De EU wordt politiek steeds instabieler

Screenshot_10

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Met het oog op de economische en financiële spanningen dwars door het continent moeten de EU-landen zich in toenemende mate ook bezighouden met maatschappelijke en politieke perikelen. De toenemende populariteit van protestbewegingen zorgt ervoor dat de politieke stabiliteit duidelijk afneemt.

De door de politieke kaste van de Europese landen gemaakte fouten wreken zich in toenemende mate. Het decennia lange kopen van stemmen via begrotingstekort en het vestigen van een financieel systeem, dat slechts voordeel biedt aan enkele “global players”, doen steeds meer mensen in opstand komen. Ze betalen steeds meer belastingen, hoewel ze vaak steeds minder geld verdienen. In veel landen is men blij überhaupt nog een baan te hebben, terwijl de elites uit de politiek en de economie zich dronken zuipen met champagne en het de gewone burgers en de kleine en middelgrote ondernemingen steeds moeilijker maken.

Een logische consequentie van deze ontwikkeling is te zien in de steeds krachtiger wordende populistische partijen en bewegingen. Syriza in Griekenland, Podemos in Spanje, De Vijfsterren-beweging in Italië en het Front National in Frankrijk zijn zulke schoolvoorbeelden. Het maakt de mensen niets uit of deze politieke krachten afkomstig zijn uit het linkse of rechtse spectrum – voor hen telt alleen de omstandigheid dat ze zich niet meer willen laten uitbuiten door de huidige elites. Dat deze protestpartijen vaak ook geen echte oplossingen paraat hebben, speelt hierbij geen rol. Patent recepten om de actuele problemen op te lossen zijn er sowieso niet.

Maar deze omwentelingen leiden ertoe dat de oude politieke netwerken van conservatieven, sociaaldemocraten en liberalen steeds minder effectief worden. Met het succes van de protestpartijen worden echter de partijkartels opengebroken. Ook al bestaan er in de desbetreffende landen nog verschillende ontwikkelingen, toch zou het tot het jaar 2020 stapsgewijs tot gewelddadige politieke veranderingen kunnen komen.

Het is geen geheim dat vooral de Zuid-Europese landen, van Portugal tot Griekenland, hopeloos teveel schulden hebben. Een overname van de regeringsverantwoordelijkheid door Syriza in Griekenland, inclusief de daaropvolgende betalingsweigering aan de schuldeisers, zou de EU misschien nog kunnen uithouden. Gelijksoortige ontwikkelingen in Frankrijk of Italië echter niet. Het eliteproject Europese Unie is hard op weg om uiteen te vallen. Ook al willen de huidige machthebbers dit nog niet toegeven. De scheuren zijn echter overal al te zien.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Elite, EUSSR, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op De EU wordt politiek steeds instabieler

 1. Rob van Marle zegt:

  het beste nieuws wat je graag leest voor de kerst begint

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Hoe eerder het GEDROCHT EUSSR, deze “HOER VAN BABYLON”, ten val komt, hoe beter voor ONS. Niets dan ellende heeft dat MISBAKSEL, gevestigd in Brussel ONS gebracht!

  Like

  • @ Tom Hendrix, wat zou het geweldig zijn als inderdaad dat vreselijke misbaksel van een EUSSR, waar ze stapelgek zijn op radicale moslims, de islam, asielzoekers etc., als een groot kaartenhuis ineen stort wat ooit 25 jaar geleden met het gehate communisme gebeurde! Dat is al erg goed te merken in Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Spanje en Griekenland waar ze vaker demonstreren tegen de afschuwelijke islam en hun eigen fukregeringen! En als de gehate EU instort en ze er nog een flink aantal Europese vlaggen erbij verbranden kan mijn dag totaal niet meer stuk!

   Like

 3. Theodoor zegt:

  Het zou een hele mooie oud/nieuw knaller zijn.
  Hoe eerder hoe liever.

  Like

 4. koloth zegt:

  citaat van de schrijver van het artikel: Dat deze protestpartijen vaak ook geen echte oplossingen paraat hebben, speelt hierbij geen rol. Patent recepten om de actuele problemen op te lossen zijn er sowieso niet……………………………………………………………………………………………………………..

  Daar ben ik het dus niet mee eens,
  Het standpunt uit deze EU heeft wel degelijk voordelen zoals de meeste protestpartijen willen.

