Gedreven door doffe haat

Screenshot_5

In Créteil, een voorstad van Parijs, werd een joods stel overvallen

(Door: Michaela Wiegel – Vertaling: E.J. Bron)

De gewelddadige overval op een joods stel schokt Frankrijk. Vooroordelen tegen Joden en antisemitisme zijn diep verankerd in enkele lagen van de bevolking.

De voorzitter van de Raad van Joodse Instellingen in Frankrijk (Crif), Roger Cukierman, heeft het antisemitisme in Frankrijk een “kankergezwel” genoemd. Het zou de taak van iedereen zijn om ervoor te zorgen dat deze ziekte zich niet steeds verder uitbreidt. Cukierman duidde slechts aan wat hij mist: een reactie van de burgerlijke samenleving, die zich verzet tegen de toenemende overvallen op burgers van het joodse geloof. Toen in het begin van de jaren-90 een joodse begraafplaats in Carpentras werd geschonden, kwam het tot solidariteitsmanifestaties, in Parijs vond een grote demonstratie plaats. Cukierman eist nu dat de staat de strijd tegen het antisemitisme tot “nationale aangelegenheid” verklaart.

Aanleiding voor de uitlatingen is een gewelddadige, lange en nauwgezet voorbereide overval op een joods stel in Créteil, een voorstad van Parijs. Drie gemaskerde mannen in de leeftijd tussen 18 en 20 jaar belden maandagmiddag aan bij een joods gezin in een flat in Créteil. Alleen de 21-jarige zoon met zijn 19-jarige vriendin waren thuis. “Jullie Joden hebben geld, waar is het geld?”, brulde een van de daders en richtte zijn wapen op de jonge man. De overval duurde bijna een uur lang, waarbij de criminelen computers, familiesieraden en mobiele telefoons buit maakten. De jonge vrouw werd verkracht. Twee van de daders konden enkele uren later gearresteerd worden, de derde gaf zichzelf later aan bij de politie. Ze zijn alle drie afkomstig uit Afrika. Ze worden verbonden door een doffe haat tegen Joden.

President François Hollande veroordeelde de “daad van ondraaglijk geweld”. Minister-president Manuel Valls waarschuwde dat de Franse samenleving niet zou mogen verslappen in de strijd tegen het antisemitisme. Minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve zei dat het antisemitische karakter van de overval was bewezen. De voorzitter van Cifr, Cukierman, klaagde dat de vooroordelen tegenover Joden de afgelopen jaren zijn toegenomen. Hij sprak van het falen van staatsscholen om leerlingen op te voeden tot tolerantie en respect voor anders gelovigen. De opperrabbijn van Frankrijk, Haim Korsia, noemde de overval vrijdag een “belediging van de idee van Frankrijk”. De Franse natie zou zichzelf gedefinieerd hebben als vreedzame samenleving van burgers ongeacht hun religieuze of etnische achtergrond. “Deze misdaad weegt heel zwaar, want hij roept de vraag op van het samenleven van verschillende religieuze groepen”, zei Korsia.

In Frankrijk wonen ongeveer een half miljoen Joden en zij vormen daarmee de grootste joodse gemeenschap in Europa. Tegelijkertijd telt het land ongeveer 6 miljoen Fransen van islamitische komaf. Een midden november gepubliceerd onderzoek van de stichting “Fondation pour l´innovation politique” komt tot de conclusie dat vooral Fransen uit de islamitische cultuurkring ophitsen tegen Joden. “50% tot 70% van de moslims heeft bepaalde vooroordelen tegen Joden”, zei de directeur van de stichting, Dominique Reynié. Het antisemitisme zou alleen nog sterker verbreid zijn onder de kiezers van het Front National. De Franse samenleving zou gekenmerkt worden door sterke interreligieuze en interetnische spanningen.

