“De laatste Nederlander”, deel 1

Screenshot_23

(Door: Martin Bosma)

“Fascisme is een sfeer die hangt in een zaal vol linkse mensen” (Citaat toegeschreven aan Godfried Bomans).

Na het vertrek van Geert Wilders uit de VVD is het eerste dat gedaan moet worden het opzetten van een organisatie. Dat wordt de stichting Groep Wilders. Die wordt het fundament van onze activiteiten, en later ook mijn werkgever. Onder de naam Stichting Vrienden van de PVV is het nog steeds de kern van onze organisatie. Daar komt meteen al het eerste veiligheidsprobleem om de hoek kijken. Via de Kamer van Koophandel zijn de namen plus adressen van bestuursleden van stichtingen vrij simpel op te zoeken. Dat betekent dat Jihadisten of linkse actievoerders heel eenvoudig iemands privéadres kunnen achterhalen. Geert wordt daarom het enig bestuurslid, een unieke constructie.

Deel twee is het gironummer. Dat vraag ik zelf aan bij de bank. Nog een cruciale stap: onze eigen site. Meteen na de afscheiding van Geert heeft iemand de naam www.groepwilders.nl  vastgelegd. Dat blijkt gelukkig een sympathisant, die bereid is  voor een foto samen met Geert en een sigaar het domein  over te dragen. Zo worden we op 21 februari 2005 eigenaar van onze eigen website. Een groep jongens met een professioneel internetbedrijf meldt zich om gratis en voor niets een site te maken. Die gaat even later de lucht in. Ziet er gelikt uit. Ik ben vanaf nu ook de webmaster van deze betreffende site. Weer een functie erbij.

We zijn vastbesloten een belangrijke speler te worden in de politiek. Dat kost geld. Naar ik dacht veel geld. Uit de tijd dat ik in de campagne van Clinton werkte – 1992 – herinner ik me dat geld  de zogenaamde First primary is, de eerste en meteen belangrijkste horde die genomen moet worden. Zo stel ik het me voor. Je zamelt miljoenen in, koopt diverse spotjes, en gaat met veel toeters en bellen het land in. Zo had ik dat geleerd en zo wilde ik het doen. Maar de realiteit  toont zich een goede leermeester. Geld geven aan een politieke partij zit Nederlanders niet in het bloed. Doneren aan politiek is niet iets wat we kennen in Nederland. “Jullie krijgen toch subsidie”, is iets wat we vaak hoorden. Nou, niet dus. Toch weten we vanaf het begin een mooi bodempje op te bouwen.

Mensen van  Leefbaar Rotterdam beginnen de actie “Help Geert de winter door”. Een groep ondernemers in (uiteraard) Rotterdam nodigt ons uit voor een spreekbeurt en we gaan, na een avond overgoten met drank, naar huis met een flinke zak geld. En kijk eens, na een paar maanden kan ik zowaar een echt salaris krijgen. Ik hoef niet alleen maar gevulde koeken te eten.

Wordt vervolgd.

Bron:  “De schijn-élite van de valse munters”
Auteur: Martin Bosma

h/t Tom Hendrix

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PVV. Bookmark de permalink .

27 reacties op “De laatste Nederlander”, deel 1

 1. Klukkluk zegt:

  Ik heb een gesigneerde versie.

  Like

 2. jantjeuitnl zegt:

  History in the making 🙂

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Leuk Tom, je zoekt interessante stukjes op!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Wachteres: 13.36. uur. Dank daarvoor beste Wachteres. Ik hoop door deze stukjes, dat meer reageerders het lezenswaardige boek van Martin Bosma zullen gaan kopen. Mij zijn mede door dit boek, de OGEN WIJD OPEN GEGAAN. Together we stand!

   Like

 4. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Hier Martin Bosma één der honkvaste getrouwen
  een fundament voor Geert en PVV om opte bouwen
  die ons wat “om te weten” openbaart
  nou, dat lijkt het herbloggen méér dan waard !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 5. Doornroosje zegt:

  Hiervan meer, meer ,meer graag. Het is goed om te weten. Bedankt Tom Hendrix. En natuurlijk Martin Bosma

  Like

 6. Doornroosje zegt:

  Ik koop het boek van Martin Bosma. 🙂

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Doornroosje: 15.54. uur. Bedankt voor uw reactie. Hierbij de titel en het ISBN nummer.
   Titel: De schijn-élite van de valse munters, uitgegeven door: uitgeverij Bert Bakker te Amsterdam, ISBN 978 90 351 3664 9. Veel leesplezier!

