Nieuwe eurocommissaris geschokt over de bureaucratie in Brussel

Screenshot_66

Elżbieta Bieńkowska werkte al in het Poolse kabinet onder Donald Tusk en wil nu carrière maken in de EU

(Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe eurocommissaris voor Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Klein Bedrijf, de Poolse Elżbieta Bieńkowska, bekritiseert de lange lijnen in Brussel. Het zou een reusachtig bestuursapparaat zijn, waarvan de ambtenaren teveel tijd nodig hebben en naar verhouding ook te lang voor de EU werken. Het zou heel moeilijk voor de nieuwe voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, zijn om thuis te raken in dit werk.

De nieuwe voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, zal het de eerste weken niet gemakkelijk hebben, zei de nieuwe eurocommissaris voor Industrie Elżbieta Bieńkowska tegen Radio Zet. “Het is een schok, het zal de eerste of eerste twee weken moeilijk zijn.” De bureaucratie van de Europese Commissie zou “een enorm apparaat zijn, waarin ambtenaren al vele jaren lang werken”, aldus Bieńkowska. Ook de nieuwe president van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, bekritiseerde het bestuursapparaat in Brussel. Hij wil de bureaucratie zelfs afbouwen met een nieuwe instantie, meer bureaucratie om de bureaucratie af te bouwen dus.

Dit bestuur doet me veelmeer herinneren aan het achterhaalde bestuur van het Polen van de jaren-90”, zegt de nieuwe eurocommissaris. “Veel dingen hebben veel meer tijd nodig dan in Polen.” Als ze haar huidige functie vergelijkt met haar vorige, functioneert de regering in Polen beter dan Brussel. “In Polen leefde ik beter.” De omgeving zou niet bij haar passen, omdat zij dingen snel wil afhandelen. Maar iedereen zou tegen haar gezegd hebben dat ze daar wel aan zou wennen. Uiteindelijk zou het er toch om gaan om je eigen stempel op iets te drukken.

Bieńkowska werkte jarenlang onder Tusk in het Poolse parlement: als minister voor Regionale Ontwikkeling, later als vicepremier en minister voor Infrastructuur en Ontwikkeling. Op 1 december had Donald Tusk, de voormalige Poolse minister-president, de functie van voorzitter van de Europese Raad van Herman Van Rompuy overgenomen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

7 reacties op Nieuwe eurocommissaris geschokt over de bureaucratie in Brussel

 1. JooJootje zegt:

  Zo die zijn er al vlug bij om zich te gaan indekken,dat ze dit verbaast is natuurlijk gelul van de bovenste plank.

  Like

 2. Is ook geen wonder dat dat onding zo ontzettend veel geld kost;overal zitten tientallen ambtenaren tussen om in principe,aan hetzelfde stuk te werken.

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Deze hel EU is een communistisch GEDROCHT! Daar zitten slechts RODE BOJAREN, flink te feesten van het van ONS, afgeperste geld! En RUTTE (VVD) zag dat het goed was!

  Like

 4. alidas1 zegt:

  Hoeveel mensen zitten er wel niet in die E U
  Geen wonder dat het zoveel geld kost
  En krijgen die allemaal net als Nellie een bak met geld mee als ze stoppen?

  Like

  • Jean zegt:

   alidas, die EU ratten hun broodje is gebakken tot aan hun dood en wie mag dat blijven betalen? Juist, wij en blijkbaar vinden bepaalde bevolkingsgroepen dat ook nog correct???
   Moest profitariaat en verraad pijn doen dan was het hier een tranendal, dagelijks overstromingen.

   Like

 5. Jean zegt:

  Meisje, wij zijn al jaaaaaaren geschokt betreffende die EU misdaadorganisatie, het liefst zien we die bunkel in Brussel in mekaar kappen zodat er eindelijk een einde komt aan dat midadigersrijk.
  Wij willen hier geen enkele moslim, punt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s