Commentaar: Het denken van een moslim

Screenshot_59

(Door: Martin van Vliet)

De Volkskrant is een foute krant. Geeft verkeerde informatie over  Oekraïne, Obama en het Midden-Oosten. Maar de Volkskrant heeft ook twee eerlijke en goede journalisten. Martin Sommer  van binnenlandse politiek en Paul Brill buitenland commentator. Deze twee schrijven op zaterdag en ik raad u aan de krant op zaterdag te kopen.

Welnu. Paul Brill schreef  op 06-12-2014 een artikel: “Arabische wereld koestert slachtofferrol“. Brill schrijft: “Smakelijk interview met ex-VN-gezant Lakhdar Brahimi in de Volkskrant van afgelopen dinsdag – en nuttig ook, omdat het zo duidelijk blootlegt wat er mis is met de Verenigde Naties. Hier wordt door de Algerijnse topdiplomaat, een grote naam binnen de volkerenorganisatie, een wereldbeeld geëtaleerd waarin de VS en Israël verantwoordelijk zijn voor praktisch alle rampspoed in het Midden-Oosten.


Dat de regio vergeven is van repressieve regimes, dat de Arabische wereld politiek, economisch en cultureel een pijnlijke achterstand heeft opgelopen, dat er sprake is van een reusachtig religieus schisma en dat soennieten en sjiieten elkaar naar het leven staan met een intensiteit die de 17de eeuwse godsdienstoorlogen in Europa in de schaduw begint te stellen – dat alles lijkt in zijn visie geen rol van betekenis te spelen. Het is de Palestijnse kwestie die hem het meest dwarszit, meer in het bijzonder de onwil van het Westen om de Israëlische schendingen van de mensenrechten aan de kaak te stellen en de regering in Jeruzalem te dwingen tot een vredesregeling die recht doet aan de Palestijnse verlangens
.” Vervolgens legt Brill zich erop toe om de zienswijze van de topdiplomaat te weerleggen: Het religieuze extremisme, het gewelddadige jihadisme, de cultuur waarin het normaal is dat minderheden worden onderdrukt en vrouwen tweederangs burgers zijn – dat zijn inheemse producten, geen westerse importartikelen. En het zijn anno 2014 Irakezen die elkaar afslachten en hun land aan de rand van de afgrond brengen, zoals de afgrijselijke burgeroorlog in Syrië in de eerste en tweede plaats een Syrisch drama is en niet kan worden toegeschreven aan westerse machinaties.”

Natuurlijk heeft Brill gelijk, maar het weerleggen van de gedachten van een Arabische topdiplomaat heeft weinig zin. Dat is zo evident dat een blinde het kan zien, maar niet een Arabier of een moslim. In hun ogen is alles de schuld van het Westen en Israël. Dat is het probleem. De anderhalf miljoen vluchtelingen in Syrië is geen probleem. Ook niet de honderdduizenden doden of de wreedheden van Daash(IS). Laat dit tot u doordringen. Uit de woorden van deze topdiplomaat blijkt wat door vele onderzoekingen wordt bevestigd. Moslims hebben geen probleem met aanslagen, de dood en verdrijvingen van yezidi’s en christenen. Zij hebben slechts mededogen met slachtoffers als deze zijn veroorzaakt door de VS of Israël. In hun ogen mag Israël niet bestaan en mag het zich zeker niet succesvol verdedigen.

Om de psyche van een moslim inzichtelijke te maken, moet ik een uitstapje maken. Ali Lahrouhi schrijft: “Je hoort de laatste tijd veel over ‘radicaliseren en ‘de-radicaliseren’. Maar wat is de werkelijkheid. Alle moslims zijn slaaf van Allah; Abdou Allah. En iedere niet-moslim wordt door de moslims ‘Al Koufar’ genoemd, wat betekent ‘bedekken’, ‘verbergen,’ ‘ongelovig zijn.’ ‘Alkoufr’ betekent ‘ongeloof,’ ‘ontrouw.’ In de koran wordt het woord  Al kouffar gebruikt om te refereren aan mensen die de realiteit van Allah’s heerschappij en autoriteit ontkennen of verbergen. Een ongelovige wordt in de koran een  Al kafir genoemd. Al kāfir verwijst naar iemand die ondankbaar is jegens Allah. Ook de duivel wordt in de koran Al kafir genoemd, terwijl hij volgens de islam  wel met Allah  gesproken had.

