Geen steenkool: Urenlange stroomstoringen in Oekraïne

Screenshot_2

De burgeroorlog en de slechte energievoorziening zorgen voor problemen bij de Oekraïense burgers. Voor de Oekraïense troepen in het oosten van het land moet zelfs geld worden ingezameld, zoals hier in Kiev.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het tekort aan gas en het verlies van de steenkoolgebieden in het oosten van het land leiden in de Oekraïne tot stroomuitval. De inwoners van Kiev en andere steden zitten urenlang in het donker. Men roept ondernemingen ertoe op hun werk naar de nacht te verplaatsen.

Vanwege enorme problemen bij de stroomverzorging  zitten delen van het crisisland Oekraïne steeds vaker in het donker – in enkele steden tot zes uur per dag. Minister van Energie, Vladimir Demtsisjin, riep de industrie en de bevolking op om vooral in de tijd tussen 17.00 en 21.00 uur vrijwillig minstens 13% stroom te besparen om een ineenstorting van de stroomverzorging te verhinderen.

De situatie in de krachtcentrales zou catastrofaal zijn, berichtte de internetkrant “Ukrainskaja Pravda” gisteren. “Kiev zou wel eens kunnen bevriezen”, waarschuwde de site.

Tot de tekorten komt het o.a. vanwege het gebrek aan steenkool, deelde de minister mee. Deze grondstof wordt vooral gewonnen in het conflictgebied Donbas, waarover de Oekraïense regering de controle is kwijtgeraakt.

Minister Demtsisjin riep de ondernemingen op om ´s nachts te werken, omdat dat het verbruik in het land lager zou zijn. Inwoners van de hoofdstad Kiev berichten steeds vaker over stroomuitvallen.

In het westen van de Oekraïne schakelden de energiebedrijven in enkele steden de straatverlichting uit. Het verbruik is ook daarom zo hoog, omdat veel mensen in verband met het tekort aan gas elektrische apparaten gebruiken om hun huizen te verwarmen.

Woensdag vond er een incident plaats in een kerncentrale. De Duitse regering heeft dit incident verrassend gecorrigeerd en sprak van een misverstand. De in totaal vier Oekraïense kerncentrales zijn allemaal nog in de Sovjet-tijd gebouwd. Voor de centrales die in de buurt van de omstreden gebieden in het oosten liggen, bestaat een groot risico.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Oekraïne. Bookmark de permalink .

45 reacties op Geen steenkool: Urenlange stroomstoringen in Oekraïne

 1. bobzelf zegt:

  mag ik de EU , met onder andere dhr Rolmops van Baalen en Verhoffstadt de tandenfee
  zeer binnenkort een vreselijke doaaaaaad toewensen !!!
  En nu ???
  De keihard werkende maar niks verdienende burger nog verder uitkleden ??

  Dus Putin ligt te schudden van het lachen in zijn stoel , en wacht totdat de burgers weer de Maidan bezetten ??

  MAAR DAN OF PUTIN a.u.b. wil komen helpen ??

  Er is trouwens ook nog steeds niet voor het gas betaald hoor !! aan Putin !!!!

  Dank EU en USA voor de chaos , en het brengen van de democratie !!!!

  Net als in Lybie, egypte , syrie , afghanistan , vietnam , en irak en die andere 204 oorlogen in 200 jaar , maar NOOIT IN AMERIKA , HEE !!!

  GR. BOB

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Staatsgreep voltooid: Amerikaanse investeringsbankier nieuwe minister Financiën Oekraïne

   De Amerikaanse marionetten president Poroshenko (L) en premier Yatsenyuk (R) hebben hun land compleet overgegeven aan de Westerse globalisten, en bijna de gehele Oekraïense goudvoorraad laten wegroven door de Federal Reserve.

   Het bericht dat er een ongeluk zou zijn geweest met een Oekraïense kerncentrale –wat later weer werd ontkend (2)-, overschaduwt het nieuws dat de Amerikaanse investeringsbankier Natalia Jaresko in bliksemtempo tot Oekraïens staatsburger genationaliseerd, zodat ze de nieuwe minister van Financiën in de regering van premier Yatsenyuk kan worden. Voordat Jaresko CEO werd van zowel Horizon Capital als het de door de staat gefinancierde private equity fonds WNISEF, werkte ze voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Duidelijk dan haar aanstelling kan de Amerikaanse machtsgreep in Oekraïne nauwelijks worden onderstreept.

   Naast Jaresko is er nog een investeringsbankier aangesteld als minister: de Litouwer Alvares Abromavicius. Hij wordt de nieuwe minister van Handel en Economie, en kreeg net als zijn Amerikaanse collega in ijltempo het Oekraïense staatsburgerschap.

   Jaresko was bij WNISEF verantwoordelijk voor de investeringen in Oekraïne en Moldavië, waar de bevolking enkele dagen gelden tot onaangename verrassing van de globalisten in Brussel en Washington in meerderheid op pro-Russische partijen stemde.

   Voordat ze bankier werd gaf Jaresko leiding aan de Economische afdeling van de Amerikaanse ambassade in Kiev. Onder president Yushchenko, die destijds met Julia ‘nuke de Russen’ Timoshenko aan de macht kwam, was ze reeds lid van de presidentiële raad voor buitenlandse investeringen.

   ‘Staatsgreepachtige zet’

   Jaresko’s investeringsbank is sponsor van de al vaker besproken pro-Westerse stichting ‘Open Ukraine’ van premier Yatsenyuk, die ook wordt gesteund door de bankenlobby Chatham House, de NAVO, het Duitse Marshall Fonds en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

   Zoals bekend werd Yatsenyuk ruim voordat de ‘revolutie’ uitbrak door de Amerikanen als toekomstige premier aangewezen. Dit masterplan werd zelfs door de doorgaans zeer bedachtzame Oostenrijke diplomaat en voormalige Kosovo-gevolmachtigde Wolfgang Petritsch recent een ‘staatsgreepachtige zet’ genoemd.

   Bankroet regime doet land in de uitverkoop

   Het pro-Westerse regime van Yatsenyuk is bankroet en zal om de schuldencrisis op te lossen het land in de uitverkoop doen aan buitenlandse investeerders. De huidige president van de ECB Mario Draghi –eveneens een voormalige investeringsbankier, te weten bij het beruchte Goldman Sachs- zal in ruil voor Europese miljardenkredieten ‘hervormingen’ eisen, die erop neerkomen dat het Oekraïense volk net als de Europeanen compleet onteigend wordt en tot permanente slaven van de banken wordt gemaakt.

   De Litouwer Aivaras Abromavicius is als nieuwe minister van Handel en Economie eveneens afkomstig uit de bankierswereld, het Scandinavische private equity fonds East Capital. Hij is tevens lid van een raad die zich bezighoudt met het beschermen van buitenlandse investeerders in Rusland. (1)

   VS roofde bijna al het goud

   President Poroshenko kenschetste zijn benoemingen als ‘onorthodoxe besluiten’ die nodig zouden zijn om radicale hervormingen door te voeren en de ‘corruptie te bestrijden’. Heel veel cynischer had hij het, als marionet van Washington, niet kunnen zeggen, vooral niet als bedacht wordt dat hij bijna de complete Oekraïense goudvoorraad door de Amerikaanse Federal Reserve heeft laten roven (4), en hij vorige week opnieuw waarschuwde voor een aanstaande oorlog met Rusland (3). >>>>

   http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/12/Staatsgreep-voltooid-Amerikaanse-investeringsbankier-nieuwe-minister-Financin-Oekrane

   Like

   • bobzelf zegt:

    GROTE VRIEND, DAN, DANK, DANK

    HUG BOB

    Geliked door 1 persoon

   • Maria zegt:

    daarom dat Putin wreed terug slaat nu door Zuid en Oost europa te gaan helpen en west europa volledig te vernietigen voor wat ze deden met Oekraine, en als het zover is zullen de Oekrainers massaal zich achter Putin scharen… die zien in hoe ze geneukt zijn geweest door de EU en VS… mensenlief voor Verklootzak en compagnie zich daar ging moeien in opdracht VS was Oekraine een goed land zelf voorziend op alles en nu totaal bankroet alle goudreserves kwijt en is de Nazi daar aan de macht…
    Dit is een wreed interessant artikel over China en Rusland gaspijpleidingen,

    http://kuleuvenblogt.be/2014/06/03/poetin-richt-zijn-pijplijnen-op-china-een-indicatie-van-verschuivende-machtscentra/

    andere linken die ik heb over de gaspijplijnen naar oost en zuid europa zijn in mijn moedertaal kan ze niet posten want jullie kunnen dat niet lezen 😦

    Geliked door 1 persoon

  • Jantje Beton zegt:

   Die zit

   Like

  • wouteenhoorn zegt:

   Las net d

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bobzelf: 09.13. uur. Weer een mooie reactie van U, Bob. Ik moet toch lachen, hoe U de abjecte figuren, van de EUSSR, van Baalen en Verhofstad neer weet te zette, Prima gedaan Bob.

