Kiev is het oosten al lang kwijt

Screenshot_38

Mogelijke politieke opdeling van de Oekraïne

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Al maandenlang worden de dorpen en steden rondom Donetsk en Loehansk door Oekraïense troepen beschoten met zwaar geschut en in puin gelegd. De politieke houding van de nieuwe machthebbers in Kiev en de meedogenloze oorlog tegen de rebellen hebben niet alleen tot de vlucht van honderdduizenden mensen naar Rusland geleid, maar ook nieuwe politieke en territoriale feiten geschapen.

De wens van de elites van Kiev naar het behoud van de territoriale eenheid van de Oekraïne zou al lang wel eens alleen maar een irreële politieke wensdroom kunnen zijn. Nog wil men dit noch in Kiev, noch in Washington of Brussel toegeven – maar alle haat op alles wat Russisch is in het westen van het land zorgt voor nieuwe feiten. De artilleriebeschieting, de pogroms en de massagraven van vermoorde burgers ook.

Je kunt grenzen niet gewoon op de tekentafel trekken en dan verwachten dat dit geen problemen oproept. Al na de Eerste Wereldoorlog toonden de kunstmatig getrokken nieuwe grenzen dwars door bewoonde gebieden van Europese volkeren heen aan dat hieruit nieuwe conflicten ontstonden. Nu, in de Oekraïne, zal het politieke aanspraak denken van de politici eveneens tot nog meer dood en verderf leiden.

Voor de Oekraïne is slechts een twee-staten-oplossing mogelijk wanneer men daar de mensen een toekomst in vrede toewenst. Dat betekent echter ook dat in alle districten in het oosten en zuidoosten van het land, die door de rebellen tot “Noworossija” gerekend worden, referenda onder internationale controle gehouden moeten worden. De vraag zou dan moeten luiden: “Moet rayon XY deel blijven uitmaken van de Oekraïne of een deel worden van de nieuwe staat ´Noworossija´?” Alle rayons kunnen zich dan bij een dienovereenkomstige uitslag aaneensluiten tot de staat “Noworossija”.

Dit betekent echter ook dat de desbetreffende “beschermende machten” – de VS en de EU voor de Oekraïne van Kiev en Rusland voor “Noworossija”- een dienovereenkomstige politieke, economische en financiële medeverantwoordelijkheid dragen. Per slot van rekening zijn zij (voor een niet onaanzienlijk deel) medeschuldig aan de jongste gebeurtenissen. Alleen al de 5 miljard dollar die Washington in de Oekraïne “investeerde”, de massale politieke ondersteuning van de nieuwe regering van oligarchen in Kiev door Washington en Brussel evenals de hulpleveringen van Moskou aan de rebellen spreken hiervoor.

Een feit is namelijk dat de politieke verschillen en het militaire offensief van Kiev een re-integratie van de zuidoostelijke gebieden in de Oekraïense staat onmogelijk maken. Ook al wil men dat in Kiev en de bevriende hoofdsteden niet toegeven. Zelfs de oorspronkelijk bedachte federale oplossing, waarover lange tijd werd gesproken en die in ieder geval in het begin van het conflict de huidige toestanden zou hebben kunnen verhinderen, zal niet meer in te voeren zijn. Deze staf werd al lang gebroken.

Wie zich werkelijk voor de vrede in Oekraïne wil inzetten, moet een desbetreffende druk op beide conflictpartijen uitoefenen en daarmee de weg effenen voor een twee-staten-oplossing. Dit geldt vooral voor de EU en de VS, die met hun actuele ondersteuningspolitiek voor Kiev ervoor zorgen dat de komende maanden nog eens duizenden mensen hun leven moeten laten, omdat de stijfkoppen in de politiek liever hun eigen ego strelen dan de mensen helpen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Oekraïne, Rotzakken, Rusland, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

6 reacties op Kiev is het oosten al lang kwijt

 1. JooJootje zegt:

  Een twee staten oplossing dit roep gelijk de gedachten aan het geroep en de boycot van de zelfde mensen tegen Israël op.
  Nu zij zelf voor een soortgelijke keuze staan ???????
  Weer een bewijs dat het toch om antisemitisme gaat bij het vraagstuk Israël.
  Bij een soortgelijk probleem wat hen zelf betreft is daar in eens geen sprake van hoe hypocriet.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   De Raad van bestuur van het IMF heeft onlangs ingestemd met een pakket van 17 miljard dollar aan leningen om Oekraïne te ‘redden’ uit de moeilijke en uitzichtloze economische malaise waarin het land verkeerd. Het geld komt, natuurlijk, met de strikte voorwaarden van het IMF en het globalistische, corporate NWO achter de schermen, zoals het verhogen van de belastingen, het bevriezen minimumloon, snijden pensioenen (met 50%) en energie subsidies de gebruikelijke ontberingen in de IMF voorwaarden.

   De wereld is laf en geruisloos getuige geweest met het aan alle kanten platgereden variatie op het thema Griekenland, Portugal, Ierland en Spanje. Voor de volgende stappen, het zo snel mogelijke privatisering van de Oekraïense staatsbedrijven, massaontslagen van de staats medewerkers, internationale contracten voor de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen.

