Van Rompuy krijgt ruim 630.000 euro mee als EU-afscheidsbonus

Screenshot_29

Van Rompuy krijgt ruimt een half miljoen euro aan vertrekpremie mee

(Door: Servaas van der Laan)

De voormalige voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, hoeft zich geen zorgen te maken over zijn pensioen. De 67-jarige Belg krijgt van de Europese Unie (EU) ruim 630.000 euro mee als dank voor bewezen diensten.

De Britse krant The Telegraph wist te achterhalen hoe de pensioenconstructie van Van Rompuy eruit ziet. En die is royaal te noemen.

Royaal pensioen

De komende drie jaar zal de Belg jaarlijks 55 procent van zijn voormalige salaris krijgen. Dat is in het geval van Van Rompuy een bedrag van ruim 169.000 euro. Daarnaast krijgt hij een eenmalige uitkering van 26.500 vanwege zijn vertrek. Daarbovenop krijgt Van Rompuy, tot zijn dood, een pensioenpremie van bijna 65.000 euro per jaar.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurofielen, EUSSR, Graaien, praatjesmakers, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

48 reacties op Van Rompuy krijgt ruim 630.000 euro mee als EU-afscheidsbonus

 1. Bas Koning zegt:

  Wij leven niet in een democratie.

  Like

 2. ron soeverein mens zegt:

  Had niet anders verwacht en eerlijk gezegd had ik gedacht dat hij dit per jaar zou ontvangen. Ze zorgen heel goed voor zichzelf en elkaar in Brussel. Zolang er geen massale7 volksopstanden komen blijft dit doorgaan. Ze hebben letterlijk en figuurlijk schijt aan ons en rollen over de grond van het lachen.

  Like

 3. Jean zegt:

  Eigenlijk feitelijk zou die lafaard en verrader niets mogen krijgen zelfs geen pensioen maar daar wij menselijk zijn, iets wat van die natte dweil en zijn knuffeldieren, de moslims niet kan gezegd worden, willen wij hem 750 euro per maand geven zodat hij dagelijks zijn bek kan spoelen want het is erger dan een stinkende riool.
  Voor dat tuig van die EU misdaadorganistie hebben wij niets ter beschikking enkel de gevangenis as straf voor hun vernietiging van Europa door de import van gewelddadige barbaren.

  Like

 4. Leo zegt:

  G.V.D. Daar gaat de poen van UW pensioen !!!!

  Gore Schande !!!

  Like

 5. Voor dat geld had ik het ook willen doen;wat zorgen ze toch goed voor zichzelf!Geen wonder dat iedere politicus reikhalzend uitkijkt naar de dag dat hij daar zitting mag nemen!Die hebben de rest van hun leven nooit meer geldzorgen.

  Like

 6. Joshua zegt:

  Deze smeerlappen verdienen verder geen gezond leven meer.

  Like

 7. Rob van Marle zegt:

  en de bewoners van de eu bezuinigen

  Like

 8. Een Patriot zegt:

  Wat hadden jullie anders verwacht van een ondemocratisch gecorrumpuyeerd instituut.

  Like

 9. Jantje Beton zegt:

  Tja en wij maar inleveren.

  Like

  • Jantje Beton zegt:

   Wie volg maar dan zonder gouden handdruk.

   Like

   • Jantje Beton zegt:

    EU weerspreekt megabonus Van Rompuy

    BRUSSEL/DEN HAAG –
    EU-president Herman Van Rompuy heeft geen megabonus gekregen bij zijn vertrek. Er is zelfs niet eens sprake van een vertrekpremie of andere eenmalige beloning. Dat stelt de Europese Raad, waar Van Rompuy tot dinsdag voorzitter was.
    Vertrekkend EU-president Herman Van Rompuy in Brisbane