   Like

 2. aquarius4422 zegt:

  De burgers van de Oekraïne worden nu het slachtoffer van de machtspelletjes van de EU en USA.

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  ‘Amerikaans Congres verklaart met nieuwe wet oorlog aan Rusland’

  President Putin: ‘Westen probeert ons net als Hitler ten val te brengen, maar zal falen – De Krim is voor Rusland wat de Tempelberg voor de Joden is’

  Het geduld van de Russische president Putin met het Westen begint langzaam op te raken, maar toch reikt hij opnieuw de verzoenende hand. Washington en Brussel lijken echter vastbesloten op oorlog uit te zijn.

  Volgens de libertariër Ron Paul, teruggetreden uit de landelijke politiek maar nog altijd actief, heeft het Amerikaanse Congres vandaag ‘één van de ergste wetten’ ooit aangenomen, die neerkomt op een oorlogsverklaring aan het adres van Rusland. President Putin beschuldigde gisteren in een felle TV-toespraak het Westen ervan te streven naar de ondergang van Rusland, maar dat het daar net als Adolf Hitler in zal falen. Hij onderstreepte dat de Krim ‘van enorm belang is voor de Russische natie, net zoals de Tempelberg dit is voor de Joden.’

  16 pagina’s pure oorlogspropaganda waar zelfs de ‘neocons’ van zouden blozen. Zo karakteriseert Ron Paul resolutie 758, waarin het Huis van Afgevaardigden ‘de acties van de Russische Federatie onder president Vladimir Putin, die een agressief beleid voert tegen buurlanden dat gericht is op politieke en economische overheersing, sterk veroordeelt.’

  ‘Congres lokt vernietigende oorlog met Rusland uit’

  Welgeteld 5 Republikeinen en 5 Democraten stemden ‘nee’ tegen wetgeving, die volgens Paul te vergelijken is met de Liberation Act uit 1998, die uiteindelijk de weg vrijmaakte voor de tweede invasie van Irak. ‘Ik stemde niet tegen die wet omdat ik een bewonderaar was van Saddam Hussein –net zoals ik nu geen bewonderaar van Putin of wat voor buitenlandse leider dan ook ben-, maar omdat ik wist dat een nieuwe oorlog in Irak de problemen niet zou oplossen en de zaken waarschijnlijk erger zou maken. Wel, we weten allemaal wat er daarna is gebeurd.’

  ‘Daarom kan ik nauwelijks geloven dat ze er nu weer mee wegkomen, en deze keer zelfs met een nog hogere inzet: het uitlokken van een oorlog met Rusland die tot totale vernietiging kan leiden,’ waarschuwt hij.

  Niet Rusland, maar VS bereidde staatsgreep voor

  Paul wijst erop dat er in de nieuwe wetgeving allerlei beweringen staan waar geen enkel bewijs voor is, zoals het schenden van de Oekraïense soevereiniteit, en zelfs een Russische ‘invasie’ van Oekraïne.

  ‘Maar waarom is het dan geen schending van de Oekraïense soevereiniteit toen de VS in februari deelnam aan het omverwerpen van de gekozen regering van het land?’ vraagt hij zich af. ‘We hebben allemaal de opnames gehoord van de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne, die met officials van het ministerie van Buitenlandse Zaken plannen maakte om de regering ten val te brengen. We hebben gehoord dat assistent-minister van BuZa Victoria Nuland opschepte dat de VS $ 5 miljard voor regimewisseling in Oekraïne had uitgegeven. Waarom is dat oké?’

  ‘Frauduleuze en illegale’ verkiezingen?

  Verder worden de –ook volgens de OVSE eerlijk verlopen- verkiezingen in Oost Oekraïne ‘frauduleus en illegaal’ genoemd. Ron Paul: ‘Waarom worden verkiezingen iedere keer dat ze niet het gewenste resultaat opleveren ‘illegaal en frauduleus’ genoemd? Hebben de mensen in Oost Oekraïne geen recht op zelfbeschikking? Is dat niet een basis mensenrecht?’

  In resolutie 758 wordt geëist dat het Kremlin al zijn troepen terugtrekt uit Oekraïne, ondanks het feit dat er geen enkel bewijs is dat het Russische leger ooit de grens is overgestoken. Bovendien wordt het regime in Kiev aangespoord om de militaire operaties tegen Oost Oekraïne te hervatten.

  Neerhalen MH17, wapens voor Assad

  Ook het drama met vlucht MH17 wordt in de schoenen geschoven van Moskou. Terwijl het onderzoek nog loopt en grotendeels geheim wordt gehouden, concludeert het Congres dat de Maleisische Boeing werd neergeschoten door een raket die werd afgevuurd door de pro-Russische separatisten. Zelfs in het voorlopig onderzoeksrapport werd daar geen melding van gemaakt, noch werd de Russen de schuld gegeven van de ramp.

  In paragraaf 16 wordt Rusland veroordeeld voor het leveren van wapens aan de Syrische president Assad. Er wordt niet bij vermeld dat deze wapens zijn bedoeld om tegen IS(IS) te vechten, waarvan het Witte Huis weliswaar beweert dat dit een vijand van Amerika is, maar waar het via de Syrische rebellen nota bene zélf wapens aan heeft geleverd, aldus Paul.

  ‘Schaamteloze leugens’ over invasie Georgië

  En passant wordt Rusland ook beschuldigd van een invasie van Georgië in 2008. ‘Dat is simpelweg niet waar,’ betoogt Paul. ‘Zelfs de EU –geen vriend van Rusland- concludeerde in zijn onderzoek van de gebeurtenissen in 2008 dat Georgië een ‘ongerechtvaardigde oorlog’ tegen Rusland was begonnen, niet andersom! Hoe kan het Congres wegkomen met zulke schaamteloze leugens? Lezen de leden deze resoluties eigenlijk wel voordat ze er over stemmen?’

  De Russen worden ook veroordeeld voor cyberaanvallen via het internet, illegaal spioneren en het verdraaien van de publieke opinie – allemaal zaken waar juist de VS jaarlijks miljarden dollars aan besteedt.

  Congres wil wapens leveren voor oorlog tegen separatisten

  De Oekraïense president Poroshenko krijgt het groene licht om de militaire operaties tegen de oostelijke provincies te hervatten, en wordt aangespoord om de ‘separatisten en paramilitaire krachten’ te ontwapenen. Deze oorlog zal zonder twijfel nog eens duizenden burgerslachtoffers eisen.

  Dat weerhoudt het Congres er niet van de regering Obama op te roepen om Oekraïne zowel niet-dodelijk als dodelijk defensiematerieel te leveren, alsmede ook andere diensten en trainingen, zodat het land zijn territorium en soevereiniteit kan ‘verdedigen’. Paul: ‘Dat betekent door Amerika getrainde militaire troepen met Amerikaanse wapens een schietoorlog voeren aan de grens met Rusland. Klinkt dit allemaal als een goed idee?’

