De Nederlandse obsessie met het Koningshuis

Screenshot_14

(Door: Sicarius)

De Nederlandse monarchie kan op onvoorstelbaar grote steun rekenen van de Nederlandse bevolking. Uit een peiling van TNS NIPO blijkt dat 85% van de bevolking voor behoud van het koningshuis is. Ook in de Tweede Kamer worden er weinig vragen gesteld over de toegevoegde waarde van de monarchie. Een enkele keer hoort men een kritisch geluid van de SP of PVV, maar deze kritiek is meestal zeer gering. Waar komt de overweldigende steun voor het koningshuis toch vandaan? De monarchie is een overblijfsel van onze geschiedenis. De huidige leden van de Koninklijke familie staan qua verrichtingen in de schaduw van hun voorgangers. Bovendien is een groot aantal schandalen een smet op het blazoen van het koningshuis. Verschillende argumenten zetten vraagtekens bij de legitimiteit van het koningshuis. Past de monarchie nog wel in onze moderne maatschappij?

Lees verder>>>
Curiales

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Koningshuis. Bookmark de permalink .

27 reacties op De Nederlandse obsessie met het Koningshuis

 1. Ik ben ze liever kwijt dan rijk;ze voegen niets toe ,kosten heel veel geld,zijn arrogant en kijken op het volk neer.Terwijl ze door datzelfde volk in staat worden gesteld om in luxe te baden!En uiteindelijk hebben ze zich de troon toe geeigend,waar ze door overerving op blijven plakken!En als dank wordt ons iedere kerst de oren gewassen dat we [nog]toleranter moeten zijn!En nog maar een keertje de broekriem aan moeten halen!Het is om te huilen dat het volk daar niet door heen kijkt!

  Like

 2. Sjaak zegt:

  85 % VAN HOEVEEL PERSONEN ? 100 ?
  LINKS FLUT ONDERZOEK VOOR DE PRULLEMAND !

  Like

  • Maria zegt:

   @Sjaak
   hahahha idd ze zullen zo’n 1000 man bevraagd hebben, dan langst media brainwashen ze die idiote 80% ,no brainers die voor zichzelf geen beslissing kunnen nemen…
   Mensenlief arm koningshuis ze beseffen maar al te goed dat hun imperium ten einde aan het komen is… dus effie 80% brainwashen en ze zijn nog wat jaartjes safe..

   Like

 3. maudoortwijn zegt:

  Ze mogen blij zijn als ze 25% steun zouden hebben.

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Voor mij mogen ze vertrekken, zo snel mogelijk. Ik heb er helemaal niets mee.

  Like

 5. Jean zegt:

  Veel mensen houden blijkbaar van fabeltjes en van parasieten, ze krabben zich tot bloedens toe maar now problems s’ avonds kijken ze naar voetbal.
  Tegen DOMHEID valt moeilijk te vechten en dat totaal waardeloos circus weet daar op in te spelen, niet de acteurs want daar zijn ze te dom voor maar de touwtjestrekkers in de achterkamertjes.
  Eens zal de boel ontploffen als die vlaggetjeswaaiers de ravage zullen ondergaan in hun eigen beurs en zullen vaststellen dat die narren ze gewoon staat uit te lachen.
  Persoonlijk kijk ik NOOIT naar die wansmakelijke decadente degoutante middeleeuwse folklore, ik verknoei daar geen seconde tijd aan.
  Hier liggen ze met een dode Spaanse te zeulen en zoeken aandacht via allerlei mediakanalen, kan het nog gekker? Het circus opdoeken geeft anders een besparing van 38.000.000 euro in Vlaanderen.
  Ik zou zeggen ‘lees een stripverhaal’ dat is veel boeiender.

  Like

  • Maria zegt:

   heb je dat gezien, er stonden maar 40 burgers van het land haar op te wachten toen ze haar wilden opbaren voor het volk… man de afgang paar bosjes bloemen paar maar en dat was het… Media dagen aan een stuk uren per dag zeveren over die spaanse heks kreeg het ervan! Ze stond gekend als feeks van Laken en dan nu een heilige van haar maken, geen kat die ernaar keek laat staan haar ging groeten! zegt ook alles

   Like

 6. koddebeier zegt:

  Waarschijnlijk de zelfde knuppels en onder knuppels die ons iedere keer weer met zo’n goede (kots) regering opschepen !!

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  “De Nederlandse monarchie kan op onvoorstelbaar grote steun rekenen van de Nederlandse bevolking.”

