Iran: Doodstraf vanwege een Facebook-bijdrage

Screenshot_41

(Vertaling: E.J. Bron)

De 30-jarige familievader Soheil Arabi (foto boven samen met zijn dochtertje) werd in Iran conform de sharia ter dood veroordeeld wegens “belediging van de profeet” en wacht nu op zijn executie. Hij had op Facebook hoofdzakelijk bijdragen van andere gebruikers gedeeld. Daarvoor al werd hij tot 3 jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat hij zogenaamd de “religieleider beledigd” en “propaganda tegen het regime” bedreven zou hebben.

Nu is het op zich niet ongebruikelijk dat ook hier in het land sharia conforme “beledigingprocessen” plaatsvinden. Denk maar aan het kantongerecht Heilbronn en justitie in München, die bij herhaling processen aanspannen tegen islamcritici wegens ongehoorde aanklachten van “belediging”.

Nog worden in Duitsland daarom geen doodstraffen opgelegd, maar op het moment dat VN-resolutie 16/18 in het Wetboek van Strafrecht geïmplementeerd is, dan kunnen we ons binnen enkele jaren instellen op openbare terechtstellingen in de Allianz-Arena in München.

Dat is geen utopie. Daarom is het zaak om ons er tegen te verzetten wanneer voorstanders van de sharia, zoals de voormalige minister van Justitie van de Duitse deelstaat Rheinland-Pflaz, Jochen Hartloff, en de invloedrijke islamwetenschapper Mathias Rohe uit Erlangen samen met de politiek, de media, de kerken, de universiteiten en de islamitische verenigingen de invoering van de sharia eisen en hier doelbewust naartoe werken. Het is zaak om hiertegen signalen af te geven. Niet alleen de zich in heel Duitsland uitbreidende “Pegida”-demonstraties laten zien dat er eindelijk verzet ontstaat in het land. Ook in het geval van Soheil Arabi kan men actief worden:

Hpd.de bericht:

Het Internationale comité tegen de Doodstraf en de Centrale Raad van ex-moslims hebben contact met de vrouw van Soheil Arabi en maken zich volgens de mensenrechtenactiviste Mina Ahadi grote zorgen. De zaak Rayhaneh Jabbari zou hebben aangetoond dat een doodvonnis ieder moment voltrokken kan worden.

Daarom roepen zij voor morgen, zaterdag 6 december, op tot een demonstratie om te demonstreren tegen executies in Iran en te strijden voor het leven van Soheil Arabi. De demonstratie begint om 15.30 uur voor het station van Keulen.

Naar aanleiding van de Dag van de Mensenrechten op 10 december aanstaande zou het belangrijk zijn om erop te wijzen dat de vrijheid van meningsuiting een elementair en onvervreemdbaar mensenrecht is, dat overal ter wereld zou moeten gelden. Het zou absoluut onacceptabel zijn dat een mens alleen vanwege zijn kritische mening voor zijn leven moet vrezen. Mina Ahadi en haar medestrijders hopen in ieder geval op ondersteuning bij hun strijd tegen de doodstraf en voor een open samenleving.

Wij hopen dat een massaal internationaal protest ervoor kan zorgen dat het leven van Soheil Arabi gespaard zal blijven. Als we nu niet helpen, blijft er in de nabije toekomst niemand over die ons in een vergelijkbare situatie zal helpen.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Iran, Mensenrechten, Rotzakken, sharia. Bookmark de permalink .

11 reacties op Iran: Doodstraf vanwege een Facebook-bijdrage

 1. Joost Visser zegt:

  Dit is een graadmeter. Hoeveel ´gematigde moslims´(kuch) gaan nu de straat op en gaan schreeuwen, gillen en vlaggen zwaaien?

