Ontwikkelingshulp, een bodemloze put

Screenshot_28

(Door: Sicarius)

“Stop met het geven van ontwikkelingshulp aan Afrika. Het werkt niet.” Deze uitspraak werd gedaan door de econome Dambisa Moyo, zelf afkomstig uit Zambia­­­­­­­­­­­, afgestudeerd aan de beste universiteit ter wereld: Harvard. Dat vele Afrikaanse landen permanent aan het ontwikkelingsinfuus liggen, is oud nieuws. In de afgelopen decennia heeft Nederland meer dan 800 miljard euro aan ontwikkelingshulp besteed. Of het geld wat teweeg heeft gebracht, daarover zijn de meningen zeer sterk verdeeld. Wat organisaties die zich bezighouden met ontwikkelingshulp in ieder geval wel bereikt hebben, is vaste zendtijd op televisie. “Dit is Chepo, Chepo heeft geen ouders, Chepo heeft honger, steun daarom nu Chepo…”. Naar een ander kanaal zappen heeft geen zin, ook daar gaat tijdens reclamezendtijd de ontwikkelingsindoctrinatie gewoon verder. De kosten van reclamezendtijd zijn blijkbaar een habbekrats voor ontwikkelingshulporganisaties. Voor hetzelfde geld hadden ze 10.000 Chepo’s te eten kunnen geven.

Lees verder>>>
Curiales

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Afrika, Demografie, Elite, EUSSR, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Naïviteit, Nederland, NGO´s, Ontwikkelingshulp, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Ontwikkelingshulp, een bodemloze put

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Het probleem prima weergegeven! Ik weet nog goed, de jaren ’50 van de vorige eeuw, mijn RK basisschool, waar WIJ de opdracht kregen, zilverpapier te sparen voor de zogenaamde MISSIE. Want zeiden de paters en leraren: ” In Afrika woonden veel arme negertjes”. En NU anno 2014, dus plm. 60 jaar later, is er geen donder verandert. De “arme negertjes”, zijn nog even arm. We worden BELAZERD en BEDROGEN. Dit artikel is, om met de RODE SAMSOM te spreken, ” HET EERLIJKE VERHAAL”.

  Like

  • Jantje Beton zegt:

   Tom weet je nog ook melkdoppen en ik kan mij ook herinneren een bus voor de zending.
   Tom we zijn nu 60 jaar verder en wat is er van al dat geld nu van terecht gekomen niets toch. Tom nog een leuke Sinterklaas avond.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @ Jantje Beton: 16.05. uur, op 05/12. Bedankt Jantje. Maar van de melkdoppen is nieuw voor mij.

    Like

  • Joost Visser zegt:

   Toen vond ik het al zo vreemd dat de catholieke priesters op een foto een welvoldane buik had en de arme negertjes een bolle buik van de honger. Op mijn vraagje ´geven we het geld niet aan die blanke mijnheer?´ werd ik door de meester de klas uitgezet en mijn ouders moesten op visite komen.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Je kon ook de melkdoppen bewaren, de lege glazen-melkflessen stonden dan in de schoolgang verschrikkelijk te stinken. ( melk zat toen nog in glas )
   Als je iets rijker was, mocht je een stuiver of duppie in zo,n “neger-blikken-beeldje” stoppen. Dat negertje knikte dan een soort “dank-je-wel” terug.
   ,t “Rijke-Roomsche-Leven”

   Like

   • Wachteres zegt:

    Niet alleen in het ‘rijke Roomsche leven’. @ Tom en @ delamontagne.

    Ook op protestantse scholen had je een soort spaarbusje waar de meester mee rond ging en als je er geld ingooide knikte het negertje.

    “Those were the days” 😛

    Men mag zich trouwens wel eens af gaan vragen, in plaats van klakkeloos met andermans geld rond te strooien, hoe het mogelijk is dat een land als Israël in 65 jaar een hypermodern en welvarend land opbouwt, Terwijl Afrika al decennia lang miljarden aan geld krijgt, waar blijkbaar niets van terecht komt.