  Like

  • Waar precies ben je het niet mee eens? Denk jij dat de honderden miljarden Europese schulden ooit nog op een normale, voor de burger niet al te pijnlijke manier kunnen worden afbetaald? Vergeet het maar. Dat kan alleen als “Europa” er nieuwe inkomstenbronnen bijkrijgt. Zoals bijvoorbeeld het schaliegas uit de Oekraine… Of zo iets. Desnoods boren we er zelf naar. Daar zal het uiteindelijk wel op uitdraaien als een volgende (SP-)regering tenminste niet zal besluiten om al ons spaargeld te confiskeren…

   Like

   • Maria zegt:

    euuhhhh dat schaliegas ligt wel in Oost oekraine, waar Russen wonen daar geraken ze niet meer aan dankzij de illegale coup van het westen, dat land zit in totale burgeroorlog de oekrainers moeten eerst 6 miljoen Oost Russen gaan uitmoorden willen ze dat schaliegas hebben, peins dat Putin en rest van Rusland dan pas wraak zal nemen (gaskraan gewoon toe draaien indien ze daar poging gaan doen om schaliegas te gaan boren) om de EU en VS die daar alle catastrofe hebben aangericht, hun hebzucht VS en EU naar alles wat met olie/gas heeft dat land en heel het MO totaal vernield…

    Like

 5. Maria zegt:

  waarom ze uiteindelijk “misschien” ten onder zullen gaan: zij verdrinken in champagne weelde lonen, belastingvrij naturlijk en hun elite vriendjes genieten mee met deze luxe op kap van burgers…
  als de mensheid in de EU hier nu niet op reageert dan is het over and out, hoeveel schandalen moet men nog openbaren om die EU met zijn junckers nu zeker te breken en op te laten hoepelen??
  Wereldwijd alles wat superrijk is ontwijken belastingen enne netjes legaal gemaakt in de EU (politiekers van hier en elders hameren erop dat het legaal is, kous is ermee af) luxemburg DOOR junckers, en nog heeft hij de eed mogen afleggen en nog doen ze hun goesting verder! dit is het grootste geld schandaal ooit op aarde van de EU en superrijken…
  en daarom is de EU totaal failliet, lees maar

  http://www.tijd.be/dossier/luxleaks/Nieuwe_LuxLeaks_onthult_ongeziene_belastingontwijking_in_Luxemburg.9576873-7887.art

  Like

 6. Joost Visser zegt:

  Let wel, met een niet-gecontroleerde ontbinding van de eu en de euro valt, betaalt u wel de eerste maanden 100 euro voor een liter benzine.

  Like

  • dgneree zegt:

   Dan gaan we maar even een tijdje op de fiets :p

   Like

   • koddebeier zegt:

    Liever op de fiets en vrij, dan een dictatoriaal bewind boven mij !!

    Like

   • Harry zegt:

    Helemaal mee eens , heer Neree , beter nu dan maar een keer door de zure appel heen bijten dan nog decennia lang heel geniepig verarmen door de EU .
    Die geldhonger zal NOOIT stoppen . Het zal alleen maar erger worden .
    Hoe eerder we hier een eind aan kunnen maken hoe beter .
    Die EEG werkte toch prima ?

    Like

  • Stradi zegt:

   Kunt u uw bangmakerij staven heer visser? U bevestigd enkel hiermee dat de EU wel degelijk een planeconomie praktiseerde, wat voor de tegenstanders van dit EUSSR-gedrocht geen nieuws is. Het was Gorbatsjov die ludiek in een toespraak op het kansel in het Europees parlement zei; “wij hebben er alles aan gedaan om de planeconomie en de dictatuur af te schaffen en jullie voeren ze in” . Niet dat het gelukt is in het huidige Rusland maar dat is voor een andere discussie.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @ Stradi: 06.20. uur. Inderdaad, dat Citaat van Gorbatsjov haal ik hier ook van aan. Daar U het hier ook noemt, ondersteunt nog meer mijn VISIE dat de EUSSR, een communistisch GEDROCHT is!

