Soedanese politie vernielt een kerk

Screenshot_8

De restanten van een verwoeste kerk in een buitenwijk van Khartoem

(Vertaling: E.J. Bron)

De Soedanese politie heeft haar gewelddadige optreden tegen christenen in de hoofdstad Khartoem uitgebreid. Sinds twee weken proberen de autoriteiten in het noorden van de miljoenenstad de evangelische Bahri-kerk te ontruimen. Een rechtbank had daarvoor beslist dat het terrein rechtmatig door een islamitische zakenman zou zijn verworven. Plaatselijke christenen maken echter volgens een bericht van de informatiedienst “Morning Star News” de radicaalislamitische regering van president Omar al-Baschir verantwoordelijk voor de represailles.

De ruzie om het grondstuk escaleerde eind november, toen de autoriteiten met een bulldozer een muur van de kerk evenals een tot het gebouwencomplex behorend huis vernietigden, dat gehuurd werd door het hervormde “Nile Theological College”. Daarop kwamen de gemeenteleden bij elkaar om een menselijk schild te vormen en zodoende het kerkgebouw tegen verdere verwoesting te beschermen.

Harder optreden tegen christenen sinds de afscheiding van Zuid-Soedan

Volgens berichten probeerde de politie op 2 december opnieuw de resterende christenen uit de kerk te verdrijven. Politieagenten omsingelden het complex, drongen het gebouw binnen en sloegen talrijke christenen in elkaar, onder wie een vrouw en een bejaarde. Er werden 38 personen gearresteerd. Nog diezelfde dag werden ze tegen de betaling van een boete weer vrijgelaten. Volgens Soedanese christenen treedt de wegens misdaden tegen de menselijkheid met een internationaal arrestatiebevel gezochte president van het land sinds de afsplitsing van de grotendeels christelijke Republiek Zuid-Soedan harder tegen de resterende ongeveer 500.000 christenen in het noorden van het land op. In april 2013 kondigde de regering aan om op grond van het sinds de afsplitsing van het zuiden geringe bevolkingsaandeel van christenen in het land geen toestemming meer te geven voorkerkgebouwen. In Soedan wonen in totaal 31 miljoen mensen. 97% van hen is moslim.

Bron:
www.idea.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Rotzakken, Soedan. Bookmark de permalink .

4 reacties op Soedanese politie vernielt een kerk

 1. delamontagne zegt:

  Hier zul je de Paus dus niet over horen:
  Police in Sudan Arrest Church Leaders for Refusing to Surrender Worship Property
  Authorities who bulldozed part of compound disperse worshippers.
  November 25, 2014 By Our Sudan Correspondent – Leave a Comment

  Members of Khartoum Bahri Evangelical Church watch, pray and worship at disputed property. (Morning Star News)
  JUBA, South Sudan (Morning Star News) – Police and security personnel today dispersed a congregation keeping vigil over its disputed property in North Khartoum, Sudan, and arrested five church leaders, sources said.
  Authorities arrived at noon at the compound of the Khartoum Bahri Evangelical Church, where last week they demolished a pastor’s house and church wall, and threatened to arrest members of the congregation camped out on the site of the destroyed house as the Christians prayed and worshipped, a church source told Morning Star News.

  bron: http://morningstarnews.org/2014/11/police-in-sudan-arrest-church-leaders-for-refusing-to-surrender-worship-property/

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Inderdaad, waar is deze PAUS nu dan? Doodse stilte, net als bij de andere hypocrieten, de Wereldraad van Kerken, de PKN etc.

  Like

 3. Armani zegt:

  Ik kan maar 1 ding zeggen het is vuil smerig zwart Moslimtuig

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s