“Ons doel is 10.000 deelnemers”

Screenshot_29

Lutz Bachmann

(Door: Moritz Schwarz – Vertaling: E.J. Bron)

Lutz Bachmann is het gezicht van de “Pegida”-demonstraties, die iedere maandag in Dresden duizenden mensen tegen islamisering en ongebreidelde immigratie de straat op krijgen. In het interview met “Junge Freiheit” spreekt Bachmann over links-extreme blokkades, zijn verleden en de toekomst van “Pegida”.

Meneer Bachmann, u hebt u bedacht om af te treden als leider van “Pegida”. Waarom?

Dat heb ik niet zelf besloten, maar onze leidende commissie, het zogenaamde organisatieteam.

Tot dinsdag jl. wilde u echter nog aftreden

Ja, om schade van “Pegida” af te wenden. Ik heb nooit verzwegen dat ik voorbestraft ben. Desondanks zie ik de poging van onze tegenstanders om deze smet op mijn persoon uit het verleden in zijn totaliteit op “Pegida” te projecteren. Daartegen wilde ik “Pegida” beschermen.

Wat deed u van gedachten veranderen?

De eenstemmige ondersteuning van het organisatieteam op onze crisisvergadering gisteren en de brede ondersteuning van onze basis die ik de afgelopen dagen ervaren heb. Bovendien lijkt de poging om d.m.v. mijn verleden “Pegida” te stigmatiseren geen succes te hebben. Vermoedelijk, omdat ik daarmee vanaf het begin eerlijk ben omgegaan.

Hoeveel demonstranten zullen er maandag op de “Pegida”-demonstratie verschijnen?

Ons doel is 10.000 deelnemers.

Is dat realistisch?

Ja natuurlijk! Wat echter niet wil zeggen dat we dit aantal maandag al zullen bereiken – maar dat we dit aantal gaan halen, is zeker.

En zo niet?

Ik ga er van uit dat het aantal deelnemers opnieuw groter zal zijn. 10.000 zou mogelijk moeten zijn – en zo niet, dan is dat ook niet erg. Beslissend is: het zullen er meer zijn dan afgelopen maandag. We groeien.

Bevindt “Pegida” zich sinds afgelopen maandag niet op een doodlopend spoor?

Waarom?

Linkse extremisten hadden uw demonstratie geblokkeerd. “Pegida” ging als de verliezer van het veld. U werd door uw eigen mensen uitgefloten.

Het was een moeilijke beslissing om af te zien van een ontruiming, maar ze was juist. Als we de politie de blokkade zouden hebben laten ontruimen, zou dit geen fraaie beelden hebben opgeleverd. Daarop wachten maar al teveel journalisten, om dan te schrijven: “Geweld bij ´Pegida´!”, wat op veel burgers een afschrikkend effect zou kunnen hebben. Ja, er was eerst kritiek op mijn beslissing. Maar achteraf ervaar ik van iedereen instemming. Het was belangrijk dat we niet op ons recht stonden, maar duidelijk hebben gemaakt dat “Pegida” vreedzaam is, geweld in ieder geval vermijdt en dus een manifestatie voor alle burgers is.

Wordt u maandag opnieuw geblokkeerd?

Nee.

Hoe kunt u daar zo zeker van zijn?

Omdat we in een constructief gesprek met de politie en burgerlijke zaken een oplossing hebben gevonden.

En die is?

Dat kan ik hier niet verraden.

Iedere route kan geblokkeerd worden. Daarom moet de politie u beloofd hebben iedere blokkade al in de kiem te smoren.

De politie zou de blokkade afgelopen maandag al verhinderd hebben wanneer het chemieongeval in Pirna niet tot de aftocht van ongeveer 200 politieagenten had geleid. De volgende maandag zal de politie op volle sterkte aanwezig zijn. Ik heb de toezegging dat onze manifestatie ook preventief beter beveiligd zal worden. In z´n totaliteit voelen we ons door onze politie goed beveiligd en hebben we vertrouwen in de agenten. Daarom ben ik er zeker van dat aanstaande maandag een succes wordt.