  Het meest verontrustende aan de nieuwe wetgeving is volgens hem de verklaring dat ‘de militaire interventie door de Russische Federatie in Oekraïne een bedreiging vormt voor de internationale vrede en veiligheid’. ’Dergelijke terminologie is niet per ongeluk, maar de gifpil waarmee in de toekomst nog agressievere resoluties zullen volgen. Want als wordt geaccepteerd dat Rusland een ‘bedreiging’ vormt voor de internationale vrede, hoe kan dat dan genegeerd worden? Dit is een hellend vlak dat tot oorlog zal leiden.’ (1)

  Putin: Westen streeft naar ondergang Rusland, maar zal falen

  Natuurlijk heeft het Kremlin dit ook in de gaten. Hoewel Putin talloze malen geprobeerd heeft toenadering en de dialoog te zoeken, willen de oorlogszuchtige globalisten in Washington en Brussel van geen wijken weten: Rusland zal en moet gedemoniseerd worden, en opnieuw tot ‘vijand’ worden verklaard.

  Dat het geduld van de Russische president langzaam op begint te raken bleek wel uit een TV-toespraak die hij gisteren hield tegen het Russische volk. Daarin haalde hij fel uit naar het Westen, dat volgens streeft naar de ondergang van Rusland, maar daarin zal falen.

  ‘Het Westen wilde een Joegoslavië-scenario in Rusland. Net als Hitler er met zijn misantropische ideeën in faalde om Rusland te vernietigen, moet iedereen bedenken hoe deze zaken eindigen. Ons leger verpletterde de Nazi’s en bevrijdde Europa.’

  De Russische president reikte opnieuw de hand naar het Westen. ‘Ons doel is om zoveel mogelijk betrouwbare partners te hebben, zowel in het Westen als het Oosten.’ Daarom hoeven de banden met Europa en Amerika wat hem betreft niet te worden teruggeschroefd. ‘Wij zullen nooit het pad van zelfisolatie, xenofobie, verdachtmakingen en het zoeken naar vijanden opgaan. Al deze zaken zijn een teken van zwakte, terwijl wij sterk en vol zelfvertrouwen zijn.’

  Tegelijkertijd beschuldigde Putin het Westen van ‘puur cynisme’ in Oekraïne, en zei hij dat de crisis in dat land enkel als voorwendsel wordt gebruikt om te proberen de groeiende Russische economie te vernietigen (3). Hij stelde echter duidelijk dat Rusland niet voor de Amerikaanse en Europese eisen zal buigen. ‘De Krim is van enorm belang voor de Russische natie, net zoals de Tempelberg dit is voor de Joden.’ (2) >>>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/12/Amerikaans-Congres-verklaart-met-nieuwe-wet-oorlog-aan-Rusland

  Like

  • Jan zegt:

   De Krim is voor Rusland wat de Tempelberg voor de Joden is
   Deze uitspraak laat zien dat Putin een historisch onbenul is en een demagoog (traditie binnen het Kremlin).

   Na 1967, toen Israël de omringende islamitische landen versloeg (mijn dank gaat alsnog uit naar Henk Vredeling die voor munitie voor het Israëlische leger zorgde toen de VS dit niet leverde) werd door Yury Andropov een haatcampagne tegen Israël gestart die Hitler niet had misstaan.

   Georgië begon geen oorlog tegen Rusland maar tegen de separatisten in Zuid- Ossetië en Abchazië die door Rusland werden gesteund. Is dus iets geheel anders.

   ‘Frauduleuze en illegale’ verkiezingen?
   Putin kwam in 2012 door fraude aan de macht.
   Mijn geduld met leugenaar, psychopaat, crimineel is er zelfs nooit geweest. Hoe eerder die gek weg is hoe beter. Maar het Kremlin kent men het woord democratie en eerlijk niet.

   Ron Paul als autoriteit opvoeren is Putin als autoriteit opvoeren. Ron Paul schaamt zich er voor dat de VS tegen de nazi’s vochten, heeft geen enkele sympathie voor de slachtoffers van 9/11, steunt Hamas en de PA, Paul haat Israël tot op het bot. Ron Paul zit tot zijn schouders in de kont van Putin.

   Als men nog steeds niets weet over de MH17 dient men er ook niet over te speculeren en Putin alvast vrijwaren van schuld (blijkbaar ontgaat dit russofielen)
   Neocon, zeurwoord van links volk, gebezigd als men geen argumenten heeft.

   De oppositie in de Oekraïne met geld steunen is iets anders dan meewerken aan een staatsgreep.

   De bewoners in Oost-Oekraïne hebben het recht naar Rusland te vertrekken maar niet zich af te scheiden ook al niet omdat de kliek door het Kremlin gestuurd wordt. De taak van iedere regering is het volk te beschermen en niet het land op te laten delen door terroristen en welk soort gesuis dan ook. Als je dit niet voor Irak of Syrië accepteert dien je consequent te zijn voor de Oekraïne.

   Putin: “Het westen streeft naar ondergang van Rusland.” Als Putin iets zegt gelooft ‘Xander’ hem op zijn woord.

   Russen vechten mee met de separatisten/terroristen. Dit werd enkele dagen nog eens getoond op de Nederlandse tv en gefilmd door Russen die meevochten . Een enorme Russische legermacht staat direct over de grens, wat door satellietbeelden al lang was bevestigd. Overigens kan de pro-Russische kliek alleen stand houden als zij voortdurend bewapend worden vanuit Rusland. Maar blijkbaar wordt dat normaal gevonden. De Putin-zinden worden zo slachtoffer door eigen toedoen, maar dat is iets wat Vladimir geen zier interesseert, hij kent slechts het woord imperialisme.

   Prima zaak dat de Oekraïne wapens vanuit het westen krijgt want ik wens die kremlinpsychopaat niet naast mijn deur dwz weer in Oost-Europa. En wel consequent blijven ‘xander’. Als jij het normaal vindt dat de separatisten wapens van Rusland krijgen moet je niet jammeren als de Oekraïne die van het westen krijgt.

   “‘Wij zullen nooit het pad van … xenofobie, verdachtmakingen en het zoeken naar vijanden opgaan” Ik lees toch hier echt: ‘Het westen streeft naar ondergang van Rusland.’ Over xenofobie gesproken
   De enige vrienden van Rusland zijn Wit-Rusland en Noord-Korea.

   Mijn geduld met Putin begint niet op te raken, die was er nooit.

   Like

   • bobzelf zegt:

    Jammer he, dat niemand op je gelul reageert !!
    whahahahaha

    gr. bob

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Pr-machine van het westen heeft het tegenovergestelde effect