De moslims zien zichzelf als heiligen. Ze zien zich als de redders van de wereld. Ze zijn op de juiste weg van Allah. De niet-moslims zijn op de verkeerde weg. Moslims geloven dat Allah hen heeft gekozen als zijnde het beste volk voor de beste geloof. Hun grote wens is één wereldomvattende islamitische staat te realiseren waarin iedereen kan leven in één moslimgemeenschap, de Oemma, geleid door de islamitische geestelijke leiders onder de wet van Allah, Alchariaa. Om dit in de praktijk te realiseren zijn ze verplicht om de opdrachten van Allah uit te voeren. Een van Allah’s opdrachten is Aljihad. In naam van Aljihad kunnen ze  voor Allah sterven. De beloning van Allah voor elke echte moslim is hem naar het paradijs te voeren.

Ondertussen leven de ongelovigen waarin vooruitgang bestaat en worden de moslims in hun ontwikkeling gestuit, en dat is niet omdat de ongelovigen de moslims achterstellen. De moslims zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen achterlijkheid. Waar de ongelovigen alle ruimte geven voor wetenschappelijk onderzoek, daar zijn de moslims al veertien eeuwen bezig om door middel van marteling en moord de vooruitgang te stuiten. Zo hopen de moslims de hele aardbol te kolonialiseren. Volgens hen kan dat in de praktijk bereikt worden wanneer de ongelovigen maar verhuizen naar de maan.

Alle moslims geloven dat de koran de waarheid vertelt. Dus is er geen onderscheid tussen radicale moslim, moderne moslims en gewone moslims. De waarheid is dat moslims de niet-moslims haten. Het enige verschil tussen de zogenaamde radicale moslim en  de niet-radicale moslim is dat de radicale moslim zijn haat in het openbaar toont. De ‘niet-radicale’ moslim doet dat stiekem. (De Nieuwe Realist 5 december 2014: “Waarom de moslims in Nederland niet te vertrouwen zijn.”)

Kortom, we hebben een groot, een zeer groot probleem. De botsing van de beschavingen vindt nu al plaats, deze is volop onder ons aanwezig. Dat hebben we gezien gedurende de Gaza-oorlog en de antisemitische uitingen van moslims jegens Joden in Europa en Nederland. Men sympathiseert met Daash en volgens een onderzoek van het FORUM steunt 90% van de Turkse jongeren en meer dan 60% van de Marokkaanse jongeren Daash. Honderden moslimjongeren zijn vertrokken naar Syrië om te vechten voor de Jihad en het kalifaat van Al-Bagdadhi. En je kunt mij niet wijs maken dat de ouders van deze jongeren prowesters zijn en het bestaan van Israël en haar recht op zelfverdediging onderschrijven. Als je een moslim vraagt om afstand te nemen van Daash, dan reageert hij gekwetst. Waarom wordt hij in deze positie gebracht? Hij vraagt toch ook niet van de Nederlandse Joden om afstand te nemen van Israël?, zegt de nobele ziel, daarmee zijn sympathie voor Daash prijsgevend.

Het denken van de meeste moslims is ondemocratisch en gevaarlijk, maar dat wist u al lang.

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Allah, hersenspoeling, Indoctrinatie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, koran, Krankzinnigheid, Mohammed, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Commentaar: Het denken van een moslim

 1. leefbarbaar zegt:

  Waarom zou je een krant kopen, omdat er wel eens iets in staat wat niet gelogen is en niet gedicteerd wordt door de overheid?
  Dat is net zo krom als CDA stemmen vanwege die verstandige meneer Omtzigt.
  Je kunt je beter afvragen wat twee “andere” auteurs doen bij een policor en multikul krant. Die zitten er toch uitsluitend voor het geld, anders hou je het toch geen seconde uit bij een dergelijke vod als de VK.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Je kunt daar zelfs aan toevoegen, dat het feit, dàt ze het vanwege het geld uithouden, al een aanwijzing is, dat de rest ze toch ook niet al te hoog zit: Anders hielp dat geld op den duur toch ook niet meer.
   Ik verzeker U dat ík het geen seconde zou uithouden bij die afgrijselijk monarchistische Telegraaf. Ook al was dat dan niet eens mijn persoonlijke afdeling, ik zou het niet kunnen!
   Je geneert je dóód voor iets, wat zo’n krant uitdraagt of je geneert je níet dood. Dat laatste betekent, dat je er best mee kunt leven.
   Het geld mag in zo ’n geval een plezierige bijkomstigheid zijn, een hóófdzaak is het daarmee nog niet.