Screenshot_30

Bron:
http://jungefreiheit.de
Interview: Moritz Schwarz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, cultuurrelativisme, democratie, Demografie, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Islamkritiek, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Mensenrechten, Multiculti, Nationalisme, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, Patriottisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

11 reacties op “Ons doel is 10.000 deelnemers”

 1. Theresa Geissler zegt:

  Goede beslissing om hem over te halen, te blijven!
  Veroordeeld? Wat nou veroordeeld? 99% kans dat het niets te maken heeft met waar het bij deze demonstraties om draait en híer is een man als Bachmann nodig! Verder geen gemekker!
  Ik hoop van harte, dat het de eerstvolgende keer wèl tot een ontruiming komt, en alle daaropvolgende keren: Die linksen moeten eens ervaren dat ze niet alles kunnen flikken!

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Ik ben bang dat de RODEN/SOCIALISTEN en de ANARCHISTEN en ander TUIG weer rotzooi gaan trappen! Maar ik heb veel respect voor deze Duitse burgers!

  Like

 3. Waar blijft de Nederlandse Bachman?

  Like

  • Martha N zegt:

   TH. Nederlanders zijn tegenwoordig bang voor hun eigen schaduw.
   Als Nederlander ben jij de eerste die opgepakt wordt wanneer je je eigen have en goed verdedigd. Je kunt een proces aan je broek krijgen wanneer je de boef slaat in je eigen huis, wanneer je hem eruit jaagt.
   Nederlanders, zijn slaven in eigen land.
   Justitie beschermt niet…
   Maar ook dit is waar..!
   Nederlanders hebben het een paar keer zelf in de hand gehad de onderdrukking te ontvluchten en wat doen ze..? Stemmen op een manneke met een goed verhaal!
   En dat zit er weer aan te komen, Pechtold D66 als Minister president… Hoe stom kun je zijn.
   In feite hebben we al een Nederlandse Bachman, zijn naam is Wilders!
   Helaas, wanneer hij Nederlanders oproept om te protesteren, komen er slechts enkelen.
   De schuld van verloedering en alles maar accepteren ligt bij een groot deel van onze eigen bevolking!
   Ouderen die steeds minder zorg krijgen
   Verzekeringen die steeds hoger worden
   Niet meer vrij zijn in eigen land
   Justitie die misdadigers beschermt
   En zo kunnen we doorgaan.
   Veel mensen hebben een kop als een kassie, dat wil zeggen ze komen niet verder dan alles te geloven wat op TV en de radio wordt gezegd als zijnde de waarheid.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Martha N: 09.43. uur. Beste Martha, het is volledig waar wat U stelt in uw reactie.

    Like

   • Joshua zegt:

    Beste Martha,weer de waarheid,Nederland heeft dit aan zichzelf te danken, omdat geld en domheid de grote verloederaar is.

    Like

 4. Wanneer zouden de links-gekkies zich realiseren dat ze bezig zijn van Europa net zo’n gevaarlijke plaats te maken als de gehele islamitische wereld nu al is? (en zéker voor vrouwen!) Als er koppen gaan rollen onder hun eigen mensen? Want een rechtse kop (zoals die van Wilders) maakt hen natuurlijk niet uit. Daar worden ze alleen maar blij van, hebben we al eerder gemerkt.
  Het valt me mee dat er in Duitsland niet alleen angsthazen wonen maar ook mensen die het land wakker willen houden en iets willen doen voor het definitief te laat is.

  Like

 5. Louis Burgemeestre zegt:

  Wat is met Wilders? is hij niet meer dan een Nederlandse Bachman?

  Like

 6. sylvia groot zegt:

  Wilders is niet rechts, en ook niet links.
  Hij maakt slechts volop gebruik van het recht op vrije meningsuiting.
  En dat levert hem telkens weer een (slinks bedachte term) ‘cordon sanitaire’ op.

  Like

 7. sylvia groot zegt:

  Now watch what you say or they’ll be calling you a radical,
  Liberal, fanatical, criminal.
  Won’t you sign up your name, we’d like to feel you’re
  Acceptable, respectable, presentable, a vegetable!

  Supertramp

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s