ISIS in Gaza: wanneer de ene radicale groepering de andere niet radicaal genoeg vindt

Screenshot_45

Op de Tempelberg in Jeruzalem, 9 april 2014. Gemaskerde aanhangers van Islamitische Staat (IS) demonstreren met hun bekende zwarte vlag op het plateau voor de Rotskoepel.

(Door: Khaled Abu Toameh – Vertaling: Brabosh)

Het doet altijd wat onwezenlijk aan om te zien hoe de ene islamitische terreurgroep de andere ervan beschuldigt te ‘inschikkelijk’ te zijn als het gaat om de handhaving van de wetten van de sharia. Maar het is niet meer onwezenlijk zodra een terroristische groep schrijvers en vrouwen bedreigt.

Dat is wat er deze dagen gebeurt in de Gazastrook, waar aanhangers van Islamitische Staat (IS) Hamas beschuldigen van het niet opleggen aan de Palestijnse bevolking van de strenge Islamitische wetten, alsof Hamas tot nog toe ingestemd zou hebben met een open en liberale benadering van diegenen die de sharia-wetten schenden.

Tot deze week was het enige onderwerp waarover de Palestijnen in de Gazastrook spraken hoe de woningen en gebouwen weer opgebouwd moeten worden die werden vernietigd tijdens de laatste oorlog tussen Hamas en Israël. Echter, thans heeft bijna iedereen het over Islamitische Staat die dichters, schrijvers en vrouwen bedreigt.

Het is geen geheim dat Islamitische Staat (IS) present is in de Gazastrook. Volgens bronnen zijn er veel ontevreden leden van Hamas en van andere radicale salafistische jihadistische groepen al toegetreden tot Islamitische Staat, waarvan sommigen samen vechten met ISIS-groepen in Syrië en Irak.

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", Barbarisme, Gazastrook, Hamas, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

2 reacties op ISIS in Gaza: wanneer de ene radicale groepering de andere niet radicaal genoeg vindt

 1. Willie zegt:

  Gemaskerd zijn die lafaards altijd , hebben ze schrik om ff afgemaakt te worden dan ??? Wat een helden (niet dus) bweeuuhhh

  Like

 2. Jade zegt:

  Belangrijke zin op het pamflet:
  “Wij geven de afvalligen drie dagen de tijd om hun afvalligheid
  en lichtzinnigheid in te trekken en opnieuw de religie van Islam te volgen.”
  Daarmee zet je de lieden die het verband tussen IS en islam nog steeds
  ontkennen meteen buitenspel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s