  Als dit inderdaad waar is, zijn we reddeloos verloren want die ‘oranjes’ zijn de wortel van alle ellende.

  Like

 8. Daiyu-ninja zegt:

  Mensen zijn gek op het koningshuis omdat ze van poppenkast houden.

  Like

 9. alidas1 zegt:

  Waar heeft hij die lintjes aan verdient?Hij heeft nog nooit een slag eerlijk gewerkt.
  Alleen met een pispot gooien

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Ik haat ze al mijn halve leven, nee, twee-derde van mijn leven, als ik er goed over nadenk! Vanaf het moment dat je er oog voor krijgt, hoe scheef de verhoudingen liggen, ga je die hele poppenkast meer en meer haten en snap je niets meer van het idiote gedrag van die die-hard Oranjeklanten die bij iedere denkbare gelegenheid doen alsof ze het Achtste Wereldwonder aanbidden!
  De oorzaak ligt ‘m er trouwens in, dat het hele generaties Nederlanders met de paplepel ingegeven is, die ‘Oranjeliefde’ dus. Het is een deel van henzelf, dus denken ze er niet eens over na: Wie staat er nu, half doodgehongerd, te juichen als in ’45 die volgevreten familie terugkeert uit Canada? Dat doe je toch zeker alleen als je niet geleerd hebt, er over na te denken? En dat was dan ook precies, wat er aan de hand was. Alleen zou je toch verwachten, dat dat nadenken dan in de jaren daaróp zou gaan toenemen. Gebeurde ook wel enigszins maar lang niet in voldoende mate.
  Men blijft zichzelf maar wijsmaken dat het Koningshuis om haar volk geeft, dat het met ze meeleeft, zogezegd. Niets is minder waar, maar dat is nou juist de truc: Door het klootjesvolk vèrre te houden van alles, wat het Koningshuis betreft, kan het juist die illusie blijven koesteren:
  WA en de Tango-teef zetten bij gelegenheid hun aardigste gezichten op, spelen een half uur toneel en iedereen heeft er weer zijn mond van vol hoe áárdig en hóe gewóón ze zijn. Degenen die beter weten, zijn vaak de lakeien aan het hof: Zij weten veel, al mogen ze er niet over uit de school klappen. De ex van Margarita, Edwin de Roy van Zuydewijn, verhaalde ooit, hoe hij de gang op gedreven werd door een stàmpvoetende Bea (“Nee, nee, hij gaat níet op de foto!”) aldaar verdwaasd een sigaret tevoorschijn haalde en een vuurtje kreeg van een lakei, die hem toevoegde: “Trek het U maar niet aan: U moest eens weten, wat wij hier allemaal meemaken!
  In GB, trouwens, zei de zoon van Highgrove-huishoudster Wendy Berry, zelf lakei op Buckingham Palace: “Je aanvaardt dit soort betrekking als monarchist en je verlaat hem als republikein.”
  Dus zou dat hèt middel zijn om de bevolking in dit opzicht bewuster te maken: Ze aan den lijve laten ondervinden, hoe die nep-oranjes in werkelijkheid met mensen omspringen……

  Like

 11. Als republikein deel ik de meeste artikelen van de site van EJBron maar sinds een maand komt bij het delen naar facebook bij sommige posts die rot kop van Beatrix van Amsbergen onder de shared post en weiger ik dat om dat te delen. Dan maar alleen retweeten. he he

  Like

 12. L'esprit de Lois zegt:

  Ons staatshoofd nog steeds een monarch, ook al zou hij dan op papier nauwelijks macht kunnen uitoefenen, hij voorkomt nog steeds dat wij ons een democratie kunnen noemen.
  Het is of een monarchie of een democratie, maar geen democratische monarchie.

  Like

 13. Jantje Beton zegt:

  Een grote steun rekenen van de Nederlandse bevolking. daarom zijn het ook slappelingen daarom komt er ook niks van het stemmen terecht, de bilderberg regeren wat de heer van Biesterfeld in de oorlog niet voor elkaar kreeg, denk nog maar even aan de brief aan de man met het snorretje, dan doet zijn dochter en zijn kleinzoon het verder.

  Like

 14. Doornroosje zegt:

  Misschien zijn we met Aboutaleb als President beter af. Nee dus. Ze zijn al Burgemeester, ze zitten overal in de overheid.
  Is het beter in landen met een President? Je moet maar afwachten wie er gekozen wordt. Kun je zien aan de regering die we nu hebben. Wat zijn we daar gelukkig mee. Nee dus.
  Een Obama? Hollande? Merkel?

