SCP: politieke kloof wordt dieper en dieper

Screenshot_12

(Door: Marcel Wiegman)

Heeft u een hoge opleiding afgerond en leeft u in luxe? Grote kans dat u rotsvast vertrouwt op het landsbestuur. Maar onvrede regeert óók. De kloof tussen politiek tevredenen en ontevredenen verdiept zich, aldus het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Veel mensen vinden dat het met Nederland helemaal de verkeerde kant op gaat. ,,Het probleem is dat de regering er met de pet naar gooit,” citeert het SCP een 54-jarige vrouw met mavo-opleiding. ,,De bejaarden hebben veel meer aandacht nodig, de zorg is schrikbarend, ze nemen liever buitenlanders aan terwijl Nederlanders uit de zorg graag willen. En dan de armoede, ik schaam me soms dat ik in Nederland woon.”

Verzorgingsstaat

Mensen die vinden dat het juist de goede kant op gaat, zeggen heel andere dingen. Een 25-jarige vrouw met een universitaire opleiding: ,,Nederland is een goed land om te wonen. Met een verzorgingsstaat, waardoor niemand op straat hoeft te komen staan, iedereen medische hulp krijgt als dat nodig is en mensen over het algemeen worden geaccepteerd.”Wie is ontevreden over de politiek en wie denkt dat onze politici het er eigenlijk best goed van afbrengen? En waar stemmen die mensen op? Verreweg het grootst is de politieke onvrede bij mensen die stemmen op de PVV, op enige afstand gevolgd door aanhangers van 50Plus, niet-stemmers en aanhangers van de SP.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink .

13 reacties op SCP: politieke kloof wordt dieper en dieper

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Nederland is tot op “het bot”, verdeeld. En dat ziet de politieke elite, van met name VVD,D66,PvdA en het CDA, graag. Het zijn ook deze partijen die de saamhorigheid in ons land naar de verdommenis hebben geholpen. De tweedeling is er, want “ons soort mensen”, heeft minachting voor de rest van de Nederlanders, die vaak in kommervolle omstandigheden hun leven slijten.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  nou dat ontevreden gevoel heb ik al een jaartje of 20 nu !!!

  EN ?????

  het wordt met de dag erger !!!!

  Ik denk , dat Putin hier de hand in heeft ??
  NIET ??
  dan is het Geert zijn schuld !!

  volgens de DDS dan , natuurlijk , onweerlegbare bewijzen !!!

  gr. bob

  Like

 3. Lis zegt:

  Wat een generalisaties. Ik ben van middelbare leeftijd, hoog opgeleid en ik stem vol overtuiging op de PVV. Verder ben ik het helemaal eens met deze 54-jarige mevrouw. Ik zie letterlijk dat ouderen uitgemolken worden ten gunste van opvreters en uitzuigers.

  Like

 4. Dus als je ziet dat je land naar de knoppen wordt geholpen en dat ook zegt,ben je een tokkie?Een armoedzaaier?Ten eerste klopt dat niet en ten tweede is het logisch dat mensen die het steeds moeilijker krijgen zich eerder roeren als mensen die het aan niets ontbreekt!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Bovendien is een èchte tokkie vaak niet eens ontevreden op díe manier, omdat je het in feite met ‘tokkies’ over dégéneré ’s hebt, die daarvoor het maatschappelijk inzicht missen.
   Zoo zei de èchte tokkie, Hanna, enkele jaren geleden nog verguld: “Ik heb nu ook een kleinkind, net als de Koningin!”
   Waarschijnlijk heeft ze er geen benul van, dat haar soort voor de “koningin” niet bestáát. eens

   Like

 5. Jan zegt:

  Net naar POi geluisterd en ik waande mij in nazi-Duitsland. 47% van de Nederlanders geeft eindelijk toe dat zij Joden haten (“en dat wordt langzaam een meerderheid”, werd er enthousiast bij gezegd), want 47% is voor een Palestijnse staat geleid door Hamas, dat Palestijnen recht hebben op een eigen staat net als ieder ander volk en dat dan de vrede uitbreekt en een eind komt aan 100 jaar terreur van Joden tegen Palestijnen.
  Weer echte Goebbeliaanse berichtgeving.

  Like

  • Brandende kaars zegt:

   Dag Jan.
   Mag ik even reageren?