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Voordat nieuwe nationale munten geintroduceerd zijn en de marktwerking zich uitkristalliseerd, zal er een tijdje met een zwaar gedevalueerde euro gewerkt moeten worden. Heeft men een plan A gereed liggen dan kan de tijdspanne euro-nationale munt klein zijn. Giraal kan van de ene op het andere moment de euro omgezet worden. Papier geld duurt wat langer. Interessant wordt dan de verhouding, dezelfde omwisseling als in 2001 of tegen een theoretisch geldende waarde. Plan B zou kunnen zijn dat de neuro geintroduceerd wordt die daarna zich gaat apprecieren. Plan C is dat de euro voorlopig als rekeneenheid blijft om lopende contracten af te wikkelen. Met een sterke nationale munt wordt de staatsschuld in euro´s in buitenlandse handen goedkoop afgewikkeld. De eerste keer dat Nederland een voordeel heeft van de euro. Dit zal internationaal niet in dank afgenomen worden en zuideuropa is failliet. Plan D is plan C en de lopende contracten worden omgezet in nationale valuta. Ook hier weer, tegen welke koers? Zuideuropa failliet.

    In alle scenario´s voldoende onzekerheid met de daaraan verbonden economische gevolgen. Plan D is nog enigszins controleerbaar. Maar dan moet men nu beginnen met paralelle nationale valuta’ s en niet wachten tot het te laat is.

    In alle gevallen voldoende pijnpunten:

    Gebeurt de ellende als er euro-obligaties zijn geintroduceerd dan kunnen die alleen afgelost worden door de noordeuropese landen voor hun deel of wordt via de ECB ieder voor het geheel verantwoordelijk? Ieder land in Europa failliet.

    Hoe wordt TARGET2 afgewikkeld. Meer dan 200 miljard vordering van de NB op de NCB.

    De 200 miljard garanties die Nederland heeft afgegeven. Die worden in een keer opgeeist.

    Dus de kans op chaos is overduidelijk aanwezig, welk scenario er ook komt.

    Rusland was een cleptocratie gebaseerd op een communistische idiologie. De eu is een cleptocratie gebaseerd op een technocratie. Verschil in de uitwerking voor de Burger is nhil.

    Like

  • Jan zegt:

   Ah, dus als de sovjet-unie nu weer zou worden gevormd dan is benzine gratis of krijgen de Russen zelfs geld toe.

   Like

  • Dat de benzineprijs zal verdubbelen zeg ik al een jaar of langer. Het is een van de manieren om in te lopen op de enorme staatsschuld. En niet eens de slechtste. Wie geen zin heeft om daaraan mee te betalen die gaat maar wat vaker lopen, of fietsen, zoals mijn twittervriend en collega dgneree al zei. 😉 Voor kleine bedrijven is het niet goed maar de grote jongens kunnen wel wat missen.

   Like

 7. JCC zegt:

  Een filmpje hoe Nieuw Links – en veel ervan zit nu in die gruwelijke EU – ons al decennia aan het vermoorden is: http://www.dailymotion.com/video/xsrc5t_marxists-of-the-21st-century-the-new-left_news

  Like

 8. Frans Brassens zegt:

  Over het hier onder staande zinnetje uit dit stuk wil ik -los van een eerdere (mij wat onduidelijke) reactie daar op- iets opmerken dat eigenlijk voor de hand ligt.

  “Dat deze protestpartijen vaak ook geen echte oplossingen paraat hebben, speelt hierbij geen rol. Patent recepten om de actuele problemen op te lossen zijn er sowieso niet”.

  De PVV heeft namelijk wél werkbare oplossingen voorhanden. Geen slagen in de lucht of loze kreten, maar plannen ondersteund door gedegen rapporten en onderzoeken uit onafhankelijke bronnen.

  Like

 9. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  De EU is net als een uit de zee ontstane vulkanisch eiland, die zo maar weer in de zee kan verdwijnen. Hopelijk gebeurt dit snel!

  Like

 10. Een oplossing was er wel degelijk,en doorgerekend uit de bus gekomen als de beste!Aangedragen door Wilders!Maar dat wordt dood gezwegen als niet ter zake doende!!!

  Like

 11. Dokus zegt:

  Europa…… Deze toren van Babel ZAL VALLEN.!!!!,! Geld , macht, beurzen manipulatie corruptie omkoping, sancties tegen verkeerde partijen, leugens achterklap Cyprus bezet door Turkije Afspaken die niet nagekomen worden………….enz enz enz enz. En grote onvrede bij de Europeesche bevolking. Dat kan nooit lang meer goed gaan.

  Like

 12. harrynl007 zegt:

  WeAreChangeRotterdam heeft hierover een goede reportage gemaakt. In deze reportage wordt Birgitta Jónsdóttir: We have to help the system to collapse geïnterviewd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s