  Like

 15. Republikein zegt:

  Jantje, wat vind je van mijn profiel!

  Like

 16. Harry zegt:

  Inderdaad Sjaak , dat percentage , daar geloof ik helemaal niks van !
  We weten hoe er eeuwig en altijd met cijfers , getallen en percentages gesjoemeld wordt , dus moeten we daar maar niet te veel ( of helemaal geen ) waarde aan hechten .
  En wie controleert een peiler ? Misschien tellen ze amper of geeneens en schrijven gewoon maar wat op .

  Als iemand me zou vragen of ik tegen de monarchie ben , nou , nee , niet echt .
  Tot zo’n 20 jaar geleden in ieder geval helemaal niet .
  Met presidenten is het ook allicht wat en ze kosten ook dik geld .
  Heb ooit prins Bernhard een keer ontmoet en ik moet zeggen dat , ondanks dat het maar een klein opsodemietertje was , toch wél een persoonlijkheid was . Was onder de indruk .
  Maar misschien maken de omstandigheden de man ?
  Achteraf heb ik die ook te hoog gewaardeerd , ben ik bang .
  Blijkbaar gewoon een boef .

  Maar Beatrix heeft ervoor gezorgd dat ik zo’n verdomde hekel aan die rot-oranjes gekregen heb , dat ik ze met plezier vandaag nog zie verdampen . Het hele zootje !
  Alleen al de uithaal naar Wilders , de stakker die z’n leven DAGELIJKS in de waagschaal stelt , om ons landje te trachten te redden , terwijl het godverdomme HAAR land is of zou moeten zijn , heeft er bij mij voor gezorgd dat ik inmiddels geen poot meer naar haar uitsteek als ze uit de Groene Draeck valt . Verzuip dan maar , kreng !

  Wat een fout loeder ! Wat een ondankbaar secreet !
  Niks is te dol , iedereen wordt zwaar geplukt en madam verdomt het om ook maar een dubbeltje in te leveren . Goed voorbeeld voor de onderdanen .
  Geen cent inleveren , heb je dan nooit genoeg ? Meen dat er nogal wat miljarden ergens rondslingeren en moet je dan die laatste paar centen van ons óók nog hebben ?
  Moet onwillekeurig denken aan de kruideniers en dat soort middenstanders , die moeten ook altijd alles tot de laatste cent betaald hebben . Ze geven gerust wisselgeld op 50 euro terug als je vijf centen te kort komt !

  En met die lorrenkop moskeeën bezoeken , terwijl dat onze doodsvijanden aan het worden zijn , waar sta je dan ? Geen moraal ? Geen geweten ?

  Voormalige sletjes van criminelen worden liefdevol in de familie opgenomen ,
  hoe zit je dan in elkaar ? Heb je dan helemaal geen normen ?
  Ik ben maar een stomme boer maar bij mij kwam ze er niet in !

  En dan die Bilderberg ellende .
  Als het echt zo in elkaar steekt zoals nogal eens wordt verondersteld ( even geen links uit België svp ) , dan is ze het doodslaan niet waard !
  Wat doet ze om “haar” land te redden ? NIKS , HELEMAAL NIKS !

  Opdoeken die rotzooi , ze hebben het er naar gemaakt !

  Like

 17. Frans de Wit zegt:

  Mij is nog nooit wat gevraagd hoor, zijn uitvreters, meer niet. Het had mooi geweest als hij een mooi gebaar had gemaakt bij zijn kroning, naar het Nederlandse volk. Door ook met minder genoegen te nemen. De interviewer was goed bezig om hem deze vraag te stellen over inleveren. Maar toen onze koning zei , dat wil ik heus wel doen maar dan moet ik personeel op straat zetten. Toen had die interviewer gelijk moeten zeggen, dat is helemaal niet waar, want het personeel wordt appart betaald voor u beste koning. U heb gewoon uw eigen inkomen en daar kan best wel wat van af. Blunder op blunder maken ze bij het koninklijk huis. Kopen ze een landgoed in Griekenland laten het omheinen met de door ons betaald hekwerk. En dan gaan ze naar een ander land op vakantie, kan je het nog volgen?

  Like

 18. Avidia zegt:

  Van mij mogen ze morgen afreden, ze brengen niets toe, ik denk eerdig bekem ze iets reken af

  Like

 19. hans zegt:

  Ik geloof er helemaal niks van dat ze zo populair zijn! Misschien valt het menigeen wel eens op zodra er een mediaoffensief rond deze club begint er juist sprake is van populariteitsdaling!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s