    Als Poetin lacht, lacht hij het best

    Bloomberg begint een artikel met een mop over de Russische president, de olieprijs en de roebel:”Heb je er al van gehoord? Ze worden alle drie 63 volgend jaar.”
    Toch is het bittere ernst in Moskou. Het nieuwsagentschap meldt dat alle Russen zich zorgen maken over de gevolgen die de sancties op Rusland teweegbrengen. Je zou vergeven kunnen worden om te denken dat Poetins onderdanen zich tegen hem zouden keren. En, terecht ook: de roebel is niets meer waard, steeds meer kapitaal vlucht weg uit het land en de eerste tekenen van een recessie steken de kop op.
    Het is dan ook gek om vast te stellen dat het uiteindelijke resultaat tegengesteld is van wat het Westen had verwacht:”Poetins medestanders hebben de rangen gesloten en zeggen dat hij zeker kan zijn [om zijn functie te behouden] in 2018.”
    Een sociologe in Moskou heeft dat ook opgemerkt:”We worden armer, ons spaargeld verdwijnt en de prijzen stijgen. Maar, de mensen die Poetin weg willen, krijgen een omgekeerd effect te zien.”
    Het is inderdaad waar dat de Russische mentaliteit niet wordt begrepen door het Westen. “[Ze] begrijpen de motivatie van Poetin en zijn naaste medewerkers verkeerd”, zegt politiek expert Evgeniy Minchenko vanuit Moskou,”ze denken dat Poetin een zakenman is, dat geld het meest belangrijke is voor hem en dat financiële druk hem en zijn bondgenoten kan breken.”
    Of, vertaald: zowel Europa als de Verenigde Staten hebben Poetin onderschat en dat kan hen wel eens zuur opbreken. Niemand lijkt te begrijpen dat de sancties de Russen samenbrengt en juist het vertrouwen in hún president versterkt. Hoe sterker de storm uit het westen toeslaat, hoe sterker Poetin staat.
    Dat is de grap die hij in het Kremlin vertelt…

    bron: Beurs.com

    Like

   • Maria zegt:

    die gestoordheidswaanzin van de VS en de EU zal hunzelf vernietigen…
    Het idee alleen al hoe gestoord die amerikanen met hun Illuminatie en de EU met die bilderbergers zijn daar bestaan geen woorden voor of om dat te bevatten…

    Zij die EU en VS geilen op oorlog met Rusland? Man Be carefull what you wish for…
    Want in deze gaat het westen volledig ten onder met spijtig genoeg alle bevolkingen erin 😦 , maar niet wanhopen het westen VS de EU kunnen geen oorlog starten met Rusland… Qua wapens militair mission impossible, gewoon lachwekkend er zijn geen EU legers meer en qua technologie jongens toch hebben ze helemaal niets hier!
    En de VS komt niet aan de hielen van Rusland en China militair

    Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Peterselie1: 10.16. uur. In dit geval ben ik van mening dat Rusland in zijn recht staat. Er is na de val van de muur, in 1989, door Europa/NAVO en de USA beloofd dat men BUITEN DE INVLOEDSFEER van Rusland zou blijven. Dat is NU dus niet gebeurt, ergo Rusland heeft het volste recht, deze bedreiging het hoofd te bieden. Dat is mijn mening.

   Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Voor Kremlindictators heeft leven nog nooit waarde gehad, zij kennen het begrip democratie niet, wel het woord imperialisme. Dictator Putin past past geheel in de rij van deze megalomane potentaten.

  Like

 5. Jan zegt:

  Russische imperialisme waar dood en verderf werd en wordt gezaaid:
  Tsjetsjenië (sinds honderden jaren), Bulgarije, Cuba, Tsjecho-Slowakije, Oost-Duitsland, Oost-Berlijn, Oostenrijk, Hongarije, Mongolië, Polen (al voor WO-II geprobeerd te veroveren door massamoordenaar Stalin), Roemenië, Albanië, Noord-Korea (in samenwerking met China (ook bestuurd door dictators, imperialisten en psychopaten) en momenteel zien wij weer hetzelfde scenario in ZO-Azië, nu met bedreiging van de Filipijnen), Egypte, Syrië, Irak, Guinee, Somalië, Ghana, Peru, Soedan, Libië, Congo, Chili, Jemen, Oeganda, Madagaskar, Laos, Cambodja, Noord-Vietnam, Zuid-Vietnam, Benin, Mozambique, Afghanistan, Grenada, Nicaragua, Georgië, Wit-Rusland, de Oekraïne. Laatste wapenfeit: inname van het schiereiland De Krim, behorend tot de Oekraïne en waarmee Putin voor de x-ste keer laat zien dat hij een kleptomaan is zoals hij eerder liet zien toen hij een horloge van een gast stal en een kunstvoorwerp tijdens een expositie.
  Nooit teruggegeven: Koerilen, gestolen van Japan.

  Hieraan hadden de aanbidders van Putin even niet gedacht, maar willen zij ook liever niets van weten. De voornaam van dit megalomaan heerschap is veelzeggend en geheel passend.
  Conclusie: Putin hoort thuis in een gulagkamp.

  Like

  • Willie zegt:

   En jij in een KLEUTERKLASJE !!!

   Like

   • Jan zegt:

    Dat is een ijzerstaerk argument van je, onderbouwd met argumenten. Opmerkingen zoals die van jou geven aan dat Putin-adepten niet zijn te vertrouwen net als die psychopaat zelf. Zodra iemand met vervelende feiten aankomt zetten over de criminele politiek door de eeuwen bedreven door Rusland begint het schelden van kinderachtige ventjes.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Onbegrijpelijke en bijzonder kinderachtige reactie “Willie”.
    Per slot heeft “Jan” overtuigend bewezen dat ze over heel veel interessante feitenkennis beschikt.
    Je kunt het er mee eens zijn of niet, maar probeer eerst maar eens deze feiten te weerleggen vooraleer je Iemand op een bepaald onvolwassen wijze probeert te isoleren!

    Like

   • bobzelf zegt:

    BESTE PAUL ,
    tuurlijk heb je grotendeels gelijk ,
    maar ik dacht ook zinnig te reageren, maar na jaren op deze site
    staan er zoveel dingen in die niet waar zijn ,
    en die worden net als bij de DDS , gewoon eindeloos herhaald !!

    want ik zat eigenlijk ook startklaar, om alles op te sommen ,
    maar ik heb maar een bakkie pleur genomen ,
    en er is ook niemand meer, die er op ingaat ,

    zinloze bezigheid !!!

    en na vorige pogingen, is dat :

    echt vechten tegen de bierkaai !!!

    gr. bob

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Bob. Gewoon doorgaan hoor! Jouw reacties worden gelezen en dat kan je niet van iedereen hier zeggen. Zo dus, we gaan gewoon door!

    Like

  • Maria zegt:

   dus mogen we concluderen dat U een amerikaanse lover bent? Lover van de grootste oorlogszuchtige natie ooit bestaan op aarde?
   Straf dit kan je Putin niet verwijten die man is nergens oorlogen gaan voeren en chanteert de planeet niet zoals de VS ieder land wilt domineren…
   Raar ben jij alles en iedereen op EJ BRON zijn site is pro Putin en anti VS diezelfde VS die islam terreur steunt financiert op aarde, Al Qaida en ISIS trainden en op de mensheid loslieten… De VS die openlijk mee uit is op de uitroeiing van Israël, daar kan je de Russen nu niet van beschuldigen, integendeel!

   Like

   • Jan zegt:

    Dat iedereen pro-Putin is is raar en zegt veel over de aanhangers van hem en niets over mij.
    Op aantijgingen, klinkklare kolder en jij-bakken ga ik niet eens in. Wordt eens volwassen.

    Like

 6. peterselie1 zegt:

  Wie is er agressief: Amerika of Rusland?