   Like

 7. Ik had het boek,heb het uitgeleend en nooit meer terug gekregen!Grrrr!

  Like

 8. vanhetgoor zegt:

  Een spannend jongensboek. En toch heb ik ergens de gedachte dat het hier niet bij kan blijven Geert Wilders lijkt wel de enige in Den Haag te zijn die de kwaadaardigheid van de islam inziet. En dat is niet genoeg, er moet nu actie worden ondernomen. Er moet een brede maatschappelijke beweging komen die een einde maakt aan het onrecht dat door de islam in gang is gezet. Er is geen andere weg. De islam is een kankergezwel dat met wortel en tak moet worden uitgeroeid. Ook al krijgt de PVV bij de volgende tweede kamer-verkiezingen weer een redelijke winst, dan nog is dat niet genoeg om substantiële dingen te doen. Er moeten lijsten worden gemaakt met alle organisaties die de terreur steunen, de geldstromen moeten in kaart worden gebracht. Vervolgens moeten er in Nederland vele tienduizenden mensen gedeprogrammeerd worden, met gesprekken met psychologen. De ziekte moet uit de hoofden worden gehaald. Dat gaat niet alleen lastig worden maar ook duur. Wij kunnen het ons als mensheid niet laten ontgaan, we kunnen het niet laten voortwoekeren. De islam is pure slechtheid en moet om wille van de menselijkheid worden bestreden. Ook al zou Geert Wilders 50 kamerzetels krijgen, dan nog is het niet genoeg. Het gewone volk moet aan de slag.

  Laat de politiek maar beslissen over de accijns en de BTW, dat is niet belangrijk. Het werken aan het voortbestaan van de beschaving is een zaak van ons allemaal, daar is iedereen voor verantwoordelijk, en het is ook te belangrijk om dat aan de politiek over te laten. Kijk maar eens hoe de aardgasbaten zijn verbrast en hoe de democratie is uitgehold tot een treurigheid om triest van te worden. Het recht om te beslissen is uit handen gegeven aan Europa, en Nederland is daar maar een klein stukje van. Maar het gevolg is wel dat Frankrijk en Duitsland bepalen wat er hier gaat gebeuren, en dat is zeker niet in het voordeel van Nederland.

  Like

 9. Louis Burgemeestre zegt:

  In Loosdrecht wordt kalashnikof en andere moord wapens gevonden. De Garnalen meenden dat er meer Marokkanen en Turken als politie agenten moeten benoemd worden. Weet die klootzakken niet dat een jihadi’s als politie nog gevaarlijker kan zijn voor zijn collega’s als nodig?

  Like

 10. Tom Hendrix. zegt:

  vanhetgoor: 00.50. uur. Er is veel voor te zeggen, meneer van het Goor. Men had in Nederland allang een BINDEND REFERENDUM moeten hebben. Net als in Zwitserland, dat ik, het meest democratische land in Europa vind. Dan hadden WIJ over essentiële kwesties kunnen stemmen, zoals over: Het Verdrag van Straatsburg, de instelling van de EU, en de invoering van de Euro. WIJ kunnen de politiek daarin niet meer vertrouwen. Ook uw opmerking voor een brede maatschappelijke beweging, ondersteun ik. En dan zal de praktijk kunnen laten zien, hoeveel de Nederlander ervoor over heeft, ZELF ook verantwoording te nemen. Wat de reageerders bij E.J. Bron betreft ben ik daar niet bang voor. BEWUSTWORDING dat is het woord.

  Like

 11. Louis Burgemeestre zegt:

  In Loosdrecht wordt kalashnikof en andere moord wapens gevonden. De Garnalen meenden dat er meer Marokkanen en Turken als politie agenten moeten benoemd worden. Weet die klootzakken niet dat een jihadi’s als politie nog gevaarlijker kan zijn voor zijn collega’s als nodig? In de nieuwe hemel en de nieuwe aarde; Openbaring 21 vers 8 Maar den vreesachtigen, en ongelovigen, en gruwelijken, en doodslagers, en hoereerders, en tovenaars, en afgodendienaars, en al den leugenaars, is hun deel in den poel, die daar brandt van vuur en sulfer; hetwelk is de tweede dood.
  Vreesachtigen betekent laffaards.Maar voor een goede Christen is dit geen probleem, hij is nooit alleen
  de Johannes .Goede Herder zal altijd voor of achter hem staan.
  Gelijkenis van de Goede Herder 10;1-21

  Like

 12. Louis Burgemeestre zegt:

  Ik Louis Burgemeester is een Nakoomling van Karel Martel de Hofmeyer van de Merovingers, die de invasie van Arabieren onder leiding (Emir) De laatste Kalief der Omayaden Abd’el Rachman al Ghafiqui, in Tours heeft verslagen en de Kalief heeft gedood.Ik ben een gereformeerde, (Hugenoot) nakoomling van de Gravin de Richemont dat tijdens de Bartholomeus nacht Orleans moeste verlaten, in Holland met de paarden schilder/tekenaar een zekere Walter; woonhaft waarschijnlijk in Wassenaar.Ik ben het met Wilders helemaal eens, zelfs meer als dat, weg met de islam; wij willen ze hier in Europa niet hebben.Julie zijn onze vijanden Lees de 10 Geboden.Exodus 20 vers 1-26.

  Like

 13. Inge zegt:

  Ik heb mijn gesigneerde versie weggegeven. In het kader van “spread the word”. Voor mezelf had ik er al een.

  Like

 14. Pingback: “De laatste Nederlander”, deel 3 | E.J. Bron

 15. Pingback: “De laatste Nederlander”, deel 4 | E.J. Bron

 16. Pingback: “De laatste Nederlander”, deel 6 | E.J. Bron

 17. Pingback: “De laatste Nederlander”, deel 7 | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s