Voor het eerst in Duitsland: Bremen verbiedt ondersteuningsvereniging van IS

Screenshot_4

(Vertaling: E.J. Bron)

In Bremen werd voor het eerst in Duitsland een ondersteuningsvereniging van de islamitische terreurmilitie IS verboden. Tegelijkertijd voerden de autoriteiten een razzia uit tegen de salafistische Vereniging Cutuur & Gezin (KuF): meer dan 200 politieagenten doorzochten een moskee en 17 privéwoningen.

Voor het eerst in Duitsland heeft de stad Bremen een ondersteunende vereniging van de islamitische terreurmilitie IS verboden. Meer dan 200 politieagenten doorzochten gisteren de salafistische Vereniging Cultuur & Gezin (KuF) in het stadsdeel Gröpelingen, een moskee en 17 privéwoningen, aldus de senator Binnenlandse Zaken Ulrich Mäurer (SPD) na de actie. Er vonden geen arrestaties plaats, de actie verliep rustig. De agenten namen de persoonsgegevens van 53 mensen op, ze namen ongeveer € 12.000,- aan verenigingsvermogen in beslag en vonden meerdere wapens.

“Tegen zulke verenigingen geldt nul tolerantie”

Mäurer motiveerde het optreden met onderzoeksresultaten van meerdere jaren observatie. De KuF zou de openbare orde schenden en het idee van het begrip onder de volkeren: “Tegen zulke verenigingen geldt nul tolerantie.” De binnenlandse veiligheidsdienst zou de vereniging al sinds 2008 in de gaten houden. “We hadden nooit een goed gevoel bij de vereniging”, zei Mäurer. Verschillende predikers zouden steeds opnieuw tot geweld hebben opgeroepen en religieuze wetten boven het Duitse recht hebben geplaatst.

Uit de vereniging zouden afgelopen zomer acht mannen, zeven vrouwen en elf kinderen geprobeerd hebben naar Syrië te vertrekken. Twee mannen en twee vrouwen zouden waarschijnlijk zijn teruggekeerd, twee mannen zouden volgens informatie van de politie van Bremen bij gevechten in Syrië zijn gedood. Volgens Mäurer gaat er een bijzonder gevaar uit van de teruggekeerde strijders. Bij buitenlanders zou hij willen proberen een einde te maken aan hun verblijf in Duitsland, bij Duitsers zou dat moeilijker liggen.

“Ernst van de situatie niet onderkend”

De conferentie van ministers van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaten, die volgende week plaatsvindt, moet zich met dit thema bezighouden, zei Mäurer. “Het kan niet zo zijn dat hier constant nieuwe strijders gewonnen worden.” Zijn autoriteit zou alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat er geen ondersteuners van IS meer naar Syrië kunnen vertrekken. “Ik denk dat we de srnst van de situatie nog niet onderkend hebben”, zei hij met het oog op de conferentie met zijn collega´s. Hij heeft niet de illusie dat met het verbod de activiteiten van IS in Bremen afgelopen zijn. Welke maatregelen er concreet zullen volgen, wilde Mäurer niet zeggen.

Volgens de chef van de binnenlandse veiligheidsdienst Bremen, Joachim von Wachter, is het aantal radicaalislamitische Salafisten in Duitsland dramatisch toegenomen. In 2011 waren dit er ongeveer 3800, op dit moment zijn het 6400, tendens stijgend. Bremen zou op tijd hebben gereageerd en bijvoorbeeld een advieskantoor hebben ingericht. Het aantal Salafisten zou hier sinds 2011 slechts met 10 naar 360 zijn toegenomen.

Bron:
www.focus.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", Duitsland, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Moslims, Rotzakken, Salafisten, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Voor het eerst in Duitsland: Bremen verbiedt ondersteuningsvereniging van IS

 1. DonnaDolce zegt:

  He, he, worden ze wakker…

  Like

 2. breget zegt:

  Zal de Duitse kreet weer schallen over Europa maar dan om ons te bevrijden van de bendes psychopaten .Helaas kunnen de NL regeringen net als in de 19 de eeuw onze burger niet deze bescherming geven wegens geestelijke beperkingen helaas maar waar ,hoop dat er andere landen een grote stopteken plaatsen aan de islam tot hier en niet verder maar het wordt een zware dobber het gif van mo is ver doorgedrongen in onze Europese landen .Dromen over een betere toekomst zonder de moordende adem van de islam in onze nek kan niemand ons ontnemen.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Ze hebben beschaaft afgewacht totdat hun sallafistenpreek ten einde
  was en hebben hun schoenen een hoesje overgetrokken ! Eveneens
  hebben ze voor de vrouwen, vrouwelijke politie ingezet om de eer van
  de tapijtvreter niet aan te tasten ! In hun middeleeuwse zandkasten waar
  ze vandaan komen, schlachten ze zich zonder aan te melden tegenzijdig
  af en hier word ook nog pervers een tapijtloper uitgerolt !

  De islam is de dood van alles werkelijk menselijke !
  Der Islam ist de dood van de de niet islaamse mensheid !

  SOS !
  Ik lever me niet vrijwillig aan hun schlachters-mes !

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Fijn hé die RESOLUTIE VAN STRAATSBURG, waardoor WIJ opgescheept zitten met de ellendige ISLAM, met zijn volgelingen. Het is dweilen met de kraan open, wat Bremen doet. Goed bedoelt, maar door de gestage toestroom van haatbaarden, is het effect niet echt om over naar huis te schrijven.

  Like

 5. Martha N zegt:

  Het is een begin, maar waarom moest het 6 jaar duren eer er eindelijk eens iets gebeurde?
  Meerdere jaren observatie? Ze hadden nooit een goed gevoel?
  >>>>Volgens de chef van de binnenlandse veiligheidsdienst Bremen, Joachim von Wachter, is het aantal radicaalislamitische Salafisten in Duitsland dramatisch toegenomen. In 2011 waren dit er ongeveer 3800, op dit moment zijn het 6400, tendens stijgend. <<<
  En dan houden ze dit soort mensen binnen het land?

  Like

 6. sam zegt:

  200 Agenten?
  Er was een bepaalde (duistere) periode in Duitsland dat amper 5 agenten hetzelfde konden.
  Moeten “WIJ” terug afzakken naar een “duistere periode” om terug ” ONS ” gelijk te kunnen halen.
  Wapenstokken (=matrakken) dienen nog voor iets trouwens en zijn zeer behulpzaam, of worden deze alleen gebruikt tegen de “EIGEN” bevolking.

  Like

 7. Louis Burgemeestre zegt:

  Waaaaaat Bremen is minder root geworden?Dat is te begroeten denk ik.

  Like

 8. In iedere moskee liggen wapens,alsook thuis bij de meeste van die haatbaarden!En reken maar dat politie en justitie hier echt wel van op de hoogte zijn,maar het gewoon gedogen!Moeten wij eens proberen;komt het groot op het hoernaal en in alle kranten,en zit je mooi vast!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s