  AMERIKA IS 100 keer agressiever dan Rusland
  A. Amerikaanse Agressie. En relevante websites
  – Sinds WW2 heeft Amerika geprobeerd om een regime-verandering te krijgen in 55 landen.
  – Sinds WW2 bereikte Amerika die regime-verandering in 36 landen.
  – Sinds WW 2 gooide Amerika bommen op 33 landen.
  – Sinds 2003: gooide Amerika bommen op 7 moslim landen.
  – Amerika had clandestiene (militaire) operaties in 200 landen sinds 1798
  B. Russische Agressie (jaar en land) (hebben alle een defensief karakter)
  – 1945: Oprichting van het IJzeren Gordijn.
  Napoleon en Hitler vielen Rusland aan. Na het verslaan van 80% van het leger van Hitler, eiste Stalin een buffer tegen westerse invasies.
  – 1956: Buffer-land Hongarije wil vertrekken. Rusland weigert.
  – 1966: Tsjechoslowakije; bufferland wil vertrekken. Rusland weigert.
  – 1979: Brzezinsky financiert Afghanen die in opstand komen tegen de communistische
  regering, om de Russen naar Afghanistan te lokken en ze ‘hun Vietnam’ te geven.
  -1994-2002. Tsjetsjenen willen uitbreken en slagen daarin in 1996. Toen in 2002 vielen ze
  Dagestan aan en pleegden terreur in Rusland. Rusland slaat hard terug.
  – 2008. Georgië valt Ossetië aan. Rusland verdedigt de Osseten (etnische Russen).
  C. De aanvallen op Amerika: 2001: aanval 9/11. Wie deed het? Geen proces, geen oordeel, geen bewijzen.
  D. De aanvallen op Rusland.
  1812 Napoleon verovert Moskou. De Russen drijven hem terug tot Parijs, en gaan naar huis.
  1914 augustus 1: Duitsland verklaart de oorlog aan Rusland.
  1917 De Russische Revolutie werd gefinancierd en georganiseerd door Amerikaanse bedrijven en bankiers. Motief: houd Rusland arm en schakel de concurrentie uit.
  ( Wall Street and the Bolshevik Revolution) ( Chapter 11)( Bertrand Russell, pag 354)
  1941: juni 22. Duitsland valt Rusland aan. Rusland vecht 4 jaar en verliest 27 miljoen mensen.
  E. Wie is aan de macht? In Amerika:
  Internationale politiek van de Verenigde Staten wordt sinds 20 jaar gedomineerd door de Neocon-agenda.
  Neocon-goeroe Leo Strauss leert dat de regering mandaat heeft om zijn volk voor te liegen.
  De Neocon roadmap is het verslag PNAC van 2000. Het zegt: Amerika moet de wereld regeren voor nog eens 100 jaar. We moeten in staat zijn om twee oorlogen tegelijk te voeren in verschillende theaters.
  Maar dit zijn moderne oorlogen! Modern Warfare: Je hoeft zelf niet te vechten. U kunt beter uw vijanden laten doden. U gebruikt extremisten zoals wahabieten, salafisten en de nazi’s. Je traint, financiert en coacht. (PNAC Report ) (PNAC uitleg )
  Specialiteit van het huis: valse vlag operaties. Waarom? Het probleem met mensen is: ze willen geen oorlogen … Je moet ze woedend maken op je slachtoffer, om oorlog te kunnen voeren. Dus je hebt een valse vlag nodig. Essentieel voor een Valse Vlag: bloed, menselijk lijden en directe vingerwijzing naar de ‘dader’. En: je hebt controle over de media nodig. Zij beschuldigen meteen je tegenstander als de dader.
  Succesvolle voorbeelden: 9/11 en MH17. De tegenstanders werden onmiddellijk beschuldigd. Opnieuw en opnieuw. Het bloed dat vloeit maakt mensen woedend en deze woede is gericht op de verdachte: wraak willen we! Een bewijs van onschuld wordt later niet meer geaccepteerd: de MSM zal het niet onthullen, en het psychologische principe van de mens is weerstand. (Zie: voorkeur voor bevestiging; cognitieve dissonantie).
  F. Wie is aan de macht? In Rusland:.
  Poetins toespraken vertellen ons wie hij is en wat hij wil. Hij wil (wilde) samenwerken met het westen, maar kan niet aanvaarden dat de NAVO langzaam Rusland in een schaakmat positie zet. Onder Jeltsin heeft het Westen Rusland leeggeroofd. NGO’s en de ‘puppets’ (Georgia) worden gebruikt om Rusland te verzwakken. (Otpor) (Hillary: op 40 sec.)
  G. Wat is het probleem?
  Amerika is het oude Rijk met enorme schulden ($ 16 trillion) en alleen ‘zelfmoord-energie’ als schaliegas. De BRICS-landen hebben olie, gas, weinig schulden en enorme productie macht. Het BBP van de BRICS-landen is al hoger dan het BBP van de VS en de EU samen. Steeds meer bussiness wordt er gedreven buiten de US- dollars. Onvermijdelijk zullen ze het verrotte rijk onttronen. Maar de VS heeft nog steeds een groot leger. Ze besteden 700 miljard dollar per jaar aan verdediging, net zoveel als alle andere landen in de wereld bij elkaar. Dus de VS is gevaarlijk, als een oude leeuw. Zij kunnen nucleaire wapens vervaardigen om voldoende angst te creëren en daarmee de rest van de wereld op zijn plaats te houden. Rusland is hun voornaamste slachtoffer. Oekraïne zou dé manier zijn om een alibi te verkrijgen voor een atoombom.
  Een extra probleem is dat de mensen in het Westen geen idee hebben van dit alles.
  De mainstream media worden gecontroleerd door de Amerikanen, en deze media vertellen ons dit VS-verhaal nu al 70 jaar. Als de Verenigde Staten nucleaire wapens zou gebruiken, zouden ze er zelfs mee weg komen!
  It’s the spin, stupid.’ Oorlog is vrede. De dader is het slachtoffer. George Orwell.
  H. Krim?
  Kosovo mocht Servië verlaten, omdat het parlement van Kosovo erover gestemd had. “Dan is het OK,” zei iedereen toen. In de Krim was het niet alleen het parlement, maar ook een referendum, dat zei “laten we Kiev verlaten”. Toen vroeg de Crimeans aan Poetin of ze bij Rusland mochten aansluiten.
  De mannen in het Groen waren er wetmatig en passief aanwezig (dmv. een overeenkomst met Oekraïne) om ervoor te zorgen dat Kiev zich niet zou bemoeien met de verkiezingen. Dat is democratie. (Krim was legaal.)
  J. Novorossia?
  Poetin begrijpt dat Oekraïners in een verzorgingsstaat zoals West-Europa willen leven. Hij sympatiseert met de Maidan demonstranten. Hij veroordeelde ook de extreme corruptie in Oekraïne. Op 21 februari zou er een rustige verandering van de regering zijn zoals was afgesproken. Maar er werd een staatsgreep gepleegd. Vrienden van de Verenigde Staten, zoals Yats (zoals mevr. Nuland hem noemde) en Poroshenko (“Onze man” volgens Wikileaks) gebruikt nazi-schurken en ze begonnen de mensen van Russische afkomst te bedreigen. “Laten we =een nucleaire bom op hen gooien,” zei Timosjenko. “Dat zijn sub-humans” zei Yats. “We zullen ze bombarderen”, zegt Poroshenko. En bombarderen doet hij. We hebben allemaal een verantwoordelijkheid om de Novorossians te beschermen, maar tot nu toe doet alleen Rusland dit, en ze kunnen dat niet openlijk doen want dan zal de NAVO dit als aanleiding aangrijpen om troepen naar Oekraïne te sturen! >>>>

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/12/wie-is-er-agressief-amerika-of-rusland/

  Like

  • Maria zegt:

   touché… hier is Jantje OORVERDOVEND stil he 😉

   Geliked door 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    U begeeft zich op zéér glad ijs met deze persoonlijke opmerking. . .

    Webmaster

    Like

   • bobzelf zegt:

    dikke kus hoppa

    gr. en huggie bob

    Like

   • Maria zegt:

    het was helemaal niet mijn bedoeling om persoonlijk op de man te spelen, er moest nog na die: stil he 😉 ” om te counteren” geschreven bijgeschreven zijn, maar zie nu dat ik verzond en die 2 laatste woorden niet meegingen en ik dat niet gecheckt heb, lees het nu pas , heb niet de bedoeling niet om persoonlijk op de man te spelen, reageerde gewoon op het continue aanvallen op Rusland en Putin daar waar Peterselie1 fantastisch repliek diende..;
    Rusland is niet de agressor op aarde maar dat is de VS

    Huggies back Bob 🙂

    Like

  • Jan zegt:

   Alweer oorzaak en gevolg omgewisseld. Neem eens een geschiedenis boek in je handen en kijk wat in Chili gebeurde voor Allende er terecht verwijderd werd, om 1 land te noemen.
   Dit krijg je als je geen enkel benul hebt van de geschiedenis na WO-II

   Met de opmerking ‘Russische Agressie (jaar en land) (hebben alle een defensief karakter)’laat je zien dat je geschift bent en rijp voor het gesticht.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @ Jan: 19.07. uur. Niet met U eens Jan. Jammer dat U nu zelf op de man/vrouw speelt.

