Angst voor opstanden: De Amerikaanse regering wil CIA-folterrapport niet laten publiceren

Screenshot_69

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Eigenlijk is het de bedoeling om het rapport over de CIA-foltermethodes volgende week te publiceren. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, waarschuwde de Senaat hier nu echter voor, omdat dit rapport tot nieuw anti-Amerikaans geweld in het Nabije en Midden-Oosten zou kunnen leiden.

Nog steeds heerst in Amerikaanse kringen het compleet overdreven zelfbeeld van de “goede jongens” als het om de buitenlandse activiteiten van het leger en de geheime diensten gaat. Oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid passen minder goed in dit beeld. Nu kreeg senator Dianne Feinstein, die het CIA-rapport al maandenlang wil publiceren, een telefoontje van minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. Daarin dringt hij er bij haar op aan om dit rapport niet voor het publiek toegankelijk te maken.

De commissie geheime diensten in de Senaat, waarvan Dianne Feinstein de voorzitter is, had in april na jarenlange strijd voor de publicatie van het rapport gestemd. Volgens afspraak dienen ongeveer 500 pagina´s van het in totaal 6.300 pagina´s dikke “Torture Report” voor het publiek toegankelijk gemaakt te worden. Daarin gaat het om de wereldwijd bekritiseerde martelingen door de CIA onder de regering van de toenmalige president George W. Bush. Vooral de praktijk van het “waterboarding”, waarbij de verdrinking van het verhoorde slachtoffer met behulp van een natte handdoek en water gesimuleerd wordt, had in de “oorlog tegen de terreur” van Bush voor scherpe kritiek gezorgd.

Reden voor de zorgen van Kerry en de hele Amerikaanse regering is de angst voor opstanden in het Nabije en Midden-Oosten evenals de vrees voor martelacties tegen Amerikaanse burgers die gegijzeld worden. Maar in werkelijkheid moet men zich afvragen waarom de verantwoordelijken voor deze martelingen niet opgespoord en juridisch ter verantwoording geroepen worden. als het dan al niet voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag is (waarmee de VS weigeren samen te werken) dan in ieder geval voor nationale rechtbanken.

Het kan toch niet zo zijn dat de VS zich voortdurend boven het volkerenrecht en internationaal bindende normen plaatsen, maar tegelijkertijd andere landen ervan beschuldigen deze te schenden. Waar blijven de internationale sancties tegen de VS? Mocht het rapport, ook al is het slechts gedeeltelijk, niet gepubliceerd worden ten gevolge van politieke druk, dan zou dit er in ieder geval nog een signaal van zijn hoe arrogant de Amerikaanse leiding in werkelijkheid is.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Socialisten, VS. Bookmark de permalink .

18 reacties op Angst voor opstanden: De Amerikaanse regering wil CIA-folterrapport niet laten publiceren

 1. Jean zegt:

  Van een LUL gesproken maar dan wel een levensgevaarlijke LUL.

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  De USAAS krijgen gewoon wat ze verdienen. In de negentiende eeuw moesten ze onder valse voorwendsels de Zuidelijke Staten onderwerpen onder het groteske voorwendsel dat de slavernij onacceptabel was!!!! Met als gevolg natuurlijk dat al het zwart gespuis vrij moest worden gelaten. Nu is het zover dat er door de verregaande misdragingen van datzelfde zwart gespuis een nieuwe burgeroorlog op gang schijnt te komen… Maar ditmaal tussen datzelfde blank en zwart!!! Hahahahaha! Beter laat geleerd dan nooit!!!

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Lees ik uit uw woorden dat u voor slavernij bent?

