Het immigratiedebat in Zweden is geïntensiveerd

Screenshot_22

(Door: Vederso)

Nu, dat is nogal zwak uitgedrukt. De wereld in Zweden staat op zijn kop heb ik zo het idee en binnenkort ook in dit theater (bij ons dus). Vier voormalige Zweedse politici uit conservatieve en centrumrechtse hoek roepen op tot een gesprek met de ZwedenDemocraten (SD) na de aankondiging van nieuwe verkiezingen. Dat dit gesprek moeizaam gaat worden, blijkt wel uit het feit dat de standpunten van SD nog steeds alleen maar als racistisch en fascistisch worden gezien.

Nu heeft thelocal.se een artikel geplaatst (www.thelocal.se) en het aantal reacties is al bijna 400. opnieuw zijn misschien de reacties nog wel interessanter dan het artikel zelf, maar dat is op zich niet verwonderlijk.

Op mijn verhaal dat in Zweden alles 10 jaar eerder gebeurt, dus ook de lelijke dingen, kreeg ik een negatief antwoord uit Scandinavië terug. De strekking van het antwoord was dat in Zweden juist alles 10 jaar later gebeurt, omdat de MSM al tientallen jaren heeft gelogen en een debat heeft tegengehouden. En de allerbelangrijkste zin was misschien wel: “En dit is niet te herstellen”. (het totale immigratievraagstuk).

Screenshot_23

Het bijna ondoenlijk om alle reacties hier weer te geven, maar één wil ik u niet onthouden en die is “flagged for hate-speech”. Volgens mij is het een betrekkelijk veel voorkomend en onschuldig standpunt, dat echter wel de dingen onverbloemd zegt. Als dit in de Zweedse context al moeilijk te verteren valt, hoe zwaar zal straks de harde werkelijkheid op de maag liggen. Hier de vertaling van de reactie:

“Een land kan alleen maar net zo goed zijn als de mensen erin. En Zweden neemt het ´vuilnis´ van de hele wereld al veel te lang op. Waarom moet Zweden de last van de hele planeet op z’n schouders nemen?? Wat heeft Zweden ooit gedaan om zo’n soort nationale straf te krijgen?? Niet-westerse allochtonen kunnen nooit goed worden geïntegreerd in de Zweedse samenleving. Ze zijn geen vreedzame mensen en zullen dat altijd blijven. 90% van alle geweldsdelicten wordt in Zweden gepleegd door niet-westerse allochtonen. Dat is een feit. Moord, verkrachting, vandalisme, noem maar op. Jimmie Akesson & de ZwedenDemocraten zijn de enige redelijk stem in deze zee van waanzin. Deze onzin heeft al veel te lang geduurd. Tijd om de poorten voor niet-westerse allochtonen te sluiten of de natie pleegt zelfmoord”.

Screenshot_24

Na de val van de rood-groene regering naderen de Zweden Democraten de 18%

Ook de voorzichtige Johan Westerholm stapt in de reportage van Nieuwsuur van vorige week niet buiten het verhaal dat in Zweden de laatste pakweg 20 jaar is afgestoken. Hij heeft het alleen maar heel voorzichtig over de noodzaak om het over aantallen immigranten die Zweden kan opnemen te hebben. Mijn verwachting is dat dit alleen al voor de Zweedse “gutmenschen” onacceptabel is en de problemen alleen nog maar groter zullen worden. Zo ontploften vorige week in Malmö vier bommen en zo’n aantal haalt zelfs Jihad Watch. Wat wil de Zweedse mens nog meer?

Ik wens de Zweden veel succes toe met hun debat, maar verwacht er niet teveel van.

De reportage van Nieuwsuur haalde zelfs het buitenland en is nu in het Engels ondertiteld door Vlad Tepes. Voor wie het heeft gemist, hier is deze nog een keer:

 

Door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Integratie", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, Barbarisme, Censuur, Counterjihad, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Elite, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Linkse media, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking, Zweden. Bookmark de permalink .

14 reacties op Het immigratiedebat in Zweden is geïntensiveerd

 1. Mowdes zegt:

  Wat heeft Zweden ooit gedaan om zo’n soort nationale straf te krijgen?? Zweden heeft de Duitser door hun land laten marcheren. En heeft net als Zwitserland geprofiteerd van de tweede wereld oorlog.

  Like

 2. Maria zegt:

  Het land cultuur, natie Zweden is helaas totaal verloren.
  Zonder bloederige burgeroorlogen daar wordt Zweden nooit meer het Zweden wat het ooit was, feitelijk zal Zweden nooit meer zijn wat het ooit was, want zelfs met een burgeroorlog daar verliezen ze nog van de inwijkelingen daar zorgt de EU wel voor.
  Dank de socialisten de goedemenschen hiervoor, verraad van eigen land en volk en nu is Zweden een land van islam geworden en binnen 10j bestaat er geen Zweed meer, dan zullen de goedemenschen de socialisten mee uitgemoord zijn daar. Dat is de ironie in gans Zweden verhaal.
  Onvoorstelbaar niet te bevatten dat gans Zweden en soon Scandinavië aan de islam ten onder aan het gaan is en die socialisten beseffen niet dat ze er mee aan gaan…

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  De massa-immigratie naar Europa, maakt elke Europese samenleving kapot. Maar dat interesseert de RODEN, de GOEDMENSEN, de huichelaars en meelopers van CHRISTEN-DEMOCRATEN en LIBERALEN voor geen meter. Iedere samenleving die te lijden heeft onder massa-immigratie, zal de sociale zekerheid verliezen voor de eigen bevolkingen. Begin nu eens om deze mensen in hun eigen regio op te vangen. WIJ – EUROPA- kunnen niet heel AFRIKA en AZIË opvangen.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Goed stuk, Verderso!