    Like

   • Maria zegt:

    @jan
    herlees wat peterselie1 schreef, dan mag U ne keer schrijven waar en wanneer de Russen ooit de wereld domineerden, oorlogen veroorzaakten, en dan de BONUS de islam helpt om de Joden uit te proberen roeien laat staan zijn Rusland uitverkoopt verloochend aan de islam anti zijn eigen volk hij PUTIN is gdvddm de ENIGE op de planeet die met de Christenen inzit en ze beschermt daar waar ieder andere EU en VS pro islam is en anti Joden, nog ging hij PUTIN of zijn voorgangers enig land gingen plat bombarderen om hun goesting te verkrijgen.. U heeft een probleem met de waarheid, uw haat tegen alles wat Russisch is kent geen grenzen, Onbegrijpelijk van u den amerikaan heeft al qaida gecreëerd ISIS gans dat Midden Oosten tot levende hel gebracht, Irak onterecht beschuldigd van chemische wapens te hebben dat land is de hellepoel van de planeet, de VS domineert de EU en dan ga jij op de Russen afgeven??? Waar hebben de Russen ooit zich gemoeid met de EU of hun woord gebroken tegenover het westen??? zij zijn de enigen op aarde die ons van de toorn van de islam kunnen redden, NIET die fucking oorlogszuchtige gestoorde amerikaan,

    Like

   • bobzelf zegt:

    Amen,
    ik had er de kracht niet voor ,om met Jolink te spreken !!
    whahaha

    huggie bob

    Like

  • peterselie1 zegt:

   Wel heel toevallig: NL goud terug, #MH17 wrakstukken hierheen.

   Op 5 december 2014 stond er op Reuters te lezen dat nabestaanden van ramp MH17 het vertrouwen in het door Nederland geleide onderzoek hadden opgezegd en dat ze het onderzoek onder supervisie van de Verenigde naties willen zien. Ze zagen namelijk geen coördinatie of leiderschap bij de Nederlandse instanties.

   De nabestaanden richtten zich via advocaat Bob van der Goen tot Mark Rutte. Op de website van de advocaat staat een link naar het Engelstalig persbericht op Reuters. In de ‘mainstream’ Nederlandstalige pers verschenen er pas gisteren enkele kleine berichtjes over.

   Dit is wel een nieuwsbericht dat had groot moeten worden opgepikt; de Nederlandstalige pers is daartoe zeker in staat. Het Nederlandse openbaar ministerie én de onderzoeksraad voor veiligheid zijn op hun beurt óók in staat tot een gedegen onderzoek en adequate rapportage. Ze laten dit op zo een schandalige manier na dat de nabestaanden nu deze stap nemen.

   Maar er speelt meer.

   Eind 2012 legde De Nederlandsche Bank bij haar goudkluis in het hoofdkantoor in Amsterdam met grote veldkeien een extra beveiliging aan. Naar verluidt om een inbraak met voertuigen te bemoeilijken. Op 21 november 2014 deelde De Nederlandsche Bank mee dat ze in het grootste geheim 122 duizend kilo van het Nederlandse goud heeft teruggehaald uit de opslag in de Verenigde Staten. Op 21 november 2014; precies de dag dat de brokstukken van MH17 waren geborgen, op de trein waren geladen en de crash site verlieten.

   Er zijn nogal wat samenzweringstheorieën; dit artikel is er wellicht ook een. Het is een theorie; toeval bestaat tenslotte ook. Dit artikel gaat over MH17 en het terughalen van het Nederlandse goud.

   Wat vooraf ging;
   Medio 2012 kondigden de Duitsers aan, na binnenlandse druk, dat ze hun goudvoorraad bij de FED in New York willen auditen en dat ze 1000 ton van hun goud wilden repatriëren naar Duits grondgebied. Later werd de gevraagde hoeveelheid verlaagd naar 300 ton, met 50 ton per jaar. In 2012 begonnen ook Nederlandse politici openlijk vragen te stellen over de status van het Nederlandse goud dat in de Verenigde Staten ligt opgeslagen.

   De Duitsers kregen tot nu toe maar 5 ton terug, naar verluidt vanwege logistieke redenen. Deze kleine hoeveelheid, vergeleken bij wat ze van plan waren werd een flink onderwerp van debat in de not-so-mainstream-media. De grafiek hierboven laat de goudvoorraad zien zoals de Federal Reserve bank in New York die bewaakt voor landen zoals Nederland en Duitsland. Je kan veronderstellen dat de vijf ton van het Duitse goud begin 2013 werd verscheept.

   In de alternatieve media werd openlijk gediscussieerd over hoe het ging met de Duitse goud repatriëring, maar over een eventueel Nederlands terughaal initiatief was niets bekend. Totdat als donderslag bij heldere hemel op 21 november 2014 werd bekend gemaakt dat Nederland haar goud beleid heeft aangepast en nu een derde van haar goud heeft opgeslagen in de kluis van De Nederlandsche Bank in Nederland. Een rekensommetje leert dat er 122 ton goud verscheept moet zijn vanuit New York naar Amsterdam.

   Kijkend naar bovenstaande grafiek lijkt het er op dat de Nederlandse bank begin 2014 is begonnen met verschepen, om na een pauze van een maand of zo, Vanaf de zomer grotere hoeveelheden per maand terug te halen. Dit plaats de ‘logistieke problemen’ met het Duitse goud in een ander daglicht.

   Rond de tijd dat Duitsland het overleg zocht met de Verenigde Staten over hun wens een deel van hun goud terug te halen, moeten welhaast ook andere landen op zijn minst met grote interesse hebben gevolgd hoe het ging met de Duitsers. In ieder geval de Nederlanders, zullen op enig moment vergelijkbare repatriëringsgesprekken zijn gaan voeren met de FED.

   De Duitsers kregen niet wat ze vroegen. Wellicht was dat voor Nederland aanleiding een andere koers te varen; die van ‘stille diplomatie’. En ook vroegen de Nederlanders wellicht om een kleiner gewicht in goud terug te halen dan de Duitsers deden.

   Dit vond allemaal plaats ruim voordat MH17 werd neergeschoten.

   Op 17 juli 2014 werd vlucht MH17 uit de lucht geschoten. De goud repatriëring door Nederland is volgens bovenstaande grafiek dan al gestart, maar lijkt ergens in de eerste helft van 2014 tijdelijk te zijn gestopt.

   Nadat MH17 was neergehaald op 17 juli, werd op 23 juli besloten dat de Nederlanders het onderzoeksteam zouden leiden. Gedurende en na de zomer van 2014 werd duidelijk dat er geen repatriëring van wrakstukken zou komen en dat rapportage uit het justitieel onderzoek naar de schuldvraag meerdere jaren op zich zou laten wachten.

   De Onderzoeksraad Voor Veiligheid onderzoekt niet de schuldvraag, maar heeft alleen mandaat de reden van het ongeluk te onderzoeken. Het eerste voorlopige rapport van de onderzoeksraad is van 9 september 2014. Daarin werd met voorzichtige bewoordingen voorkomen dat over de schuldvraag een uitspraak zou worden gedaan.

   Op 6 november verrast de Onderzoeksraad met het bericht dat ze tóch brokstukken terug wil halen van de crashsite. Op 11 augustus maakten ze nog een statement dat ze niet meer in Ukraïne hoefden te zijn voor hun onderzoek en dat ze alle info al hadden die ze nodig achtten! Het bergen van de gewenste brokstukken was gereed op 21 november 2014. In de periode tussen 9 september en 6 november was er geen communicatie over mogelijke terughaalacties van wrakstukken, afgezien van berichten dat dat te gevaarlijk was om te overwegen.