   Die anti-Israël en pro-moslim stemming in Nederland komt door de links/ liberale media en de vele politiek correcte politici die weigeren in te zien en te benoemen dat de koran en de Hadith de oorzaak zijn van alle moslim misdaden!
   Zonder enige kennis van de islam hebben deze politici de illusie dat alle moslims kunnen/willen integreren in onze westerse samenleving.
   Ze beseffen niet dat integratie naar het westers model volledig botst met de ware aard van de islam. De waarden en normen van de islam staan haaks op de waarden en normen van onze Westerse samenleving!
   Er is een grote onwetendheid onder de Nederlandse bevolking over wat de islam werkelijk is.
   In de doorsnee boekhandel is haast geen islamkritisch boek te vinden!
   De mensen hebben er geen weet van dat de islam een religieus, sharia dragend politiek systeem is, vergelijkbaar met het Nazi-systeem en het communistisch systeem. Ze weten niet dat Allah de oude maangod ‘Sin’ is en niks en dan ook helemaal niks met de Bijbelse God te maken heeft! Integendeel zelfs…..!

   Wat in ons land hard nodig is:

   Voorlichting, voorlichting en nog eens voorlichting over de ware aard van de islam!

   Hoor over de nauwe banden de islam heeft met de nazi’s, en hoe de 40.000 Bosnische moslims onder leiding van de groot mufti van Jeruzalem als een Waffen SS leger vreselijk hebben huisgehouden op de Balkan onder de Joden en de christelijke Servische bevolking. De moslims waren nóg wreder en nóg meedogenlozer dan de nazi’s!

   Deze slachtingen hebben bij de Serven voor een grote haat gezorgd tegen de Bosnische moslims. Ook daarover hoor je niks via de media!
   Het is ook deze Palestijnse groot Mufti die de Nazi’s hebben aangezet tot het uitroeien van alle Joden in West Europa! Het uitroeien van alle Joden en christenen en het wegvagen van de Staat Israël is nog een van de grootste islam idealen.
   Deze groot Mufti stond ook aan de wieg van de PLO en de Moslimbroederschap. Arafat is bij hem in de leer geweest.

   The Nazis and the Palestinian Movement

   En dan nog wat anders:
   Het zogenaamde ‘Palestijnse volk’ bestaat niet!
   Dus dat een Palestijns volk een eigen land moet hebben, klopt dus ook niet.

   Over de feitelijke achtergrond van Arabieren die zich nu Palestijnen noemen.
   Dat er in de regio rondom Israël moslims wonen is van veel latere tijd, sinds het Ottomaanse rijk. Een volk dat de naam droeg van Palestijnen bestond toen niet.
   Deze naamsaanduiding: Palestijnen wordt uit tactische overwegingen gebruikt tegen Israël.
   Ook is het uw beeld dat Israël land van de moslims afpakt foutief.

   Hoor het ware verhaal over Palestina en de verzonnen naam ‘Palestijnen’ .

   WHAT IS PALESTINE? WHO ARE THE PALESTINIANS?

   Like

 6. Avidia zegt:

  Ik ben ook opgeleid:-} ik ben ook rechts, met afschuw over links, ik haat links met zijn liefde voor de onrendabele die maar toegang krijgen tot ons land. met alle consequenties van dien, Links is de meest onrendabele partij die er is. hoe kan een mens stemmen op de PVVDA, voor mij onmogelijk, het is de meest onrendabele partij die er is, een partij om bang van te worden. zo ,onmogelijk

  Like

 7. Joshua zegt:

  Veel mensen met zgn universitaire opleiding denken alleen theoretisch, van praktisch denken hebben zij geen enkele notie, daarom gaat dit land naar de knoppen.
  De partijen die nu aan het bewind zijn hebben heel veel van deze onbenullen die de andere kant opkijken omdat zij geen enkele kennis hebben of willen hebben wat zich in de maatschappij afspeelt , deze onbenullen willen ook de waarheid niet onder ogen zien,zij zitten er alleen voor eigen gewin en macht.
  Deze zgn. hoogopgeleiden moeten zich eens verdiepen in normale gezinnen ipv.slap te ouwehoeren over hoe wij ons geld moeten besteden,zij hebben makkelijk praten met hun te hoge salarissen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s