   En van het enorme agrarisch potentieel wat Oekraïne biedt, wordt Oekraïne rijp gemaakt voor de aanvraag voor het NAVO lidmaatschap. Mocht de nieuw ‘democratisch’ gekozen centrale overheid zijn greep verliezen over het Oosten van Oekraïne, dan zal het IMF programma opnieuw worden moeten herzien.

   Met andere woorden: maak oorlog met uw pro-Russische Oekraïense broeders, ander kun je fluiten naar je geld. Het rapport zegt verder dat: als de regering de controle verliest over het Oostelijke gedeelte van Oekraïne zal de financiële situatie verder eroderen, en het land het vermogen verliezen om de broodnodige buitenlandse investeringen hoofdzakelijk die van de VS/EU in Oekraïne beschadigen. Met andere woorden de huidige Oekraïense regering moet dan meer terug betalen van de schuld c.q. geleend geld, maar dan onder nog zwaarder drukkende voorwaarden van de redder in nood het IMF.

   Like

 2. Joost Visser zegt:

  Dus Rusland het ´het rijke deel´ en de eu een nieuw Griekenland minus erbij. Well done eu.

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  De smerige vuile politieke EUSSR bende, en de MOSLIM Obama hebben SCHULD aan het conflict in de Oekraïne. Ik zeg het maar weer eens: na de val van de MUUR in Berlijn 1989, hebben de VS EN EUROPA, hoog en heilig beloofd aan RUSLAND om NIET haar INVLOEDSFEER BINNEN TE DRINGEN. En DAT hebben ze – VS en EUSSR- WEL gedaan! In het dagelijkse leven betekent dat gewoon CONTRACTBREUK!!

  Like

 4. bobzelf zegt:

  Ja, het is ook leuk als je protesteert tegen je “”NIEUW GEKOZEN “” REGERING , WAARBIJ JE DUS ZELF NIET MEE MAG STEMMEN !!!!

  Je roept dan, dat is niet eerlijk, met dat facistische gajus gaan we niet verder en je bezet dan wat gemeente huizen .

  En als oplossing ??
  wordt er niet gepraat , ,maar sturen ze het leger op je af, wat alles vernietigd , aan scholen ,gebouwen, infrastructuur , ziekenhuizen etc , dus U roept het en ze hebben het naar de kloten geholpen !!
  Ja. goed bij nagedacht in KIEV/EU/USA , dus na 6000 doden en duizenden gewonden
  mogen ze nu wel gaan praten !

  NOU NEVER NOOIT NATUURLIJK !

  Wat dan natuurlijk ook de deur sluit voor de USA , want alle afspraken golden wel
  voor het hele land, inclusief , ” de rijkdom . olie, schaligas en kolen in het oosten !

  DUS GEGOKT EN VERLOREN , ZE DACHTEN ER GEWOON MEE WEG TE KOMEN, !!

  MAAR PUTIN ZEI : Tot hier en niet verder , de slapende hond ( wel altijd met 1 oog open)
  is de winnaar !!!!!

  Whahahahaha, ik zou nog wat sancties extra doen !!!

  en natuurlijk op uw favoriete ,volgevreten , rolmops van Baalen stemmen binnenkort,

  tenslotte heeft hij GOED WERK VERRICHT HIER OP DE MAIDAN, WHAHAHAHAHA

  met die bokworst vingers, die pleuris SSer

  WIE WUN , CUM TU IU , WIE WIL HILP JU , WHAHAHAHAHA

  NOU KOM MAAR OP MET JE CENTEN , INDERDAAD HET NIEUWE GREECE
  IS OFFICIEEL GEOPEND !!!

  GR. BOB

  Like

  • Maria zegt:

   hihihi en dan te denken dat de steenkool groeven industrie alles van dat in Oost Oekraine liggen, hahaha welke idioten runnen die EU hier feitelijk???
   hahaha het tegen Putin en de Russen opnemen, resultaat de ondergang van de EU komt in zeer snel tempo eraan want dat is niet meer te betalen, gdvddm ze moesten gans die EU kliek die op die Maidan ging stoken levenslang de gevangenis (van mij mogen ze ze opknopen) insteken vanwege het bankroeteren van alle 28 lidstaten van de EU nu…
   Dit is de reden waarom alle landen moeten besparen inleveren bevolkingen leegpersen om oekraine (spanje griekenland, italie) van geld te voorzien… en ondertussen gaat het niet meer met eigen bevolkingen hier want alles en iedereen komt in opstand..
   Tja die machtsgeilheid EU illegale elite politiekers is de ondergang van iedereen in de EU… en er valt niets meer uit te persen bij bevolkingen van de EU, want de EU weigert de miljardairs belastingen te laten betalen, ze mogen allemaal door Junckers met 1600 bedrijven van de EU op 1 postbus geregistreerd staan in luxemburg om maar geen belastingen te betalen, en die denken echt dat de mens dit blijft slikken…
   Je hoort enkel via de MSM NOG MEER besparen, en Putin lacht zich krom want zijn rekeningen worden netjes betaald…. mensenlief wat een beerput is die EU beleid gefaald tot en met, wij zitten opgescheept met VS puppets mannetjes in de EU, de VS economie herstelt aan waanzin tempo en hier alles en iedereen overkop, was altijd de bedoeling van de VS geweest want na lancering de Euro kwam 9/11 dan de banken vastgoed failliet allemaal georchestreerd vanuit de VS…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s