    Helaas, nadenken zit niet in het linkse bloed, zinloos ‘goed doen’ ligt hen beter.

    Like

   • jitskesez zegt:

    Oh dat deden wij op de Gereformeerde school ook, hoor. Het collectebusje voor de missie in Suriname werd pas van dat knikkende negertje veranderd in een kerkje (met een gleuf in het dak voor je stuiver, die ik wel eens niet erin deed en er later drop voor kocht, met groot schuldgevoel wegens arme negertjes te hebben beroofd) toen ik in de zesde zat. 5 jaar later kwamen Surinamers massaal in nederland wonen en 50 jaar later hebben we Quinsy Gario. Dus ik voel me niet meer zo schuldig over die drop.

    Like

  • rs zegt:

   Ik zat op een Christelijke school en daar werd precies hetzelfde gedaan. Mijn vader zaliger kwam een keer thuis, met de mededeling dat hij en de mensen die shag rookten, de flappen van de Mascotte vloeitjes ( toendertijd de enige ) MOESTEN sparen voor die arme negertjes. En mijn vader nam ze dus mee naar de fabriek en velen met hem .Op de Middelbare school ( ook Christelijk ) hadden wij een leraar en zijn zoon was zendeling in een of ander Afrikaans land. Wij, de leerlingen moesten toen ALLEMAAL een blikje koffiemelk vooraan in de klas zetten. Het liefst Friesche Vlag, dat was beter voor de arme negertjes…………. De stapel werd een piramide tot aan het plafond………………….en dat in alle klassen. Opeens was alles opgehaald door een man…….
   De leraar is gestorven en zijn zoon zendelinkte voort…………….

   Like

 2. Tistochwat zegt:

  Die Afrikanen planten zich voort in een razend tempo en op die manier komen er steeds meer ‘onontwikkelde’ ‘hongerlijders’ bij, die OOK weer moeten worden ‘geholpen’!
  800 Miljard door het putje gespoeld en waarvoor???!!!!
  Wanneer leren die lui nou eindelijk eens dat ze zichzelf moeten bedruipen en dat dat ongebreidelde gefok moet stoppen?!! Vol = vol geldt ook in dat grote Afrika!

  Je moet die negers geen vis geven, maar een hengel (hoewel ze die hengel eigenlijk ook zelf moeten gaan maken)!
  En probeer aan hun verstand te peuteren dat ze minder moeten ‘fokken’!
  Hoe ze dat oplossen, dienen te zelf maar uit te zoeken, anders moeten wij de condooms van de heren óók nog gaan betalen!

  Echt, er komt een tijd dat ze ALLEMAAL hierheen komen en dat gebeurt nu al.
  Maar het heeft eigenlijk helemaal geen zin om woorden aan dit onderwerp vuil te maken; wij worden gedwongen en zullen gedwongen blijven om aan deze nutteloze flauwekul mee te betalen.
  Geen wonder ook, met die ‘arme zwartjes’ is het goed zakkenvullen, heeft de ‘elite’ al jaren geleden ontdekt.

  Like

 3. Jantje Beton zegt:

  Dat weet u en ik al jaren,dat was ook het struikel van de PVV,het CDA wou niet minder alleen maar meer

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jantje Beton: 15.49. uur. Precies Jantje, en dat IS de enige en waarachtige reden, dat RUTTE I, viel!! Het was het CDA en niet de PVV, die ervoor zorgde dat dat kabinet sneuvelde!

   Like

 4. Sjaak zegt:

  WAAR IS HET MIS GEGAAN ?

  AAN DE BOEKHOUDING !
  BIJ EEN OPEN BOEKHOUDING WAAR IEDEREEN KAN ZIEN
  HOEVEEL GELD ERIN KOMT EN WAAR HET NAAR TOE GAAT !
  WANT RECHTELIJK GEZIEN IS HET NU EEN DUKATENEZEL DIE
  VAST NIET KONTROLEERT WORDT ! EEN GELDDRUKMASCHINE
  VOOR IEDEREEN DIE IN DIT SYSTEEM IN DE KASSALADE GRIJPT !
  ZELFBEDIENING NOEMT MEN ZOIETS !