   Like

 2. De islam is een totaal verwerpelijke religie ,waar geen mens beter van wordt,behalve natuurlijk de oliesheiks met hun schijnheilige gewaden en hun niet te vergeten harems waar vrouwen netjes religieus worden misbruikt volgens de leer van de Koran!Nee geef mij toch maar de GOD VAN ISRAËL waar b.v.vrouwen als kostbaar vastwerk moeten worden behandeld,en bij Deze God mogen wij aankloppen alsof het onze eigen vader is,waardoor we respectvolle relatie krijgen met De Levende God ,geopenbaard door ZIjn Zoon Yeshua Hamashiach!shalom Leon van duren

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Leon van Duren: 15.30. uur. Geheel met U eens Leon! En deze Messias is afgezet tegen de wrede allah en de koran, te prefereren. Ik hou vast aan Joh. 3 vers 16. Shalom!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ondanks uw goede bedoelingen ben ik zo vrij, ook tegen de door Ú beschreven benadering in het het geweer te moeten komen:
   Vrouwen zijn net zo min kostbaar vastwerk als los gebruiksvoorwerp, begrijpt U?
   Vrouwen zijn MENSEN! En voor zowel hun fysieke als hun psychische aangelegenheden nemen ze zèlf wel de verantwoording; Ze zijn GEEN mannelijk eigendom!

   Like

 3. Jean zegt:

  In Vlaanderen is er zelfs een krant, now ja krant, meer links schijtpapier, het noemt zichzelf ‘de standaard’, hallo!, die geeft schrijfruimte aan die Libanise vuile moslim, die met dat haatbakkes, chacha of zoiets.
  Nogal wiedes dat dergelijke vuiligheid nooit in mijn huis zal te vinden zijn.
  Nu hebben zebhet weer overdruk met de kromspraak in België en ‘bepaalde’ beffers komen dat uitleggen als procedurefouten! Ik hoop dat als die beffers kinderen hebben ze vallen in de klauwen van die drugsrotzooi en of in de prostitutie 2 bedrijfstakken die steeds in handen zitten van geimporteerd tuig.
  Die beffers hebben geen geweten rn totaal geen respect voor de normen en waarden van het eigen volk, lullen en zakken vullen is hun gouden regel en liefst zoveel mogelijk op TV kwestie van klantenwerving op kosten van de gemeenschap.
  Beffers zijn befdragers zijn zogenaamde advocaten, een beroep wat door steeds meer burgers met walging wordt bekeken, voor elk vak heeft men een eerlijkheidsgevoel maar voor dzt vzk blijft niets meer over qua geweten en eerlijkheidsgevoel.

  Like

  • Charles Martel zegt:

   Dit krantje is dè taqiyya-krant van Vlaanderen, van coreli(gi)o. En welke is die co-religie dan wel? En vanwaar komt de financiering? Er werden destijds zelfs gratis korans uitgedeeld door een zwartepiet die nu een Nederlandse krant om zeep helpt.

   Like

 4. Joshua zegt:

  Beste Martin v Vliet, ik uw bericht door gestuurd naar de wereldraad van kerken.
  Eens zien wat zij ermee doen.
  Zij hebben aktie om de palestijnen te steunen.
  servicedesk@kerkinactie.nl

  Like

 5. jantjeuitnl zegt:

  Hoe meer er een krant kopen, hoe langer die blijft bestaan.
  Niet kopen dus die Volkskrant.

  Like

 6. alidas1 zegt:

  Kan een moslim denken?
  Kun je beter aan een paard overlaten die heeft een groter hooft

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s