo ’n maatregel, gericht op vrijheidsberoving van vrouwen……

  Like

  • Giny zegt:

   Theresa Geissler

   Nee Theresa, het staat niet in de koran, het staat ook niet in de wet!
   Het enige wat ze daar zeggen is om de vrouwen te beschermen!
   Er zijn wel vrouwen die daar rijden, maar dat zijn echtgenotes van hele rijke Arabieren!
   Ze zijn gekleed als man en hebben een speciale nummerplaat, zodat de politie ze nooit
   of te nimmer aan mogen houden!
   In Koeweit had ik wel een rijbewijs, maar Saoedi niet, terwijl op mijn Nederlandse rijbewijs
   het adres in Saudi stond, zo krom als je weet wel!!!

   Like

  • delamontagne zegt:

   Er is daar een [“feministische”] voor vrouwenrechten opkomende beweging, die als volgt redeneer(t)[de]; In de tijd van de profeet ” “sallallahu `alayhi wa sallam”
   (vrede zij met hem ), mochten vrouwen wel de cameel berijden/besturen.
   Dit naar de 21ste eeuw omzetten betekent:”wij vrouwen mogen ook achter stuur auto zitten”.
   Verder zou ik alleen nog willen zeggen, grotere HUICHEL-landen als daarginder bestaan niet, maar dat zal Mevr. Giny waarschijnlijk ook wel willen beamen.

   Like

 4. VarAway zegt:

  Misschien iets voor ex Min. BuZa ZimmerFranz om even te overleggen als hij toch daar is (?)
  om over PVV Geert Wilders te praten….weet u nog wel…? Ernstige problemen kunnen geven
  ivm de NL export positie…en nog meer, guttegut..wat was Franske bezorgd ( toen! ).

  Like

 5. Henk-M zegt:

  Vrijheidsbeperkende maatregelen zijn (een vorm van) slavernij. Ook de burkaplicht, dat wil zeggen de voorwaarde om die te dragen om in de openbaarheid te kunnen gaan is (een vorm van) slavernij !
  Het wordt tijd dat de ´zwarte Piet´ haters/subidievreters dáár eens wat aan gaan doen.
  Het wordt tijd dat Uh uh uh Zak uh hooi daar eens wat aan uh uh uh gaat doen. Niet dat je daar op kan rekenen trouwens.

  Like

 6. windwens zegt:

  Zolang de Saoedi vrouwen gewoon blijven luisteren en buigen en dat slavendrijvers geloof blijven door geven moeten ze niet zeiken en gewoon zo door gaan. Kan er niet om malen of ze daar nu wel of geen auto mogen rijden, ze zoeken het daar maar haar fijn uit wat ze wel of niet wensen. Ze kiezen daar hun eigen beulen.

  Like

 7. Jules Vismale. zegt:

  Ik vraag me af of Belle, de Disney-prinses, zoiets ook had kunnen overkomen daar in Saoedi-Arabië (net als de genoemde Loujain Hathloul in de auto) als ze in een aangepaste strip daarvan optrad. Nou ken ik alleen maar Jasmine van de Disney-tekenfilm Aladinn uit 1992 maar deze dame was beslist NIET te overheersen hoewel haar vader, de sultan, niets liever wilde dat zij met een echte prins ging trouwen.! Elke opdringerige en verwaande moslimprins die Jasmine probeerde te versieren, te onderdrukken omdat zij een vrouw was of te verleiden liet zij door haar tijger Radja wegjagen en uiteindelijk koos Jasmine voor de straatarme Aladinn al kreeg deze al zijn rijkdommen van de komische Geest.
  Helaas had Belle ook de pech dat talloze aanbidders uit haar dorp het meisje meer beminden om haar uiterlijk dan om haar karakter. Maurice, haar vader, zag niets eens hoe ongelukkig zijn dochter was en hoopte dat Belle juist voor een stoere manskerel koos dan voor een betoverde prins. En het was de gespierde maar vreselijk verwaande Gaston die Belle het meest begeerde maar hij had, net als de moslimprinsen, zo zijn eigen meningen over vrouwenemancipatie! Hoewel Gaston in de tekenfilm door Belle werd vernederd en in een modderpoel gegooid wist hij ooit op een plaatje van DeviantArt (wat ik al eens eerder vermelde) op zijn beurt Belle te vernederen en met haar op zijn paard weg te rijden! Gaston had Belle gekidnapt, gebonden en gekneveld en over de rug van zijn paard gelegd en reed met een triomfantelijke blik en zingend met haar weg weg terwijl Belle’s mooie gezichtje erg somber scheen! Belle lag echter op een dergelijke manier op het paard alsof ze meer bij Gaston over de knie lag en op het punt stond van hem een flink pak voor haar broek te krijgen! Hoewel Belle vrij slank is was haar achterwerk op de afbeelding toch iets omvangrijker en zij had een portie billenkoek daarop niet kunnen verhinderen daar haar handen stevig op haar rug waren gebonden. En heel veel mensen die reageerden op het desbetreffende plaatje lagen vaak in een deuk van het lachen want ze vonden het gewoon prachtig dat Belle er zo “geweldig” bij lag bij deze “romantische” ontvoering!
  In ‘The New Adventures of Peter Pan’ leek de nooit-volwassen-wordende jongen ook zo zijn meningen te hebben over de toekomstige en “gereïncarneerde” Wendy Darling uit Londen. Als zij bijvoorbeeld slecht gehumeurd was en niet meewilde naar Neverland, samen met haar broers John en Michael, nam Peter Pan haar in zijn armen mee en een enkele keer hield Peter Pan zijn hand soms iets te dicht in de buurt van het achterwerk van Wendy, meestal gestoken in een spijkerbroek, wat ze vast niet altijd prettig vond! Niettemin had hij dit ook gedaan kunnen hebben bij het meisje Cynthia, één van de Lost Kids. Zij is namelijk een leuke jongedame met blond haar in een paardenstaart, heeft de karaktereigenschappen van een tomboy en Cynthia draagt zelf meestal ook een (ingekorte) lichtblauwe spijkerbroek.
  En eigenlijk is het jammer dat Loujain Hathloul degenen van die vrouwenminachtende lui, die haar arresteerden, niet gewoon persoonlijk in de modder heeft gereden! Het is niets anders dan goor vuilnis wat het totaal NIET verdiend om vrouwen te bezitten zonder wie zij nooit hadden kunnen bestaan!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s