Miljarden zoek in ‘doolhof’ ontwikkelingshulp

Screenshot_9

(Door: Alex Ringeling)

250 euro per Nederlander in 2013

Er is totaal geen goed zicht op de miljarden die Nederland jaarlijks uitgeeft aan ontwikkelingshulp. Dit schrijft De Telegraaf op basis van een rapport van de Algemene Rekenkamer over de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking in 2013.

Er zijn zo veel landen die geld krijgen voor zo’n veelheid aan projecten, dat de weg door dit ’hulpdoolhof’ onvindbaar is.

Vooral bij internationale organisaties is het onduidelijk hoeveel geld er naar welk land gaat. Of de hulp ook daadwerkelijk vooruitgang brengt, is ook niet altijd duidelijk.

Vorig jaar gaf Nederland meer dan 4,2 miljard euro uit aan officiële ontwikkelingshulp. Dit komt neer op 250 euro per Nederlander. En hoewel het kabinet probeert de hulp te concentreren bij vijftien partnerlanden, en in negentien landen de hulp afbouwt, waren er vorig jaar nog altijd 75 landen die Nederlands geld kregen.

Lees verder>>>
(h/t Jan)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Hypocrisie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, Ontwikkelingshulp, Overheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Miljarden zoek in ‘doolhof’ ontwikkelingshulp

 1. breget zegt:

  En nog kan dat mens blijven strooien ,onvoorstelbaar

  Like

 2. Jantje Beton zegt:

  Dat weet ik en u al jaren.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Daar zitten alle uitkeringstrekkers enz. enz. ook bij.
  Als er in Nederland 4.5 miljoen mensen bijdragen aan het staatshuishouden is de realiteit dus
  dat elke werkende nederlander ongeveer 1000 € betaald.

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Het verwondert mij al heel lang niet meer. Vooral de PvdA, is kampioen “smijten met geld van de ander”. Deze 4,2 miljard Euro had beter aan de OUDERENZORG in Nederland kunnen worden besteed. Maar ja, de PvdA,CDA,GL,D66,CU zijn er ALLEMAAL VOOR, dat het gegooi met ONS GELD doorgaat. Ondertussen liggen onze ouderen in hun poepluiers, kunnen ze maar 1 keer douchen per week, etc. En daarbij ook nog het schandalige plan, van KLIJNSMA, om “BED,BAD en BROOD”, voor ONZE EIGEN BURGERS, de nek om te draaien. Politiek, ik heb er geen vertrouwen meer in! Maar ja, de suffe Nederlander gaat toch niet de straat op! Nederland naar de afgrond.

  Like

 5. Maria zegt:

  ga eens in Luxemburg zoeken wedden dat daar al het geld geparkeerd staat onder ingewikkelde constructies voor de elite

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Een van de reacties op dit artikel gaf het filmpje met een compilatie van het kamerdebat tussen Ploumen en Martin Bosma als link.

  Verbijsterend wat een achterlijke linkse doos. Ik zou me doodschamen als ik mezelf als minister terug zag op dit filmpje.

  Martin geeft aan dat er in Zuid-Afrika miljoenen aan ontwikkelingsgeld weggesmeten zijn en haar enig verweer is dat iedereen nu recht heeft op onderwijs. Onderwijs … noemt ze dat …

  IK schreef het al eens … mislukt als voorzitter van de PVDA ….als dank daarvoor gepromoveerd tot minister ….. . tja, als je maar loyaal bent aan de partij.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  IK HEB HET AL DUIZEND KEER GEPREDIKT !
  ONTWIKKELINGSHULP IS EEN NON PROFIT
  INSTITUTIE DIE VERPLICHT IS MET OPEN
  BOEKHOUDING TE WERKEN !
  HET IS WIE EEN VENNOODSCHAP WAAR
  IEDERE BIJDRAG BETALER EEN RECHT
  HEEFT OP EEN INZICHT IN DE BOEKHOUDING
  EN EEN JAARLIJKS REKENSCHAPBERICHT !
  EN DAAROM KRIJGT DEZE MAFIA VAN MIJ
  IN IEDER GEVAL GEEN CENT !

  Like

 8. En daarom geef ik nergens meer aan;aan geen een “goed”doel!We betalen verplicht al genoeg!Net de gemeentelijke belasting voor 2015 binnen gekregen,bang dat ze te laat zijn,zeker!Bijna 700 harde euro’s!En dat van 800 in de maand!Maar ja,anders kunnen ze de vrijdag-borrel niet meer betalen;het schuim!

  Like

 9. Anneke zegt:

  Ontwikkelingshulp pure MIS-leiding’.

  Like

 10. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  VORIG JAAR HEEFT EEN GZIN MET 2 KINDEREN 1000 EURO MOETEN BETALEN AAN ONTWIKKELINGSHULP, TERWIJL DE VOEDSELBANKEN HET HIER NIET MEER AANKUNNEN!

  Like

 11. Martha N zegt:

  Ik geef gewoon nooit aan ontwikkelingshulp. We weten (zouden moeten weten) waar het terecht komt.

  Like

 12. Igor zegt:

  Op TV 24/7 reclame van zielige negertjes van SOS kinderdorpen en Mama’s, de zieligheidsindustrie vertoont al 60 jaar dezelfde stomme filmpjes. Nu ook weer een negertje dat met een vies emaille bordje in zijn hand een kwak maispap krijgt, uitgedeeld door 2 walgelijk dikke negerinnen van zeker 200kg schoon aan de haak. Dus die negerinnen vreten zich dik van uw geld dat bestemd was voor zielige negertjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s