   Één en één is twee
   Wat volgt is hypothetisch en niet onderbouwd, het is een niet onderbouwde manier van ‘connecting the dots’.

   Begin 2014
   Federal Reserve bank of New York; ‘Hey Dutch, we’re going to take a little longer getting hold of the gold you asked for, what with all the leased constructions and everything’. ‘We’re working on it, you know, like we are with the Germans’.

   Na 17 juli
   United States; ‘Hey Dutch, sorry for your loss with MH17, but with the geo political situation in Ukraine and everything we really can’t have anyone disclose what’s happened with MH17 as openly and forthcoming as we would like. We really want you to work with us in presenting the facts in a way that’s .. beneficial .. for all of us’.

   Nederland wilde voor ‘leugens’ niet instaan. Maar tussen ‘snelle waarheidsvinding’ en ‘liegen’ ligt een groot grijs gebied. Een beetje vertragen, als dat zo klemmend wordt verzocht door onze goede vrienden .. Nederland ging ermee akkoord om op die manier het onderzoeksteam te leiden. Nederland ging ermee akkoord geheime afspraken te maken, met onder andere Ukraïne, dat alleen zou worden gerapporteerd als al die partijen daar eerst hun toestemming voor zouden geven.

   Nederland wilde dat allemaal best doen op verzoek van de Verenigde Staten. Althans, als die op hun beurt óók hun goede wil zouden tonen in het voortvarend afwikkelen van die goudrepatriëring.

   Tussen 9 september en 6 november kwam volgens de grafiek de goudrepatriëring ineens een stroomversnelling. Op 6 november kondigde Nederland tot ieders verrassing aan tóch brokstukken te willen terughalen van de crashsite. Overigens niet op verzoek van het team dat strafrechtelijk onderzoek doet. Althans; daarvan ontbreekt tot op heden ieder persbericht ter zake.

   Het terughalen van (een deel van) de wrakstukken vond plaats op verzoek van de Onderzoeksraad, die te kennen gaf de resterende delen van het vliegtuig voor haar onderzoek niet nodig te hebben en in Ukraïne achter te laten. Of die brokstukken ook niet wenselijk zijn voor het strafrechtelijk onderzoek, daarvan wordt geen melding gemaakt.

   Het verzamelen van de brokstukken die de Onderzoeksraad wél wilde hebben werd afgerond op 21 november. Precies op de dag dat De Nederlandsche Bank bekend maakte 122 ton goud te hebben teruggehaald naar Nederland.

   Zoals het Nederlandse gezegde gaat; ‘Dat is ook toevallig’. >>>>

   http://joostniemoller.nl/2014/12/wel-heel-toevallig-nl-goud-terug-mh17-wrakstukken-hierheen/

   Like

   • Maria zegt:

    het is zowiezo waanzin dat alle landen EU hun goud moesten verschepen naar de VS om daar in die Federal bank gestockeerd te worden, Oekraine juist hetzelfde binnen de 3 weken na de coup al het goud hupla richting VS..
    En dan zeggen ontkennen dat die VS geen dominator van de planeet is, welke gekken beslisten trouwens om hun goudreserves die het papiergeld aan waarde ondersteunen over te dragen aan die illuminatie bankiers van de VS???
    En toeval bestaat niet, dat nederland nu een fractie van zijn goud terug krijgt is bloed zwijg goud… bah tzum kotsen

    hier lees bankiers VS en goud

    http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M26&s=M69&ss=P794

    Geliked door 1 persoon

 7. alidas1 zegt:

  Nog de V S nog het Westen kan een oorlog winnen van Rusland hij verpletterd ze allemaal .Hitler dacht er ook zo over maar kwam van een koude kermis thuis .
  Hoeveel doden heeft dat niet gekost.

  Like

  • bobzelf zegt:

   RUSSEN willen sterven voor hun vaderland !!,
   Mijn Babouska, praat altijd over “”MOEDERTJE RUSLAND “”

   DE teller met gesneuvelden in Rusland, stond op 22 miljoen !!!! WO 2

   U zoekt echt ruzie ???

   Het Samson , DE FILISTIJNEN over U , zal een sprookje blijken !!!

   China staat naast dan wel achter Rusland , dus is voorlopig 5 miljoen zwaar bewapende
   soldaten genoeg, ??

   Zoek het noodlot niet op, sluit vriendschap met Rusland ,

   HET IS NOOIT TE LAAT !!!

   DE NIEUWE WERELDOORLOG WORDT IN uw europa uitgevochten !!!!!

   MET de Usa , AAN DE OVERKOMT, AL ROEPENDE , zet hem op jongens ,
   U kunt de wapens daar gewoon bestellen !!!

   GR. bOB

   Like

   • peterselie1 zegt:

    “RUSSEN willen sterven voor hun vaderland” Ja Bob dit is een waarheid als een koe, dit maakt het verschil, wanneer het op een gewapend treffen aankomt tussen de VS & EU en de Russische Federatie. De Nederlandse ‘flitsmacht’ is zeker een afgeleide versie van de alom bekende flitspalen welke inkomsten voor de Nederlandse staat genereren. Jammer dat die jongens en meisjes gaan sneuvelen voor een verkeerd doel, want wees nu eens eerlijk wanneer Rusland wil dan wappert morgen op elke overheidsgebouw in Kiev de Russische driekleur.

    Like

   • Maria zegt:

    @peterselie aan het einde van de rit zal in Oekraine de Russische vlag overal wapperen door de Oekrainers zelf, want zij beseffen maar al te goed wat de EU en VS hen geflikt heeft, het is 10000x erger daar met fascistische olicharchen daar aan de macht nu , (en dan wetende dat Rusland 13 miljard wou pompen in Oekraine voor EU fascisten Maidan Kiev tot open oorlogszone maakten en leugens verkochten aan de Oekrainers net zoals bij ons oprichting illegale EU, het ging allemaal beter worden??? ja man de EU is totaal bankroet) in Oekraine armoede ongezien kenden ze daar niet daarvoor, geef het wat tijd en de Oostblokkers daar keren allen terug naar Russisch beleid want onder Russen beleid hadden ze deze miserie niet en armoede troef, Oekraine was best welgesteld in vergelijking met nu, een Oostblokker is geen westerling en zal het ook nooit worden, ongeacht van welk Oostblokland ze komen, teveel verschil in cultuur waarden en geschiedenis.
    tja Bobzelf zit op de eerste rij daar om te vertellen en bevestigen wat ik schrijf hier

    Like

   • bobzelf zegt:

    zit geen woord verkeerd bij ,
    Ik heb al diverse keren geroepen :
    DAT HET HIER DE LAATSTE 5 A 6 JAAR , HEERLIJK RUSTIG WAS ,
    GEEN ENKELE WANKLANK GEHOORD !!!
    En ik barst hier van de kennissen en anders mijn meissies wel ,
    van Bankiers tot schoolhoofden , en leraren en leraressen ,
    en gemeente medewerkers !

    Maar ja als we reageerders hebben die zelfs de COUP wegpraten ??
    en sorry hoor ,
    Ik heb ook nooit gedacht, zo dicht bij een oorlogssituatie te komen zitten ,

    MAAR GA MIJ NOU NOOIT VERTELLEN, PUTIN DID IT,

    WANT U MAG IEDEREEN AANWIJZEN ALS SCHULDIGE, !!!!!!!!

    MAAR PUTIN DUS ECHT NIET , !!!

    trouwens wat lullen ze nou, bij die EU , bij die navo , bij die islamneger ???????

    als Putin dus had gewild , was Ukraine al binnen 24 uur weer Russisch ,
    en Russische tanks ??????
    Lul toch niet zo stom allemaal ,
    Als dat waar was , stonden de SEPERATISTEN binnen 1 week in kiev !!