  Like

 5. Pieter G zegt:

  Goed artikel.
  Ongeveer hetzelfde verkondig ik al jaren, jaren en jaren.
  Als een land niet in staat is om haar bewoners te voeden door bijvoorbeeld een te lage voedselopbrengsten is het niet handig om dat kunstmatig te doen waardoor het achterliggende probleem niet opgelost wordt en het probleem eigenlijk exponentieel doet toenemen.

  De woestijn kan maar een beperkt aantal monden voeren. Daarnaast werd de woestijn zelfs uitgebreid door onkundige landbouw roofbouw genaamd waarvoor schitterende natuur kapot voor wordt gemaakt. Vruchtbare grond spoelt weg zei mijn vader zestig jaar geleden toen we tijdelijk in Afrika woonden.

  Gezinsbeperking is een cruciaal begin naar verbetering. En geen ontwikkelingsgeld meer dumpen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Als je dat van die geboortenbeperking duidelijk weet uit te leggen, is het wel mogelijk, dat juist de v r o u w e n daar het meeste voor zullen voelen:
   Ze worden nu veelal uitsluitend benut als baarmoeders op pootjes, wat op de koop toe gevolgen heeft voor hun gezondheid.
   Maar je zult zien, dat de mànnen massaal weigeren om zich er in te verdiepen.
   Sterker, dat ze het tegen hun “‘ mannelijke eer’ vinden om dat wèl te doen.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Pieter G: 16.24. uur, op 05/12. Precies, en de stelling van Malthus is dus volkomen waar, als WIJ naar Afrika kijken. Ik heb voor enige maanden een artikel over Thomas Malthus mogen plaatsen. Zeer relevant Pieter!

   Like

 6. alidas1 zegt:

  In mijn klas stond een kopje van een negertje en als je er een cent in gooide knikte het kopje.

  Like

 7. Jean zegt:

  Ik heb NOOIT iets gegeven als het Afrika betrof en zal ook NOOIT iets geven, ik ga toch niet onze vijand aan de vreet houden. Er lopen momenteel al veel te veel Afrikanen hier rond waardoor wij in een gigantische onveiligheid moeten leven. Nooit zal de deur open gedaan worden voor gekleurden als die aan de deur staan kwestie van eigen veiligheid, ik heb mijn kinderen en kleinkinderen steeds goed verwittigd voor vreemdelingen, nooit haten, nooit belasteren maar wel afstand houden was de boodschap en dat heeft zeer goed gewerkt, heerlijk.
  Bij misdaden kom je steeds Afrikanen tegen voornamelijk uit noord Afrika het zootje wat vergiftigd is met die achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam genaamd, die vuiligheid wl ik zelfs niet bekijken want dan kom ik aan ’t braken. De gevangenissen zitten overvol met dergelijk barbaars krapuul.
  Hopelijk wordt in 2015 en 2016 de troep opgeruimd zodat we 2017 kunnen starten in een veilig wevarend en leefbaar Vlaanderen, Nederland en liefst Europa.

  Like

 8. Kraftavilqa zegt:

  Ik zeg het wel vaker “stuur geld naar Afrika en houd de ellende in stand”. Steun nu een zielig kindje en over een jaar of wat heeft-ie zelf zielige kindjes die gesteund moeten worden etc. ad infinitum et aeternam.

  Like

 9. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  In ieder geval geen ene rooie cent naar Muslimlanden, dat is gewoon Jizya (afgeperst geld). Verder lees mijn blog, Somalia, Again waar ik ook voorstel, geen cent hulp meer, nee, een leger om het te ontzetten van de Islam en het dan aan China of de Joden geven, twee jaar later zou het het broodmandje van Afrika zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s