  Het is voor mij onvoorstelbaar, en dat wordt het steeds meer, dat mensen zo krankzinnig gek kunnen worden en hun land naar de verdommenis helpen, door honderdduizenden mensen binnen te halen die er absoluut niet passen en die ook nog weigeren te integreren.

  Je moet wel knettergek geworden zijn of, zoals het door een psycholoog genoemd werd, ‘pathologische vormen van atruïstisch gedrag’ vertonen,

  Goed doen aan ‘zielige mensen’ van veraf en volkomen gevoelloos zijn voor je eigen mensen, degenen uit je nabije omgeving.

  Voor zo’n gedrag is inderdaad maar één verklaring: Het is VOLKOMEN GESTOORD!

  Ik ben ook bang dat die mensen niet kunnen veranderen: ze zijn te ver heen. De enige mogelijkheid om het tij te keren is dat het Zweedse volk wakker wordt, hen afzet, voor het gerecht brengt, hen opsluit en zelf de touwtjes in handen neemt.

  Als er dan tenminste nog rechters en leiders bestaan die niet beïnvloed zijn door het waanzinnige linkse denken.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Er is maar één oplossing……….trap de gutmensch met hun moslimvrienden het land uit !!!
  Niet goedschiks dan kwaadschiks !!

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Best mogelijk dat het voorzichtig benoemen van louter praktische problemen voor de Zweedse “Gurmenschen” al te veel is, maar op deze manier stevenen ze uiteraard hun eigen ondergang tegemoet.
  Het is toch te gek voor woorden, dat deze aspecten al amper benoemd mogen worden en de grotere problematiek helemaal niet! Leggen die lui elkaar werkelijk op om bomaanslagen, verkrachtingen en verdere criminaliteit maar eenvoudigweg stilzwijgend te dulden en zich alleen maar te bekommeren om hoeveel ‘vluchtelingen’ het land nog meer kan opnemen?! Dat is niet belachelijk, dat is krankzinnig! In Nederland worden kwalijke verschijnselen althans nog benoemd, al is het maar door de PVV, maar hier krijg je de indruk, dat de SD dat niet eens hóeft te proberen op straffe van in de racistische/fascistische hoek geplaatst, en uiteindelijk verboden te worden!
  Nee, op zo ’n manier zie ik eerlijk gezegd ook geen heil in zo ’n debat……

  Like

 7. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Hier is er ook niet echt een immigratiedebat gaande. Ze stromen nog binnen.

  Like

 8. Vederso zegt:

  Fjordman zegt dat Zweden nog maar weinig tijd blijft;

  http://gatesofvienna.net/2014/12/swedish-politics-in-chaos/#more-34923

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Ik heb niet de indruk dat die paar lui uit de documentaire het doorsnee niveau is van de immigranten.

  Like

  • Vederso zegt:

   Ik denk dat u daar gelijk aan hebt. Iets anders valt er van Nieuwsuur misschien ook niet te verwachten, maar ze hebben in ieder geval opgepikt dat het Zweedse immigratiemodel van “hoe meer zielen, hoe meer vreugd” scheurtjes begint te vertonen.

   Like

 10. Joost Visser zegt:

  Toch wel opmerkelijk iedere keer weer dat bijvoorbeeld zo´n opa die bijles geeft en heel begripvol knikt als hij door een Syrier familie wordt genoemd en niet in de gaten heeft dat hij zijn eigen familie, kinderen en kleinkinderen, verloochent.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, dat klopt. En U hoeft de oorzaak niet ver te zoeken:
   Hele generaties Zweden hebben soms wel zes dagen van de week doorgebracht in de naschoolse opvang zodat beide ouders full time konden werken. Niet alleen kweek je daarmee zwakkere banden met je eigen familie, je wordt door de jufs daar ook nog eens lekker multicultureel gehersenspoeld. Je leert als het ware, de immigranten minstens zo belangrijk te vinden als je eigen ouders -die so wie so meestal niet aanwezig zijn.
   Mede daar door zijn die Zweden thans zulke ontheemde sukkels, daar blijf ik bij.
   De Sociaal-Democraten worden bedankt!

   Like

 11. Jan zegt:


  (5 simpele, socialistisch meisjes die nog niet beseffen wat zij zichzelf aandoen)

  Zweden heeft onlangs Margot Wallström tot minister van BuZa benoemden zij heeft te kennen gegeven dat vanaf nu een ‘feministische buitenlandse politiek’ gevoerd zal worden. Gevraagd wat dit inhoudt wat de aanhoudende Russische agressie tegen Zweden betreft, gaf zij een niets zeggend antwoord wat er op neerkwam dat zij feitelijk geen enkel benul had behalve dat het feministische iets met ‘humanitair’ te maken heeft, met ‘respect. Hoe dit er dan in de realiteit dan uitziet kon zij niet zeggen, is kwestie van afwachten. Zij is vol goede hoop, want naar ‘Zweden als wereldmacht’ zal worden geluisterd, aldus Wallström. Ook binnen defensie is men razend enthousiast met dit ‘vrouwelijk’ standpunt dat, naar hun mening’ oorlogen weet te voorkomen, ‘een geheel nieuwe aanpak’, aldus Robert Egnell van het National Defense College.
  http://foreignpolicy.com/2014/12/05/can-vladimir-putin-be-intimidated-by-feminism-sweden/?utm_content=buffer9c993&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Jezus, wat een stuk onbenul!
   Wij hebben al een Timmermans gehad, zitten nu met een Koenders, maar het kan dus nog altijd erger, laat dat maar aan Zweden over!
   En zien die wichten op die foto zelf niet in, dat ze zich blameren met die nitwit-pose? Het lijken, GVD, wel cheerleaders, met die vlaggetjes!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s