    Leg mij maar eens uit met Putin did it !!

    Wat al die USA figuren in Kiev dan doen , kerstmis vieren, met veel chocola of zo ??

    in goed rotterdams, : TIEFT TOCH EEN KEERTJE ALLEMAAL OP , MAFKETELS !!

    whahahahahahaha

    gr. bob

    Like

  • peterselie1 zegt:

   Napoleon Bonaparte vergeten, De slag aan de Berezina is een veldslag die plaatsvond van 26 tot 29 november 1812 aan de Berezina (een rivier in Wit-Rusland) tijdens de terugtrekking van de veldtocht van Napoleon naar Rusland.>>>>

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Slag_aan_de_Berezina

   Like

   • bobzelf zegt:

    NIET JOKKEN, GROTE VRIEND, WHAHAHAHAHAHA

    Putin zei , 14 dagen , maar dan stuurde hij het leger wel 3 weekenden naar huis ,

    het goed antwoord is 18 uur !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    maar op die voorgaande kon ik niet antwoorden , whahaha

    gr. en hug bob

    Geliked door 1 persoon

 8. Fred zegt:

  Rusland alleen al kostte het 25 miljoen doden.
  Ze zijn niet voor niets zo fel tegen die nazis in Kiev.

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  Westerse overheden leiden naar oorlog met Rusland.

  Hoe stom kun je zijn? In ieder geval zo stom dat een rationeel mens het bijna niet kan geloven! *****Dit is te meer gevaarlijk omdat de onbekwame overheden van USA en EU de economie en de financien zodanig in de puree hebben gemanoeuvreerd dat ze er niet meer uit komen. Oorlog in een bekend middel om in te vluchten en dan tevens hun eigen macht nog te vergroten.*****
  Lees en huiver onderstaand stuk dat we dank zij Kim Winkelaar ontvingen: >>>>

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/12/westerse-overheden-leiden-naar-oorlog-met-rusland/

  Like

 10. peterselie1 zegt:

  Regering Obama voert eerste test uit met uitschakelen kritische internetmedia
  Onafhankelijke berichtgeving in VS kan nu op ieder gewenst moment worden geblokkeerd – ‘Nieuwspraak’ ook in EU (en Nederland) harde realiteit: speciale raad in Duitsland controleert op politiek correcte berichtgeving over immigratie, misdaad en islam

  De Amerikaanse regering heeft afgelopen woensdag voor het eerst gericht enkele nieuwssites op internet voor korte tijd platgelegd. Volgens Mike Adams, beheerder van Natural News –één van de grootste alternatieve websites van het land-, was dit een eerste test waarmee de regering Obama voorbereidingen treft om de onafhankelijke berichtgeving op het internet uit te schakelen, zodat er alleen nog maar ruimte overblijft voor overheidspropaganda.

  In Californië waren woensdag bekende nieuwssites, waaronder Drudge Report, CNN, Epoch Times en het christelijke World Net Daily twee uur lang niet meer te bereiken. Adams’ bronnen onthulden dat de Amerikaanse regering hier achter zat, die tevreden geconstateerd zou hebben dat het technisch mogelijk is om vijandig gezinde websites op ieder moment razendsnel af te sluiten of te veranderen.

  Overheid wil totale controle over berichtgeving

  Dat laatste is mogelijk nog verontrustender, want dat betekent dat de overheid valse kopieën van bestaande websites in de lucht kan brengen. Er is weinig fantasie voor nodig om te bedenken dat het op deze wijze erg eenvoudig wordt om ook aan de meest kritisch denkende Amerikaan leugenachtige propaganda voor ‘waarheid’ te verkopen.

  De overheid, politie en geheime diensten willen bij eventuele natuurrampen, grote terreuraanslagen of andere calamiteiten –denk aan een eventuele ebola epidemie- de nieuwsvoorziening aan het publiek totaal onder controle houden. Dat betekent dat zoveel mogelijk mensen alleen de officiële lezing van de gebeurtenissen te horen en te lezen mogen krijgen, voordat onafhankelijke journalisten, bloggers of activisten met andere, niet gewenste verklaringen en bewijzen (zoals foto’s en filmpjes) komen.

  Bespioneren van burgers

  Sinds de ‘war on terror’ begon na de aanslagen op 9/11/01 heeft het bespioneren van burgers door de NSA en andere geheime diensten een hoge vlucht genomen. Tegelijkertijd werd de politie en ME omgevormd tot een militaristische macht. Inmiddels worden er dus ook voorbereidingen getroffen om het internet, het laatste bolwerk van vrije meningsuiting, lam te leggen.

  Hackaanval

  De geheime diensten hadden afgelopen maandagavond via een zogenaamde ‘flash memo’ de infiltratie van bedrijvenwebsites door ‘onbekende hackers’ voorspeld. Daar was een digitale inbraak bij ’s werelds grootste filmstudio Sony Pictures Entertainment aan vooraf gegaan. Daarbij werd persoonlijke informatie van talrijke prominente filmsterren gestolen.

  Achter deze hack zou Noord Korea zitten, dat woedend zou zijn op de recente actiekomedie ‘The Interview’, waarin de regisseur van een celebrity-show door de CIA wordt ingeschakeld om de Noord Koreaanse dictator Kim Jong-un na een interview te vermoorden.

  False-flag

  Waar of niet, het uitschakelen van grote websites in Californië toonde aan dat de Amerikaanse overheid in staat en bereid is om het gehele internet over te nemen en te manipuleren. Dat houdt ook in dat de regering op ieder gewenst moment een crisis in gang kan zetten of zelfs kan veinzen. Dan kan het gebeuren dat er een grote ‘false flag’ terreuraanslag plaatsvindt, waarna de overheid onmiddellijk overvloedig –maar vals- bewijs van ‘gewenste’ daders –natuurlijk vijanden van de globalisten in Washington- op het internet zet.

  ‘Nieuwspraak’ harde realiteit in VS en EU

  In de EU staan we al jaren bloot aan manipulatie door de overheid. Soms lekt daar iets van naar buiten, zoals bijvoorbeeld de recente ‘wens’ van de Nederlandse regering dat TV-programma’s niet meer zoveel aandacht besteden aan criminaliteit die door allochtonen wordt gepleegd.

  In Duitsland bestaat zelfs een speciale raad die bepaalt hoe de reguliere media op ‘politiek correcte’ wijze moeten berichten (2), zoals het verdoezelen van criminaliteit van buitenlanders en het zo positief mogelijk weergeven van immigranten en de islam.

  In het in 1949 geschreven boek ‘1984’ beschreef George Orwell een totalitaire staat waarin het denken en spreken door ‘Nieuwspraak’ (bijv. ‘oorlog = vrede’) totaal wordt gecontroleerd, bestuurd en gemanipuleerd.

  De schrijver bleek er slechts 30 jaar naast te zitten, want anno 2014 is ‘Nieuwspraak’ (‘werkloosheid = economische groei; bezuinigingen = betere zorg; EU = welvaart; islam = vrede; multiculti = verrijking; Rusland = het kwaad; CO2 = opwarming’; etc.) in onze media en politiek de harde realiteit geworden. Het enige wat nog ontbreekt is het definitief monddood maken van alle tegengeluiden, iets wat afgelopen week in de VS werd uitgetest. >>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/12/Regering-Obama-voert-eerste-test-uit-met-uitschakelen-kritische-internetmedia

  Like

 11. Tom Hendrix. zegt:

  Peterselie1: 15.55. uur. Dat is geheel conform de realiteit, Peter. 1984 is uitgekomen anno 2014. En Orwell wist verrekte goed hoe het zat! Hij heeft tijdens de Spaanse Burgeroorlog, van juli 1936 t/m maart 1939 gezien, hoe vuil en smerig politiek kan zijn! Lezenswaardig is zijn boek: ” Afscheid van Catalonië”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s