De misdaad van Créteil roept herinneringen op aan een verschrikkelijk voorval. In januari 2006 had een bende uit een voorstad een joodse telefoonverkoper ontvoerd en dood gemarteld. Tijdens het proces werd het doffe antisemitisme van de daders duidelijk, die zich uit pure hebzucht en uit sociale jaloezie aan de jonge man vergrepen, “omdat Joden geld hebben”. De afgelopen maanden is de anti-joodse agressie sterk toegenomen. Tijdens de Gaza-oorlog in juli kwam het in samenhang met demonstraties in Parijs en andere grote stedensteeds opnieuw tot anti-joodse onlusten. In Parijs en in de voorstad Sarcelles werden synagogen en joodse winkels aangevallen door pro-Palestijnse relschoppers. Sinds het begin van het jaar zijn er vierhonderd joodse Fransen naar Israël geëmigreerd. Nog slechts een derde deel van de joodse kinderen bezoekt uit angst voor vijandigheden staatsscholen.

Bron:
www.faz.net
Auteur: Michaela Wiegel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, Frankrijk, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, migrantengeweld, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, politici, praatjesmakers, Racisme, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Gedreven door doffe haat

 1. Claudia M. zegt:

  “Dit”, zouden ze bij de enkels op moeten hangen om middels een klein sneetje in de halsslagader dood te laten bloeden! Hoe haal je het in je vervuilde hersens dit een ander aan te doen. Wat een onvoorstelbaar walgelijk, misselijkmakend kutgeloof is die islam toch… Als dit nog dominanter wordt, kun je de wereld echt helemaal afschrijven.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  EN WAT DENKEN JULLIE VAN DOFFE HAAT DIE
  BIJ ONS TEGENOVER DE MOSLIMTAPIJTVRETERS
  VAN DAG TOT DAG MEER EN MEER TOENEEMT ?
  FLIKKER DE MOSLIM UIT EUROPA
  EN DE RUST KEERT WEER TERUG !

  Like

 3. Claudia M. zegt:

  Nabrander; waar komt toch het idiote idee vandaan dat alle Joden geld hebben? Deze is zo arm als een kerkrat en moet verdomd hard werken voor haar centen! Na betaling van diverse belastingen & heffingen, verplichte verzekeringen, enz. enz. blijft er echt geen rooie cent over.

  Like

  • breget zegt:

   En vergeet niet dat zij hebben mee betaald aan het onderhouden van hun moordenaars ,net als hier worden we uitgekleed door de nietsnutten van de Islam de gelegenheid te geven zich uit te breiden .

   Like

 4. delamontagne zegt:

  Ze vechten in ieder geval TERUG :: French Jews Fight Back Against Muslim Mob In Paris

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  TEGEN DE MUUR MET DAT ISLAM TUIG!!

  Like

 6. Dokus zegt:

  Ja deze haat komt voort uit diepe haat tegen GOD! De God van de Joden kunnen ze niet treffen dus dan maar zijn verbondsvolk treiteren afpersen en als het kan doden. De gedachte dat Joden geld hebben is diepgeworteld en ook antisemitisch. Vroeger mochten Joden wel wonen in landen als Spanje, marocco, Engeland Nederland maar ze mochten niet volwaardig deelnemen aan het openbare leven dus gingen ze in de handel. God zegt in zijn woord dat hij ze zelfs in de ballingschap niet zal vergeten en dat woord deed hij gestand want de joodse mensen verdienden met de handel veel geld en er ontstond jalouzie. Dat is er nog steeds. Maar vergeet niet dat het Gods oogappel is.God gaat nog met hen verder

  Like

 7. alidas1 zegt:

  Dan moeten ze de paus ook opsluiten en de eo ook verbieden .
  Die zien ook de ernst van de zaak niet in .
  Die blijven maar denken en zeggen dat de islam vredelievend is.

  Like

 8. Louis Burgemeestre zegt:

  De fransen zijn het ook bijna gelukt alle hoge edellieden te guilotineerden.(jacobijners)zo totaal dat Napoleon voor hun hof parvenue’s uit zijn generaals en marketendsters moeten benoemen.Ook Bernadotte de koning van Zweden en Noorwegen is een parvenue.

  Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Zo zijn de volgers van de BOZE PROFEET allemaal.

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Agresseurs du couple juif de Créteil : Ladji, Yacine et Omar…a Paris.
  Hun namen:”………..Ladji, Yacine et Omar…

  NDLR :…pourquoi on n’est même pas étonnés!
  ……….waarom is men zelfs niet meer verbaast ( om de namen ! ! )

  Like

 11. Jan Wandelaar zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s