Recordaantal vluchtelingen probeert over zee Europa te bereiken

Screenshot_24

Een recordaantal bootvluchtelingen heeft in 2014 geprobeerd om de Middellandse Zee over te steken en Europa te bereiken. 3.419 mensen kwamen bij die gevaarlijke overtocht om. 

Dat concludeert het VN-vluchtelingenorgaan UNHCR woensdag. Sinds begin januari zijn volgens UNHCR zeker 207.000 mensen de Middellandse Zee overgestoken, meer dan drie keer zo veel als het vorige recordaantal. In 2011 leidde de oorlog in Libië tot een grote stroom van 70.000 bootvluchtelingen. In 2014 zorgen met name Syrië en Eritrea voor een sterke toename van het aantal vluchtelingen.

In totaal probeerden 348.000 mensen wereldwijd over zee te vluchten. 82.680 mensen uit de Hoorn van Afrika, met name Ethiopië en Somalië, vluchtten naar landen als Jemen, Saoedi-Arabië en andere landen aan de Perzische Golf. Veel mensen verlaten de Hoorn van Afrika vanwege de armoede, of zoals in Somalië, vanwege de geweldsdreiging.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Krankzinnigheid, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Recordaantal vluchtelingen probeert over zee Europa te bereiken

 1. rs zegt:

  Vraagje aan de VN: Hebben wij daar om gevraagd dan ?
  Beter is/zou het zijn als de VN tegen dat gajes zegt DAAR te blijven.
  Of dat de bootjes lek geschoten mogen worden !!!!!!!!!!!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Toch zal er een keer een eind moeten komen aan de instroom van zulke enorme aantallen ‘vluchtelingen’, en niet pas als heel Afrika is leeg gestroomd. Europa kan al die mensen beslist niet aan. Vooral niet omdat de bevolkingsaanwas in die landen veel groter is dan in Europa, en dit op termijn voor nog veel meer problemen gaat zorgen! Want u en ik verwachten toch niet dat ze hier in Europa opeens zullen stoppen met het krijgen van kinderen?

  Onze overheid moet op zeer korte termijn in ieder geval een begin maken met het uitzetten van de naar schatting 100.000 uitgeprocedeerde illegalen. Door op de handen te gaan zitten en maar zien hoe het zich zal ontwikkelen, loopt ons land een groot risico dat er vroeg of laat een burgeroorlog uitbreekt.
  De onvrede en het gevoel van onrechtvaardigheid nemen toe.
  Totdat de bom barst.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  De VN is een organisatie van een stel volslagen idioten, die zo snel mogelijk vanwege haar fascistische inslag verboden moet worden !!

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Ik kan er nog enig begrip voor opbrengen, als mensen vluchten om hun overtuiging, geaardheid, of geloof. Maar het lijkt mij sterk, dat al deze vluchtelingen daarmee behept zijn. Ik krijg inderdaad het idee, dat HALF AFRIKA deze kant-naar Europa- wil komen. Uitgenodigd door de rode kerk, de EUSSR en de VN. ONS is en wordt NIETS gevraagd, men zadelt ONS op met deze mensen. Ik stel voor dat ALLE PROGRESSIEVEN, SOCIALISTEN en GOEDMENSEN minimaal 2 vluchtelingen opnemen, en daarvoor de kosten dragen. Ik ben benieuwd of ZIJ dan nog zo happig zijn….

  Like

 5. Zo gauw als de Vn en alle vluchtelingenorganisaties en asiel-advocaten hun diensten gratis verlenen,zal de instroom stoppen:zij zijn het die het in stand houden;voor een fors salaris!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s