    Eerder woensdag meldde een Britse krant dat de Belg, die dinsdag het stokje overdroeg aan de Pool Donald Tusk, een totaalbedrag van wel 630.000 euro zou opstrijken. Nederlandse Kamerleden buitelden al snel over elkaar heen met veroordelingen.
    De Europese Raad rekende voor dat Van Rompuy recht heeft op 349.000 euro verspreid over drie jaar. Dit is een overgangsregeling, lijkend op de wachtgeldregeling die Kamerleden ontvangen. Ná deze overgangsbonus heeft Van Rompuy, die 67 jaar oud is, recht op pensioen. Dat bedraagt 4700 euro per maand.
    Het beloningenbeleid van EU-ambtenaren wordt overigens niet door de Europese instellingen zelf vastgesteld maar de door lidstaten van de unie.Ook vertrekkende Europees Commissarissen hebben recht op de overgangsregeling. Daarnaast worden reis- en verhuiskosten betaald en krijgen ze eenmalig een maandsalaris mee als een „hervestigingsbonus”. Van Rompuy heeft die niet gekregen, want hij woont dicht bij Brussel.
    Politici reageerden eerder op de dag, voordat de Europese Raad had gereageerd, verbolgen op het bericht in de Britse krant. PvdA-leider Diederik Samsom noemde de in het dagblad genoemde vertrekpremie „bizar”. Ook D66-leider Alexander Pechtold vond het bedrag „niet verdedigbaar”. VVD-fractieleider Halbe Zijlstra sprak van „een vreemde situatie”. PVV-leider Geert Wilders noemde de Belg een „zakkenvuller”. Dat de Belg „zo ongelofelijk veel geld” meekrijgt „klinkt bizar”, stelde Jesse Klaver van GroenLinks. Zijn collega Pieter Omtzigt van het CDA vond de gang van zaken „heel raar”.

    Like

   • Sjaak zegt:

    Geliked door 1 persoon

   • Jantje Beton zegt:

    Sjaak heb nou niks beters:)😜

    Like

   • Jantje Beton zegt:

    😴😴😴😴😴😴😎😷😖😤😡😠😟😇👲👳👮👷💂👨👩👹

    Like

 10. bobzelf zegt:

  gelukkig zitten ook in zijn laatste hemd geen zakken , !!!
  mijn god straft meestal heel snel !!
  gr.bob

  Like

 11. Erik zegt:


  Godfrey Bloom, the state is an institution of theft

  Like

 12. Anneke zegt:

  Weer ’n overduidelijk bewijs dat op ‘korte’ termijn het kwaad loont en nog te aanlokkelijk/verlokkend is. Nou Ramp van Brussel, veel lol met óns ‘geschonken’ geld.

  Like

 13. Republikein zegt:

  Was eerder al geslaagd voor lakmoesproef!

  Like

 14. Cathja zegt:

  Dit is werkelijk schaamteloos!! Hoe dúrft hij zo’n buitensporige vergoeding aan te pakken, wetend dat de belastingbetalers in de EU het vel over de oren wordt getrokken? Mede door zijn schuld kennen zeer velen geen welvaart, maar armoede, en die armoede neemt alleen maar toe! ‘Nooit meer oorlog’, was ook zo’n uitspraak die ons moest paaien om vooral vóór de EU te stemmen. We zeiden ‘nee’, maar men veranderde dit in een ‘ja’. Schandalig!
  Die oorlog die er niet zou komen is er al, al worden onze huizen nog niet daadwerkelijk in puin geschoten. Maar misschien is dat slechts een kwestie van tijd?

  En dan vertrekt zo’n ‘leider’ met een enorme zak met geld, waar zeer velen in hun hele werkzame leven nooit aan toe zullen komen, alles betaald door ons, de belastingbetalers! Zelfs voor zijn pensioen hoeft hij niet te sparen, en hij hoeft (mede gezien zijn leeftijd) niet meer te werken. Hij zal al het geld wat hij nu krijgt nooit op kunnen maken. Zwemmen in het geld, terwijl anderen creperen omdat het meest noodzakelijke bijna niet meer te betalen is! En ‘meneer’ zal misschien graag wat bezigheid houden nu hij met pensioen is, dus hij zal wel overal lezingen gaan geven. Daar worden meestal forse vergoedingen voor gevraagd. Nog meer appeltjes voor de dorst.

  Ik gun mensen meestal het allerbeste toe, maar helaas gaat die vlieger voor Van Rompuy niet op. Ik kan het onmogelijk eens zijn met deze schaamteloze verrijking, over de ruggen van miljoenen mensen heen.
  Ik wens hem dagelijks ongelofelijk veel schaamte toe!

  Like

 15. bigljohn zegt:

  Van Rompuy stopt ermee als; Graaier, naaier, paaier, en haatzaaier. Hoe groter en nuttelozer de rotzak, hoe meer hij word toegestopt met enorme fortuinen bij zijn afscheid. Van ons afgeperste geld wel te verstaan !