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Joost Visser. Uw reactie met een enigszins dreigende vraag.
    Nu moet ik natuurlijk mijn woorden zeer zorgvuldig kiezen. Ik zal mijn best doen.
    Laten we eerlijk zijn, iedereen is voor slavernij! Wat is er nu mooier en beter dan een huisslaaf. Na de aanschafprijs zullen de vaste lasten weinig zijn. Het voordeel zal zich dus vermenigvuldigen naar gelang het aantal huisslaven dat men zich vroeger bij ons en nog tot op heden ten dage in de islamitische landen kon en kan permitteren. Ja, dàt waren en zijn nog eens tijden! Een van de zegeningen van de Arabische culturele ontwikkeling was het gebruik en op grote schaal verhandelen van slaven. Voor nòg meer gedetailleerde informatie dan u al dagelijks via de site van de heer Bron bekomt, verwijs ik u dus graag naar de uitvinders van de slavernij.
    Waar ik op doelde in mijn reactie is de grenzeloze hypocrisie die een héél werelddeel in zijn greep houdt, namelijk USA, en die nu óók in heel Europa in zijn vuile verfoeilijke greep houdt. Zo dan weet u het dus weer. Nog vragen?

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Meer verbazing dan dreiging. Verbaasd op een anti-moslimsite uw eerdere woorden aan te treffen.

    Blijkbaar ´slip of the pen´.

    Like

   • Maria zegt:

    Paulzwuetse
    U hoeft niets te verduidelijken, U heeft 1000% gelijk
    de VS krijgen wat ze verdienen!!!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Maria, (dames eerst!) en Joost Visser. Dank. Ik ben namelijk zelf vroeger ook slaaf geweest daarom weet ik het allemaal zo goed.

    Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Ziehier het democratisch gehalte van de huidige USA regering. Huichelaars, maar wel Poetin zwart maken, dat kan de bende van de MOSLIM Obama, als de beste!

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Als je een taliban, hezbollah, hamas, moslimbroeder, IS terrorist tegenover je hebt zitten voor het doen van een diepgaand interview kom je niet ver met een kopje thee op tafel. Het zogenaamde waterboarding is omstreden. Gut wat erg zeg een islamitische hals af snijder en bommenlegger krijgt een doek over zijn gezicht en hierop wordt water gesprenkeld waardoor de ondervraagde het gevoel krijgt te gaan verdrinken. Ook het opsluiten in een kleine kist voor bepaalde tijd en het onthouden van slaap zijn veel toegepaste methoden gedurende ondervragingen bij westerse veiligheidsdiensten. Maar goed de jongens en meiden van deze diensten zijn bepaald geen koorknapen en werden ook niet geselecteerd op het hebben van fijn gevoeligheden. Dat moeten ze vooral ook niet willen. Dan kunnen ze beter meteen naar huis gaan. Maar voor het betere lichaam en geest slopende martelwerk moet je toch echt in het midden oosten zijn en niet bij ons in de westerse wereld.

  http://brabosh.com/2013/02/08/pqpct-ndu/

  Like

 5. Maria zegt:

  it’s too late… de VS balanceren op burgeroorlog tussen blank en zwart, bye bye NWO
  hun politiestaat is hun ondergang, omusla heeft gefaald tot en met, sorry voor het schrijven: komt ervan om een zwarte moslim president daar te installeren… what goes around comes arround…
  Karma

  Like

  • Maria zegt:

   vergat er nog bij te schrijven “socialist”
   zwarte moslim president moet het zijn
   overal op aarde gaat socialisme ten onder, wanneer in Nederland???

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @ Maria: 00.54. uur. Ik hoop zo snel mogelijk, Maria.

    Like

   • koddebeier zegt:

    Misschien is dat wel iets voor een nationale Feestdag !! 🙂

    Like

   • Maria zegt:

    @Tom en koddebeier
    niemand op deze planeet vervloekt de VS meer dan ik…
    zij hebben mijn roots mijn familie omgebracht in samen werking met de islam…
    so forgive me that I curse them in to the hell unseen !!!
    and trust me it shall be done!!!

    Like

   • Ik heb een keer wel 100 misdaden van de amerikanen opgesomt,maar het feit dat ik en mijn volk onze land verlaten hebben en eigenlijk alle onrecht in de wereld komt door de amerikan.Kijk overal wat er met de christenen gebeurt.Libanon en Serviehebben zij ook om zeep geholpen.
    Ik ben benieuwd waar jij vandaan komt Maria?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s