Egyptische rechtbank legt doodstraf op

Screenshot_29

Mohammed Badie

(Vertaling: E.J. Bron)

Justitie in Egypte blijft keihard optreden tegen de als terreurorganisatie gekwalificeerde Moslimbroederschap. Een rechtbank veroordeelde een van haar leiders nu ter dood – hij en drie mede aangeklaagden zouden betrokken zijn geweest bij het vermoorden van demonstranten.

Een Egyptische rechtbank heeft een van de leiders van de Moslimbroederschap, Mohammed Badie, ter dood veroordeeld. Ook drie andere radicale islamieten uit de leiding van de verboden organisatie van de Moslimbroederschap werden ter dood veroordeeld. Zij worden ervan beschuldigd betrokken te zijn geweest bij de moord op demonstranten in juni 2013. De doodvonnissen moeten nog door de hoogste Egyptische religieuze autoriteit, de grootmoefti, gecontroleerd worden. volgens informatie van justitie zal een definitief vonnis worden uitgesproken op 28 februari 2015.

In het proces gaat het om het geweld in het kader van de heerschappij van de radicale islamieten eind juni 2013. De aangeklaagden zouden bij een demonstratie voor het hoofdkwartier van de Moslimbroederschap op demonstranten hebben geschoten. Ten gevolge van de onlusten had de toenmalige legerleider en huidige president Abdel Fattah al-Sissi de radicaalislamitische president Mohammed Morsi ten val gebracht.

Sindsdien worden de Moslimbroeders als terroristen vervolgd. Dit jaar werden al meer dan 200 aanhangers van de Moslimbroederschap ter dood veroordeeld. De leider Mohammed Badie werd al in drie andere processen ter dood en tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld.

Bron:
www.n-tv.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "Religie van de vrede", Egypte, Moslimbroederschap. Bookmark de permalink .

12 reacties op Egyptische rechtbank legt doodstraf op

 1. aquarius4422 zegt:

  Wie jihad zaait zal kogels oosten.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Wat een raar voorhoofd.

  Like

  • Driek zegt:

   Republikein zegt: Wat een raar voorhoofd.

   Beste Republikein, dat komt door het bidden, iedere keer met z’n voorhoofd op de grond bonken, je kunt duidelijk die blauwige plek op z’n voorhoofd zien, hoe duidelijker die plek – hoe geloviger. Dat is een ereteken.

   Like

 3. Maria zegt:

  zo moet het!!! Egypte chapeau dat ge de VS en omusla zijn mulsimbrotherhood uitroeit, kan je en passant omulsa ook gepaste zelfde straf geven!!!! en als je dan toch bezig bent doorkruis effe MO…

  Like

 4. Dokus zegt:

  Keihard optreden is het enige wat moslims ” verstaan” . Je kunt het met Sisi eens zijn of niet maar het is in Egypte betrekkelijk rustig vergeleken met Libië en Syrië. Het grote verschil met onze westerse samenleving is dat moslims geen Genade kennen alleen EER telt in hun samenleving. Vergeving (sorry zeggen )vinden ze een zwaktebod. Dat is ook een reden waarom ze ook in ons land de grenzen steeds opzoeken met leuzen en demonstratie’s. Dat is ook een reden waarom wij westerlingen dit niet begrijpen. V.b. Israël bombardeerde huizen van aanslag plegers, de hele wereld sprak er weer schande van maar de aanslagen zijn wel gestopt….. Voor hoe lang is de vraag want de moslims in Jeruzalem worden door Abbas en consorten weer flink opgehitst over de Tempelberg . Wij, vinden keihard optreden onmenselijk en onfatsoenlijk maar deze religie kent geen fatsoen zo wij dat kennen en deze religie is nou eenmaal onmenselijk. Zij is collectief en dan tellen mensenlevens niet. Dat zien we dagelijks op TV. Er is geen reflectie op het eigen handelen bij moslims. Als een moslim vragen stelt bij zijn geloof dan wordt hij hardhandig terug geroepen in de groep. Of vermoord, dit zien we ook bij eerwraak !

  Like

 5. windwens zegt:

  Vreemde van de zaak is dat de regering vernieuwd moest worden in Egypte voor de aanval op ISIS en nu is dat gebeurd de moslimbroederschap leden worden veroordeeld voor oorlogsmisdaden en Oboema weigert ze nu op de lijst van terroristische organisaties te plaatsen omdat ze in een adem genoemd kunnen worden met HAMAS walgelijke Oboema.

  Like

  • Dokus zegt:

   Dat heeft er mee te maken dat Obama zijn halfbroer Maliki Obama lid is van de moslimbroederschap. Obama zelf is voor de moslim regels zelf ook een moslim want als je vader een moslim is dan ben jij het zelf automatisch ook. Bovendien heeft Obama heel veel Moslims ( niet allemaal brandschoon) in zijn “administratie” Pas op met Obama hij heeft een dubbele agenda!

   Like

 6. JCC zegt:

  El-Sisi lijkt vooralsnog minder zelfverrijkend bezig dan Mubarak en regeert met een ijzeren vuist. Hij moet wel.

  Like

 7. Hoeveel van de 200 doodvonnissen zijn er al uitgevoerd? Of zijn het showprocessen, slechts bedoeld voor de Bühne? Moet de grootmoeftie voor iedereen nog toestemming geven en zal hij dat wel doen? Vragen, vragen, vragen…

  Like

 8. Jan zegt:

  Als je ‘like’ zegt, ben je dan een racist of een realist?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s