  Like

 16. wr een pracht voorbeeld van bilderberg dieven tuig!!! aangifte doen bij het europese hof voor de rechten voor de mens vanwege kartel vorming onderlinge afspraken en het onthouden van eten,drinken,dak boven het hoofd, criminele zaken dei zich over europa afspelen en door dit soort mannetjes bedacht is samen met de gehele bilderberg/multinationals, groep die bijvoorbeeld in 2013 23 duizend miljard euro , liet versturen visa de hollandse criminele belasting dienst naar deze bilderberg,s om zo voor de financiering van dit soort bonussen van van rompuy te kunnen zorgen bah,bah,harte groet gisela en cornell maarsen

  Like

 17. petra555 zegt:

  Gaat hij dit geld verdelen onder de armen en minderbedeelde, kan ik het echt wel goedkeuren.
  Doch, deze heer kennende, zal dat zeker NIET gebeuren,en blijft alles binnenskamers.

  Like

 18. Sjaak zegt:

  Ik gun ieder mens die een leven lang gewerkt heeft en in
  de pensioenkas heeft inbetaald een mooi pensioentje !
  Een mooi pensioentje is in mijn ogen tussen 1500 en 2500 € !
  Maar het is onbegrijpelijk dat zo een kleine rat die nul-komma-nul
  aan prestaties voor een paar jaartjes bij een EU-Mafia als
  zetelpoeper fungeerd heeft zoveel steekpenningen waard is !?

  Like

 19. Tom Hendrix. zegt:

  HEIL EUSSR, de waardige opvolger van het Nazi-regime: het DERDE RIJK, van Adolf Hitler. Kots! Wat zorgen deze RODE FASCISTEN en NAZI’S toch goe voor zichzelf. Maar stomme kiezers van Nederland, blijf vooral stemmen op CDA,VVD,PvdA en D66, de grootste EUROFIELE PARTIJEN van Nederland. Wat walg ik van de hele kotspolitiek!

  Like

 20. Joke Bosman zegt:

  de vieze zakken vuller en wij als nederlanders maar bezuinigen oudjes die in dr eigen vuil liggen mensen die niet eens meer te eten hebben en hun ziekenfonds en eigen risico niet meer kunnen betalen het is een grove schande maar het blijkt maar weer de geen die het dichts bij het vuur zit verwarmt zich het best op doeken die bende in brussel weg met die eu we moeten er ze snel mogelijk uit smerige dieven bende

  Like

 21. koddebeier zegt:

  Het krapuul in Brussel beloond zichzelf goed, makkelijk delen van andermans euro’s

  Like

 22. Aegolius cs zegt:

  Kamer vindt bonus voor Van Rompuy ‘bizar’
  Verschillende partijen in de Tweede Kamer hebben dinsdag met ongenoegen gereageerd op het bedrag van 630.000 euro dat EU-president Herman Van Rompuy bij zijn vertrek zou hebben meegekregen.
  PvdA-leider Diederik Samsom noemt het bedrag ”bizar”. Ook D66-leider Alexander Pechtold vindt het bedrag ”niet verdedigbaar”. VVD-fractieleider Halbe Zijlstra spreekt van ”een vreemde situatie”.
  Van Rompuy droeg maandag zijn functie over aan de Pool Donald Tusk. Volgens een Britse krant kan de Belg na zijn afscheid………….
  http://www.nu.nl/algemeen/3943095/kamer-vindt-bonus-van-rompuy-bizar.html

  De Kamer? Een babbelclubje/kippenhok van de provincie NL………. Dat de vliegende vogeltering ook hen zal bereiken.

  Like

 23. Tistochwat zegt:

  “Ook zal hij af en toe lezingen geven op het College of Europe, een opleiding voor EU-ambtenaren in Brugge.”

  Zeker om uit te leggen hoe je uit de grote graaipot geld kunt harken?

  Like

 24. windwens zegt:

  Dit zijn de lui die in de middeleeuwen met zo’n perkament rol met een mooi zegel van de koning je dorp in kwam rijden om al je fortuin op te eisen, geen geld dan al je bezittingen afstaan en altijd komen als de oogst net was binnen gehaald. Wij krijgen een naheffing en de lampenkamp gaat ervandoor met de hele naheffing.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s