  Like

 2. delamontagne zegt:

  De Paus ziet het toch allemaal een beetje “anders”:
  ALLE GELOVEN HEBBEN DIT SOORT GROEPEN ( terroristen ), volgens de Paus.
  ………..http://www.islamisation.fr/media/00/02/2498417824.jpg
  Relativisme.In het vliegtuig waarmee hij afgelopen zondag uit Turkije terug)keerde; gaf de paus een lange persconferentie voor de internationale pers.
  Onder een 10-tal vragen, liet de paus zich zeer gepronunceerd uit over de “Islamophobie”, de fobie voor het Christendom en zijn gebed in de blauwe moskee.
  De Franse krant “Le Figaro”heeft de antwoorden op 3 vragen aldus weergegeven.
  “Het klopt dat door deze terroristische daden, die niet alleen hier ( midden-oosten ), maar ook in Afrika worden gepleegd, er een reactie komt die er hieruit bestaat te zeggen:”Ja dat is de islam, en dat doet me in woede uitbarsten.”
  En dan zijn de gelovigen v an de islam beledigd.
  De moslims zeggen steeds meer:”zo zij wij niet, de koraan is een boek van de vrede, een profetisch boek van de vrede”.
  Dit is niet DE islam. En ik begrijp dat.
  Ik geloof echt oprecht dat men niet kan zeggen dat alle moslims terroristen zijn.
  Men moet dat niet zeggen, netzomin als men niet moet zeggen:älle Christenen zijn fundamentalisten”.
  Maar het is wel zo, wij hebben ze ook. ALLE geloven hebben dit soort groep van gelovigen.
  ALDUS DE PAUS;
  Geen enkele uitleg of nadere aanduiding betreffende het geweld in de doctrine van de moslims………………………
  bron: http://www.islamisation.fr/

  Like

  • koddebeier zegt:

   De paus ziet het allemaal een beetje anders……..Paus ???? Iemand die denkt De Plaatsbekleder van Jezus Christus op Aarde en de opvolger van de heilige Petrus te zijn…….Hoe zot kan je zijn ???
   1. de koraan is een boek van de vrede , ?? Het is een boek van Haat, Geweld, Moord, en Verkrachtingen.
   2. Niet alle moslims zijn terroristen. Maar wel zijn alle terroristen Moslim.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @koddebeier: 07.55. uur. Precies koddebeier, compleet van Lotje getikt! Met de dag wordt het gekker!

    Like

  • Harry zegt:

   Ik krijg toch dagelijks meer bevestiging van mijn mening , dat het geloof de hersenen aantast .
   Die paus lijkt me het pad voor zichzelf en z’n trawanten te effenen om onder de islam nog even door te mogen leven , kan het niet anders plaatsen .
   Het is een samenstelling van angst , lafheid , opportunisme en onnozelheid , in een of andere mengverhouding .
   En op zijn ” leger ” hoeft ie ook niet te vertrouwen , een stel prachtig aangeklede clowns met speren ! Geen partij voor moslims met gestolen modern westers wapentuig .

   Dat ie de koran net leest als de bijbel , de gruwelijke stukken domweg negeert , verbaast me ook niet . Nee , hoor , het is nooit de islam als moslims wat overhoop halen .
   Wat een lul !

   De term jezusverrader is hier wel van toepassing op die paus , niet ?
   Voeg daar nog bij het misbruik van kinderen (en volwassenen) , dat zalvende toontje en die attitude als ze met hun neus op de feiten gedrukt worden dat ze vanuit een raar soort superioriteitsgevoel hooghartig hun fouten in zwaar omfloerste bewoordingen proberen te bagatelliseren . En dan zeggen dat ze toch open kaart hebben gespeeld en boete gedaan . En ondertussen alles onder de pet houden wat nog niet aan het licht gekomen is .
   Ik vind het walgelijk .Steeds meer moeite om daar enig begrip of respect voor op te brengen .

   Je draagt wel steeds goede informatie aan , Delamontagne . Compliment .

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nee, omdat-ie de Koran waarschijnlijk niet eens gelezen heeft!
   De meesten van ons ook wel niet, niet in de letterlijke zin van het woord, maar het verschil is, dat àls er gewag wordt gemaakt van passages in de Koran, die aanzetten tot onderdrukken, terreur en bloedvergieten, wij niet wegkijken. En deze ‘Zielzorger wel!’
   Een paus? Dat is een goedmensch!
   Maar ik denk het wel te snappen: Op bepaalde punten voelt het Vaticaan zich -onuitgesproken- best aangetrokken tot de islam: Die ‘andere rol’ voor vrouwen en de afwijzing van homoseksualiteit, dat vinden ze best mooi!

   Like

 3. Republikein zegt:

  Hadimassa!

  Like

 4. Gemelos zegt:

  Ik denk ook, dat de Paus zich al loopt IN TE DEKKEN !! Hij denkt vooruit ! Vriendjes worden met de Moslims, SMERIGE OPLICHTERS allemaal !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s